Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

ένα παλιό Toshiba λάπτοπ (P200 σειρά), όταν βγάζω το καλώδιο τροφοδοσίας ή όταν διακόπτεται το ρεύμα (το ίδιο είναι), πάει αμέσως σε μια περίεργη κατάσταση που δεν είναι αναστολή λειτουργίας. Δεν σβήνει εντελώς. Οι ανεμιστήρες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ η οθόνη σβήνει αμέσως.

Αν πατήσω το κουμπί έναρξης λειτουργίας του λάπτοπ σε αυτήν την κατάσταση, τότε πάει σε αναστολή λειτουργίας.

Αν το ξαναπατήσω, "ξυπνάει" μόνο αν το συνδέω στο ρεύμα. Αν το ξαναπατήσω μόνο με  τη μπαταρία, χωρίς σύνδεση στο ρεύμα, ανοίγει η οθόνη προσωρινά και όταν πατήσω το εικονίδιο του χρήστη για να μπει στα windows, ξαναπάει σε αναστολή λειτουργίας!!!

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις παροχής ενέργειας των windows. Τις έχω ελέγξει και ρυθμίσει ξανά και ξανά με διάφορους τρόπους. Κάποια ρύθμιση περίεργη στο bios  δεν φαντάζομαι να παίζει και δεν θα ήταν και προεπιλεγμένη αν υπήρχε. Έκανα και settings reset στο bios, για κάθε ενδεχόμενο, χωρίς αποτέλεσμα!

Δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο!

Συνδεμένο με το τροφοδοτικό το λάπτοπ δουλεύει κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

Η μπαταρία είναι εντάξει, φορτισμένη και κρατάει. Το λάπτοπ τη "βλέπει" και τη φορτίζει κανονικά μέχρι πλήρη φόρτιση. Δοκίμασα και άλλες μπαταρίες με το ίδιο αποτέλεσμα. Άρα το κύκλωμα φόρτισης δουλεύει κανονικά. Το εσωτερικό καλώδιο του ρεύματος επίσης δουλεύει φυσικά, αλλιώς δεν θα δούλευε καθόλου το λάπτοπ.

Άλλαξα επεξεργαστή και έβαλα έναν ίδιο (κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίει ο επεξεργαστής) αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο, άρα είναι μάλλον απίθανο να φταίει αυτός.

Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Καμιά ιδέα κανείς; (ευχαριστώ!)

Δημοσ.

Δοκίμασε και σε εξωτερικό μόνιτορ,εκεί(όταν σβήνει στο λάπτοπ η εικόνα) έχει εικόνα στο άλλο μόνιτορ;;

Δημοσ.

Δοκίμασε ένα live cd-usb linux και δες αν έχει την ίδια συμπεριφορά...

Όχι, με ubuntu live usb stick δεν το κάνει!!! :confused:

Δεν σβήνει καθόλου η οθόνη όταν τραβήξω το ρεύμα! Συνεχίζει να δείχνει κανονικά με τη μπαταρία!!!

Δοκίμασε και σε εξωτερικό μόνιτορ,εκεί(όταν σβήνει στο λάπτοπ η εικόνα) έχει εικόνα στο άλλο μόνιτορ;;

Στα windows σε εξωτερικό μόνιτορ συνεχίζει κανονικά, χωρίς να σβήνει η οθόνη!!! :confused:

Κάνει το ίδιο που ανάφερα για το ubuntu προηγουμένως, αλλά δείχνει μόνο στο εξωτερικό μόνιτορ! 

Η οθόνη του λάπτοπ όμως σβήνει!

Και οι δύο ιδέες σας ήταν εύστοχες, ευχαριστώ παίδες! Πρώτη φορά βλέπω κάποιο...φώς :-D (στην οθόνη! )

Μου λέτε όμως τώρα πού πήγε το μυαλό σας; Τι συμβαίνει τελικά;;;

Έχουν κάποια κοινή βάση οι ιδέες σας; Φταίει κάτι στα windows; Στο λάπτοπ;

Δημοσ.

όταν σβήσει η οθόνη,ΑΝ ρίξεις φώς μέσα στο μόνιτορ,βλέπεις τπτ..η είναι πίσσα-σκοτάδι:;

καλωδιοταινία,  ινβερτερ, η άλλη/αλλαγή οθόνη τα πιθανότερα.

Δημοσ.

Λογικά κάτι παίζει με την διαχείριση ενέργειας των "κουφωμάτων"  αφού με  ubuntu δουλεύει σωστά.

Μπορεί να έχει αρχίσει να τα παίζει ο σκληρός δίσκος και να έχει χάσει κάποια κομμάτια από το λειτουργικό και να σου κάνει τέτοια κόλπα , κάτι παρόμοιες παπ@ριες μου έκανε κι εμένα ένα παλιό laptop που είχα και μετά από δυο τρεις μέρες κράσαρε εντελώς ...

Κάνε ένα back-up να υπάρχει....

Δημοσ.

όταν σβήσει η οθόνη,ΑΝ ρίξεις φώς μέσα στο μόνιτορ,βλέπεις τπτ..η είναι πίσσα-σκοτάδι:;

καλωδιοταινία,  ινβερτερ, η άλλη/αλλαγή οθόνη τα πιθανότερα.

Μα αφού η οθόνη του λειτουργεί, δεν έχει πρόβλημα. Γίνεται να λειτουργεί με ρεύμα και με μπαταρία όχι; Με τα ubuntu, όπως είπα και στον nic0laus  παραπάνω λειτουργεί κανονικά και με μπαταρία! Αν θυμάμαι καλά μάλιστα πριν από καιρό δοκίμασα και με άλλη οθόνη λειτουργική και έκανε τα ίδια!

Ινβέρτερ άλλαξα κάμποσες φορές σε οθόνες, αλλά εκείνες δεν έδειχναν ποτέ εικόνα.

Λογικά κάτι παίζει με την διαχείριση ενέργειας των "κουφωμάτων"  αφού με  ubuntu δουλεύει σωστά.

Μπορεί να έχει αρχίσει να τα παίζει ο σκληρός δίσκος και να έχει χάσει κάποια κομμάτια από το λειτουργικό και να σου κάνει τέτοια κόλπα , κάτι παρόμοιες παπ@ριες μου έκανε κι εμένα ένα παλιό laptop που είχα και μετά από δυο τρεις μέρες κράσαρε εντελώς ...

Κάνε ένα back-up να υπάρχει....

"Κουφώματα";;; :confused: Μου διαφεύγει ο...όρος :-D

Θα κλωνοποιήσω τον σκληρό (ολόκληρο) σε έναν καινούριο και θα δοκιμάσω...

...κοίταξα το δίσκο με HD Sentinel και Crystaldiskinfo

100% υγεία και επίδοση. Υπάρχει παρόλα αυτά περίπτωση να βγαίνει τέτοιο πρόβλημα λόγω δίσκου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...