george_008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Καλησπερα επειδη δεν γνωριζω και πολλα για το θεμα και εχω αρχισει να διαβαζω θελω να μου πει καποιος μερικα πραγματα. Για αρχη το συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης μου. Οταν καποιος κανει overclock και παει για παραδειγμα τον δικο μου στα 4,3 ο επεξεργαστης θα δουλευει μονιμα σε αυτην την συχνοτητα η οπως τωρα θα ειναι χαμηλα και θα ανεβαζει μονο οταν απαιτειται? Εβαλα το easytune για να δω λιγο τι παιζει, το πατησα να παει 4,2 αλλα στο cpu-z συνεχιζει να γραφει 1.4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Καλησπερα επειδη δεν γνωριζω και πολλα για το θεμα και εχω αρχισει να διαβαζω θελω να μου πει καποιος μερικα πραγματα. Για αρχη το συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης μου. Οταν καποιος κανει overclock και παει για παραδειγμα τον δικο μου στα 4,3 ο επεξεργαστης θα δουλευει μονιμα σε αυτην την συχνοτητα η οπως τωρα θα ειναι χαμηλα και θα ανεβαζει μονο οταν απαιτειται? Εβαλα το easytune για να δω λιγο τι παιζει, το πατησα να παει 4,2 αλλα στο cpu-z συνεχιζει να γραφει 1.4 πρεπει να κλεισεις της επιλογες για τη καταναλωση ενεργειας στο βιος της οποιες για αμδ δε θυμαμαι πως λεγονται ακριβως τεσπα. αν θες να ειναι σταθερο...και απο τι στιγμη που κανεις οβερκλοκ πρεπει οπωσδηποτε να κλεισεις το τουρμπο αν δε το εχεις κλεισει ηδη επισης απο το βιος... α και αφου τα κανεις αυτα καλο ειναι να βαλεις κανα προγραμμα να στρεσαρει τον επεξεργαστη και να δεις τι θερμοκρασιες εχεις κλπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Καλή αρχή αδερφέ. Επειδή το forum δεν έχει κάποιο εμπεριστατωμένο οδηγό για oc των fx, σου προτείνω να διαβάσεις ευλαβικά: http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard Σου προτείνω επίσης να αδιαφορήσεις για διάφορες μαντεψιές σχετικά με την τάση του cpu σου, την μέγιστη συχνότητα ή συνδυασμό αυτών. Καλό είναι μόνος σου να ανακαλύψεις τα όρια του τσιπ σου. Σχετικά με τις ερωτήσεις σου: α) Όπως θα διαβάσεις στον οδηγό που σου παρέθεσα, turbo, c-states, cnq κλπ θα είναι κλειστά κατά τη διαδικασία του oc. Όταν καταλήξεις στη μέγιστη συχνότητα θα τα επαναφέρεις και η συχνότητα του cpu θα ανταποκρίνεται στις εκάστοτε απαιτήσεις. β) Θα σου πρότεινα να απεγκαταστήσεις το easytune ή άλλα συναφή προγράμματα και όλες οι παραμετροποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσεις να είναι μέσω του bios. Υγ. Με το m/b έχω εμπειρία με την αρχική έκδοση του bios, έχε υπ' όψην ότι αν δεν έχει διορθωθεί σε πρόσφατη έκδοση του bios, το LLC δουλεύει μόνο στο auto. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα σας εξηγήσω λίγο για να καταλαβαίτε τι ακριβώς θέλω να κάνω. προς το παρόν δεν θα τον πειράξω τον επεξεργαστή μου. Απλά θέλω να ξέρω αν μπορώ να μεγαλώσω την συχνότητα και να συνεχίσω να έχω το turbo έτσι ώστε να είναι σε χαμηλή συχνότητα και όταν χρειάζεται να πηγαίνει απλά πιο πάνω από 4.1 στο 4.3 για παράδειγμα και μετά να πέφτει πάλι χαμηλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα