Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να εργαστώ στην Ελλάδα

Και πόσο μάλλον στο δημόσιο... Τζάμπα το συζητάμε

Τώρα κάτι άλλο που επίσης θα ήθελα να ξέρω.

Στο συγκεκριμένο πτυχίο (Δίκτυα και ασφάλεια) χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο (πχ βαθμός απολυτηρίου καλός κτλ.);

Ή απλά μπαίνω έτσι;

Σιγά μην θέλουν βαθμό !!! ΛΕΦΤΑ θέλουν !!! :)

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο συγκεκριμένο πτυχίο (Δίκτυα και ασφάλεια) χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο (πχ βαθμός απολυτηρίου καλός κτλ.);

Ή απλά μπαίνω έτσι;

Βαθμό απολυτηρίου όχι δεν νομίζω, αλλά θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον Lower για τα Αγγλικά. Αν δεν έχεις κάποιο πιστοποιητικό για τα Αγγλικά περνάς από εσωτερικές εξετάσεις.

http://www.medcollege.edu.gr/ypopshfioi-foithtes/bachelor-s/sxolh-plhroforikhs/bsc-hons-computer-networks-and-security

Δημοσ.

Ή απλά μπαίνω έτσι;

Ρώτα στο mediterranean μην βρεθείς προ εκπλήξεων ,αν και δεν νομίζω να θέλουν κάτι το ιδιαίτερο.

University of Derby θα λέει, δεν είναι κολλέγιο. Το Meditteranean δεν είναι παράρτημα του Derby απλά έχει το franschise. Σκέψου απλά ότι είναι σαν να σπουδάζεις στο Derby εξ αποστάσεως.

Όντως η λεξη παραρτημα δεν ειναι σωστη ,το σωστο είναι οτι λειτουργεί με καθεστώς δικαιόχρησης.Και οπως είπα θα φαίνεται στο transcript με τις βαθμολογιες οτι δεν σπουδασες στην Αγγλια αλλά στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Τι ασχολείσαι με τον τύπο; Τέσσερις φορές του έγραψα το ίδιο πράγμα.

Στην αρχή το έπαιζε "αυτά δεν παίζουν σε καλά πανεπιστήμια, μόνο σε τίποτα ΙΕΚτζηδες σκατιαρηδες", μετά "ε αν θέλεις να μάθεις, το κάνεις και στα 4 ταυτόχρονα να σε μαστιγώνουν" και στο τέλος το προχώρησε νεχτ λεβελ "εγώ άλλο κατάλαβα και άλλο νόμιζα ότι είπε" (ενώ συμφώνησε κιόλας λέξη επί λέξη)

Ελπίζω μόνο να μπήκε πρόσφατα και να μην σπουδάζει πολλά χρόνια. Αν τα βιβλία του πανεπιστημίου τα διαβάζει όπως διαβάζει το insomnia, τότε για καμια Τσεχία τον κόβω να πηγαίνει.

Ελληνικα μιλας τωρα ? Γιατι δε νομιζω να καταλαβε κανεις τιποτα απο τις ασυναρτησιες που γραφεις. Νομιζω πως πρεπει να γυρισεις ξανα πισω στο δημοτικο εσυ, αρχιζοντας απο τα βασικα (ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ , ΓΡΑΦΗ). Eιναι επικινδυνο να σε αφηνουν να λες ελευθερα τις αποψεις σου,οταν δε κατανοεις καλα-καλα τι λεει ο αλλος. Τι περιμενει κανεις ομως απο καποιον που ενω διορθωνει την ορθογραφια των αλλων παιζοντας το εξυπνος, οχι μονο κανει ορθογραφικα αλλα δεν ξερει καν να συνταξει μια κατανοητη προταση στη μητρικη του γλωσσα. Whatever. Και που σου απανταω ακομη , το επιπεδο ριχνω.

• Like 1
Δημοσ.

Ρώτα στο mediterranean μην βρεθείς προ εκπλήξεων ,αν και δεν νομίζω να θέλουν κάτι το ιδιαίτερο.

Όντως η λεξη παραρτημα δεν ειναι σωστη ,το σωστο είναι οτι λειτουργεί με καθεστώς δικαιόχρησης.Και οπως είπα θα φαίνεται στο transcript με τις βαθμολογιες οτι δεν σπουδασες στην Αγγλια αλλά στην Ελλαδα.

Δεκτό. Δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία αν σπούδασες Αγγλία ή Ελλάδα. Σαφώς και δεν είναι το ίδιο αλλά χρησιμοποιούνται οι ίδιες σημειώσεις/διαλέξεις και η τελική βαθμολογία σε όλα (εργασίες, πτυχιακή, διαγωνίσματα) δίνεται από τους καθηγητές του Derby.

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω σχετικά με το που σπούδασε ο καθένας ίσα ίσα σε ένα αντικείμενο όπως η πληροφορική ελάχιστη σημασία έχει ο τίτλος σπουδών.Όλες οι σοβαρές εταιρίες ενδιαφερονται για τις πραγματικές γνώσεις και όχι για ένα τίτλο πτυχίου.Και καλώς ή κακώς σε καμία σχολή δεν πρόκειται να μάθεις ούτε προγραμματισμό ούτε από δίκτυα εάν δεν ασχολιθεις από μόνος σου.Τι να το κάνω να έχεις τελειώσει ΑΕΙ πληροφορικής και να μην ξέρεις να γραψεις 2γραμμες κώδικα ,να έχεις τελειώσει τει και να μην ξέρεις από που ανοίγει το PC και να έρχεται πτυχιούχος μαθηματικός και να πέρνει τη δουλειά ακριβώς επειδή ήξερε να γράφει κώδικα...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω σχετικά με το που σπούδασε ο καθένας ίσα ίσα σε ένα αντικείμενο όπως η πληροφορική ελάχιστη σημασία έχει ο τίτλος σπουδών.Όλες οι σοβαρές εταιρίες ενδιαφερονται για τις πραγματικές γνώσεις και όχι για ένα τίτλο πτυχίου.Και καλώς ή κακώς σε καμία σχολή δεν πρόκειται να μάθεις ούτε προγραμματισμό ούτε από δίκτυα εάν δεν ασχολιθεις από μόνος σου.Τι να το κάνω να έχεις τελειώσει ΑΕΙ πληροφορικής και να μην ξέρεις να γραψεις 2γραμμες κώδικα ,να έχεις τελειώσει τει και να μην ξέρεις από που ανοίγει το PC και να έρχεται πτυχιούχος μαθηματικός και να πέρνει τη δουλειά ακριβώς επειδή ήξερε να γράφει κώδικα...

Σ' αυτό που λες έχεις μεγάλο δίκιο..Πολλές φορές οι εταιρείες προτιμούν εμπειρία παρά πτυχία..αλλά το θέμα είναι ότι στην Ελλάντα του 2016 πως να αποκτήσεις εμπειρία όταν όλοι ζητάνε άτομα με εμπειρία? Μόνο με προσωπική ασχολία αλλά νομίζω οτι δεν αρκεί..Αν δεν δουλέψεις στο αντικείμενο σου πρακτικά δύσκολα τα πράγματα..

Δημοσ.

Φυσικά και ελάχιστη σημασία έχει το τίτλος σπουδών. Το σημαντικό είναι να σε βάλει κάποιος στο κλίμα πράγμα που μόνος σου είναι αρκετα δυσκολο.

Επίσης κάτι που ξέχασα να ρωτήσω. Τα δίδακτρα πόσο πάνε;

Δημοσ.

Φυσικά και ελάχιστη σημασία έχει το τίτλος σπουδών. Το σημαντικό είναι να σε βάλει κάποιος στο κλίμα πράγμα που μόνος σου είναι αρκετα δυσκολο.

Εγώ για τον τρίτο χρόνο, εφάπαξ και με μια έκπτωση 10% επειδή ήμουν σε τει νομίζω πλήρωσα γύρω στα 5500 ευρώ. Αλλά για πιο συγκεκριμένα πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο ή να πας απο εκεί να ρωτήσεις.

Δημοσ.

Βρες μια σχολή με καλές υποδομές και πάνω απ' όλα καλούς καθηγητές! Ακόμα κι αν είναι μάπα το πρόγραμμα σπουδών δηλαδή, να μπορείς να θέτεις τουλάχιστον απορίες και να παίρνεις αξιόπιστες απαντήσεις.

Παράλληλα, αφιέρωσε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς στο να μαθαίνεις μόνος σου.

Στη συνέχεια κυνήγησε και κάποια δημοφιλή certificates του πεδίου που σε ενδιαφέρει και στείλε αβέρτα βιογραφικά να χωθείς κάπου να κάνεις κάποια βασικά πράγματα και να έχεις να δείξεις έστω και μια τυπική προϋπηρεσία.

Αν σου αρέσει πραγματικά και βρεις από κάπου να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου πορεία, τότε βήμα-βήμα θα βρεις τον δρόμο σου.

• Like 1
Δημοσ.

Whatever. Και που σου απανταω ακομη , το επιπεδο ριχνω.

Δες το από τη θετική του πλευρά

Δεν είσαι και σε μεγάλο ύψος για να πέσεις πολύ

Πάω τώρα να κάνω ανάγνωση, κατανόηση και γραφή σε άλλη γλώσσα μήπως μπορέσω να καταλάβω τα υπόλοιπα που γράφεις

Δημοσ.

Για τα ιδιωτικά κολλέγια τα δίδακτρα είναι φωτιά και λάβρα. Ο φίλος μου έδινε νομίζω 4500 τον πρώτο χρόνο και ανέβαινε από 500 ευρώ / έτος (Αλλά ήταν στην αρχή της κρίσης. Τώρα ίσως να τα έχουν μειώσει). Γι αυτό όλοι σου λένε να προσέχεις. Είναι πολλά τα λεφτά, πόσο μάλλον για τέτοιες εποχές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@Postmort3m

επανέρχομαι με νέες ερωτήσεις και συγνώμη αν σε ταλαιπωρώ .

Θα ήθελα να μάθω τα μαθήματα ξεκινάν από το 0;

Δηλαδή αν δεν έχω πολλες γνώσεις πάνω στο επάγγελμα θα έχω πρόβλημα;

Δημοσ.

@Postmort3m

επανέρχομαι με νέες ερωτήσεις και συγνώμη αν σε ταλαιπωρώ .

Θα ήθελα να μάθω τα μαθήματα ξεκινάν από το 0;

Δηλαδή αν δεν έχω πολλες γνώσεις πάνω στο επάγγελμα θα έχω πρόβλημα;

Δεν είμαι ο Postmort3m αλλά έχω μια μικρή απορία.

Τηλέφωνο σε αυτούς πήρες; ή αν δεν μπορούσες, έβαλες κανένα συγγενή σου να πάρει τηλέφωνο εκ μέρους σου;

Τι σου είπαν αυτοί στο college σε αυτά που ρωτάς;

Δημοσ.

Δεν είμαι ο Postmort3m αλλά έχω μια μικρή απορία.

Τηλέφωνο σε αυτούς πήρες; ή αν δεν μπορούσες, έβαλες κανένα συγγενή σου να πάρει τηλέφωνο εκ μέρους σου;

Τι σου είπαν αυτοί στο college σε αυτά που ρωτάς;

Το είπε ο άνθρωπος οτι ρωτάει εδώ πέρα γιατί μπορεί να του πουλήσουν φούμαρα εκεί που θα ρωτήσει, ειδικά για το θέμα "Δηλαδή αν δεν έχω πολλες γνώσεις πάνω στο επάγγελμα θα έχω πρόβλημα;" εκεί σίγουρα θα του πουνε οτι θα λάβει πολλές γνώσεις και δεν θα έχει πρόβλημα στην επαγγελματική πορεία του.

Τα μαθήματα από το 0 θα ξεκινάνε, θέμα απλής λογικής περισσότερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...