Προς το περιεχόμενο

Clone disk σε remote location.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hi

Έχω ενα laptop που έχει ενα 5400 δισκο και θέλω να τον αλλάξω με ενα ssd. Ο δίσκος έχει win10 και ενα σκασμο προγράμματα. Το πρώτο ερώτημα είναι: υπάρχει ενα πρόγραμμα (free) που να κανει αυτή την δουλεια και να είναι αξιόπιστο?

Το δεύτερο ερώτημα είναι πως μπορω να φόρτωσω το, μεγάλο, image απο τον home server και τι προγράμματα θα πρεπει να υπαρχουν στην μεριά του?

Thanks

Δημοσ.

Το clonezilla μπορεί να κάνει backup σε image ή clone κατευθείαν.

Υπάρχουν και τα HDclone/AOMEI Backup όπου φτιάχνεις bootable cd/dvd/usb (όπως και στο clonezilla) για backup/clone αλλά δυστυχώς δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης

Ο 5400 είναι 1tb και έχει δυο partition (μονο 50 gb είναι used και αυτό σε ενα μονο partition).

Ο ssd θα είναι μισο TB.

Δημοσ.

Εφόσον δεν περνάει την χωρητικότητα του ssd δεν νομίζω να έχει θέμα.

Μόνο που έτσι όπως το βλέπω θα πάρει και τα 2 partition, παλιότερα είχα δοκιμάσει το norton ghost όπου είχα περάσει ότι partition ήθελα.

Αν θυμάμε καλά και το clonezilla έχει να περάσεις partition-partion, οπότε πέρνα τα partition που θες (system reserved, c:, κτλ) και μετά κάνε merge ή φτιάχνεις 2ο partition για data (μουσική, ταινίες, εικόνες, κτλ).

• Like 1
Δημοσ.

Το clonezilla μπορεί να κάνει backup σε image ή clone κατευθείαν.

Υπάρχουν και τα HDclone/AOMEI Backup όπου φτιάχνεις bootable cd/dvd/usb (όπως και στο clonezilla) για backup/clone αλλά δυστυχώς δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.

Μπορει να τραβήξει το αρχείο απο μια FTP τοποθεσία χωρις smb shares και τα σχετικά?

Thanks

Δημοσ.

Αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζω :/

Εξωτερικό δεν έχεις για να αποθηκεύσεις το image εκεί;

Τσού και δεν θελω να παρω το USB to sata επειδη δεν προκειται να το χρησιμοποιήσω άλλη φορά, δεν ξερω ποσο κανει, δεν ξερω πόσες μέρες θελει για να έρθει, θα πιάνει χώρο στο γραφείο.

So, ερώτηση

Για να τραβήξεις image απο remote location για να κανεις disk swap θα πρεπει να εχεις PXE server?

Thanks

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω καθώς δεν έχω ασχοληθεί με server και τράβηγμα image σε server. :/

Ας ελπίσουμε να ξέρει κάποιος άλλος εδώ μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Με το AOMEI Buckupper μπορείς να σώσεις ένα image του δίσκου σου στον home server.

Μετά φτιάχνεις ένα resque disk με το ίδιο πρόγραμμα, μπουτάρεις με αυτό, και κάνεις restore το image στον νέο δίσκο.

Δημοσ.

Με το AOMEI Buckupper μπορείς να σώσεις ένα image του δίσκου σου στον home server.

Μετά φτιάχνεις ένα resque disk με το ίδιο πρόγραμμα, μπουτάρεις με αυτό, και κάνεις restore το image στον νέο δίσκο.

θα το δοκιμασω τωρα

Αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζω :/

Εξωτερικό δεν έχεις για να αποθηκεύσεις το image εκεί;

ερωτηση

το καλωδιο usb to sata θελει και εξωτερικη τροφοδοσια?

thanks

Δημοσ.

Τα περισσότερα που βλέπω με ένα google search δεν χρειάζονται, συνήθως έχουν 2 usb για να τραβάει παραπάνω ρεύμα.

Αν θες μπορείς να πάρεις θήκη για σκληρό δίσκο ώστε να τον κάνεις εξωτερικό αλλιώς αν βρεις usb to sata βάλτο εδώ να σου πούμε αν θέλει ή όχι εξωτερική τροφοδοσία (πριν το πάρεις).

• Like 1
Δημοσ.

So εκανα backup με το δεύτερο πρόγραμμα και όχι με το clonezilla επειδή δεν μπορούσε να κανει mount the nfs.

Το πρόβλημα είναι οτι ο δίσκος γράφει 90gb used ενω το image που σώθηκε είναι 50gb. Είναι θέμα compression or something?

Δημοσ.

Ο δίσκος που έκανες backup/image είναι 90gb used αλλά το image είναι 50gb; Ναι είναι η συμπίεση.

Αν πάλι εκεί που το αποθήκευσες λέει 90gb και το image είναι 50gb τότε κάπου έχεις +40gb σε αρχεία. :P

Δημοσ.

So εκανα backup με το δεύτερο πρόγραμμα και όχι με το clonezilla επειδή δεν μπορούσε να κανει mount the nfs.

Το πρόβλημα είναι οτι ο δίσκος γράφει 90gb used ενω το image που σώθηκε είναι 50gb. Είναι θέμα compression or something?

Ποιό είναι το δεύτερο πρόγραμμα;

Αν εννοείς το AOMEI που το ξέρω, η διαφορά οφείλεται στο ότι το image:

1. Δεν περιέχει το paging file που είναι αρκετά Gb.

2. Δεν περιέχει το hibernation file που είναι όσα Gb είναι και η RAM σου.

3. Είναι συμπιεσμένο.

Δημοσ.

Ο δίσκος που έκανες backup/image είναι 90gb used αλλά το image είναι 50gb; Ναι είναι η συμπίεση.

Αν πάλι εκεί που το αποθήκευσες λέει 90gb και το image είναι 50gb τότε κάπου έχεις +40gb σε αρχεία. :P

Ο δίσκος εχει το λειτουργικό και τα προγραμματα που εχω κανει install. Ελπιζω να τα πηρε ολα επειδη εδώ και μια εβδομαδα κανω install προγραμματα σε μηχανικό δίσκο και τα πραγματα πηγαίνουν αρκετα αργά...

=]

Ποιό είναι το δεύτερο πρόγραμμα;

Αν εννοείς το AOMEI που το ξέρω, η διαφορά οφείλεται στο ότι το image:

1. Δεν περιέχει το paging file που είναι αρκετά Gb.

2. Δεν περιέχει το hibernation file που είναι όσα Gb είναι και η RAM σου.

3. Είναι συμπιεσμένο.

Ναι αυτο ειναι το προγραμμα (δεν θυμόμουν πως το έλεγαν)

Ερώτηση, πως φτιάχνω το USB stick οταν εχω κανει system backup? μπαίνω στην καρτέλα restore και το κανει αυτο ή ειναι άλλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...