Προς το περιεχόμενο

Πατέντες στο Hardware μας!

GeorgeSmirlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνησα και εγω την δικια μου μοντα να βελτιωσω την καρτα μου χωρις να ξοδεψω πολλα καθως το ανεμιστηρι της καρτας μου (r6950 ref) ακουγοταν πολυ κατα την διαρκεια gaming. 

Τιμές: 2x https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html

Arctic mx-4: 5€

!!!ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ!!!

1. Αποσυναρμολογω την καρτα και ανοιγω το πλαστικο καλυμμα που μας ανακαλυπτει την ψυκτρα με βαση  απο vapor chamber το οποιο δεν πειραζουμε.

20151201_182702.jpg

2. Βγάζζω το πλαστικο καλλυμα αναμεσα στην ψυκτρα και στο υπολοιπο κοολερ για να αποκαλυψω την ψυκτρα. Σημειωνω οτι εσπασα 2 κλιψακια απο το πλαστικο ομως δεν πειραζει αφου δεν το χρειαζομουν πλεον.

20160403_172107.jpg

3. Δοκιμαζω να ανοιξω ενα φιν απο την ψυκτρα μπας και το ισιωσω με πενσα. Ανακαλυπτω πως το ισιωμα ομως θελει πολυ ωρα!

20160403_172103.jpg

4. Δοκιμαζω να κοψω το πανω κομματι ενος φιν με ψαλιδι, και βουαλα, βρηκα την λυση για το πως ια κοψω το πανω κομματι ολων των φιν! Το κοψιμο με το ψαλιδι του ενος ευρω ηταν πολυ ευκολο και ισιο!

20160403_173258.jpg

5. Συνεχιζω το κοψιμο απο αριστερα προς τα δεξια ωστε το ψαλιδι να εχει καπου να παταει!

20160403_182219.jpg

6. Κοβω ολα τα πανω μερη απο ολα τα φιν και στην συνεχεια φυσαω και τιναζω την ψυκτρα ωστε να πεσουν τυχον αλουμινενια κομματακια (υπολοιματα) απο την ψυκτρα. Στην συνεχεια συναρμολογω την καρτα χωρις να βαλω το πλαστικο καλλυμα με το στοκ ανεμιστηρι! Εδω καλο θα ηταν να ισιωσουμε τυχον στραβα φινς και να τα τακτοποιησουμε σωστα!

20160403_191130.jpg        Μπορω να πω οτι βγηκαν πολυ ισια!:20160403_182233.jpg

7. Βλεπω πως θα βαλω τα φανακια τα οποια ειναι : https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html

20160403_191140.jpg

8. Στερεωνω τα ανεμιστηρια πανω στο "σωμα" της καρτας με zip-ties, πραγμα που βγηκε πολυ γερο!

Εδω δεν εχω φωτο! Φανταστειτε το!

9. Την βαζω στο συστημα και συνδεω τα ανεμιστηρια σε μια διαθεσιμη θυρα της μητρικης!

20160403_194246.jpg

Εδω εχω να πω οτι η καρτα πλεον πιανει 3 pci slots ομως ειναι πολυ πιο κρυα (-20 βαθμοι σε idle, -15 σε gaming) και φυσικα πιο αθορυβη!

FURMARK (μετα απο 15λεπτα), καρτα στοκ ρολογια/ρευμα: Stock cooler 90 βαθμοι κελσιου

With mod: 65 βαθμοι κελσιου

βιντεο απο το κοψιμο ενος απο τα φινς:https://youtu.be/YfoqJZsU0kQ

Επεξ/σία από GeorgeSmirlis
  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμιά φώτο ίσως ; 

Τιποτα το σπουδαιο ειχε χαλασει το φανακι της και βιδωσα πανω στην ψυκτρα ενα 80mm.

Αλλαξε ο τιτλος του θεματος,κριμα δεν εχω φωτο. 

• 1 μήνα μετά...

Να βαζουμε εδω καλυτερα ολες τις μοντες που εχουμε κανει για να χαλαρωσουμε καποια θεματα? Βλεπω δεν υπαρχει καποιο παρομοιο θρεντ οποτε γιατι οχι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...