Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια

εχω ενα αρχειο excel το οποιο εχει βαθμολογιες πρωταθληματων και θελω αυτες οι βαθμολογιες να μπουν στο site μου  και να ανανεωνονται αυτοματα μολις ανανεωνεται το excel.

Αυτο γινεται δημιουργοντας εφαρμογη javascript??? 

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι παιζει δεδομενου οτι δεν ειμαι και ο ποιο σχετικος ανθρωπος στον κοσμο με αυτο τον τομεα των εφαρμογων?

Δημοσ.

Ακούγεται δουλειά που θα μπορούσες να κάνεις με μια βάση δεδομένων. Πρέπει οπωσδήποτε να τις γράφεις σε excel και να ανεβαίνουν οι τιμές στο σαητ ? Και η βάση κρατά δεδομένα, και έχει επιπρόσθετες δυνατότητες που δεν τις έχουν τα εξελ.

Δημοσ.

Αν θες ντε και καλά xls , μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόhttps://github.com/SheetJS/js-xlsx , που μετατρέπει xls σε json. Μετά με απλή js/Jquery κανεις populate ένα element πχ table στο site σου. Θα ήταν πολύ πιο απλό άμα πηγαινες με SQL που λέει το παιδί από πανω

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός θα σου έλεγα ότι αντί να ανεβάσεις ένα excel στο server σου, να συνδέεσαι, να το ενημερώνεις και μετά να ενημερώνεται η σελίδα σου, είναι προτιμότερο να ενημερώνεται η σελίδα σου μόνη της απευθείας από τα site που πέρνεις τα αποτελέσματα και νομίζω είναι και ποιό εύκολο. 

Ρώτα και στο Web Design - Development

• Like 1
Δημοσ.

Ακούγεται δουλειά που θα μπορούσες να κάνεις με μια βάση δεδομένων. Πρέπει οπωσδήποτε να τις γράφεις σε excel και να ανεβαίνουν οι τιμές στο σαητ ? Και η βάση κρατά δεδομένα, και έχει επιπρόσθετες δυνατότητες που δεν τις έχουν τα εξελ.

Ειπα σε excel για δυο λογους. Πρωτων γιατι το excel το χειριζομαι παρα πολυ καλα και δευτερο γιατι ειναι ετοιμο το excel και συνδεμενο με το internet για αυτοματη συλλογη δεδομενων. 

Φαινεσαι σα να μπορεις να μου προτεινεις κατι.. Ειμαι ολος αυτια. :)

Δημοσ.

Ειπα σε excel για δυο λογους. Πρωτων γιατι το excel το χειριζομαι παρα πολυ καλα και δευτερο γιατι ειναι ετοιμο το excel και συνδεμενο με το internet για αυτοματη συλλογη δεδομενων. 

Φαινεσαι σα να μπορεις να μου προτεινεις κατι.. Ειμαι ολος αυτια. :)

Δηλαδή έχεις ήδη ένα συστατικό το οποίο διαβάζει πληροφορίες από άλλους χώρους του δικτύου και τις γράφει στο excel, και θες ένα συστατικό που θα διαβάζει το excel και θα γράφει τις πληροφορίες στη δική σου σελίδα ?

Να αντιστρέψεις επί της ουσίας τη λειτουργία που ήδη έχεις και από εκεί που διαβάζεται μια σελίδα και γράφεται στο excel, να διαβάζεται το excel και να γράφεται στη σελίδα ?

Δημοσ.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι κάποιο scriptάκι σε VBA που να εξάγει τα data από το excel σε text μορφή ας πούμε και μετά κάποιο πρόγραμμα που θα τα παίρνει και θα τα ανεβάζει στο site. Εν ολίγοις πρέπει να γράψεις κώδικα, ή να βρεις κάποιον να στο φτιάξει.

Δημοσ.

Δηλαδή έχεις ήδη ένα συστατικό το οποίο διαβάζει πληροφορίες από άλλους χώρους του δικτύου και τις γράφει στο excel, και θες ένα συστατικό που θα διαβάζει το excel και θα γράφει τις πληροφορίες στη δική σου σελίδα ?

Να αντιστρέψεις επί της ουσίας τη λειτουργία που ήδη έχεις και από εκεί που διαβάζεται μια σελίδα και γράφεται στο excel, να διαβάζεται το excel και να γράφεται στη σελίδα ?

Αυτο ακριβώς. Εχω ενα excel που παίρνει και επεξεργάζεται δεδομένα , τα οποία θέλω να ανεβαίνουν και να ανανεώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το excel. Αυτο ποιοι τρόποι υπάρχουν να το κάνω;; μήπως έχει δίκιο το παιδί από πάνω που λέει για script;; Αυτο πως θα το κάνω 'η αν βάλω άλλον να το κάνει περίπου τι εύρος τιμών παίζει;;;

Δημοσ.

Από ότι καταλαβαίνω το excel δεν το έχεις φτιάξει εσύ. Πήρες λοιπόν ένα excel που τραβάει data από κάποια πηγή και θες να δημοσιεύσεις αυτά τα data σε δικό σου site. Και σε ρωτάω τώρα το εξής απλό. Άδεια για να δημοσιεύσεις αυτά τα data έχεις;

Δημοσ.

Από ότι καταλαβαίνω το excel δεν το έχεις φτιάξει εσύ. Πήρες λοιπόν ένα excel που τραβάει data από κάποια πηγή και θες να δημοσιεύσεις αυτά τα data σε δικό σου site. Και σε ρωτάω τώρα το εξής απλό. Άδεια για να δημοσιεύσεις αυτά τα data έχεις;

εγω το εχω φτιαξει το excel. Αποτελεσματα αγωνων παιρνει και μεσω  των συναρτησεων που εχω φτιαξει δημιουργει τη βαθμολογια με τα δυο τρια πραγματα που θελω να φαινονται. Αδεια για τη χρηση των αποτελεσματων εννοεις? 

Εχω στειλει mail αλλα με γραψανε εδω κ 5 μερες ...

Αν και νομιζω οτι πρωτη προτεραιοτητα μου ειναι να δω πως θα μαθω να φτιαξω ολες αυτες τις συνδεσεις  που θελω και μετα απο ολα αυτα βρισκω αποτελεσματα με αδεια.. Πριν τη δημοσιευση εχω πααααρα πολυ δρομο

(ξερω τι παιζει με αδειες για περιεχομενο, δεν ειμαι κατσαπλιας :) )

Δημοσ.

Θες να φτιάξεις μία web-εφαρμογή. 

ΟΚ, άλλα δεν έχεις πει κουβέντα για το background/γνώσεις σου (τι γλώσσες ξέρεις, που θα κάνεις deploy, σε τι λειτουργικό κτλ).

καμια προτασουλα

Εγώ, μυρίζοντας τα νύχια μου, θα σου πω ότι μία πολύ απλή υλοποίηση είναι  να κάνεις export τα δεδομένα σε ένα CSV μέσω ενός cron job και τα views σου θα διαβάζουν κατευθείας το CSV.

Δημοσ.

Σου είπα τι θα κάνεις με το θέμα σου. Θα φτιάξεις ένα πρόγραμμα σε VBA ή C# για να εξάγεις τα δεδομένα σε κάποια μορφή, ας πούμε text, και μετά με ένα δεύτερο πρόγραμμα θα τα φορτώσεις στο site σου, είτε σε κάποια database, είτε σε στατικές σελίδες. Αν δεν ξέρεις προγραμματισμό δεν έχεις ελπίδα να φτιάξεις ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Όσο για ενδεικτικό κόστος αν στο φτιάξει κάποιος τρίτος δεν μπορώ να σου δώσω γιατί δεν μας έχεις πει το παραμικρό για την υποδομή του site σου. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια database που φορτώνονται τα data λογικά όλο αυτό για κάποιον που ξέρει είναι 10-15 ώρες δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...