livefreeordie Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Είναι δυνατόν ένα κολλέγιο να λειτουργεί στην Ελλάδα, να αναγνωρίζεται στο εξωτερικό/Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα; dafuq πραγματικά ναι ειναι. απιστευτο κι ομως αληθινο
4saken Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Οταν φτασει η ωρα να κανεις την διπλωματικη ελπιζω να μην ψαχνεις για αγορασμενη! 3
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 κι όμως έτσι είναι, λίγο wtf άλλα δεν είναι το μόνο κουλό σε αυτήν τη χώρα ναι ειναι. απιστευτο κι ομως αληθινο Μπας και μετράτε τις εξαιρέσεις σαν γενικό κανόνα; Ακόμα και να ισχύει, πόσα είναι αυτά; Να τονίσω ότι όταν λέω "εξωτερικό" εννοώ Ευρωπαϊκά. Και φυσικά αναφέρομαι σε academic undergraduate/graduate programmes, όχι σε professional certifications/qualifications όπως ccna (τυχαίο παράδειγμα) ή άλλοι τίτλοι. Για πείτε τι υπάρχει στην ελληνική αγορά που "αναγνωρίζεται αλλά δεν αναγνωρίζεται"; Οταν φτασει η ωρα να κανεις την διπλωματικη ελπιζω να μην ψαχνεις για αγορασμενη! Καλά κι εσύ, μην γίνεσαι κακός. Κάτσε πρώτα να αποφασίσει αν θα ξαναδώσει πανελλήνιες ή αν θα πάει σε κάποιο ιδιωτικό. Έχει 7-10 χρονάκια (τόσος δεν είναι ο μέσος όρος των φοιτητών στα ελληνικά; ) μέχρι να φτάσει στη φάση της διπλωματικής...
Dare-Devil Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Είχα πάει 2 φορές στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα για κάτι σεμινάριο. Δεν εντυπωσιάστηκα από κάτι, είναι μια 6οροφη πολυκατοικία χωμένη σε ένα στενάκι κοντά στο πεδίον του άρεως. Κοίταξε για το Deree καλύτερα. Πες μου ότι πήγες πριν μερικά χρόνια (2-3 χρόνια να ταν; ) Σε ένα σεμινάριο για πλεονεκτήματα μειονεκτήματα τεχνολογιών θέρμανσης που ήταν παραπλανητικό και εντελώς προπαγανδιστικό υπέρ της υπέρυθρης θέρμανσης . Ήθελα να μοιράσω μπουνίδια εκει μέσα ! Πάιζαν με την νοημοσύνη μας .
Papatroof Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δεν μπορώ να μπω στο κόλπο να δώσω πανελληνιες ξανα. Δεν έχω την δύναμη και δεν με τρελένει η ιδέα να περάσω σε σχολή του Ελληνικού Δημοσίου που σπανίως γίνεται μάθημα. Κάτι άλλο που θελω να ξερω. Αν ας πούμε θέλω να παω σε κάποια Σκαδιναβική χώρα και γενικά έξω. Ο εργοδότης θα δει ότι έχω πτυχίο από Βρετανικό παν/στημιο κανονικά ή θα έχει τίποτα μικρά γραμματακια το πτυχίο;
Dare-Devil Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν μπορώ να μπω στο κόλπο να δώσω πανελληνιες ξανα. Δεν έχω την δύναμη και δεν με τρελένει η ιδέα να περάσω σε σχολή του Ελληνικού Δημοσίου που σπανίως γίνεται μάθημα. Κάτι άλλο που θελω να ξερω. Αν ας πούμε θέλω να παω σε κάποια Σκαδιναβική χώρα και γενικά έξω. Ο εργοδότης θα δει ότι έχω πτυχίο από Βρετανικό παν/στημιο κανονικά ή θα έχει τίποτα μικρά γραμματακια το πτυχίο; Αυτό στην δικιά μου σχολή δεν το συνάντησα . Δεν είναι όλες οι σχολές τα ίδια σκατά. Μια χαρά προσωπικό έχουμε. Μια χαρά οι συμβάσεις στην ώρα τους . Μια χαρά δεν κάνουμε καταλήψεις . Μην νομίζεις ότι ένα κολέγιο είναι ανώτερο απο ένα ΤΕΙ σε γνώσεις και επίπεδο σπουδών με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις . Προσωπική άποψη . 2
Papatroof Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Αναλογα και η σχολή. Παρόλα αυτά στις περισσότερες σχολές ή θα απεργούν οι καθηγητές, ή θα απεργούν οι μαθητές ακόμα και οι καθαρίστριες πράγμα που μετατρέπει την σχολη σε σκουπιδότοπο. Επίσης στο κομμάτι του εξοπλισμού φυσικά οι δημόσιες σχολές είναι μίλια πίσω (κρατάω μια πισινή για τα ΑΕΙ) και στην ειδικότητα που με ενδιαφέρει είναι πολυ σημαντικό κομμάτι ο εξοπλισμός.
jennyV Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Λοιπόν σε αυτό πήγαινε ένας φίλος μου (τμήμα πληροφορικής)και δεν ήταν ευχαριστημένος. Το επίπεδο της τάξης σε γενικές γραμμές χαμηλό.3-4 ενδιαφέρονταν, οι περισσότεροι απλά δεν ασχολούνταν. Οι καθηγητές άλλαζαν καθε χρόνο, και παρότι υπήρχαν και καταρτισμένοι, οι περισσότεροι δεν είχαν ιδιαίτερες γνώσεις. Αλλαζαν συχνά το αγγλικό κολλέγιο με το οποίο συνεργάζονταν.Στο τέλος πτυχίο έπαιρναν όλοι βέβαια αλλά λίγοι το άξιζαν πραγματικά .Ενας όμως από τους συμφοιτητές του που ασχολήθηκε πάρα πολύ και το έψαξε μόνος του και γνώσεις απέκτησε και καλή δουλεια. Κι αυτό πρεπει να κάνεις κι εσύ. Να ασχοληθείς πολύ και μόνος σου.
BritGreek Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Σε τέτοια κολλέγια αυτά που αναγνωρίζονται είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα). Τα ακαδημαϊκά δεν αναγνωρίζονται. Δηλαδή, δεν μπορείς να παρεις BA από ιδιωτικό κολλέγιο και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα. Δεν θα σου το αναγνωρίσει ο ΔΟΑΤΑΠ. Εγώ στη θέση σου ή θα έδινα πανελλήνιες ξανά, ή θα έφευγα για εξωτερικό (πχ Σκωτία).
jennyV Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν μπορώ να μπω στο κόλπο να δώσω πανελληνιες ξανα. Δεν έχω την δύναμη και δεν με τρελένει η ιδέα να περάσω σε σχολή του Ελληνικού Δημοσίου που σπανίως γίνεται μάθημα. Κάτι άλλο που θελω να ξερω. Αν ας πούμε θέλω να παω σε κάποια Σκαδιναβική χώρα και γενικά έξω. Ο εργοδότης θα δει ότι έχω πτυχίο από Βρετανικό παν/στημιο κανονικά ή θα έχει τίποτα μικρά γραμματακια το πτυχίο; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στις περισσότερες σχολές το μάθημα γίνεται και είναι και καλού επιπέδου.Kακώς όμως που έχουν ένα τόσο άδικο (κατά τη προσωπική μου άποψη πάντα) σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων όπως οι πανελλήνιες. Όσον αφορα στο πτυχιο σου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα το διευκρινησεις ξεκαθαρα με τη γραμματεία.Ο φίλος μου πάντως μου είπε ότι το πτυχίο του απο το Μediterrenean θεωρείται Βρετανικού Πανεπιστημίου. 1
Papatroof Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Λοιπόν σε αυτό πήγαινε ένας φίλος μου (τμήμα πληροφορικής)και δεν ήταν ευχαριστημένος. Το επίπεδο της τάξης σε γενικές γραμμές χαμηλό.3-4 ενδιαφέρονταν, οι περισσότεροι απλά δεν ασχολούνταν. Οι καθηγητές άλλαζαν καθε χρόνο, και παρότι υπήρχαν και καταρτισμένοι, οι περισσότεροι δεν είχαν ιδιαίτερες γνώσεις. Αλλαζαν συχνά το αγγλικό κολλέγιο με το οποίο συνεργάζονταν.Στο τέλος πτυχίο έπαιρναν όλοι βέβαια αλλά λίγοι το άξιζαν πραγματικά .Ενας όμως από τους συμφοιτητές του που ασχολήθηκε πάρα πολύ και το έψαξε μόνος του και γνώσεις απέκτησε και καλή δουλεια. Κι αυτό πρεπει να κάνεις κι εσύ. Να ασχοληθείς πολύ και μόνος σου. Φυσικά και θα ασχοληθώ μόνος μου. Ο μονος λόγος που θελω να παω στο κολέγιο είναι το πτυχίο. Σε τέτοια κολλέγια αυτά που αναγνωρίζονται είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα). Τα ακαδημαϊκά δεν αναγνωρίζονται. Δηλαδή, δεν μπορείς να παρεις BA από ιδιωτικό κολλέγιο και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα. Δεν θα σου το αναγνωρίσει ο ΔΟΑΤΑΠ. Εγώ στη θέση σου ή θα έδινα πανελλήνιες ξανά, ή θα έφευγα για εξωτερικό (πχ Σκωτία). Όπως είπα δεν θα ασχοληθώ με Ελλάδα. Δηλαδή στην περίπτωση που αποφασίσω να παρω και Master θα το πάρω έξω. Εκεί που το αναγνωρίζει; Αν μου το αναγνωρίζει τότε δεν έχω θέμα. Το εξωτερικό το ψάχνω. Το έχω σαν 1η επιλογή αυτήν τν στιγμή (για Σουηδία λέω που είναι και δωρεαν τα διδακτρα) απλα αν δεν καταφερω και φύγω κοιτάω το κολεγιο σαν plan B. 1
jennyV Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Σε τέτοια κολλέγια αυτά που αναγνωρίζονται είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα). Τα ακαδημαϊκά δεν αναγνωρίζονται. Δηλαδή, δεν μπορείς να παρεις BA από ιδιωτικό κολλέγιο και μετά να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα. Δεν θα σου το αναγνωρίσει ο ΔΟΑΤΑΠ. Εγώ στη θέση σου ή θα έδινα πανελλήνιες ξανά, ή θα έφευγα για εξωτερικό (πχ Σκωτία). Όντως αν υπάρχει η οικονομική άνεση το εξωτερικό είναι καλύτερη λύση
BritGreek Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στις περισσότερες σχολές το μάθημα γίνεται και είναι και καλού επιπέδου.Kακώς όμως που έχουν ένα τόσο άδικο (κατά τη προσωπική μου άποψη πάντα) σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων όπως οι πανελλήνιες. Όσον αφορα στο πτυχιο σου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα το διευκρινησεις ξεκαθαρα με τη γραμματεία.Ο φίλος μου πάντως μου είπε ότι το πτυχίο του απο το Μediterrenean θεωρείται Βρετανικού Πανεπιστημίου. Ο μόνος φορέας που μπορεί να απαντήσει για την αναγνώριση είναι το ΔΟΑΤΑΠ. Εκεί λύνονται όλες οι απορίες.
Papatroof Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Όσον αφορα στο πτυχιο σου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα το διευκρινησεις ξεκαθαρα με τη γραμματεία. την γραμματεία του κολεγίου εννοείς έτσι; Η γραμματεία είναι ικανή να μου πει ότι το πτυχίο βγαίνει από το Harvard για να με παρει πελάτη... Γιαυτό ρωταω καποιον που να έχει προσωπική εμπειρία. 1
BritGreek Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Όντως αν υπάρχει η οικονομική άνεση το εξωτερικό είναι καλύτερη λύση Δεν είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ του κόστους φοίτησης σε ιδιωτικό κολλέγιο στην Ελλάδα και σπουδές στο εξωτερικό, ειδικά σε χώρες που τα δίδακτρα είναι δωρεάν ή πολύ χαμηλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα