p_under Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Ακόμα ένα νέο gadget προσθέτει η γνωστή Xiaomi στην πλούσια γκάμα προϊόντων της! Σήμερα λοιπόν, θα κάνω μια γρήγορη παρουσίαση του νέου αποκτήματος μου, του Xiaomi Mi Powerbank 20.000mAh. Μέχρι πρότινος η σειρά των Xiaomi Powerbank αποτελούνταν από τέσσερις παραδοχές, οι οποίες διέφεραν μεταξύ τους στην συνολική χωρητικότητα των μπαταριών, και συγκεκριμένα υπήρχαν το 5.000mAh, το 10.000mAh, το 10.400mAh και το 16.000mAh Powerbank αντίστοιχα. Και τα τέσσερα μοντέλα ακολουθούσαν την ίδια σχεδιαστική γραμμή με την γνώριμη μεταλλική κατασκευή και το κουμπί δίπλα στο/στα USB ports. Το νεοεισαχθέν Xiaomi Mi Powerbank 20.000mAh, έρχεται σε πλαστικό περίβλημα ελαφρύτερης κατασκευής, μαζεμένο μέγεθος και υπόσχεται πολλές φορτίσεις στις φορητές συσκευές που κουβαλάμε μαζί μας στην καθημερινότητα. Διαθέτει ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες και οι επιφάνειες εμπρόσθια και οπίσθια διαθέτουν μια νέα ανάγλυφη σχεδίαση, όπου βοηθά τα μέγιστα στην μείωση της ολίσθησης. Ξεκινώντας την περιγραφή, στο λιτό κουτί του βρίσκουμε το powerbank, ένα USB / micro USB καλώδιο μήκους 32 εκατοστών και ένα φυλλάδιο με πληροφορίες, το οποίο είναι γραμμένο μόνο στην κινέζικη γλώσσα. Στην συνέχεια θα προχωρήσω σε μια τυπική περιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης της συσκευής. Όπως είπα και παραπάνω το νέο Mi 20.000mAh powerbank έρχεται με νέο σχεδιασμό, μικρές διαστάσεις για την κατηγορία της χωρητικότητας του και αντίστοιχα μικρό βάρος. Οι διαστάσεις του ανέρχονται σε 14.2 x 7.3 x 2.2 εκατοστά, ενώ το βάρος του σε 338 γραμμάρια αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος του Mi 20.000mAh Powerbank είναι λιγότερο από τον συνδυασμό δύο Mi 10.000mAh powerbanks μαζί. Όλο το σώμα είναι κατασκευασμένο από ABS πλαστικό άριστης ποιότητας και ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ανοχή του στις γρατζουνιές. Στην εμπρόσθια όψη της συσκευής βρίσκεται μόνο το ανάγλυφο Mi λογότυπο, στην πάνω μεριά βρίσκονται τα δύο USB ports, το micro USB port και τα τέσσερα λευκά leds, στην κάτω μεριά η εταιρία τοποθέτησε τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής και τέλος άφησε την πίσω όψη εντελώς άδεια. Το μοναδικό κουμπί της συσκευής, την λειτουργία του οποίου θα περιγράψω αργότερα, βρίσκεται στην δεξιά πλαϊνή μεριά της συσκευής, κοιτάζοντας την μπροστινή όψη της. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Mi 20.000mAh Powerbank βρίσκουμε 19020 / 20000mAh 68.47 / 72Wh (MIN / TYP) χωρητικότητα (σύμφωνα με την εταιρία), energy density up to 728Wh/L, fast charging DC 5.1V/2A MAX 3.6A και fast recharging DC 5V/2A 9V/2A 12V/1.5A. Σύμφωνα με την εταιρία μπορεί να φορτίσει ως και 4.5 φορές ένα Xiaomi Mi4, ως 7 φορές ένα iPhone 6, ως 3 φορές ένα iPad mini και ως 1.2 φορές ένα Macbook. Επίσης, υποστηρίζει USB-C καλώδιο, το οποίο δυστυχώς δεν περιέχεται στο πακέτο ενώ το efficiency δηλώνεται >90%. Τέλος, προσφέρει τις εξής πιστοποιήσεις: Temperature Protection, Short-circuit Protection, Reset Protection, Input Overvoltage Protection, Input the counter-attack Protection, Output Over-Current Protection, Output Overvoltage Protection, Over-charge and over-discharge Protection και Batteries PTC Protection και η εσωτερική κεντρική πλακέτα που είναι υπεύθυνη για όλες τις λειτουργίες του powerbank κατασκευάζεται από την Texas Instrumets, η οποία αναγνωρίζει τον τύπο συσκευής που καλείτε να φορτίσει και προσαρμόζει την φόρτιση αυτόματα. Τα τέσσερα LED που περιέχονται στην συσκευή υποδηλώνουν το στιγμιαίο ποσοστό φόρτισης που έχουν οι μπαταρίες και κάθε ένα από αυτά υποδηλώνει το 25% τις συνολικής χωρητικότητας. Τέλος, θα κλείσω με την δική μου δοκιμή και προσωπική άποψη. Δυστυχώς δεν διαθέτω κάποιο ακριβό εξοπλισμό ώστε να αποδώσω κάποια πιστά τεστ σχετικά με την απόδοση και χωρητικότητα και έτσι θα σταθώ μόνο στις φορές που φόρτισε την δική μου συσκευή το powerbank καθώς και στα mAh που την τροφοδότησε. Έχοντας ως βασική συσκευή το Doogee X5 Pro μπορώ να πω με σιγουριά ότι μου το φόρτισε πάνω από 6 φορές καθώς το χρησιμοποιούσα και επίσης κάνοντας ένα σύντομο τεστ του Xiaomi Mi 20.000mAh Powerbank με το Xiaomi Redmi 3 (συσκευή φίλου) διαπίστωσα ότι αποδίδει πιστά τις απαιτήσεις τις εκάστοτε συσκευής. Κλείνοντας, θα πω ότι έχοντας στην κατοχή μου το Mi 10.000mAh Powerbank χρειάστηκε κάποιο χρόνο ώστε να συνηθίσω τις διαστάσεις και το βάρος του Mi 20.000mAh Powerbank! Αλλά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την στιβαρή και συνάμα ποιοτική κατασκευή του. Είναι μια συσκευή που έχω σχεδόν πάντοτε στην τσάντα ώμου μου η οποία μου επιτρέπει να βοηθάω τους φίλους μου αν χρειαστεί σε περιπτώσεις ανάγκης . Τέλος, ο χρόνος φόρτισης με ένα φορτιστή 5V 2A είναι περί τις 7 ώρες (στο περίπου). Το Xiaomi Mi 20.000 Powerbank μπορείτε να το βρείτε στην χώρα μας, σε σχετικά αλμυρή τιμή (>50€) , αλλά εγώ προτίμησα να στηρίξω για ακόμα μια φορά την αγορά της Κίνας και το πήρα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Gearbest.com στα ~30€ Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα