Προς το περιεχόμενο

Αγορά Powerline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να υπάρχει μια συνέχεια στην ιστορία, για κάποιον που ίσως να έχει την ίδια απορία μελλοντικά, μου ήρθε τελικά το TP-Link-TL-WPA4235PKIT και κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα και περίμενα.

Πολύ εύκολα, δημιούργησα ένα clone του υπάρχοντος δικτύου στο σπίτι και μετακινούμαι χωρίς να έχω άγχος με το κινητό να βλέπω κάθε φορά αν έχει αλλάξει δίκτυο από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Ψάχνομαι για αγορά ενός powerline με wireless extender και είχα καταλήξει σε αυτό: http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4226kit-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-pack-kit-p-PER.612719

Θέλω οπωσδήποτε, τουλάχιστον το ένα kit να έχει passthrough.

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο post έπεσα πάνω σε αυτό: https://www.amazon.fr/TP-Link-TL-WPA4235PKIT-Adaptateurs-Ethernet-Int%C3%A9gr%C3%A9e/dp/B00RMYB3N0/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1482180663&sr=8-6&keywords=powerline+wifi

Το δεύτερο είναι πιο φθηνό, έχει 2πλο passthrough και φαίνεται να είναι παρόμοιο με το πρώτο. Απ' τη στιγμή που είμαι και αρχάριος σε αυτά τα θέματα, υπάρχει κάποια διαφορά που δε βλέπω; έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο ίσως;

Τέλος, mimikos81 μιας και πήρες το 2ο τελικά, πως είναι η χρήση του μέχρι τώρα; είσαι ικανοποιημένος;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

για να μην ανοίγω άλλο ίδιο θέμα, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Θέλω να επεκτείνω το wifi δίκτυο στο σπίτι και κατέληξα πως η καλύτερη λύση για εμένα είναι με wifi powerline.

Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω 2, τα οποία είναι μέσα στο budget μου.

Netgear-XWNB5602

https://www.amazon.fr/Netgear-XWNB5602-100FRS-Prise-Femelle-R%C3%A9seau/dp/B008UKT7AQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1464357329&sr=8-1&keywords=netgear+cpl+wifi

TP-Link-TL-WPA4235PKIT

https://www.amazon.fr/TP-Link-TL-WPA4235PKIT-adaptateurs-Ethernet-int%C3%A9gr%C3%A9e/dp/B00RMYB3N0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1464357553&sr=8-1&keywords=tp+link+4235

Είμαι πιο κοντά στο TP Link, αλλά θα εκτιμούσα πάρα πολύ τη γνώμη σας, καθώς δεν έχω εμπειρία για την αξιοπιστία των 2 παραπάνω!

και τις δυο μαρκες τις θεωρω καλες.και τα devolo πολυ καλα αλλα ακριβα.αν εχεις τριφασικο ρευμα εκει θελει προσοχη τι Powerline θα παρεις.επισης αν ειναι διαφορετικος πινακας μπορει να εχεις θεμα.υπαρχει παντα και η λυση να βαλεις powerline χωρις wifi για να ειναι πιο φτηνα και μετα πανω στο powerline να βαλεις ειτε ενα access point ειτε καποιο παλιο adsl router που θα παιξει σαν access point.

Το TPLINK έχω εγώ κ είναι πολύ καλά.

εχω δοκιμασει το 4010p  και δεν ειχα θεμα.το μονο bug Ηταν με το firmware Που το κανεις αναβαθμιση και συνεχιζει να σου λεει την παλια εκδοση του firmware.στο v2 αυτο.

Κ εγώ προς TP LINK προσανατολίζομαι, όμως διαβάζω κάτι σχόλια που ύστερα από 2-3 εβδομάδες αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα με την IP.

Είδα κ σε ένα σχόλιο φίλου παραπάνω που θεωρεί το Netgear πιο ποιοτικό, οπότε αναρωτιέμαι...

Μπορει να ηταν λογω παλιου firmware μπορει να ηταν σε καποιο πιο παλιο version γιατι τα version αλλαζουν/πχ το 4010p εχει 3 version πλεον.

και τα Netgear ειναι πολυ καλα.τα devolo ειναι top.

Τα είχα 1 χρόνο και χρειάστηκαν μόνο μια επανεκκίνηση μια φορά. Το ένα κάηκε από κεραυνό και πήρα αλλά Επίσης πολύ καλά της DLink, http://www.skroutz.gr/s/2929722/D-Link-DHP-P309AV-Kit.html , Όλα μια χαρά μέχρι στιγμής αλλά δεν ξέρω γιατί έχει κακές αξιολογήσεις.

απο κεραυνο εχω πετυχει 2 παλια μοντελα καμμενα.

αξιολογησεις αρνητικες θα δεις παντα.υπαρχουν και ατομα που δεν εχουν πολλες γνωσεις και πχ δεν θα τα κανουν update ή θα τα βαλουν πανω σε πολυπριζο αντι πριν το πολυπριζο και μετα θα γραφουν αρνητικα σχολια.το λεω γιατι εχω δει powerlines με παλιο firmware γιατι κανεις δεν μπαινει στον κοπο να κανει update οπως εχω δει να ειναι passthrough αλλα αντι να το βαλουν πριν το πολυπριζο το βαλαν πανω γιατι δεν ηξεραν.

Ευχαριστώ πολύ. Παρήγγειλα το TP Link κ ο Θεός βοηθός ☺

πες εντυπωσεις και δες για firmware update

Για να υπάρχει μια συνέχεια στην ιστορία, για κάποιον που ίσως να έχει την ίδια απορία μελλοντικά, μου ήρθε τελικά το TP-Link-TL-WPA4235PKIT και κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα και περίμενα.

Πολύ εύκολα, δημιούργησα ένα clone του υπάρχοντος δικτύου στο σπίτι και μετακινούμαι χωρίς να έχω άγχος με το κινητό να βλέπω κάθε φορά αν έχει αλλάξει δίκτυο από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

α.δες για Firmware update.

β.να ειναι σε αλλο καναλι απο το αρχικο σου ρουτερ.5 καναλια διαφορα.

Καλησπέρα παιδιά.

Ψάχνομαι για αγορά ενός powerline με wireless extender και είχα καταλήξει σε αυτό: http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4226kit-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-pack-kit-p-PER.612719

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο post έπεσα πάνω σε αυτό: https://www.amazon.fr/TP-Link-TL-WPA4235PKIT-Adaptateurs-Ethernet-Int%C3%A9gr%C3%A9e/dp/B00RMYB3N0/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1482180663&sr=8-6&keywords=powerline+wifi

Το δεύτερο είναι πιο φθηνό, έχει 2πλο passthrough και φαίνεται να είναι παρόμοιο με το πρώτο. Απ' τη στιγμή που είμαι και αρχάριος σε αυτά τα θέματα, υπάρχει κάποια διαφορά που δε βλέπω; έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο ίσως;

Τέλος, mimikos81 μιας και πήρες το 2ο τελικά, πως είναι η χρήση του μέχρι τώρα; είσαι ικανοποιημένος;

to ena εχει και τα 2 passthrough ενω το αλλο μονο το ενα απο τα 2.το ενα εχει 2 ethernet το αλλο εχει 3 ethernet το δευτερο κομματι.διαφορες χωρις νοημα.επισης το 4235 δεν το βρισκω ελλαδα ουτε στην Tp link ελλαδας.

οπως εγραψα υπαρχεικαι η πιο φτηνη λυση να μην ειναι wifi το Powerline και να βαλεις ενα παλιο adsl router εκει να κανει το ασυρματο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε poulinos. Ναι, ούτε εγώ το βρήκα Ελλάδα το συγκεκριμένο. Το θέλω λόγω των 2 passthrough για να μη θυσιάσω καμία πρίζα. Με αυτό το μεταλλικό που έχει στην υποδοχή της πρίζας ξέρεις μήπως τι παίζει; λίγο που το έψαξα στο ίντερνετ είδα ότι τα φις που έχουμε εδώ είναι συμβατά αλλά θα εκτιμούσα μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Όσο για το παλιό ρουτερ, έχω ένα παλιό Thompson αλλά στο σημείο που θέλω να συνδέσω το powerline υπάρχει έλλειψη χώρου και θέλω όσο γίνεται να αποφύγω τα καλώδια.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε poulinos. Ναι, ούτε εγώ το βρήκα Ελλάδα το συγκεκριμένο. Το θέλω λόγω των 2 passthrough για να μη θυσιάσω καμία πρίζα. Με αυτό το μεταλλικό που έχει στην υποδοχή της πρίζας ξέρεις μήπως τι παίζει; λίγο που το έψαξα στο ίντερνετ είδα ότι τα φις που έχουμε εδώ είναι συμβατά αλλά θα εκτιμούσα μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Όσο για το παλιό ρουτερ, έχω ένα παλιό Thompson αλλά στο σημείο που θέλω να συνδέσω το powerline υπάρχει έλλειψη χώρου και θέλω όσο γίνεται να αποφύγω τα καλώδια.

για το thomson οκ.

ναι αμα δεις τα schuko που εχουμε θα δεις οτι ολα εχουν μια τρυπα σε εκεινο το σημειο οποτε κουμπωνει κανονικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Μόλις είδα το μήνυμά σου, λίγο καθυστερημένα..

Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το 4235. Από την πρώτη στιγμή δούλεψε άψογα. Πολύ εύκολο σετάρισμα. 

ΟΜΩΣ, ύστερα από 3-4 μήνες έβγαλε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε πλέον να κουμπώσει πάνω στο ρούτερ μου.

Επειδή το είχα πάρει από το Amazon, επικοινώνησα μαζί τους και μου έστειλαν νέο kit χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Το δευτερο δουλεύει εξίσου άψογα, αλλά ύστερα από τα σχόλια που διάβασα και την πρόσφατη εμπειρία μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη.

Το σίγουρο είναι ότι αν το πάρεις μέσω Amazon, σίγουρα σε καλύπτουν για ότι πρόβλημα έχεις (επίσης είδα ότι έχει πέσει και αρκετά η τιμή του τελευταία)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Το παρήγγειλα από αμαζον τελικά και όντως η τιμή του έχει πέσει αρκετά (σε σχέση με την αρχική που αναφέρει).

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε. Παρήγγειλα το 4235 τελικά!

κοιτα για firmware Μολις το παρεις.

Μόλις είδα το μήνυμά σου, λίγο καθυστερημένα..

Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το 4235. Από την πρώτη στιγμή δούλεψε άψογα. Πολύ εύκολο σετάρισμα. 

ΟΜΩΣ, ύστερα από 3-4 μήνες έβγαλε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε πλέον να κουμπώσει πάνω στο ρούτερ μου.

Επειδή το είχα πάρει από το Amazon, επικοινώνησα μαζί τους και μου έστειλαν νέο kit χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Το δευτερο δουλεύει εξίσου άψογα, αλλά ύστερα από τα σχόλια που διάβασα και την πρόσφατη εμπειρία μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη.

Το σίγουρο είναι ότι αν το πάρεις μέσω Amazon, σίγουρα σε καλύπτουν για ότι πρόβλημα έχεις (επίσης είδα ότι έχει πέσει και αρκετά η τιμή του τελευταία)

το καλο ειναι οτι εχει 2 χρονια εγγυηση .το κακο ειναι οτι αμα εχεις παραξενο ρευμα με σκαμπανεβασματα θα την τρωει το powerline συνεχεια.ναι οι τιμες μειωνονται στα powerlines και βγαινουν και καλυτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Το παρήγγειλα από αμαζον τελικά και όντως η τιμή του έχει πέσει αρκετά (σε σχέση με την αρχική που αναφέρει).

αν εχεις τριφασικο προσπαθησε να ειναι στην ιδια φαση για να παρεις τα μεγιστα.

Δημοσ.

κοιτα για firmware Μολις το παρεις.

για firmware πως μπορώ να κοιτάξω;

αν εχεις τριφασικο προσπαθησε να ειναι στην ιδια φαση για να παρεις τα μεγιστα.

μονοφασικό ρεύμα έχω οπότε δεν νομίζω να υπάρχει προβλημα

Δημοσ.

επειδή μιλάτε για powerline ,έχω το tplink 4010v2 ,έκανα αναβάθμιση ,κ μετά reset, κ τώρα δεν δουλεύει το ίντερνετ δεν δίνει ....του δοκίμασα παλι reset ... τίποτα.το έβγαλα το ξαναβαλα τίποτα. δεν ανάβει καν η ένδειξη για adsl μεταφορά δεδομένων. μόνο οι άλλες δύο ethernet,on. Τι άλλο να κάνω? κάπου διάβασα ότι κάνοντας λάθος upgrade χάνει την εγγύηση.δεν ξέρω αν ισχύει. Πριν δούλευε άψογα ,απλά θεώρησα ότι θα ήταν καλό να του κάνω upgrade.αλλα τελικά τζίφος.Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.

Δημοσ.

για firmware πως μπορώ να κοιτάξω;

μονοφασικό ρεύμα έχω οπότε δεν νομίζω να υπάρχει προβλημα

firmware Κοιτας στο site της εταιρειας.ναι με μονοφασικο ακομα πιο ευκολο να παιξει.

επειδή μιλάτε για powerline ,έχω το tplink 4010v2 ,έκανα αναβάθμιση ,κ μετά reset, κ τώρα δεν δουλεύει το ίντερνετ δεν δίνει ....του δοκίμασα παλι reset ... τίποτα.το έβγαλα το ξαναβαλα τίποτα. δεν ανάβει καν η ένδειξη για adsl μεταφορά δεδομένων. μόνο οι άλλες δύο ethernet,on. Τι άλλο να κάνω? κάπου διάβασα ότι κάνοντας λάθος upgrade χάνει την εγγύηση.δεν ξέρω αν ισχύει. Πριν δούλευε άψογα ,απλά θεώρησα ότι θα ήταν καλό να του κάνω upgrade.αλλα τελικά τζίφος.Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.

εχω κανει απειρα Updates σε τετοια και δεν ειχα θεμα.σαν συσκευη την βλεπεις απο το utility της tp link?αν βλεπεις το καθενα ξεχωριστα αλλα δεν τα βλεπεις μαζι μεσα απο το utility κανε το καθενα Hard reset.

επισης απο το utility μπορεις να δεις τι ονομα εχει το καθενα κτλ.μπορεις να τα κανεις και Pair απο το κουμπακι κιολας.

ναι θεωρητικα χανεις την εγγυηση αλλα δεν χρειαζεται να πεις τι εκανες αμα τα πας πισω.απλα λες σταματησαν να παιζουν.αλλα το βρισκω δυσκολο να χαλασαν εκτος αν δεν τα βλεπεις καθολου ουτε απο το utility.Και να εισαι σιγουρος οτι περνας για το σωστο version που ειναι το firmware

Δημοσ.

φιλε poulinos , αυτο ηταν , τα εκανα ξεχωριστα το καθενα, και δουλεψαν ......Thanx

Τωρα κατι αλλο , το οποιο ειναι κατ εκτιμηση μου,

1. μουν δειχνει στο utility , rate :192mbs ( ενω λεει οτι φτανει μεχρι 500) , αυτο σημαινει οτι συμφωνα με την γραμμη(καλωδιωση ΔΕΗ) μπορει να φτασει τοσο?

2. Μου κανει κανα / δυο αποσυνδεσεις περιπου ημερησια, (ενω το ιντερνετ ρουτερ δουλευει κανονικα) . Και μετα το upgrade εκανε αποσυνδεση μια φορα .

επανερχεται μολις βγαλω και ξαναβαλω το ethernet. Λογικα φταιει η καλωδιωση της ΔΕΗ ?

----Να σε προλαβω δεν εχω τριφασικο . και χρησιμοποιω το passthrought και στα δυο powerline στο ενα το modem και στο αλλο πολυπριζο (τηλεοραση,Η/Υ,ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ,HIFI,MEDIAPLAYER,ΟΘΟΝΗ)

Δημοσ.

Ναι σου λεει οτι το link ειναι 192mbps με σχεση το max 500 που θεωρητικα φτανει.στην πραξη φτανει μεχρι 100Mbit αφου οι ethernet που εχει ειναι 100 αρες και οχι gigabit.χαχα:P

μπορει να κανει πχ αυτο το προβλημα οταν ανοιγεις κατι που τραβαει αρκετο ρευμα.ειναι λιγο δυσκολο να δεις τι φταιει.αλλιως θελει δοκιμη σε αλλη πριζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...