Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα οταν κανω reflow, περναω και flux. Δηλαδη, γυρω γυρω απο το bga, περναω μια ποσοτητα flux και οταν θερμαινω με το πιστολι, περναει αναμεσα στις ενωσεις το flux. Ειχα μαθει οτι κραταει καπως πιο πολυ ετσι η διορθωση. Δεν μιλαω για reballing φυσικα γιατι δεν εχω εξοπλισμο Θα ηταν πιο σωστο.

Δημοσ.

δέν κάνει αυτό το υγρό,θέλεις gel flux (ενα απο τα καλύτερα)

κάνεις που το κάνεις(reflow) κάνε το σωστά  :P

ελπίζω να φοράς μάσκα & γυαλιά,βγάζουν αναθυμιάσεις...

Δημοσ.

Ειιι με gel το κανω μην με προσβαλεις cooler χαχα :P Απλα δεν ειχα ξαναδει με κιτρο και ελεγα μηπως κανει δουλεια. Εννοειται οτι φοραω μασκα και γυαλια σε τετοια πραγματα. Οπως και με το κολλητηρι οταν ειναι για κολλησεις.

Δημοσ.

Αυτά τα flux, όπως και αυτό που πουλάνε στα υδραυλικά για χαλκοσωλήνες, είναι πολύ αντιδραστικά ωστε να καθαριζουν την οξείδωση του χαλκού. Αλλά αν μείνουν υπολλείματα αρχίζουν να τον διαβρώνουν.

 

Στη χαλκοσωλήνα θα φύγουν τα υπολείματα με τον καιρό, και στο κάτω κάτω είναι πολύ το μέταλλο για να γίνει σημαντική διάβρωση.

 

Αν χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικά θέλει οπωσδήποτε καθάρισμα μετά την κόλληση γιατι τα υπολείματα θα καταστρέψουν τις τροχιές.

 

Στα BGA όμως το flux που θα περάσει απο κάτω είναι αδύνατον να καθαριστεί εκ των υστέρων. Γι αυτό χρησιμοποιούμε το λεγόμενο no-clean, το οποίο είναι πολύ λιγότερο αντιδραστικό.

 

Να σημειωθεί εδώ οτι no clean δέν σημαίνει οτι δέν αφήνει υπολείματα, (αφήνει και πολλά μάλιστα) απλά οτι μπορούν να μείνουν πάνω στην πλακέτα χωρίς να την επηρεάσουν.

 

 

Οπότε αυτό δέν κάνει για BGA. Κράτα το όμως, είναι χρήσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις κάποια επισκευή σε οξειδωμένη πλακέτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...