Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερωτησεις οσων αναφορα τα games.
1.Τι ρολο παιζουν οι μεγαλυτερες ταχυτητες της μνημης οσω αναφορα της ddr4
2.Τι ρολο παιζει το oc της καρτας γραφικων και του επεξεργαστη και σε τι βαθμο
3.Τι ρολο παιζει η χωρητικοτητα και η ταχυτητα του σκληρου δισκου οπου τα games ειναι εγκαταστημενα

Δημοσ.

Ερωτησεις οσων αναφορα τα games.

1.Τι ρολο παιζουν οι μεγαλυτερες ταχυτητες της μνημης οσω αναφορα της ddr4

2.Τι ρολο παιζει το oc της καρτας γραφικων και του επεξεργαστη και σε τι βαθμο

3.Τι ρολο παιζει η χωρητικοτητα και η ταχυτητα του σκληρου δισκου οπου τα games ειναι εγκαταστημενα

Για το πρώτο: οι ταχύτητες μνήμης όπως λέει και η λέξη βοηθά να φορτώνονται τα δεδομένα πιο γρήγορα στις RAM επιταχύνοντας πολλές διαδικασίες, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις και το πλεονέκτημα ότι αν βάλεις DDR4 θα πας και σε Skylake επεξεργαστή (όχι αναγκαστικά αλλά θα μπορούσες) οι οποίοι αυτοί την περίοδο είναι top. 

2. Το OC γενικά βοηθά να ξεζουμίσουμε το hardware μας αλλά δεν συνίσταται ειδικά για αρχάριους, καθώς θέλει εκτεταμένο testing για να διαπιστώσουμε αν το σύστημα είναι σταθερό και αντέχει. (Δεν λέει κάτι να πας έναν cpu από 3 σε 4 GHz αν σου κάνει restart με τα πρώτα ζόρια) Επίσης, ανεβάζει τις θερμοκρασίες, άρα θέλουμε καλύτερη ψύξη και πολλοί υποστηρίζουν ότι μειώνει την διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων ειδικά όταν δεν γίνεται σωστά.

3. Η Χωρητικότητα προφανώς έχει να κάνει με το πόσα παιχνίδια θα χωρέσει :P Η ταχύτητα τώρα, σε γενικές γραμμές δεν επηρεάζει τα παιχνίδια παρά μόνο στα loading times. Τώρα υπάρχουν κάποια παιχνίδια φυσικά που in-game απαιτούν φόρτωση έξτρα αρχείων ανάλογα με την πίστα κτλ. πχ skyrim, κάποια MMO (Lineage 2) και άλλα πολλά δεν είμαι gamer δεν τα ξέρω καλά. Οπότε σε τέτοια παιχνίδια καλό θα ήταν να τα βάζουμε στον ssd αν μας καίει τόσο πολύ το γρήγορο loading. 

• Like 3
Δημοσ.

Για το πρώτο: οι ταχύτητες μνήμης όπως λέει και η λέξη βοηθά να φορτώνονται τα δεδομένα πιο γρήγορα στις RAM επιταχύνοντας πολλές διαδικασίες, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις και το πλεονέκτημα ότι αν βάλεις DDR4 θα πας και σε Skylake επεξεργαστή (όχι αναγκαστικά αλλά θα μπορούσες) οι οποίοι αυτοί την περίοδο είναι top. 

2. Το OC γενικά βοηθά να ξεζουμίσουμε το hardware μας αλλά δεν συνίσταται ειδικά για αρχάριους, καθώς θέλει εκτεταμένο testing για να διαπιστώσουμε αν το σύστημα είναι σταθερό και αντέχει. (Δεν λέει κάτι να πας έναν cpu από 3 σε 4 GHz αν σου κάνει restart με τα πρώτα ζόρια) Επίσης, ανεβάζει τις θερμοκρασίες, άρα θέλουμε καλύτερη ψύξη και πολλοί υποστηρίζουν ότι μειώνει την διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων ειδικά όταν δεν γίνεται σωστά.

3. Η Χωρητικότητα προφανώς έχει να κάνει με το πόσα παιχνίδια θα χωρέσει :P Η ταχύτητα τώρα, σε γενικές γραμμές δεν επηρεάζει τα παιχνίδια παρά μόνο στα loading times. Τώρα υπάρχουν κάποια παιχνίδια φυσικά που in-game απαιτούν φόρτωση έξτρα αρχείων ανάλογα με την πίστα κτλ. πχ skyrim, κάποια MMO (Lineage 2) και άλλα πολλά δεν είμαι gamer δεν τα ξέρω καλά. Οπότε σε τέτοια παιχνίδια καλό θα ήταν να τα βάζουμε στον ssd αν μας καίει τόσο πολύ το γρήγορο loading. 

Εχω DDR4 2133 και I6600K

Δημοσ.

1. Σε single gpu setup κανένα.

Σε multigpu δεν έχω δει κάποιο bench, υποψιάζομαι ότι για sli 980ti μπορεί να βελτιώνονται τα frame times :P

2. Για ένα καθαρά gaming setup, που ο χρήστης το θέλει μόνο για παιχνίδια, ταινίες, Internet

δεν συμφέρει η επιλογή κομματιών για oc.

Αν παρόλαυτα γουστάρεις το oc και θες να ασχοληθείς αναγνωρίζοντας ότι το vfm θα

πάει περίπατο, στα multiplayer/mmo γενικά βοηθάει το oc στον cpu.

Σε single player και εφόσων η κάρτα σου δεν τερματίζει τα hz της όθονης σου

(πχ 390 ή 970 σε 1080p 'τερματίζουν' ένα 60HZ monitor) θα δεις βελτίωση από το oc της gpu.

Γενικά μιλώντας το oc δεν είναι ''απαραίτητο'' για να ευχαριστηθείς 1080p

gaming, εφόσων έχεις ένα σύγχρονο rig. (πχ  i5 με 280x, 960 και 8gb ram)

3. Οι δίσκοι πάλι γενικά μιλώντας συμπεριφέρονται καλύτερα αν δεν ξεπερνούν

το 85-90% της χωρητικότητας τους. Αν υπάρχει η δυνατότητα το λειτουργικό

να είναι σε ssd βελτιώνεται έντονα η αποκρισιμότητα του συστήματος, αν

γίνεται και τα παιχνίδια να είναι σε ssd ακόμα καλύτερα. Ο ssd που θα έχεις

τα παιχνίδια το μόνο που σε νοιάζει είναι η αξιοπιστία του. Η ταχύτητα του

είναι αδιάφορη για τα loading times (στην πλειοψηφία των παιχνιδιών). 

• Like 2
Δημοσ.

ψύκτρα γράψε εκτός άν έχεις την stock

Δημοσ.

άνετα μπορείς να ψαχτείς όπως σου είπαν οι παραπάνω και να κάνεις oc τον επεξεργαστή σου, είναι πολύ εύκολο σε καμμία περίπτωση απαραίτητο. Η μητρική σου όμως νομίζω πως δεν το υποστηρίζει. Άν είχες z τότε ναι.

Δημοσ.

άνετα μπορείς να ψαχτείς όπως σου είπαν οι παραπάνω και να κάνεις oc τον επεξεργαστή σου, είναι πολύ εύκολο σε καμμία περίπτωση απαραίτητο. Η μητρική σου όμως νομίζω πως δεν το υποστηρίζει. Άν είχες z τότε ναι.

Δεν με ενδιαφερει στην μητρικη για το λογο που αναφερες...για την gpu βρηκα καποιες ρυθμισεις για stock oc αλλα δεν ειναι σταθερες..μετα απο κανα 40λπτ κρασαρει..κερδιζω ομως με αυτες 10 fps

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερει στην μητρικη για το λογο που αναφερες...για την gpu βρηκα καποιες ρυθμισεις για stock oc αλλα δεν ειναι σταθερες..μετα απο κανα 40λπτ κρασαρει..κερδιζω ομως με αυτες 10 fps

Εννοώ οτι η μητρική σου δεν υποστηρίζει πλήρως το oc στον επεξεργαστή σου. Για την κάρτα γραφικών πρώτα κάνε stress test για να δεις μέχρι που φτάνει μην την ζορίζεις.

Απότι κατάλαβα σκέφτεσαι να αγοράσεις μεγαλύτερο ssd και να παίζεις τα παιχνίδια εκεί σε σχέση με τον hdd που τα παίζεις τώρα. Μόνο για αυτόν τον λόγο μην πάρεις. Όπως σου είπαν μόνο στο loading θα δείς διαφορά όχι στο παιχνίδι.

Δημοσ.

Εννοώ οτι η μητρική σου δεν υποστηρίζει πλήρως το oc στον επεξεργαστή σου. Για την κάρτα γραφικών πρώτα κάνε stress test για να δεις μέχρι που φτάνει μην την ζορίζεις.

Για την μητρικη το ξερω..

Δημοσ.

Απότι κατάλαβα σκέφτεσαι να αγοράσεις μεγαλύτερο ssd και να παίζεις τα παιχνίδια εκεί σε σχέση με τον hdd που τα παίζεις τώρα. Μόνο για αυτόν τον λόγο μην πάρεις. Όπως σου είπαν μόνο στο loading θα δείς διαφορά όχι στο Κο

Κουτι θελω να παρω πρωτα και ενα πιο μεγαλο σκληρο..χαχαχα

Δημοσ.

για το κουτί νομίζω είχες ανοίξει άλλο θέμα και είχες κατασταλάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...