Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναλογα και η σχολή.

Παρόλα αυτά στις περισσότερες σχολές ή θα απεργούν οι καθηγητές, ή θα απεργούν οι μαθητές ακόμα και οι καθαρίστριες πράγμα που μετατρέπει την σχολη σε σκουπιδότοπο. 

Επίσης στο κομμάτι του εξοπλισμού φυσικά οι δημόσιες σχολές είναι μίλια πίσω (κρατάω μια πισινή για τα ΑΕΙ) και στην ειδικότητα που με ενδιαφέρει είναι πολυ σημαντικό κομμάτι ο εξοπλισμός.

Μην μιλάς γενικά για τις δημόσιες . Ξέρω αρκετές σχολές που είναι άρτια εξοπλισμένες .  όπως επίσης ξέρω ΑΕΙ που έχουν σοβαρό πρόβλημα εξοπλισμού και ΤΕΙ που είναι άρτια εξοπλισμένα . 

Ξαναλέω μην περιμένεις τα κολέγια τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε επίπεδο σπουδών να ναι ανώτερα απο ενα ΤΕΙ . 

Γενικά μην νομίζεις ότι είναι σκέτο μπουρδ...λο η δημόσια εκπαιδευση. Εγω ως φοιτητής που την ζω τουλάχιστον για το τμήμα μου ΟΛΑ ρολόι . Όταν άλλες σχολές δεν είχαν καν δώσει την δυνατότητα να βγάζεις ηλεκτρονικά βεβαιώσεις σπουδών εμείς είχαμε φτάσει σε άλλο επίπεδο ηλεκτρονικών υπηρεσιών . 

Φυσικά και θα ασχοληθώ μόνος μου. Ο μονος λόγος που θελω να παω στο κολέγιο είναι το πτυχίο.

Όπως είπα δεν θα ασχοληθώ με Ελλάδα. Δηλαδή στην περίπτωση που αποφασίσω να παρω και Master θα το πάρω έξω. Εκεί που το αναγνωρίζει; Αν μου το αναγνωρίζει τότε δεν έχω θέμα.

Το εξωτερικό το ψάχνω. Το έχω σαν 1η επιλογή αυτήν τν στιγμή (για Σουηδία λέω που είναι και δωρεαν τα διδακτρα) απλα αν δεν καταφερω και φύγω κοιτάω το κολεγιο σαν plan B.

Για μένα φύγε έξω  ! 

• Like 2
  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

την γραμματεία του κολεγίου εννοείς έτσι;

Η γραμματεία είναι ικανή να μου πει ότι το πτυχίο βγαίνει από το Harvard για να με παρει πελάτη...

Γιαυτό ρωταω καποιον που να έχει προσωπική εμπειρία.

Ναι, κι έχεις δίκιο. ξαναρώτησα το φίλο μου και δυστυχώς μου είπε ότι δεν το έψαξε για μεταπτυχιακό στο εξωτερικο.Το πτυχίο του πάντως γραφει μόνο το αγγλικο κολλέγιο, το Mediterranean δεν αναφέρεται πουθενά.

Δημοσ.

Ναι, κι έχεις δίκιο. ξαναρώτησα το φίλο μου και δυστυχώς μου είπε ότι δεν το έψαξε για μεταπτυχιακό στο εξωτερικο.Το πτυχίο του πάντως γραφει μόνο το αγγλικο κολλέγιο, το Mediterranean δεν αναφέρεται πουθενά.

Αν δεν κάνω λάθος, αν πας Αγγλία, θα πρέπει το course στην Ελλάδα να είναι accredited και να αναγνωρίζεται από τον αρμόδιο φορέα εκεί. 

Δημοσ.

Αν μπορείς και δεν σου είναι κόπος μπορεις να ρωτήσεις αν το πτυχίο αναγράφει κάτι του τύπο "Παράρτημα του University of Derby"

Η κάτι τέτοιο περίεργο;

Δημοσ.

Κάποιοι μιλάνε για ποιότητα, ανύπαρκτα εργαστήρια και "δημόσια ιδρύματα-σκουπιδοτοπους" τη στιγμή που θέλουν να πάρουν πτυχίο από παράρτημα πανεπιστημίου που βρίσκεται μάλιστα κάτω από τη χιλιάδα.στα rankings. Συνεχίστε.

• Like 5
Δημοσ.

... δεν με τρελαίνει η ιδέα να περάσω σε σχολή του Ελληνικού Δημοσίου που σπανίως γίνεται μάθημα.

...

Αναλογα και η σχολή.

Παρόλα αυτά στις περισσότερες σχολές ή θα απεργούν οι καθηγητές, ή θα απεργούν οι μαθητές ακόμα και οι καθαρίστριες πράγμα που μετατρέπει την σχολη σε σκουπιδότοπο.

...

post-185414-0-23253200-1459840448_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Πες μου ότι πήγες πριν μερικά χρόνια (2-3 χρόνια να ταν; )  Σε ένα σεμινάριο για πλεονεκτήματα μειονεκτήματα τεχνολογιών θέρμανσης που ήταν παραπλανητικό και εντελώς προπαγανδιστικό υπέρ της υπέρυθρης θέρμανσης . Ήθελα να μοιράσω μπουνίδια εκει μέσα ! Πάιζαν με την νοημοσύνη μας . 

Ρε μάγκες μια ερώτηση

Από πότε ένα σεμινάριο σημαίνει αυτόματα φουλ unbiased τροφή στο πιάτο;;;

Δημοσ.

Ενω το επιπεδο σπουδων του κολλεγιου ειναι ανωτερο θες να πεις. Πω.... Οτι'να΄ναι... Πραγματικα. Δικαιολογιες για να δικαιολογησεις μαλλον οτι βαριεσαι να δωσεις πανελλαδικες. Οχι οτι δεν ειναι δικαιωμα σου αλλα μη λες αρλουμπες. Μια χαρα μαθαινεις αν το θες στα πανεπιστημια. Οσο για τις απεργιες που λες και τον σκουπιδοτοπο , δε ξερω σε ποιες σχολες αναφερεσε. Αν ειναι σχολες με 4000 μορια λογικο. Κατι τετοιο σε μενα δεν εχει συμβει παντως. Μια χαρα γνωσεις ελαβα απο το πανεπιστημιο. Τωρα αν εσυ θες να πας στο κολλεγιο και δεν παιρνεις απο αλλες γνωμες , τι μπαινεις εδω και ρωτας ? Αν δεν εχεις την οικονομικη ανεση να πας εξωτερικο να σπουδασεις , τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι η νουμερο ενα καλυτερη λυση! Ολες οι αλλες επιλογες ειναι υποδεεστερες απο αυτα. Καλως ή κακως μαθετε να το αποδεχεστε...

Το ΤΕΙ της πληροφορικης εχει ελαχιστα μορια και χωρις ιδιαιτερο κοπο μπορεις να μπεις παντως. Εχουν τελειωσει 2 φιλοι μου στο ΤΕΙ Λαρισας και δεν ακουσα ποτε παραπονο σαν αυτα που λες εσυ. 

• Like 1
Δημοσ.

Οσο για τις απεργιες που λες και τον σκουπιδοτοπο , δε ξερω σε ποιες σχολες αναφερεσε. Αν ειναι σχολες με 4000 μορια λογικο. 

Από πότε η νομική Αθηνών πήγε στα 4000 μόρια; 

04s3nomiki1-thumb-large.jpg

Δημοσ.

Οσο για τις απεργιες που λες και τον σκουπιδοτοπο , δε ξερω σε ποιες σχολες αναφερεσε. Αν ειναι σχολες με 4000 μορια λογικο.

μάλλον εδώ

Δημοσ.

distance learning, και αυτό είναι καλή επιλογή 

ναι ξεχασα να το αναφερω, αν δεν θελει με τιποτα ελληνικο πανεπιστημιο.

τι σχεση εχουν αυτα τωρα με την μαθηση ? ή την αναγνωρισιμοτητα ? εχουν στα αληθεια καμια σχεση?? σιγουρα δεν ειναι και τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου κι αυτα τα πραγματα ειναι απαραδεκτα το λιγοτερο, ομως στην Ελλαδα ζεις. σε εκπλησει θες να μου πεις? κανε μια βολτα στις μισες γειτονιες της Αθηνας και θα δεις πως ειναι ετσι. ειναι η μονη και καλυτερη επιλογη που εχει καποιος για σπουδες εντος. Ετσι ειναι εδω , τι να κανουμε! δηλαδη γιατι να πας στο κολλεγιο , για την καθαριοτητα θες να μου πεις τωρα? ελαααα!

επισης και καταληψη στο σχολειο σας οταν κανατε , σκουπιδοτοπος γινοταν. θελετε να πειτε πως εμεναν μετα ετσι ολον τον χρονο? οχι οτι υπερασπιζομαι τα πανεπιστημια της Ελλαδας και λεω πως εχουν κανενα φοβερα υψηλο επιπεδο , αλλα αυτο που λεω ειναι οτι ειναι το νουμερο ενα χαρτι που μπορεις να αποκτησεις στην Ελλαδα και το οποιο θα αναγνωριζεται σιγουρα κι εξωτερικο (κακως ή καλως).

Δημοσ.

ναι ξεχασα να το αναφερω, αν δεν θελει με τιποτα ελληνικο πανεπιστημιο.

Δεν είναι κακή επιλογή πάντως, εγώ για παράδειγμα επειδή πέρασα σε σχολή που δεν μου άρεσε, επέλεξα αυτόν τον δρόμο, δεν είχα όρεξη να ξαναδώσω πανελλήνιες...

Δημοσ.

τι σχεση εχουν αυτα τωρα με την μαθηση ? ή την αναγνωρισιμοτητα ? εχουν στα αληθεια καμια σχεση?? σιγουρα δεν ειναι και τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου κι αυτα τα πραγματα ειναι απαραδεκτα το λιγοτερο, ομως στην Ελλαδα ζεις. σε εκπλησει θες να μου πεις? κανε μια βολτα στις μισες γειτονιες της Αθηνας και θα δεις πως ειναι ετσι. ειναι η μονη και καλυτερη επιλογη που εχει καποιος για σπουδες εντος. Ετσι ειναι εδω , τι να κανουμε! δηλαδη γιατι να πας στο κολλεγιο , για την καθαριοτητα θες να μου πεις τωρα? ελαααα!

επισης και καταληψη στο σχολειο σας οταν κανατε , σκουπιδοτοπος γινοταν. θελετε να πειτε πως εμεναν μετα ετσι ολον τον χρονο? οχι οτι υπερασπιζομαι τα πανεπιστημια της Ελλαδας και λεω πως εχουν κανενα φοβερα υψηλο επιπεδο , αλλα αυτο που λεω ειναι οτι ειναι το νουμερο ενα χαρτι που μπορεις να αποκτησεις στην Ελλαδα και το οποιο θα αναγνωριζεται σιγουρα κι εξωτερικο (κακως ή καλως).

Το παραπάνω google image search απευθυνόταν εδώ. (αναγκαστικά το ξαναβάζω σε παράθεση με λίγο πιο έντονα γράμματα)

Κι επειδή από ότι καταλαβαίνω πήγες σε πανεπιστήμιο αντίθετο/ανώτερο των 4000 μορίων, παραβλέπω τους ανύπαρκους τόνους, παραβλέπω τα ορθογραφικά λάθη, παραβλέπω τη δυσκολία κατανόησης κειμένου και απαντάω στο ζουμερό ερώτημα "τι σχέση έχουν αυτά τώρα με τη μάθηση;"

Δυο άνθρωποι κάνουν σεξ και η άλλη βογκάει. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τη μάθηση;

Ένας άνθρωπος πουλάει καρπούζια. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τη μάθηση;

Δυο σκυλιά τρέχουν, γαυγίζουν, χ..ζουν μέσα. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τη μάθηση;

Κάποιος έκλασε στη βιβλιοθήκη και μυρίζει. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τη μάθηση;

Κάποιος τρώει πιτόγυρα και τα λάδια πέφτουν πάνω στα βιβλία. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τη μάθηση;

Φυσικά υπερβολικά παραδείγματα όλα αυτά. Όμως το χάος που έγινε με τα σκουπίδια τότε δεν ήταν υπερβολή αλλά πραγματικότητα. Ήταν για μένα τόσο άσχημο σαν γεγονός που μου κάνει πραγματική εντύπωση που κάποιος το ξέχασε. Και παράλληλα δηλώνει ότι δεν υπάρχει/υπήρχε θέμα με σκουπίδια ή υποννοεί ότι αυτά είναι προβλήματα χαμηλών επιπέδων.

Δεν έχει να κάνει ούτε με τα μόρια στο 4000, ούτε στο 0, ούτε στο 19999.

Έχει να κάνει με προβληματική λογική, με στερεότυπα και με λανθασμένη νοοτροπία.

Δηλαδή αν τύχει κάποιο από τα top 10 πανεπιστήμια του κόσμου να γεμίσει με σκουπίδια, τότε τα ελληνικά τι θα κάνουν; θα το μιμηθούν και θα κάνουν garbage-parties όλο το χρόνο; Έλεος.

Δημοσ.

Αν μπορείς και δεν σου είναι κόπος μπορεις να ρωτήσεις αν το πτυχίο αναγράφει κάτι του τύπο "Παράρτημα του University of Derby"

Η κάτι τέτοιο περίεργο;

λοιπόν θα σου αντιγράψω ακριβώς τι λέει, γιατί δεν μπορώ να περιεργαστώ τη φωτο τώρα και να κρύψω το όνομά του (δεν αναφέρει κάπου παράρτημα),: 

THE UNIVERSITY OF DERBY

THIS IS TO CERTIFY THAT BY ORDER OF THE ACADEMIC BOARD

***;ΟΝΟΜΑ***

HAS BEEN AWARDED THE DEGREE OF BACHELOR IN SCIENCE

SECOND CLASS HONOURS (1ST DIVISION)

IN COMPUTER SCIENCE

HAVING SATISFIED THE EXAMINERS FOR AN APPROVED SCHEME OF STUDY AND PRACTICE

επίσης οι υπογραφές είναι από τον από registrar και τον vice-chancellor του Derby, οπως κι η σφραγίδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...