voltmod Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Πριν λίγο καιρό, ο πάροχος παράδοσης περιεχομένου CloudFlare ισχυρίστηκε ότι το 94% των αιτήσεων που δέχεται και προέρχεται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το δίκτυο Tor είναι κακόβουλες. Απαιτούνται αυστηρά, ειδικά για το δίκτυο Tor μέτρα ασφαλείας –όπως το να απαιτεί να βλέπουν CAPTCHAs οι επισκέπτες της- για να προστατεύσει τους πελάτες της από επιθέσεις, λέει η CloudFlare σε ανακοίνωση της. Παρόλα αυτά, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο Tor, κατηγορεί την CloudFlare ότι κακοχαρακτηρίζει τους χρήστες Tor ενώ παράλληλα μπλοκάρει αθώους στο όνομα της ασφαλείας από υπερβάλλοντα ζήλο. Η ομάδα Tor ζητάει από την CloudFlare αποδείξει για το πως κατέληξε σε αυτό το νούμερο του 94%, καθώς δεν εξηγεί πως λειτουργεί το σύστημα φήμης των διαδικτυακών διευθύνσεων που χρησιμοποιεί (και το οποίο αξιολογεί την αξιοπιστία μίας συγκεκριμένης σύνδεσης στο Internet). Η ομάδα Tor επίσης λέει πως δεν αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της CloudFlare ότι η στάση της είναι σχετικά ήπια. Πολλοί χρήστες Tor κολλούν σε loops με τα CAPTCHAs ή σε αποτυχίες και είναι πολύ δύσκολο να βγουν από την μαύρη λίστα μόλις καταχωρηθούν λανθασμένα. Βλέπετε μόλις η CloudFlare αποφασίσει ότι η διεύθυνση Internet μίας σύνδεσης Tor είναι “shady”, πολύ συχνά δεν άρει την απαγόρευση, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παραμένουν εκτός, δημιουργώντας πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα που δίνουν στην υπηρεσία Tor κακό όνομα. Η ομάδα Tor περιμένει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την CloudFlare, με την τελευταία να λέει, πως υπάρχει πιθανότητα για κάποια συμβιβαστική λύση, όπως ένας αυστηρότερος κρυπτογραφικός αλγόριθμος hashing, που θα βοηθούσε την CloudFlare να κάνει whitelisting σε traffic του Tor, και ζητάει από τους χρήστες να πραγματοποιήσουν μία δοκιμή proof-of-work για να αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι (και όχι bots). Site: Engadget
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Απο αποκλειστικα προσωπικη εμπειρια, ΟΛΕΣ οι αποπειρες συνδεσης απο TOR προς τα site μου, ηταν ειτε για spam είτε για απατεωνιες, απο Ουκρανια, Ρωσια, Νιγερία και Καμερουν. Δυστυχως. Οποτε φανταζομαι ποιοι χρησιμοποιουν το tor. Κριμα βεβαια.
Panagiotis32 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 για την πλειοψηφία μιλάμε... κακά τα ψέματα με ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του τορ κάτι δεν πάει καλά... 1
jimex Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 για την πλειοψηφία μιλάμε... κακά τα ψέματα με ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του τορ κάτι δεν πάει καλά... Δε νομίζω πως πχ. το insomnia περιμένει κάποιος να συνδεθεί σε αυτό μέσω tor, οπότε αν υπάρξουν αιτήματα από tor users πολύ πιθανόν είναι κακόβουλα. Επομένως από το traffic του insomnia βγαίνει το απόλυτα ασφαλές και έγκυρο συμπέρασμα οτι όλοι οι χρήστες του tor είναι κακόβολου... 2
Zein Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 για την πλειοψηφία μιλάμε... κακά τα ψέματα με ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του τορ κάτι δεν πάει καλά... τωρα εσυ ή εχεις προσβαση στα στατιστικα του tor ή κατι ξερεις και δε μας λες..
Panagiotis32 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δε νομίζω πως πχ. το insomnia περιμένει κάποιος να συνδεθεί σε αυτό μέσω tor, οπότε αν υπάρξουν αιτήματα από tor users πολύ πιθανόν είναι κακόβουλα. Επομένως από το traffic του insomnia βγαίνει το απόλυτα ασφαλές και έγκυρο συμπέρασμα οτι όλοι οι χρήστες του tor είναι κακόβολου... wat? τωρα εσυ ή εχεις προσβαση στα στατιστικα του tor ή κατι ξερεις και δε μας λες.. Ναι... Ξέρω να χρησιμοποιώ απλή λογική...
jmirko15 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ναι... Ξέρω να χρησιμοποιώ απλή λογική... Λογική με τι στοιχεία; Τι "λογική" είναι αυτή;
NEFTIS Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Αν νομιζει ο απλος ανιδεος κοσμακης οτι με το να χρησιμοποιει το δικτυο τορ προστατευεται, πλαναται (για να μη πω αεροπλαναται). Εχουν πιασει πολλους. Να προσεχετε. Ειτε χρησιμοποιειτε τορ ειτε οχι. Τα 'χουμε ξαναπει οτι δεν υπαρχει ανωνυμια στο διαδικτυο. 1
chek2fire Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Παιδιά το tor δεν το χρησιμοποιούν μόνο ανώμαλοι και πρεζέμποροι. Θα σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα για το μέγεθος χρήσης του Tor. Στην Τουρκία ιδίως την περίοδο αποκλεισμού του twitter και facebook ήταν ο μόνος τρόπος να συνδεθείς σε αυτές τις σελίδες. Αν δεν κάνω λάθος το facebook προσφέρει και .onion adress. Ακόμα και στην Κϊνα η χρήση του είναι αυξημένη. Νομίζω είναι και ο μόνος τρόπος να περάσεις το ψηφιακό σινικό τείχος που έχουν δημιουργήσει. Γενικά το tor είναι γιαυτές τις δουλειές και μην το συγχέετε με εγκληματικές ενέρεγειες. Εδώ που τα λέμε όποιος το χρησιμοποιήσει για την ανωμαλία του η για να πάρει την ντρόγκα του είναι 1000% σίγουρο ότι θα τον δέσουν όπως κάνουν δλδ. Τώρα το cloudflare ιδίως ο τύπος που το έχει πρέπει να είναι ο ποιο αγενής και αντιπαθής ceo που έχει βγει στο διαδίκτυο. Ψάξτε τον στο twitter και θα καταλάβετε γιατί το γράφω. Ο τύπος είναι ότι νάναι 4
vagelisda Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Εκτος απο τις περιπτώσεις που είπε ο προλαλησας ,σε χώρες με περιορισμούς , οι υπόλοιποι χρήστες ως επι το πλείστον μπαίνουν για πράγματα που δε θέλετε να δείτε ποτέ στη ζωή σας. Συνήθως οι απλοί χρήστες που θέλουν "ανωνυμία " (χαμογελασα μόνος μου και μονο που σκέφτηκα τη λέξη ) μπαίνουν incognito ,η απο sandbox, vpn whatever . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα