Papatroof Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους Έχω τελειώσει την 3η Λυκείου αλλά δεν καταφερα να περάσω πουθενα οπότε σκέφτομαι να μπω σε κάποιο Ιδιωτικό κολέγιο. Συγκεκριμένα σκέφτομαι το Mediterranean college το οποίο προσφέρει και πτυχίο πάνω στα Δίκτυα Η/Υ που με ενδιαφέρει. Θα ήθελα απόψεις από σπουδαστές για το πως είναι το κολέγιο από άποψη εγκαταστάσεων, καθηγητών κτλ. Και το βασικότερο από όλα θα ήθελαν να μου πει καποιος τι ακριβώς παίζει με το πτυχίο. Λέει ότι το πτυχίο εκδίδεται από το πανεπιστήμιο του Derby στην Αγγλία. Δεν ξέρω αλλά εμένα μου ακούγεται "too good to be true". Μήπως στο πτυχίο έχει τίποτα μικρά γραμματακια όταν το πάρεις; Και αναγνωρίζεται έξω; Αν θέλω να πάω για master ή το βασικότερο αν θέλω να βρω δουλειά; *Θα παρακαλούσα να μην αρχίσει πόλεμος από κάτω "Ιδιωτικά vs Δημόσια ΤΕΙ-ΑΕΙ" "να ξαναδώσω εξετάσεις για να περασω κάπου" κτλ.
katergaris79 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Συγκεκριμένα για το Mediterranean δεν ξέρω να σου πω. Αυτό πάντως που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν δίνει κανονικά αναβολή από στρατό ή αν κάνουν τίποτα περίεργες μόντες. Και να ξέρεις ότι για την αναγνώριση του πτυχίου στην Ελλάδα ως ισότιμο, ρωτάνε αν τα μαθήματα για την απόκτησή του έγιναν στην Αγγλία ή όχι.
Papatroof Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δεν με ενδιαφέρει και πολυ η αναγνώριση στην Ελλάδα να π[ω την αλήθεια. Έξω όμως έχει αξία; Όχι συγκεκριμένο αυτό γενικα τα ιδιωτικά κολλέγια;
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Είχα πάει 2 φορές στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα για κάτι σεμινάριο. Δεν εντυπωσιάστηκα από κάτι, είναι μια 6οροφη πολυκατοικία χωμένη σε ένα στενάκι κοντά στο πεδίον του άρεως. Κοίταξε για το Deree καλύτερα.
Holism Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δεν με ενδιαφέρει και πολυ η αναγνώριση στην Ελλάδα να π[ω την αλήθεια. Αυτό δεν το ξέρεις στα 18 σου. Οσο για το συγκεκριμένο κολέγιο προσωπικά έφυγα στον πρώτο χρόνο και πήγα αλλού. Το πτυχίο είναι ίδιο με αυτό που παίρνουν οι φοιτητές στην Αγγλία αλλά σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος σύλλογος στην Αγγλία που πρέπει να γραφτείς για να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα θα πρέπει να έχει αναγνωρίσει στο κολέγιο το δικαίωμα να παρέχει το συγκεκριμένο πτυχίο. Επειδή πέρασα από την φάση σου θα σου λεγα να ξαναδώσεις πανελλήνιες. Τα κολέγια κάνουν δουλειά και μαθαίνεις πράγματα που ίσως να μην τα μαθαίνουν οι απόφοιτοι κάποιων ΑΕΙ αλλά όταν θα το τελειώσεις μπορεί να θες να κάνεις άλλα πράγματα (να μείνεις Ελλάδα, να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό το οποίο δεν το παρέχουν τα κολέγια και δεν έχεις λεφτά να το κάνεις έξω κτλ) Αλλιώς βλέπεις τα πράγματα τώρα, αλλιώς στα 21 που θα τελειώνεις και αλλιώς σε 10 χρόνια
Papatroof Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Απλα θα ηθελα κάτι σε δίκτυα και από ότι βλέπω το Mediterranean είναι το μόνο που δίνει τέτοιο πτυχίο και από ότι λέει έχει πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της Cisco και μάλιστα πολυ εξελιγμένες (από ότι λέει πάντα). Δεν έχω βρει άλλο κολεγιο με τέτοιο πρόγραμμα. Και τέλος το Deree έχω ακούσει ότι είναι πανάκριβο, πολυ όμως. Αυτό δεν το ξέρεις στα 18 σου. Οσο για το συγκεκριμένο κολέγιο προσωπικά έφυγα στον πρώτο χρόνο και πήγα αλλού. Το πτυχίο είναι ίδιο με αυτό που παίρνουν οι φοιτητές στην Αγγλία αλλά σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος σύλλογος στην Αγγλία που πρέπει να γραφτείς για να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα θα πρέπει να έχει αναγνωρίσει στο κολέγιο το δικαίωμα να παρέχει το συγκεκριμένο πτυχίο. Επειδή πέρασα από την φάση σου θα σου λεγα να ξαναδώσεις πανελλήνιες. Τα κολέγια κάνουν δουλειά και μαθαίνεις πράγματα που ίσως να μην τα μαθαίνουν οι απόφοιτοι κάποιων ΑΕΙ αλλά όταν θα το τελειώσεις μπορεί να θες να κάνεις άλλα πράγματα (να μείνεις Ελλάδα, να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό το οποίο δεν το παρέχουν τα κολέγια και δεν έχεις λεφτά να το κάνεις έξω κτλ) Αλλιώς βλέπεις τα πράγματα τώρα, αλλιώς στα 21 που θα τελειώνεις και αλλιώς σε 10 χρόνια Από την στιγμή που όπως λες το χαρτί είναι το ίδιο που παίρνουν οι απόφοιτοι στην Αγγλια τι με εμποδίζει να παω για μεταπτυχιακό; Αλήθεια εσυ γιατί έφυγες;
Holism Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Και τέλος το Deree έχω ακούσει ότι είναι πανάκριβο, πολυ όμως. Αν σου φαίνεται ακριβό το Deree πως θα πας έξω μετά για master? Αλήθεια εσυ γιατί έφυγες; Θα δεις άμα πας 1
solton57010 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Και για μεταπτυχιακό μπορείς να πας και αναγνωρισμένο είναι αλλά αν θες να δουλέψεις έξω ,πήγαινε να σπουδάσεις εξω.Λες ότι το Deere είναι πανάκριβο αλλά αν θυμάμαι καλά η διάφορα δεν είναι και τόσο μεγάλη με το Mediterranean και σίγουρα το Deere είναι πιο ποιοτικό
Papatroof Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Θα δεις άμα πας Δεν μου λες εσύ να γλιτώσω τα λεφτά άμα ειναι; Και για μεταπτυχιακό μπορείς να πας και αναγνωρισμένο είναι αλλά αν θες να δουλέψεις έξω ,πήγαινε να σπουδάσεις εξω.Λες ότι το Deere είναι πανάκριβο αλλά αν θυμάμαι καλά η διάφορα δεν είναι και τόσο μεγάλη με το Mediterranean και σίγουρα το Deere είναι πιο ποιοτικό Κοιτάω και για έξω απλά εντάξει το Mediterranean είναι δίπλα μου ε είναι αλλιώς. Το Deree όμως από ότι βλέπω δεν έχει την ειδικότητα που θέλω...
Holism Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δεν μου λες εσύ να γλιτώσω τα λεφτά άμα ειναι; Κοιτάω και για έξω απλά εντάξει το Mediterranean είναι δίπλα μου ε είναι αλλιώς. Το Deree όμως από ότι βλέπω δεν έχει την ειδικότητα που θέλω... Εγώ σου είπα κάποια πράγματα που θεωρούσα σημαντικά. Δυσφήμιση δεν κάνω. Όλοι εδώ μέσα σου λένε να δεις άλλες επιλογές. Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο.
Sarandis Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Απλα θα ηθελα κάτι σε δίκτυα και από ότι βλέπω το Mediterranean είναι το μόνο που δίνει τέτοιο πτυχίο και από ότι λέει έχει πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της Cisco και μάλιστα πολυ εξελιγμένες (από ότι λέει πάντα). Έκανα ccna πριν λίγους μήνες εκεί. Μια χαρά εργαστήριο εχει και ο καθηγητής που έπεσα ήταν καλός. Για τα άλλα τμήματα δεν έχω ιδέα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Είναι δυνατόν ένα κολλέγιο να λειτουργεί στην Ελλάδα, να αναγνωρίζεται στο εξωτερικό/Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα;dafuq πραγματικά
livefreeordie Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 αυτην την συζητηση για τα κολλεγια την εχουμε κανει 1000 φορες εδω μεσα. μπορει να λες να μην σου πουμε να ξαναδωσεις , ομως αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις. αφου εισαι τοσο μικρος μπορεις ανετα να ξαναδωσεις , χαλαρα πλεον χωρις το αγχος του σχολειου κι αφου σε ενδιαφερει κι η πληροφορικη μια χαρα μιας και το ΤΕΙ πληροφορικης δεν εχει πολλα μορια για να μπεις οποτε δε χρειαζεται να σκιστεις και στο διαβασμα. με αυτο το χαρτι θα εισαι εξασφαλισμενος μετα και για Ελλαδα και για εξωτερικο αντι να εισαι με την απορια και το αγχος που κι αν αναγνωριζεται το χαρτι του κολλεγιου. μη κοιτας την ευκολη λυση. αργοτερα θα μετανοιωσεις. 1
dimitrisOP Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Είναι δυνατόν ένα κολλέγιο να λειτουργεί στην Ελλάδα, να αναγνωρίζεται στο εξωτερικό/Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα; dafuq πραγματικά κι όμως έτσι είναι, λίγο wtf άλλα δεν είναι το μόνο κουλό σε αυτήν τη χώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα