Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,,θα ήθελα να σας ρωτήσω και αν γίνετε φυσικά το εξής. Έχω 2 υπολογιστές ο ένας σταθερός και το άλλο laptop,στον σταθερό συνδέομαι στο internet και καλώδιο και το laptop με ασύρματο και παίρνω internet από το ίδιο router, μπορώ από την στιγμή που και οι 2 υπολογιστές συνδέονται στο ίδιο router να μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία πχ του laptop;

Δημοσ.

Δεξι κλικ στο φακελο που θελεις να ειναι κοινοχρηστος και στην καρτελα Κοινη χρηση πατας στο κουμπι κοινη χρηση για προχωρημενους και στη συνεχεια τικαρεις το κουτακι που λεει κοινη χρηση

Δημοσ.

Το έκανα όπως λέει το βίντεο,,αλλά αυτά τα κάνεις στον έναν υπολογιστή με τον άλλον πως θα συνδεθεί;;

Ο πρώτος υπολογιστής που συνδέεται με καλώδιο στο Internet μπορεί να δει το laptop αλλά το laptop συνδέεται με ασύρματο,,και το Laptop εκεί που λέει δίκτυο δεν βλέπει τον σταθερό

Δημοσ.

Η γνώμη μου όπως είπα είναι να μην είσαι σε Private Profile, γιατί θα πρέπει να βάλεις του υπολογιστές στο ίδιο Workgroup. Προτείνω να βάλεις τις συνδέσεις στους δύο υπολογιστές σε Public Profile. Για να το κάνεις αυτό ανοίγεις εκτέλεση (Run) και γράφεις regedit ώστε να ανοίξεις Registry Editor. Μετά πηγαίνεις Computer->HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Microsoft->Windows NT->CurrentVersion->NetworkList->Profiles και τα σβήνεις όλα και στους δύο υπολογιστές, ώστε να περάσουν σε Public Network. Μετά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τον πίνακα ελέγχου (Control Panel) και να πας Windows Firewall->Advanced Settings->Windows Firewall Properties->Public Profile και στο Inbound Connections που έχει Block θα το αλλάξεις και θα βάλεις Allow.

Επίσης, όπως έγραψα καλό είναι να σιγουρευτείς ότι μπορείς από τον έναν υπολογιστή να κάνεις ping τον άλλον. Ανοίγεις και στους δύο cmd και γράφεις ipconfig. Σημειώνεις την διεύθυνση IPv4 του προσαρμογέα δικτύου του κάθε υπολογιστή και στην συνέχεια από το cmd του ενός δοκιμάζεις την εντολή ping (κενό) "διεύθυνση IPv4 του άλλου". Το κάνεις και στους δύο. Αυτό πρέπει να βγάλει 0% packet loss. Στην περίπτωση αυτή είσαι εντάξει. Πηγαίνεις My computer και κάτω αριστερά πρέπει να λέει Network και να εμφανίζει όλους τους clients με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις στα πλαίσια του τοπικού σου δικτύου. Εκεί μέσα έχει εκ προεπιλογής κάποιους LAN φακέλους του οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μοιραστείς αρχεία. Αν θέλεις να κάνεις έναν φάκελο δικτυακό πηγαίνεις (όπως άλλωστε νομίζω ανεφέρθη) και κάνεις δεξί κλικ στον φάκελο, μετά Sharing και Share.

Δημοσ.

Πολυ αναλυτικές οδηγίες και σ ευχαριστώ πολύ,,δεν παίζει δηλαδή ρόλο που το Laptop συνδέεται ασύρματα και ο σταθερός ενσύρματα;;Δεν πρέπει να συνδεθεί και το laptop με καλώδιο στο router;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...