karaflakos Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Καλημέρα Παλουκάρια μου, ο τελευταίος Intel επεξεργαστής που είχα ήταν ο Core 2 Duo e6400 κάμποσα χρόνια πριν και δεν έχω ασχοληθεί έκτοτε. Ντροπή μου ( γιατί ασχολούμαι επαγγελματικά με PC οπότε ναι! ντροπή μου!). Σκέφτηκα να διώξω το AMD PC που έχω τώρα, και να πάρω κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο σε Intel. Το πρόβλημα μου είναι ό,τι δεν έχω παρακολουθήσει την Intel ΚΑ-ΘΟ-ΛΟΥ τα τελευταία 2 χρόνια. Το Build μου αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει: CPU: AMD FX 8120 3100MHZ(Stock) ~ OC 3.5GHZ MOBO: ASUS Crosshair V Formula-Z θέλω να παραμείνω στο DDR3 όχι μόνο γιατί ξεφεύγουν κατα πολύ τα χρήματα με DDR4 αλλά και γιατί δεν με παίρνει απο θέμα budget και για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω οτι χρειάζομαι το DDR4, τουλάχιστον όχι ακόμη. Αυτή τη στιγμή το PC μου τρέχει όποιο παιχνίδι έχει βγει μέχρι τώρα στα Ultra, αλλιώς στα Very High και αυτό σε πολύ λίγους τίτλους! Τι έχετε να μου προτείνετε? Με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω μόνο CPU και MOBO.
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Το αν τρεχει το pc σου παιχνιδια στα Ultra(που δεν μας λες ποια)δεν εξαρταται απο τον επεξεργαστη περισσοτερο αλλα απο την καρτα γραφικων και την αναλυση οθονης που παιζεις(που ουτε αυτα μας λες) Και φυσικα το σημαντικοτερο δεν μας λες και πρεπει να μυρισουμε τα νυχια μας.Ποιο ειναι το διαθεσιμο budget???
karaflakos Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Το αν τρεχει το pc σου παιχνιδια στα Ultra(που δεν μας λες ποια)δεν εξαρταται απο τον επεξεργαστη περισσοτερο αλλα απο την καρτα γραφικων και την αναλυση οθονης που παιζεις(που ουτε αυτα μας λες) Και φυσικα το σημαντικοτερο δεν μας λες και πρεπει να μυρισουμε τα νυχια μας.Ποιο ειναι το διαθεσιμο budget??? Φυσικά και εξαρτάται περισσότερο απο την GPU (strix r7 370 4gb) αλλά και ο επεξεργαστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Παίζω σε 2k ανάλυση, και πραγματικά όποιο παιχνίδι έχει βγει ως τώρα παίζει σε Very High - Ultra Preset me Fps rate να κυμαίνεται απο 40 έως 60. Εννοούσα στην τιμή πώλησης των parts που ανέφερα περίπου στα 320 - 360 με "ταβάνι" στα 400. (δικό μου λάθος νόμιζα πως είναι ξεκάθαρο.)
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Cpu https://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html 212+(αναλογα το καταστημα) Μητρικη https://www.skroutz.gr/s/7404216/Asus-H170-PRO.html 119ευρω Ram https://www.skroutz.gr/s/6290895/HyperX-Fury-8GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-8.html 42ευρω ή 16gb ram https://www.skroutz.gr/s/6290832/HyperX-Fury-8GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FB-8.html δυο τετοια Αρα θα σου προτεινα να πουλαγες και τις Ddr3 μνημες που ειχες και να πηγαινες σε Ddr4 αφου οπως βλεπεις οι τιμες ειναι χαμηλες. Η επιλογη μητρικη και Ram ειναι φυσικα τυχαιες απλα για να δεις πανω κατω σε τι πρεπει να κοιταξεις.
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Οτι βλεπεις παραπανω απο πλευρας budget. Ο αντιστοιχος i5 που ειναι για Overclock ξεφευγει χρηματικα αφου θελει και καλυτερη Z170 μητρικη https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html και ο I7 μια απο τα ιδια.
karaflakos Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Οτι βλεπεις παραπανω απο πλευρας budget. Ο αντιστοιχος i5 που ειναι για Overclock ξεφευγει χρηματικα αφου θελει και καλυτερη Z170 μητρικη https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html και ο I7 μια απο τα ιδια. @Fulgore Θα προτιμούσα σε dual channel πακετάκι 16GB τις RAM, αλλα αυτό δεν είναι τόσο θέμα. Το CAS 14 δεν ξέρω αν θα έπρεπε να με ανησυχεί! Τώρα έχω τις Kingston 16GB FURY X 1600MHz. Σαν τιμή προς τιμή σίγουρα με συμφέρει να τις πουλήσω. Άρα είμαστε σε Mid-range pc? Η CPU αξίζει σαν αγορά, νομιζω πως είναι καλύτερη απο την FX 8120. Γνώμη γι αυτήν τη mobo? : https://www.skroutz.gr/s/7299789/Asus-Z170-A.html ?
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Ζ170 μητρικες(και γενικα οτι ειναι με το Zμπροστα)ειναι για επεξεργαστες που επιτρεπουν να ασχοληθεις κανονικα με το overclock οπως ο I5 6600k και ο i7 6700k.Αρα αν την παρεις δεν θα μπορεις να την εκμεταλευτεις λογω επεξεργαστη. Οσο για τις Ram 2 σου προτεινα ακριβως λογω Dual channel και στο γραφω και παραπανω. οσο για τα περι Mid range pc δεν καταλαβαινω τι εννοεις,αφου αυτο κρινεται περισσοτερο απο την καρτα γραφικων που εχεις και μετα απο τον επεξεργαστη.
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Αν το budget ειναι αυστηρα 350-400 οι καλυτερη επιλογη ειναι ο i5 6500, 8 η 16GB RAM 2133MHz μια οποιαδηποτε μητρικη με οποιοδηποτε chipset (Η110, Β150, Η170) χωραει στο budget και σε καλυπτουν οι θυρες, το μεγεθος και η εμφανιση (?).Προσωπικα οταν επιλεγω μητρικη αφου βρω ποια με καλυπτει στα παραπανω (πλην της εμφανισης που εμενα τουλαχιστον δεν με ενδιαφερει) διαβαζω και οσα reviews υπαρχουν για να σιγουρευτω οτι δεν υπαρχει καποιο θεμα που μου εχει διαφυγει. Αν θες κατι παραπανω αλλα δεν θες να ασχοληθεις με το OC μπορεις να πας σε μητρικη Z170 και πιο γρηγορες μνημες (κι ας παραμεινεις στον κλειδωμενο επεξεργαστη) μια που οι πιο γρηγορες μνημες δινουν καποια παραπανω fps στα περισσοτερα παιχνιδια. Αλλα σε αυτην την επιλογη το budget περανει τα 400 ευρω και θελει και πολυ ψαξιμο για να βρεις γρηγορες μνημες που να ειναι συμβατες με την μητρικη (δεν αγοραζεις ο'τι βρεις γιατι δεν δουλευουν ολες οι μνημες σε ολες τις μητρικες)
karaflakos Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Ζ170 μητρικες(και γενικα οτι ειναι με το Zμπροστα)ειναι για επεξεργαστες που επιτρεπουν να ασχοληθεις κανονικα με το overclock οπως ο I5 6600k και ο i7 6700k.Αρα αν την παρεις δεν θα μπορεις να την εκμεταλευτεις λογω επεξεργαστη. Οσο για τις Ram 2 σου προτεινα ακριβως λογω Dual channel και στο γραφω και παραπανω. οσο για τα περι Mid range pc δεν καταλαβαινω τι εννοεις,αφου αυτο κρινεται περισσοτερο απο την καρτα γραφικων που εχεις και μετα απο τον επεξεργαστη. Σχετικά με το Mid range εννοούσα βάση τιμής πως από μία σχετικά high end mobo για amd πάμε σε μία μεσαίου εύρους για Intel. Χμμ, χοντρικά λοιπόν βγαίνει γύρω στα 500Ε. Αξίζει να κάνω την αλλαγή ή να κάτσω στα αυγά μου προς το παρόν? Αν το budget ειναι αυστηρα 350-400 οι καλυτερη επιλογη ειναι ο i5 6500, 8 η 16GB RAM 2133MHz μια οποιαδηποτε μητρικη με οποιοδηποτε chipset (Η110, Β150, Η170) χωραει στο budget και σε καλυπτουν οι θυρες, το μεγεθος και η εμφανιση (?). Προσωπικα οταν επιλεγω μητρικη αφου βρω ποια με καλυπτει στα παραπανω (πλην της εμφανισης που εμενα τουλαχιστον δεν με ενδιαφερει) διαβαζω και οσα reviews υπαρχουν για να σιγουρευτω οτι δεν υπαρχει καποιο θεμα που μου εχει διαφυγει. Αν θες κατι παραπανω αλλα δεν θες να ασχοληθεις με το OC μπορεις να πας σε μητρικη Z170 και πιο γρηγορες μνημες (κι ας παραμεινεις στον κλειδωμενο επεξεργαστη) μια που οι πιο γρηγορες μνημες δινουν καποια παραπανω fps στα περισσοτερα παιχνιδια. Αλλα σε αυτην την επιλογη το budget περανει τα 400 ευρω Κυμαίνεται στα 320 - 430 με βάση την τιμή που μπορώ να πουλήσω τα specs που έχω αναφέρει (μαζί με τις RAM).
Fulgore Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Σχετικά με το Mid range εννοούσα βάση τιμής πως από μία σχετικά high end mobo για amd πάμε σε μία μεσαίου εύρους για Intel. Χμμ, χοντρικά λοιπόν βγαίνει γύρω στα 500Ε. Αξίζει να κάνω την αλλαγή ή να κάτσω στα αυγά μου προς το παρόν? Κυμαίνεται στα 320 - 430 με βάση την τιμή που μπορώ να πουλήσω τα specs που έχω αναφέρει (μαζί με τις RAM). Ναι αλλα η μητρικη δεν παιζει ρολο στα παιχνιδια και αρα δεν καθοριζει αυτη το τι Pc εχεις. Αλλωστε οι εν λογω επεξεργαστες δεν χρειαζονται ακριβες μητρικες. Επισης απο που και ως που προεκυψαν τα 500ευρω??? 215-220πες κανει ο επεξεργαστης,οι H170 μητρικες ξεκινανε και απο κατω απο 100ευρω και τα 16Gb ram βγαινουν στα 75-80ευρω χοντρικα. Αρα 400ευρω πανω κατω ειναι το συνολο και στα 3.
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Σχετικά με το Mid range εννοούσα βάση τιμής πως από μία σχετικά high end mobo για amd πάμε σε μία μεσαίου εύρους για Intel. Χμμ, χοντρικά λοιπόν βγαίνει γύρω στα 500Ε. Αξίζει να κάνω την αλλαγή ή να κάτσω στα αυγά μου προς το παρόν? Κυμαίνεται στα 320 - 430 με βάση την τιμή που μπορώ να πουλήσω τα specs που έχω αναφέρει (μαζί με τις RAM). Σαφως και αξιζει. Το θεμα του High End δεν μπορω να το σχολιασω γιατι δεν κολαει με το "αξιζει". Οι High End επιλογες ανηκουν στην κατηγορια "money is no object". Αν θες VFM δεν σε ενδιαφερουν οι High End επιλογες. Εκει εχει χαθει η εννοια της αξιας (για τα χρηματα)., Δεδομενου οτι απο πλευρας επιδοσεων θα κανεις την ιδια δουλεια με μητρικη-μνημες που κανουν απο 130 μεχρι 200 ευρω το συστημα που θες να φτιαξεις μπορει καλλιστα να βγει συνολικα στα 345 ευρω και απο πλευρας επιδοσεων να ειναι ακριβως ιδιο με ενα των 400+ που χρησημοποιει απλα πιο ακριβη μητρικη-μνημες αλλα στην ιδια κατηγορια (2133ΜΗΖ & Η110, Β150, Η170)
karaflakos Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Ναι αλλα η μητρικη δεν παιζει ρολο στα παιχνιδια και αρα δεν καθοριζει αυτη το τι Pc εχεις. Αλλωστε οι εν λογω επεξεργαστες δεν χρειαζονται ακριβες μητρικες. Επισης απο που και ως που προεκυψαν τα 500ευρω??? 215-220πες κανει ο επεξεργαστης,οι H170 μητρικες ξεκινανε και απο κατω απο 100ευρω και τα 16Gb ram βγαινουν στα 75-80ευρω χοντρικα. Αρα 400ευρω πανω κατω ειναι το συνολο και στα 3. Σκεφτομουν για τη Ζ170 μητρικη στα 152 περιπου, γι αυτο ειπα 500(στρογγυλοποιω προς τα πανω για να ειμαι μεσα). Με βαση αυτα που μου εχεις προτεινει για Ιντελ pc, και με αυτα που εχω τωρα, αξιζει να κανω την αλλαγη?
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Σκεφτομουν για τη Ζ170 μητρικη στα 152 περιπου, γι αυτο ειπα 500(στρογγυλοποιω προς τα πανω για να ειμαι μεσα). Με βαση αυτα που μου εχεις προτεινει για Ιντελ pc, και με αυτα που εχω τωρα, αξιζει να κανω την αλλαγη? Η σκεψη σου που ειναι βασισμενη? Αν ειναι να πας σε Ζ170 καν'το για καποιο λογο. Πχ για να μπορεσεις να βαλεις πιο γρηγορες μνημες (σε διπλασια τιμη απο τις 2133). Η για να βαλεις εναν επεξεργαστη ξεκλειδωτο (+40ευρω) και να κανεις OC (+πιο καλη ψυκτρα αν και φανταζομαι θα εχεις ηδη αφου εχεις AMD)
karaflakos Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Η σκεψη σου που ειναι βασισμενη? Αν ειναι να πας σε Ζ170 καν'το για καποιο λογο. Πχ για να μπορεσεις να βαλεις πιο γρηγορες μνημες (σε διπλασια τιμη απο τις 2133). Η για να βαλεις εναν επεξεργαστη ξεκλειδωτο (+40ευρω) Βασιζομαι στο να μπορεσω καποια στογμη να αναβαθμισω το συστημα η να κανω OC χωρις να χρειαζεται να ξηλωσω τα παντα και να παρω καινουρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα