Holism Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Οταν φτασει η ωρα να κανεις την διπλωματικη ελπιζω να μην ψαχνεις για αγορασμενη! Πάντως εγώ που τελείωσα κολέγιο την ''διπλωματική'' μου την έκανα μόνος μου και πέρασα στις πανελλήνιες στην 2η μου επιλογή όταν ήμουν τρίτο έτος και σπούδαζα παράλληλα. Βέβαια τι να κάνουμε ο καθένας φτιάχνει στερεότυπα για ότι φοβάται. Καλό βράδυ. 1
solton57010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Πλακα-πλακα για τα προγραμματα εξ αποστασεως του ΕΑΠ τι αποψη εχετε? Αξιζει κανενα?Διοίκηση επιχειρήσεων και η πληροφορική (αλλά είναι πολύ δύσκολη)Άποψη μου είναι ότι απευθύνονται σε άτομα που έχουν ήδη δουλειά ή κάποιο άλλο πτυχιο.Για κάποιον που δεν έχει δουλειά και έχει τα περίπου 6000 ευρώ που θέλει το εαπ καλύτερα ας δει κάτι που θα το τελειώσει στα 3 χρόνια πολύ πιο εύκολα απο το εαπ ή ακόμη καλύτερα εάν έχει τα χρήματα ας πάει έξω όπου θα έχει και παραπάνω πιθανότητες να βρει μία αξιοπρεπη δουλεια
Papatroof Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Να ρωτήσω κάτι άλλο ρε παιδιά. Αν ας πούμε μετα το καλοκαίρι αποφασίσω να ξεκινήσω το κολέγιο (στην περίπτωση που δεν φύγω έξω) Μπορώ να είμαι στο κολεγιο και να δώσω ξανα πανελλήνιες;
livefreeordie Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Να ρωτήσω κάτι άλλο ρε παιδιά. Αν ας πούμε μετα το καλοκαίρι αποφασίσω να ξεκινήσω το κολέγιο (στην περίπτωση που δεν φύγω έξω) Μπορώ να είμαι στο κολεγιο και να δώσω ξανα πανελλήνιες; Nα δωσεις πανελληνιες γινεται. Αμα περασεις ομως εκει που θελεις, δε νομιζω πως γινεται να εισαι και στα δυο μετα.
Holism Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Να ρωτήσω κάτι άλλο ρε παιδιά. Αν ας πούμε μετα το καλοκαίρι αποφασίσω να ξεκινήσω το κολέγιο (στην περίπτωση που δεν φύγω έξω) Μπορώ να είμαι στο κολεγιο και να δώσω ξανα πανελλήνιες; Ναι.
Dare-Devil Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Nα δωσεις πανελληνιες γινεται. Αμα περασεις ομως εκει που θελεις, δε νομιζω πως γινεται να εισαι και στα δυο μετα. Γίνεται . Έχω γνωστή μου που πσουδάζει αγγλική φιλολογία σε κολέγιο (στο αμερικάνικο νομίζω) και ταυτόχρονα σπουδάζει σε ΤΕΙ .
livefreeordie Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Γίνεται . Έχω γνωστή μου που πσουδάζει αγγλική φιλολογία σε κολέγιο (στο αμερικάνικο νομίζω) και ταυτόχρονα σπουδάζει σε ΤΕΙ . Α ναι ? Δεν γνωριζα. Βεβαια κι εγω ημουν σε ΙΕΚ ταυτοχρονα και σπουδαζα στο πανεπιστημιο αλλα τα κολλεγια ειναι πιο σοβαρα εννοειται απο τα ΙΕΚ οποτε δεν ηξερα πως επιπρεπεται κι εκει. 1
solton57010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Κανονικά δεν επιτρέπεται να εισαι σε δυό ή περισσότερα προπτυχιακά προγράμματα αλλά επειδή είσαι στην Ελλαδα μην σε ανησυχεί γιατί έλεγχος δεν υπάρχει. Όταν θα γραφτεις στο τει θα σου ζητήσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι και αλλου φοιτητής (έτσι έκαναν σε εμένα τουλάχιστον και στο τει το 2004 και στο εαπ πέρσι).Αλλά αν μιλάμε για το ίδιο αντικείμενο πάνε τελειωσε το κολλέγιο στα 3 χρόνια και τον 4ο κάνε ένα μεταπτυχιακό και άσε τις πανελλαδικές για να μπεις σε κάποιο τει
livefreeordie Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Κανονικά δεν επιτρέπεται να εισαι σε δυό ή περισσότερα προπτυχιακά προγράμματα αλλά επειδή είσαι στην Ελλαδα μην σε ανησυχεί γιατί έλεγχος δεν υπάρχει. Όταν θα γραφτεις στο τει θα σου ζητήσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι και αλλου φοιτητής (έτσι έκαναν σε εμένα τουλάχιστον και στο τει το 2004 και στο εαπ πέρσι).Αλλά αν μιλάμε για το ίδιο αντικείμενο πάνε τελειωσε το κολλέγιο στα 3 χρόνια και τον 4ο κάνε ένα μεταπτυχιακό και άσε τις πανελλαδικές για να μπεις σε κάποιο τει στο εαπ τι κανεις? μεταπτυχιακο ή προπτυχιακο? και πως σου φαινεται?
solton57010 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Προπτυχιακό διοίκηση επιχειρήσεων επελεξα 2 θεματικές ενότητες για το πρώτο έτος δεο13 & δεο11 γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα μου έφτανε ο χρόνος για διάβασμα ,αλλά η δεο13(μαθηματικα-στατιστικη) είναι αρκετά εύκολη για εμένα και ίσως θα έπρεπε να είχα πάρει και την 3η θεματική ενότητα.Τα βιβλία του εαπ που έχω πάρει είναι όλα απαράδεκτα να είναι καλά το υποστηρικτικό υλικο που υπάρχει στο site και οι συνάντησεις με τους καθηγητές γιατί αλλιώς δεν θα τα έβγαζα πέρα τόσο εύκολα. Στα μεταπτυχιακά τώρα ,τραπεζική συγκεκριμένα, από τον αδερφό μου και την γυναίκα μου βλέπω ότι διαβάζουν σχεδόν τις διπλάσιες ώρες από εμένα(εγώ περίπου 1ωρα/μέρα για κάθε ενότητα) και εκεί για 2 θεματικές ενότητες.
Postmort3m Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους Έχω τελειώσει την 3η Λυκείου αλλά δεν καταφερα να περάσω πουθενα οπότε σκέφτομαι να μπω σε κάποιο Ιδιωτικό κολέγιο. Συγκεκριμένα σκέφτομαι το Mediterranean college το οποίο προσφέρει και πτυχίο πάνω στα Δίκτυα Η/Υ που με ενδιαφέρει. Θα ήθελα απόψεις από σπουδαστές για το πως είναι το κολέγιο από άποψη εγκαταστάσεων, καθηγητών κτλ. Και το βασικότερο από όλα θα ήθελαν να μου πει καποιος τι ακριβώς παίζει με το πτυχίο. Λέει ότι το πτυχίο εκδίδεται από το πανεπιστήμιο του Derby στην Αγγλία. Δεν ξέρω αλλά εμένα μου ακούγεται "too good to be true". Μήπως στο πτυχίο έχει τίποτα μικρά γραμματακια όταν το πάρεις; Και αναγνωρίζεται έξω; Αν θέλω να πάω για master ή το βασικότερο αν θέλω να βρω δουλειά; *Θα παρακαλούσα να μην αρχίσει πόλεμος από κάτω "Ιδιωτικά vs Δημόσια ΤΕΙ-ΑΕΙ" "να ξαναδώσω εξετάσεις για να περασω κάπου" κτλ. Καλησπέρα Είμαι στον τρίτο χρόνο στο Computer Networks & Security (πέρασα κατευθείαν στον 3ο επειδή μπήκα με μετεγγραφή απο το Τει Ηλεκτρονικής) έχω κάνει ήδη το ένα 6μηνο και τώρα είμαι στο δεύτερο και τελειώνω. Από άποψη εγκαταστάσεων είναι κομπλέ δεν έχω κάποιο παράπονο. Οι καθηγητές στην πλειονότητα είναι πολύ καλοί, ενδιαφέρονται για το πως τα πας κλπ. Σου δίνουν feedback πχ αν έχεις να κάνεις κάποια εργασία και γενικά σου απαντάνε σε ότι πρόβλημα/απορία έχεις. Επίσης το σύστημα που έχει υιοθετηθεί απο το Derby για μένα είναι κλάσεις ανώτερο απο το Ελλάντα. Έχεις προσωπικό tutor στον οποίο μπορείς να απευθύνεσαι για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε απασχολεί. Στο τρίτο έτος που μπήκα εγώ όλα τα μαθήματα τα περνάς με εργασίες. 2 ανα μάθημα. Γενικά ακολουθεί το Αγγλικό σύστημα αλλά ντάξει δεν είσαι και Αγγλία, Ελλάδα είναι ακόμα. Το πτυχίο το δίνουν οι Άγγλοι. Είναι δηλαδή σαν να σπουδάζεις Αγγλία. Οι εργασίες γίνονται στα Αγγλικά και οι Έλληνες καθηγητές όσον αφορά την βαθμολογία απλά κάνουν ένα suggestion, η κανονική και τελική βαθμολογία γίνεται απο το Derby. Μεταπτυχιακό θα μπορείς να κάνεις εφόσον πληρείς τις προυποθέσεις, νομίζω οτι πρέπει να έχεις τουλάχιστον 7 μέσο όρο στο πτυχίο σου κάτι τέτοιο. Αναγνωρίζεται ώς πτυχίο γενικά, μόνο στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται. Στο εξωτερικό πάντως κανονικά. Και εδώ στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης επειδή έχω περάσει και απο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα τουλάχιστον στο Τει Αθήνας στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών που ήμουν εγώ όλο το σύστημα είναι ενα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Οι καθηγητές είναι στα @@ τους, περνάνε άτομα που δεν ξέρουν χριστό επειδή είναι σε κόμματα, κλπ. κλπ. Το μόνο που ξέρουν είναι να κλαίγονται για τα λεφτά που παίρνουν (οι καθηγητές και το τει-πανεπιστήμιο γενικά) για να τα τρώνε ποιος ξέρει που. Ο εξοπλισμός στα εργαστήρια είναι 10 αιώνες πίσω, η ύλη που διδάσκεται ακόμα περισσότερο και τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία αν δεν καταλαβαίνεις κάτι οι καθηγητές είναι σε φάση πήγαινε στην βιβλιοθήκη και βρες το μόνος σου. Σε πετάνε εκεί σε ενα εργαστήριο να κάνεις πειράματα κλπ χωρίς να σου εξηγούν τίποτα ή πολύ λίγα και μετά πάνε και κουτσομπολεύουν με τους άλλους καθηγητές ή φεύγουν εντελώς από το εργαστήριο και γυρνάνε μετά απο καμια ώρα. (όχι όλοι αλλά γίνεται αρκετά αυτό) Ισως σε άλλο τμήμα να είναι τα πράγματα καλύτερα αλλά το θέμα είναι ότι αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα το ποιο πιθανό είναι οτι δεν θα βρείς άκρη γιατί πολύ απλά είσαι στην Ελλάδα, με την Ελληνική νοοτροπία. Αν έχεις την δυνατότητα να πας σε κάποιο κολλέγιο και να πάρεις ξένο τίτλο θα σου έλεγα να πας με 1000. Η ελλάδα είναι για το πέος σε όλους τους τομείς και ειδικά στην εκπαίδευση. Το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι κλάσεις ανώτερο. Αφου όταν πρωτοξεκίνησα δεν πίστευα πόσο μεγάλη διαφορά έχει. Πραγματικά κλαίω τον χρόνο που ξόδεψα να σπουδάσω στο τει. Αν ήξερα ότι ήταν έτσι θα πήγαινα από την αρχή σε κολλέγιο. Και πολύ σημαντικό η ύλη που διδάσκεται στο κολλέγιο είναι ΠΡΟΣΦΑΤΗ, δεν είναι 10 χρόνια πίσω, ο εξοπλισμός που έχουν μπορεί να υποστηρίξει αυτά που χρειάζονται για το μάθημα. Τώρα αν πας στο Medditeranean ή κάπου άλλου δεν ξέρω. Εγώ μόνο από αυτό έχω εμπειρία. Το μόνο που έχω ακούσει απο συμφοιτητές μου είναι οτι το Metropolitan έχει γαμάτες εγκαταστάσεις αλλά δεν είναι τόσο καλό στα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν ισχύει απλά λέω τι άκουσα. Προσοχή δεν λέω ότι είναι τέλειο αλλά σε σύγκριση με το να πας σε κάποιο τει-αει είναι ότι καλύτερο θα βρείς στην Ελλάδα. Και αφού πληρώνεις θα ενδιαφερθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σου. Η δικιά μου εμπειρία ήταν θετική τώρα άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη. Στο τέλος εσύ θα κρίνεις. Πάντως νομίζω ότι στην αρχή κάθε ακαδημαικής χρονιάς υπάρχει μια μέρα που μπορείς να πας και να δεις τι παίζει. Ή μπορείς να πας και να πεις ότι θές να δεις πως γίνεται το μάθημα ή να δεις τον εξοπλισμό που έχουν πριν γραφτείς, δεν νομίζω να αρνηθούν. Υ.Γ Κάποιοι εδώ μέσα είναι πολύ Ελληνάρες απ' ότι είδα στα σχόλια, παιδιά Ελλάδα είμαστε, οκ μπορεί να υπάρχουν κάποια (λιγα) ελληνικά πανεπιστήμια που αξίζουν αλλά γενικά η κατάσταση είναι μπάχαλο και το ξέρετε πολύ καλά. Μην λέτε στο παιδί παπαρολογίες, εκτός και αν περάσει πολυτεχνείο ή στο πληροφορικής στην Κρήτη που ξέρω ότι είναι γαμάτα, τα υπόλοιπα είναι @@. Καλό θα ήταν να ξεπεράσετε το κόμπλεξ που έχετε με τους ξένους και οτιδήποτε ξενόφερτο. Οι εποχές που οι Έλληνες ήταν top έχουν περάσει. Μετά την Ακρόπολη τι σκατά έχουν κάνει οι Έλληνες? Μια βόλτα στην Αθήνα θα σας ανοίξει τα μάτια για το επίπεδο της Ελλάδας γενικά. Η πραγματικότητα που βλέπετε έξω (απ' το σπίτι σας και το μυαλό σας) είναι η ίδια και στην ελληνική εκπαίδευση. (δυστυχώς) Υ.Γ2 Το παιδί ρωτάει κάτι πολύ συγκεριμένο και από τις 70 (!) απαντήσεις μόνο 3-4 είναι on topic. Καταλήξατε να μιλάτε για σκουπίδια. Δηλαδή έλεος. Και ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του από πράγματα που άκουσε χωρίς προσωπική εμπειρία. Ξερόλες του ποπού. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2016 από Postmort3m 1
hlt Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Χαλάρωσε Ηλεκτρονικέ/ Computer Networks & Security του παραρτήματος ενός Derby 1
Postmort3m Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Χαλάρωσε Ηλεκτρονικέ/ Computer Networks & Security του παραρτήματος ενός Derby Είμαι πολύ χαλαρή ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Η σωστή ορολογία είναι τμήμα όχι παράρτημα. Δεν είναι εταιρεία. Επίσης δεν είναι ενός Derby, είναι το Derby. Δεν υπάρχουν πολλά Derby. Ένα είναι. Για να καταλάβεις θα σου δώσω και παράδειγμα. Στην ελλάδα υπάρχει ένα Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όχι πολλά. Άρα είναι το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όχι ενός Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Απλά αντικατέστησε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο με το University of Derby. Εύκολο δεν είναι? Νομίζω οτι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι οτι πρέπει να κάνεις turn on τον εγκέφαλο σου. Τώρα είναι σε sleep mode.
hlt Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Συγγνώμη.Πάντως δεν ήξερα ότι η ύλη Μαθηματικών,Φυσικής,A/D κυκλωμάτων αλλάζει τόσο συχνά
Papatroof Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 @Postmort3m Σε ευχαριστώ πολύ, με υπερκάλυψες. Στο ίδιο ακριβώς πρόγραμμα θέλω να πάω και εγώ μιας και γουστάρω αρκετα τα δίκτυα. Το τελευταίο που θέλω να ξέρω είναι το πτυχίο τι ακριβώς αναγράφει. Είναι όντως από αγγλία ή έχει τίποτα μικρά γραμματάκια που λένε ότι είναι πτυχίο από τμήμα/παράρτημα του Derby?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα