Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υ.Γ Κάποιοι εδώ μέσα είναι πολύ Ελληνάρες απ' ότι είδα στα σχόλια, παιδιά Ελλάδα είμαστε, οκ μπορεί να υπάρχουν κάποια (λιγα) ελληνικά πανεπιστήμια που αξίζουν αλλά γενικά η κατάσταση είναι μπάχαλο και το ξέρετε πολύ καλά. Μην λέτε στο παιδί παπαρολογίες, εκτός και αν περάσει πολυτεχνείο ή στο πληροφορικής στην Κρήτη που ξέρω ότι είναι γαμάτα, τα υπόλοιπα είναι @@. Καλό θα ήταν να ξεπεράσετε το κόμπλεξ που έχετε με τους ξένους και οτιδήποτε ξενόφερτο. Οι εποχές που οι Έλληνες ήταν top έχουν περάσει. Μετά την Ακρόπολη τι σκατά έχουν κάνει οι Έλληνες? Μια βόλτα στην Αθήνα θα σας ανοίξει τα μάτια για το επίπεδο της Ελλάδας γενικά. Η πραγματικότητα που βλέπετε έξω (απ' το σπίτι σας και το μυαλό σας) είναι η ίδια και στην ελληνική εκπαίδευση. (δυστυχώς)

Υ.Γ2 Το παιδί ρωτάει κάτι πολύ συγκεριμένο και από τις 70 (!) απαντήσεις μόνο 3-4 είναι on topic. Καταλήξατε να μιλάτε για σκουπίδια. Δηλαδή έλεος. Και ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του από πράγματα που άκουσε χωρίς προσωπική εμπειρία. Ξερόλες του ποπού.

Εγω δεν ειδα κανεναν να επαινει την Ελλαδα παντως. Δεν ξερω που το ειδες εσυ.....(?!) Πραγματικα.

Αλλο λεμε. Πως ειναι η καλυτερη επιλογη αυτην την στιγμη για σπουδες εδω τα ελληνικα πανεπιστημια(και παλι ΟΧΙ ΟΛΑ για να ειμαστε και ξεκαθαροι), κι οχι λογω του σουπερ υψηλου επιπεδου τους(εκτος απο καποιες ισως εξαιρεσεις), αλλα γιατι μονο αυτα αναγνωριζονται οπως υποτιθεται πως πρεπει να αναγνωριζονται και στη συγκεκριμενη περιπτωση του OP που θελει να σπουδασει πληροφορικη,το ΤΕΙ πληροφορικης ισως ειναι πολυ καλυτερη επιλογη απο το κολλεγιο αφου δεν εχει και πολλα μορια και το επιπεδο σπουδων ειναι σχετικα καλο (απ'οσο ξερω τουλαχιστον απο φιλους που τελειωσαν κι οχι μονο της Κρητης οπως λες.) 

Τωρα αν εσυ σε ολα αυτα διακρινεις καποιον σοβονισμο , τι να πω... Ισως πρεπει να διαβαζεις πιο προσεκτικα απο εδω και περα.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Postmort3m

Σε ευχαριστώ πολύ, με υπερκάλυψες. 

Στο ίδιο ακριβώς πρόγραμμα θέλω να πάω και εγώ μιας και γουστάρω αρκετα τα δίκτυα.

Το τελευταίο που θέλω να ξέρω είναι το πτυχίο τι ακριβώς αναγράφει. Είναι όντως από αγγλία ή έχει τίποτα μικρά γραμματάκια που λένε ότι είναι πτυχίο από τμήμα/παράρτημα του Derby?π

Σε 3-4 μήνες που θα το έχω θα σου πω. Το University of Derby είναι στην Αγγλία, είναι Αγγλικό πανεπιστήμιο. Μην μπερδεύεσαι. Πάντως νομίζω οτι αυτό το αναφέρει στο site τους http://www.derby.ac.uk/ ή μπορείς πολύ απλά να τους στείλεις ενα email να τους ρωτήσεις.

Εγω δεν ειδα κανεναν να επαινει την Ελλαδα παντως. Δεν ξερω που το ειδες εσυ.....(?!) Πραγματικα.

Αλλο λεμε. Πως ειναι η καλυτερη επιλογη αυτην την στιγμη για σπουδες εδω τα ελληνικα πανεπιστημια(και παλι ΟΧΙ ΟΛΑ για να ειμαστε και ξεκαθαροι), κι οχι λογω του σουπερ υψηλου επιπεδου τους(εκτος απο καποιες ισως εξαιρεσεις), αλλα γιατι μονο αυτα αναγνωριζονται οπως υποτιθεται πως πρεπει να αναγνωριζονται και στη συγκεκριμενη περιπτωση του OP που θελει να σπουδασει πληροφορικη,το ΤΕΙ πληροφορικης ισως ειναι πολυ καλυτερη επιλογη απο το κολλεγιο αφου δεν εχει και πολλα μορια και το επιπεδο σπουδων ειναι σχετικα καλο (απ'οσο ξερω τουλαχιστον απο φιλους που τελειωσαν κι οχι μονο της Κρητης οπως λες.) 

Τωρα αν εσυ σε ολα αυτα διακρινεις καποιον σοβονισμο , τι να πω... Ισως πρεπει να διαβαζεις πιο προσεκτικα απο εδω και περα.

Να αναγνωρίζονται απο ποιόν αγαπητέ? Τα αγγλικά πτυχία αναγνωρίζονται στο εξωτερικό, Στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα και για τον δημόσιο νομίζω ότι κάνεις κάποια αίτηση για να αναγνωριστεί (αλλά και να μην ισχύει who cares? ούτως η άλλως για να δουλέψεις στο δημόσιο θες βύσμα). Οπότε που είναι το κόλλημα με την αναγνώριση ακριβώς? 'Οσο για τα υπόλοιπα μιλάω για το κόλλημα που έχουν κάποιοι με τα κολλέγια και τα σνομπάρουν. Πίστεψε με έχω διαβάσει πολύ στην ζωή μου μέχρι τώρα, ξέρω τι διαβάζω και τι δεν διαβάζω.

Συγγνώμη.Πάντως δεν ήξερα ότι η ύλη Μαθηματικών,Φυσικής,A/D κυκλωμάτων αλλάζει τόσο συχνά

Το Ηλεκτρονικών Μηχανικών δεν έχει μόνο μαθηματικά, φυσική και κυκλώματα αλλά τεσπά. Το θέμα δεν είναι πόσο συχνά αλλάζει η ύλη αλλά το τι διδάσκουν εδώ ή μάλλον από πότε το διδάσκουν.

Δημοσ.

Σε 3-4 μήνες που θα το έχω θα σου πω. Το University of Derby είναι στην Αγγλία, είναι Αγγλικό πανεπιστήμιο. Μην μπερδεύεσαι. Πάντως νομίζω οτι αυτό το αναφέρει στο site τους http://www.derby.ac.uk/ ή μπορείς πολύ απλά να τους στείλεις ενα email να τους ρωτήσεις.

Να αναγνωρίζονται απο ποιόν αγαπητέ? Τα αγγλικά πτυχία αναγνωρίζονται στο εξωτερικό, Στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα και για τον δημόσιο νομίζω ότι κάνεις κάποια αίτηση για να αναγνωριστεί (αλλά και να μην ισχύει who cares? ούτως η άλλως για να δουλέψεις στο δημόσιο θες βύσμα). Οπότε που είναι το κόλλημα με την αναγνώριση ακριβώς? 'Οσο για τα υπόλοιπα μιλάω για το κόλλημα που έχουν κάποιοι με τα κολλέγια και τα σνομπάρουν. Πίστεψε με έχω διαβάσει πολύ στην ζωή μου μέχρι τώρα, ξέρω τι διαβάζω και τι δεν διαβάζω.

Αναλογα τι ζηταει ο καθενας. Εσενα μπορει να μην σε ενδιαφερει να αναγνωριζονται εδω, καποιον αλλον ομως μπορει να τον ενδιαφερει οποτε μη μιλας εκ μερους ολων... Κι ουτε ολες οι δουλειες εδω θελουν βυσμα , αυτο κι αν ειναι κλασικο σχολιο Ελληναρα οπως λες.... Μη τα γενικευουμε ολα!

Επισης κολλεγιο απο κολλεγιο διαφερει και το ποσο αναγνωριζεται το καθε πτυχιο απο το καθε κολλεγιο επισης διαφερει ακομη και στο εξωτερικο.

Δεν αντιλεγω πως υπαρχουν καποια (λιγα) κολλεγια που κανουν καλη δουλεια εδω, αλλα θεωρω πως το κοστος ειναι πολυ μεγαλο κι αξιζει να πας μονο αν εχεις τα χρηματα,δε θες ή δε μπορεις να μπεις σε ελληνικο πανεπιστημιο και να εισαι σιγουρος πως δε θα σε ενδιαφερει ποτε να δουλεψεις Ελλαδα. (τουλαχιστον οχι για τον δημοσιο τομεα , για ιδιωτικο δε ξερω τι παιζει σε καθε περιπτωση , αναλογως φανταζομαι το τι τελειωσες και σε ποιο κολλεγιο)

Δημοσ.

@Postmort3m

Μάλλον θα πάρω ένα τηλέφωνο. Απλά καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να πιστεψω 100% τι θα μου πουν γιατί όπως είναι λογικό πελάτες θέλουν.

Γιαυτό ψάχνω άτομα που να έχουν το πτυχίο.

Άλλοι λένε ότι έρχεται κανονικά από αγγλία, άλλοι ότι το πτυχίο είναι παραρτημα του Derby (που αν αληθεύει δεν με ενδιαφέρει) και το έχω ψιλοχασει...

Δημοσ.

@Postmort3m

Μάλλον θα πάρω ένα τηλέφωνο. Απλά καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να πιστεψω 100% τι θα μου πουν γιατί όπως είναι λογικό πελάτες θέλουν.

Άλλοι λένε ότι έρχεται κανονικά από αγγλία, άλλοι ότι το πτυχίο είναι παραρτημα του Derby (που αν αληθεύει δεν με ενδιαφέρει) και το έχω ψιλοχασει...

Αυτό που γνωρίζω από τέτοιες περιπτώσεις είναι πως το πτυχίο είναι ακριβώς το πτυχίο του βρετανικού πανεπιστημίου. 

Το κολλέγιο θα αναφέρεται ως τόπος σπουδών στην αναλύτικη βαθμολογία - diploma supplement. Μπορείς πάντα να στείλεις ένα email στο πανεπιστήμιο και να το επιβεβαιώσεις.

Δημοσ.

Είμαι πολύ χαλαρή ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Η σωστή ορολογία είναι τμήμα όχι παράρτημα. Δεν είναι εταιρεία. Επίσης δεν είναι ενός Derby, είναι το Derby. Δεν υπάρχουν πολλά Derby. Ένα είναι. Για να καταλάβεις θα σου δώσω και παράδειγμα. Στην ελλάδα υπάρχει ένα Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όχι πολλά. Άρα είναι το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όχι ενός Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Απλά αντικατέστησε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο με το University of Derby. Εύκολο δεν είναι? Νομίζω οτι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι οτι πρέπει να κάνεις turn on τον εγκέφαλο σου. Τώρα είναι σε sleep mode.

άσχετο, αλλά να το δω μια φορά γραμμένο σωστά δεν παίζει. Μετσόβιο είναι (χωρίς "ει")

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%BF_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF

Εγώ δεν κατάλαβα επίσης για ποιό λόγο δεν έχει βάλει στο παιχνίδι και τα

http://www.ait.gr/

http://www.metropolitan.edu.gr/el/

Btw το AMC δεν ξέρω τι παίζει με το επίπεδο σπουδών του αλλά τελευταία όλο εγκαινιάζει καινούργια "campus".

Δημοσ.

άσχετο, αλλά να το δω μια φορά γραμμένο σωστά δεν παίζει. Μετσόβιο είναι (χωρίς "ει")

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%B2%CE%B9%CE%BF_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF

Εγώ δεν κατάλαβα επίσης για ποιό λόγο δεν έχει βάλει στο παιχνίδι και τα

http://www.ait.gr/

http://www.metropolitan.edu.gr/el/

Btw το AMC δεν ξέρω τι παίζει με το επίπεδο σπουδών του αλλά τελευταία όλο εγκαινιάζει καινούργια "campus".

Πλέον υπάρχει το athens tech http://athtech.gr/ για σπουδές αντί για το ait.

Δημοσ.

Είμαι πολύ χαλαρή ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Η σωστή ορολογία είναι τμήμα όχι παράρτημα. Δεν είναι εταιρεία. Επίσης δεν είναι ενός Derby, είναι το Derby. Δεν υπάρχουν πολλά Derby. Ένα είναι. Για να καταλάβεις θα σου δώσω και παράδειγμα. Στην ελλάδα υπάρχει ένα Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όχι πολλά. Άρα είναι το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όχι ενός Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Απλά αντικατέστησε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο με το University of Derby. Εύκολο δεν είναι? Νομίζω οτι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι οτι πρέπει να κάνεις turn on τον εγκέφαλο σου. Τώρα είναι σε sleep mode.

Δεν κατάλαβες για ποιόν λόγο το διατύπωσα έτσι και προσπαθείς να κάνεις και την έξυπνη;

Χαραμίζεσαι ,είσαι για Κολλέγιο και άνω

Δημοσ.

Αναλογα τι ζηταει ο καθενας. Εσενα μπορει να μην σε ενδιαφερει να αναγνωριζονται εδω, καποιον αλλον ομως μπορει να τον ενδιαφερει οποτε μη μιλας εκ μερους ολων... Κι ουτε ολες οι δουλειες εδω θελουν βυσμα , αυτο κι αν ειναι κλασικο σχολιο Ελληναρα οπως λες.... Μη τα γενικευουμε ολα!

Επισης κολλεγιο απο κολλεγιο διαφερει και το ποσο αναγνωριζεται το καθε πτυχιο απο το καθε κολλεγιο επισης διαφερει ακομη και στο εξωτερικο.

Δεν αντιλεγω πως υπαρχουν καποια (λιγα) κολλεγια που κανουν καλη δουλεια εδω, αλλα θεωρω πως το κοστος ειναι πολυ μεγαλο κι αξιζει να πας μονο αν εχεις τα χρηματα,δε θες ή δε μπορεις να μπεις σε ελληνικο πανεπιστημιο και να εισαι σιγουρος πως δε θα σε ενδιαφερει ποτε να δουλεψεις Ελλαδα. (τουλαχιστον οχι για τον δημοσιο τομεα , για ιδιωτικο δε ξερω τι παιζει σε καθε περιπτωση , αναλογως φανταζομαι το τι τελειωσες και σε ποιο κολλεγιο)

Δεν είπα οτι δεν με ενδιαφέρει ή ότι δεν μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον άλλο απλά όπως και να το κάνουμε οι πιθανότητες να δουλέψει κάποιος στο δημόσιο είναι ελάχιστες και στο κάτω κάτω της γραφής αν τον ενδιαφέρει να δουλέψει στο δημόσιο δεν θα πάει να πάρει δίπλωμα από το εξωτερικό. Σίγουρα το κόστος είναι μεγάλο αλλά το κόστος είναι ακόμα μεγαλύτερο αν πας έξω. Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις.

@Postmort3m

Οχι εγώ σου λέω να επικοινωνήσεις άμεσα με το εν λόγω πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και να τους ρωτήσεις, όχι το κολλέγιο. Λοιπόν για το τμήμα που σε ενδιαφέρει το πτυχίο το δίνει το πανεπιστήμιο του Derby. Δεν υπάρχει παράρτημα μην μπερδεύεσαι με τις παπαρολογίες που λέει ο καθένας. Βασικά θα στείλω εγώ e-mail και θα σου πω τι απάντησαν. Anyway δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Τα κολλέγια διαφημίζουν ότι τα πτυχία που δίνουν είναι κατευθείαν από την Αγγλία, αν δεν ήταν θα είχε γίνει χαμός.

Δημοσ.

Οσον αφορα την αναγνωριση του πτυχιου για το δημοσιο τομεα, αρμοδιο να σου απαντησει ειναι το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (ειτε μεσω της σελιδας του ειτε τηλεφωνικα). Ετσι θα σου λυθουν ολες οι αποριες για το εαν αναγνωριζεται, αν υπαρχει ισοτιμια με τα ελληνικα ΑΕΙ/ΤΕΙ, αν χρειαζεται να δωσεις επιπλεον εξετασεις για την αναγνωριση/ισοτιμια κτλ.

Επισης να γνωριζεις οτι ο οποιοσδηποτε εργοδοτης μπορει προφανως να δει αν οι σπουδες εγιναν π.χ. στο Derby ή στο παραρτημα του στην Ελλαδα ασχετως αν παιζει ή δεν παιζει ρολο αυτο και ασχετως αν αναγραφεται ή όχι στο πτυχιο.

Παραδειγμα προσφατο σε μια αιτηση μου για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, ζητησαν απο το πανεπιστημιο που εκανα το 1ο μεταπτυχιακο στην Αγγλια επισημο χαρτι με ολες τις λεπτομερειες της φοιτησης μου (χρονικο διαστημα, γλωσσα διδασκαλιας, τοπος, αν το εκανα δια ζωσης ή εξ'αποστασεως, αν ηταν full time ή part time κτλ).

Δημοσ.

Πάντως εγώ που τελείωσα κολέγιο την ''διπλωματική''  μου την έκανα μόνος μου και πέρασα στις πανελλήνιες στην 2η μου επιλογή όταν ήμουν τρίτο έτος και σπούδαζα παράλληλα.

Βέβαια τι να κάνουμε ο καθένας φτιάχνει στερεότυπα για ότι φοβάται.

Καλό βράδυ.

Προς τι οι υπαινιγμοί;

Μήπως είσαι κι εσύ φιλαράκι με τον άλλον που έψαχνε "αλλά ήταν σαν να μην έψαχνε" αγορασμένη διπλωματική;

Δεν είπα οτι δεν με ενδιαφέρει ή ότι δεν μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον άλλο απλά όπως και να το κάνουμε οι πιθανότητες να δουλέψει κάποιος στο δημόσιο είναι ελάχιστες και στο κάτω κάτω της γραφής αν τον ενδιαφέρει να δουλέψει στο δημόσιο δεν θα πάει να πάρει δίπλωμα από το εξωτερικό. Σίγουρα το κόστος είναι μεγάλο αλλά το κόστος είναι ακόμα μεγαλύτερο αν πας έξω. Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις.

Τι ασχολείσαι με τον τύπο; Τέσσερις φορές του έγραψα το ίδιο πράγμα.

Στην αρχή το έπαιζε "αυτά δεν παίζουν σε καλά πανεπιστήμια, μόνο σε τίποτα ΙΕΚτζηδες σκατιαρηδες", μετά "ε αν θέλεις να μάθεις, το κάνεις και στα 4 ταυτόχρονα να σε μαστιγώνουν" και στο τέλος το προχώρησε νεχτ λεβελ "εγώ άλλο κατάλαβα και άλλο νόμιζα ότι είπε" (ενώ συμφώνησε κιόλας λέξη επί λέξη)

Ελπίζω μόνο να μπήκε πρόσφατα και να μην σπουδάζει πολλά χρόνια. Αν τα βιβλία του πανεπιστημίου τα διαβάζει όπως διαβάζει το insomnia, τότε για καμια Τσεχία τον κόβω να πηγαίνει.

Περί αναγνώρισης, αυτό που είπε ο άλλος ο zaccki είναι σωστό (τον κάνω quote)

Οσον αφορα την αναγνωριση του πτυχιου για το δημοσιο τομεα, αρμοδιο να σου απαντησει ειναι το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (ειτε μεσω της σελιδας του ειτε τηλεφωνικα). Ετσι θα σου λυθουν ολες οι αποριες για το εαν αναγνωριζεται, αν υπαρχει ισοτιμια με τα ελληνικα ΑΕΙ/ΤΕΙ, αν χρειαζεται να δωσεις επιπλεον εξετασεις για την αναγνωριση/ισοτιμια κτλ.

Δημοσ.

Το πτυχιο που παιρνεις θα γραφει επανω University of derby ή College of Derby δεν ξερω τι απο τα δυο αλλα σιγουρα δεν θα αναφερει το mediterranean.To mediderranean θα αναφερεται κατα 99%  στο transcript που θα παρεις με του βαθμους και τα μαθηματα αναλυτικα (θα αναφέρει ότι σπούδασες σε παράρτημα του πανεπιστημίου του Derby κτλπ).

Και φυσικά επειδή μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες πήγαινε από εκεί και ζήτα τους να σου δείξουν υπόδειγμα του πτυχίου καθώς και να σου πουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την αναγνώριση του πτυχίου

Δημοσ.

Το πτυχιο που παιρνεις θα γραφει επανω University of derby ή College of Derby δεν ξερω τι απο τα δυο αλλα σιγουρα δεν θα αναφερει το mediterranean.To mediderranean θα αναφερεται κατα 99%  στο transcript που θα παρεις με του βαθμους και τα μαθηματα αναλυτικα (θα αναφέρει ότι σπούδασες σε παράρτημα του πανεπιστημίου του Derby κτλπ).

Και φυσικά επειδή μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες πήγαινε από εκεί και ζήτα τους να σου δείξουν υπόδειγμα του πτυχίου καθώς και να σου πουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την αναγνώριση του πτυχίου

University of Derby θα λέει, δεν είναι κολλέγιο. Το Meditteranean δεν είναι παράρτημα του Derby απλά έχει το franschise. Σκέψου απλά ότι είναι σαν να σπουδάζεις στο Derby εξ αποστάσεως.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να εργαστώ στην Ελλάδα

Και πόσο μάλλον στο δημόσιο... Τζάμπα το συζητάμε

Τώρα κάτι άλλο που επίσης θα ήθελα να ξέρω.

Στο συγκεκριμένο πτυχίο (Δίκτυα και ασφάλεια) χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο (πχ βαθμός απολυτηρίου καλός κτλ.);

Ή απλά μπαίνω έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...