Προς το περιεχόμενο

Η Samsung παρουσιάζει πρώτη στην αγορά DRAM στα 10nm

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεκίνησε την μαζική παραγωγή chips μνήμης DDR4 σε μεγέθη των 8Gb, ξεπερνώντας αντιπάλους όπως η SK Hynix και Micron.

Η Κορεάτικη εταιρεία θα παράγει αρθρώματα μνήμης με μέγεθος από 4GB για laptops έως 128GB για επιχειρησιακής κλάσης servers. Μάλιστα η εταιρεία υποσχέθηκε ότι σύντομα πρόκειται να παρουσιάσει DRAM στα 10nm για φορητές συσκευές.

Την περασμένη χρονιά, η Samsung παρουσίασε chips μνήμης NAND flash για Solid State Drives στα 10nm, ωστόσο σύμφωνα με την εταιρεία η σμίκρυνση της DRAM είναι μία αρκετά δυσκολότερη διαδικασία, επειδή απαιτείται και η σμίκρυνση των πυκνωτών πέρα από των transistors.

Η δυσκολία πολλαπλασιάζεται, επειδή η εταιρεία πρέπει να “στοιβάξει μικροσκοπικού μεγέθους κυλινδρικού σχήματος πυκνωτές που αποθηκεύουν μεγάλα ηλεκτρικά φορτία πάνω από transistors μεγέθους μερικών nanometers για την δημιουργία οκτώ δισεκατομμυρίων κελιών” με την χρήση της τεχνολογίας quadruple patterning, που έχει χρησιμοποιήσει και στην κατασκευή μνήμης NAND flash.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αποτέλεσμα είναι ένα chip που είναι 30% ταχύτερο και 20% ενεργειακά αποδοτικότερο από τα τελευταίας γενιάς RAM chips των 20nm. Τα αρθρώματα του είδους θα διατεθούν στην αγορά πριν το τέλος της χρονιάς.

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τα λάπτοπ είναι λίγο τραβηγμένο πιστεύω....κάθε so dimm ddr3 1600 τραβάει 3 watt σε max δηλαδή θα γλυτώνεις 0.6 watt αλλά εντάξει κάθε λιγότερο φορτίο δεκτό αρκεί να μην είναι πανάκριβες.

Θα έρθει μία εποχή που η ram θα είναι στο die του επεξεργαστή, με αμελητέα κατανάλωση και ασύλληπτες ταχύτητες. Εξάλλου ο memory controller είναι μέσα στο chip. Ο καιρός πλησιάζει.

• Like 1

Θα έρθει μία εποχή που η ram θα είναι στο die του επεξεργαστή, με αμελητέα κατανάλωση και ασύλληπτες ταχύτητες. Εξάλλου ο memory controller είναι μέσα στο chip. Ο καιρός πλησιάζει.

αν γίνει θα έχει και τα αρνητικά του πχ δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις η να στήσεις το μηχάνημα σου όπως το θές,πχ δεν σε νοιάζουν τα παιχνίδια και θες διπλάσια ραμ αναλογικά με τα παιχνίδια σε σχέση με τον επεξεργαστή γιατί θες να ανοίγεις πολλά παράλληλα προγράμματα.

ένα τρανό παράδειγμα είναι να σχεδιάζεις στο 3ds max και να περνάς αρχεία στην unity engine που φτιάχνεις ένα παιχνίδι και παράλληλα έχεις και το Ps ανοιχτό να φτιάχνεις τα textures και στα καπάκια πες ότι θες και τον chrome για μουσική :P 

αν γίνει θα έχει και τα αρνητικά του πχ δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις η να στήσεις το μηχάνημα σου όπως το θές,πχ δεν σε νοιάζουν τα παιχνίδια και θες διπλάσια ραμ αναλογικά με τα παιχνίδια σε σχέση με τον επεξεργαστή γιατί θες να ανοίγεις πολλά παράλληλα προγράμματα.

ένα τρανό παράδειγμα είναι να σχεδιάζεις στο 3ds max και να περνάς αρχεία στην unity engine που φτιάχνεις ένα παιχνίδι και παράλληλα έχεις και το Ps ανοιχτό να φτιάχνεις τα textures και στα καπάκια πες ότι θες και τον chrome για μουσική :P

Άστα να πάνε. Οι browsers τρώνε ένα κάρο μνήμη. Ε τι να σου πω. Ας βάλει ραδιόφωνο από το κινητό ξέρω γω. :P

• Like 1

Ωχ ωχ ωχ βαζεις κ τον Chrome στο παιχνιδι?!? ζοριζεις τα πραγματα... :P

• Like 1

αν και έχω 32GB ddr3, οι απλοί users δεν νομίζω να χρειαστούν πάνω από 16 (για φέτος και πέρυσι έστω).

Οι "απλοί χρήστες" είναι υπερπλήρεις με τα 4γίγα, είτε σε Win7-8-10.

Το στάνταρτ για gaming είναι τα 8.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι με 4 και όταν "παίζω" με την R καμία φορά, είμαι οριακά.Θεωρώ τα 8 καλύτερη επιλογή για όλους.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 1

τα 4 ειδικα με FB και ανοικτα ενα καρο σελιδες ειναι "τιποτα"!

16 για να ειμαστε αξιοπρεπεις :P

βεβαια αν εχεις SSD και τον χρησιμοποιεις ως "μνημη αναγκης" τοτε ειναι καλυτερα τα πραματα.

έχω 4gb στο λάπτοπ και για excel,word,autocad και λίγο inventor δουλεύει άψογα,η ράμ είναι ανάλογη και το υπόλοιπου hardware πχ ο pentium του λάπτοπ με την intel hd2000 είτε 4 είτε 104 gb του βάλεις το ίδιο θα είναι αλλά σε desktop με τον i5 που έχω με 2.5 φορές την δύναμη του pentium τα 6 gb δεν μου φτάνουν. 

Ωχ ωχ ωχ βαζεις κ τον Chrome στο παιχνιδι?!? ζοριζεις τα πραγματα...  :P

Άστα να πάνε. Οι browsers τρώνε ένα κάρο μνήμη. Ε τι να σου πω. Ας βάλει ραδιόφωνο από το κινητό ξέρω γω.  :P

ρε σεις μου έχει τύχει να κλείνω και τον chrome γιατί γεμίζει η ραμ! με 6gb δεν πας πουθενά σε τέτοιες δουλειες,όλοι απο 8+ δουλεύουν σε τέτοια προγράμματα.

αλλά θα φύγει η 2άρα και θα μπεί 8άρα στην θέση της και θα πάω στα 12 κουφάλες  :P

Τα 8 είναι μια χαρά, ακόμα και για games.

Απλά δεν έχετε καταλάβει ότι ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ είναι αυτό που κάνει ΚΑΚΙΣΤΗ διαχείριση της μνήμης και ουσιαστικά σε "απλά" tasks (όπως το σερφάρισμα) θες μπόλικη μνήμη.

Τρέξτε πχ. το Witcher3 και μετά ανοίξτε το Chrome και 5-7 παράθυρα ταυτόχρονα! Στο παιχνίδι θα "γεμίσει" η μνήμη, στον browser θα "τιγκάρει", θα "μπουκώσει", θα "τα φτύσει"!

Αλλά όπως είπα, θέμα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ είναι!
Στο γραφείο έχω ένα 2 ετών iMac με 24άρα μνήμη (2Χ4=8 ήταν και πρόσθεσα 2Χ8)... Της συναδέλφου μου δίπλα μου, ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Win10PC... με 64 ραμ (!!!!!!!)... και μου παραπονιέται μερικές φορές ότι "σέρνεται" κτλ!!!!!
(Με i7 τελευταίο μοντέλο... με 4άρα κάρτα γραφικών... με SSD δίσκους - ακόμα και ο αποθηκευτικός! - κτλ. κτλ...!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...