Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι,θα μπω απευθειας στο ψητο μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει..
πριν πολυ καιρο (3 χρονια νομιζω) ηρθε ενας οικογενιακος φιλος ξεφτερι με τους προγραμματισμους και του ζητησα να μου βαλει το λογισμικο του μονομαχου(Linux) γιατι με ενδιαφερε και εμενα ο προγραμματισμος κλπ...Λοιπον αυτος το ριζωσε  κυριολεκτικα στο bios του υπολογιστη και χωρισε τον σκληρο μου ο οποιος ειναι WD 500g  σε δυο κομματια...μισο για τα w7 και μισο για τα linux..το προβλημα ειναι οτι εγω επαψα να χρησημοποιω το μονομαχο για διαφορους λογους...τωρα πια μετα απο τρια χρονια το μερος του σκληρου που αντιστοιχει στα w7 εχει αρχιζει και γεμιζει και θελω να μου πει καποιος ενα τροπο να μπω στο bios να βγαλει εντελος το λογισμικο του μονομαχου να ελευθερωσω την μνημη ειναι γυρω στα 200g που ειναι τζαμπα εκει γιατι ειναι και αδια...εχω κανει φορματ και ο μονομαχος ηταν ακομα εκει...οποτε ζητω βοηθεια ως προς το πως θα το ξεφορτωθω..( ο οικογενιακος μας την εκανε,μετακομησε σε αλλη πολυ και δεν κραταω επαφες..

Δημοσ.

Θα ξανακάνεις φορματ και στο στάδιο όπου επιλέγεις σε ποιο δίσκο θα εγκατασταθούν τα windows σβήνεις όλα τα partitions ώστε να φτιάξεις ένα partition μόνο. Το grub του linux (η 'οθόνη' που σε ρωταει κάθε φορά από ποιο λειτουργικό θες να εκκινήσεις) έχει εγκατασταθεί στον σκληρό δίσκο και όχι στο bios. Πρωτού κάνεις οτιδήποτε κράτα αντίγραφα των αρχείων σου γιατί θα σβηστούν με το φορματ.

Δημοσ.

Θα ξανακάνεις φορματ και στο στάδιο όπου επιλέγεις σε ποιο δίσκο θα εγκατασταθούν τα windows σβήνεις όλα τα partitions ώστε να φτιάξεις ένα partition μόνο. Το grub του linux (η 'οθόνη' που σε ρωταει κάθε φορά από ποιο λειτουργικό θες να εκκινήσεις) έχει εγκατασταθεί στον σκληρό δίσκο και όχι στο bios. Πρωτού κάνεις οτιδήποτε κράτα αντίγραφα των αρχείων σου γιατί θα σβηστούν με το φορματ.

Δηλαδη να κανω φορματ μονο το part που εχει τα λινουξ και να τα ενωσω καπως δεν γινετε?

απλα το να κανω φορματ στον υπολογιστη μου και να σωσω τα αρχεια που θελω  εινια κομματακι δυσκολο...και θα ειναι η τελευταια λυση..κατι αλλο? ακομα και πολυπλοκο να'ναι..απλα να αποφυγουμε το φορματ του w7..

Δημοσ.

Από την διαχείρηση δίσκων, βρες το partition του linux και κάντο format σε ntfs και μετά συγχωνευσέ τα όπως εδώ. Περίμενε να δει το θέμα κάποιος πιο σχετικός και δώσει καλύτερη απάντηση.

Δημοσ.

Από την διαχείρηση δίσκων, βρες το partition του linux και κάντο format σε ntfs και μετά συγχωνευσέ τα όπως εδώ. Περίμενε να δει το θέμα κάποιος πιο σχετικός και δώσει καλύτερη απάντηση.

Αδιασα το παρτ που εχει λινουξ μεσα οπως εδειξε στα σαιτ αλλα για να κανω ενωση πρεπει να πατησω στην επιλογη extend volume την οποια εγω δεν μπορω να την επιλεξω οταν παταω δεξι κλικ..ειναι κλειστη...:/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...