PavlosGiova Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 καλησπερα στην κοινοτητα, εχω αγορασμενο καινουριο συστηματακι και ειμαι συνεχως ανησυχος να μην παθει κατι ειμαι αρκετα ασχετος στο τεχνικο κομματι οποτε θα ηθελα οι γνωστες να με ενημερωσουν για την ερωτηση στον τιτλο και κατα ποσο ρισκο ειναι χωρις καμια προστασια απτις 2. Επισης οπως φαινεται στην υπογραφη νομιζω οτι εχω ενα αρκετα ''σκυλι'' τροφοδοτικο αλλα αυτο δεν με κανει να αισθανομαι ασφαλης. Επισης η καταλληλη συμπεριφορα ειναι το βραδυ να κλεινω το pc εντελως, να κλεινω και διακοπτακι τροφοδοτικου να μην εχει καν ταση ή να το βαζω σε sleep mode? θα ηθελα να ειμαι οσο πιο προσεκτικος γινεται γιατι ηδη χαλασε η μητρικη μου σε εναν μηνα χρησης και ευτυχως καλυφθηκε απο την εγγυηση ομως το αισθανομαι ευαλωτο. ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις ΥΓ. θα ηταν μια καλη προταση στους γνωστες και τους διαχειριστες του ινσομνια να κανουν μια δημοσιευση pinned για μας τους αρχαριους με οδηγιες για να κρατησουμε οσο πιο πολλα χρονια γινεται ζωντανα τα pc μας με οτι πληροφορια θεωρειται απαραιτητη πχ καθε ποσο και πως καθαριζουμε το pc κλπ
nikos1982 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 το ups κανει την δουλεια του ασφαλειας + οτι σου παρέχει σταθερη ταση 220βολτ συνεχεια χωρίς να εχεις προβλημα αυξομειώσεις απο πτώση τασης κτλ.οποτε με ενα ups εχεις καλύτερη ασφαλεια.
Whitefanged Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Καταρχάς δεν έχεις 'συστηματάκι' αλλά την επιτομή του vfm. Μεγειές και καλορίζικο. Το pc σου θα το κλείνεις με shutdown, μπορείς να βάλεις ένα επώνυμο πολύμπριζο ασφαλείας για τον φόβο των Ιουδαίων αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι μια χαρά και χωρίς αυτό. Τα πολύμπριζα άλλωστε προστατεύουν από την απότομη αύξηση της τάσης αλλά όχι από την απότομη μείωση. Το ups, αν δεν είναι online (πολύ ακριβή λύση) ή έστω κάποιο line interactive APC, είναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Μπορείς να βάλεις ένα σταθεροποιητή τάσης όπως http://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-1200VA.html και να νιώθεις σίγουρος, αλλά αν η περιοχή σου δεν έχει πρόβλημα με τη παροχή ρεύματος, θα σου πρότεινα Να μην δώσεις ούτε ένα ευρώ.
Lolarikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δες και την εναλλακτικη του χειροποιητου ups με φορτιστη μπαταρια και inverter. Καλο ειναι η μπαταρια να ειναι deep cycle.
PavlosGiova Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 το ups κανει την δουλεια του ασφαλειας + οτι σου παρέχει σταθερη ταση 220βολτ συνεχεια χωρίς να εχεις προβλημα αυξομειώσεις απο πτώση τασης κτλ.οποτε με ενα ups εχεις καλύτερη ασφαλεια. αυτο ειναι σιγουρο το θεμα ειναι αξιζει τα λεφτα διοτι δεν ειναι και φθηνα απτην μια, μια στο τοσο να μου γλιτωσει στο μελον χρηματα βλαβης αλλα απτην αλλη μπορει να ειναι και πεταμενα λεφτα Καταρχάς δεν έχεις 'συστηματάκι' αλλά την επιτομή του vfm. Μεγειές και καλορίζικο. Το pc σου θα το κλείνεις με shutdown, μπορείς να βάλεις ένα επώνυμο πολύμπριζο ασφαλείας για τον φόβο των Ιουδαίων αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι μια χαρά και χωρίς αυτό. Τα πολύμπριζα άλλωστε προστατεύουν από την απότομη αύξηση της τάσης αλλά όχι από την απότομη μείωση. Το ups, αν δεν είναι online (πολύ ακριβή λύση) ή έστω κάποιο line interactive APC, είναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Μπορείς να βάλεις ένα σταθεροποιητή τάσης όπως http://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-1200VA.html και να νιώθεις σίγουρος, αλλά αν η περιοχή σου δεν έχει πρόβλημα με τη παροχή ρεύματος, θα σου πρότεινα Να μην δώσεις ούτε ένα ευρώ. χαιρομαι και ευχαριστω. δεν πιστευω να εχει προβλημα η περιοχη μου (χωρις να ειμαι σιγουρος) στο παλιο pc ειχα τροφοδοτικο των 20 ευρω και κρατησε χρονια βεβαια χωρις να ειναι ποτε πολυ ενεργοβορο μιας και δεν ειχα καρτα γραφικων ο σταθεροποιητης τασης φαινεται μια καλη λυση αλλα αν δω οτι δεν εχει προβλημα σιγουρα η περιοχη θα αρκεστω σε ενα πολυμπριζο ασφαλειας ακριβως οπως ειπες για φόβο των Ιουδαίων
CrimsonSky_gr Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δες και την εναλλακτικη του χειροποιητου ups με φορτιστη μπαταρια και inverter. Καλο ειναι η μπαταρια να ειναι deep cycle.Λεει δεν ξερει απο αυτα τι του λες τωρα..15 ευρω πολυμπριζο ασφαλειας φιλε μου τα ups ειναι για αλλους σκοπους 2
PavlosGiova Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Λεει δεν ξερει απο αυτα τι του λες τωρα.. 15 ευρω πολυμπριζο ασφαλειας φιλε μου τα ups ειναι για αλλους σκοπους ναι αυτο δεν ειμαι τοσο ψαγμενος ευχαριστω φιλε μου κι εγω αυτο αποφασισα
tarantules Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Το βασικότερο και σηματικότερο απόλα το έχεις ήδη κάνει και δεν είναι άλλο από το ποιοτικό τροφοδοτικό.Παίρνεις και ένα πολύπριζο κατηγορίας APC και δεν ξαναασχολείσαι. 1
PavlosGiova Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 καποιος να προτεινει πολυμπριζο ασφαλειας που χρησιμοποιει?
CrimsonSky_gr Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 καποιος να προτεινει πολυμπριζο ασφαλειας που χρησιμοποιει? ε ελεος το παρακανες με το ψαξιμο.. κοιτα να εχει αρκετα socket και να ειναι απο αξιοπιστη εταιρια οχι κινεζια 1
Lolarikos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Όταν κοπεί το ρεύμα δεν θα σε προστατέψει το πολύμπριζο ασφαλείας, ούτε από υποτάσεις θα σε προστατέψει. Απαραίτητο για την μακροζωΐα ενός τροφοδοτικού είναι πάντα ένα UPS καθαρού ημιτόνου Online. Και το τονίζω το online, με ό,τι καλά συνεπάγεται. Για παράδειγμα δεν περνά από δίκτυο ΔΕΗ σε μπαταρία, αλλά είναι μονίμως σε μπαταρία, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην προλάβει να περάσει όπως τα Line Interactive και τα Αναμονής. Απλά τόνισα και την περίπτωση του DIY UPS για να μπορείς να βάλεις εσύ όσο μεγάλη μπαταρία θες, όσα αμπερόρια θες εσύ, βάζεις πχ μπαταρία αυτοκινήτου. Και εγώ μονόμπριζα ασφαλείας έχω στους υπολογιστές μου Crystal Audio μην νομίζεις, αλλά ο μόνος λόγος είναι ότι δεν έχω ακριβά συστήματα που να θέλω οπωσδήποτε να προστατέψω και επιπλέον δεν έχω να διαθέσω τόσα πολλά για ακριβά UPS. Εκτός αν είναι να πάρω κανένα UPS αναμονής Turbo-x με τριάντα ευρώ που είναι σαν να πετάω τα λεφτά μου: 3 λεπτά αυτονομία, αν καταφέρει να περάσει σε μπαταρία, ό,τι βλάβες βγάλει μετά και τροποποιημένο ημίτονο, οπότε δεν αξίζει. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2016 από Lolarikos 2
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 UPS για να προστατέψει το μηχάνημά σου από απότομη διακοπή λειτουργίας και κατ επέκταση πιθανής ζημιάς.
bazzil Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 APC Essential SurgeArrest PM5-GR 5Οutlet CyberPower Value SOHO 800VA Δοκιμασμένη λύση και φθηνή. Παίζουν εδώ και 3 χρόνια (έχω και ένα APC ίδιας ηλικίας συγκρινόμενο με το οποίο δεν είδα διαφορές) και τα δύο και μ' έχουν σώσει αρκετές φορές. Ισως να θέλεις μεγαλύτερο ups ανάλογα το τροφοδοτικό που φοράει το σύστημά σου. Να έχεις υπόψιν πως ότι είναι συνδεδεμένο με τον Η/Υ πρέπει να παίρνει ρεύμα απο το UPS. Π.χ. Αν το moden δεν παίρνει ρεύμα από το UPS τότε σε ένα κεραυνό θα σου καεί μαζί με το modem και η κάρτα δικτύου. Φυσικά τα Online είναι καλύτερα από άποψη ποιότητας ρεύματος. Επενδύεις ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις. 1
PavlosGiova Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 APC Essential SurgeArrest PM5-GR 5Οutlet CyberPower Value SOHO 800VA Δοκιμασμένη λύση και φθηνή. Παίζουν εδώ και 3 χρόνια (έχω και ένα APC ίδιας ηλικίας συγκρινόμενο με το οποίο δεν είδα διαφορές) και τα δύο και μ' έχουν σώσει αρκετές φορές. Ισως να θέλεις μεγαλύτερο ups ανάλογα το τροφοδοτικό που φοράει το σύστημά σου. Να έχεις υπόψιν πως ότι είναι συνδεδεμένο με τον Η/Υ πρέπει να παίρνει ρεύμα απο το UPS. Π.χ. Αν το moden δεν παίρνει ρεύμα από το UPS τότε σε ένα κεραυνό θα σου καεί μαζί με το modem και η κάρτα δικτύου. Φυσικά τα Online είναι καλύτερα από άποψη ποιότητας ρεύματος. Επενδύεις ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις. αυτο το πολυμπριζο παρηγγειλα ευχαριστω, τωρα για ups δεν βλεπω να παιρνω προς το παρον δεν νομιζω να χρειαζεται απο κεραυνους κεντρικα μες την θεσσαλονικη δεν νομιζω να κινδυνευω
soteras Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Ένα UPS βέβαια βοηθάει και στην καλή διατήρηση του δίσκου καθώς αν πάνω στην διακοπή ρεύματος ο δίσκος δουλεύει τέρμα κάνουμε αντιγραφή η οτιδήποτε άλλο η κεφαλή θα σταματήσει στα καπάκια στο σημείο που είναι χωρίς να πάει στη θέση παρκαρίσματος .Για εμένα ένα UPS είναι MUST ακόμα και σάπιο υπολογιστή να έχεις έχεις μέσα αρχεία που θες. Εξάλλου δεν είναι ανάγκη να βάλεις πάνω ακόμα και το φωτιστικό του γραφείου (όπως έχω εγώ αλλά έχω πολύ τούμπανο UPS) μονάδα και οθόνη. Το UPS εξάλλου μια φορά το αγοράζεις και τα σκας και μετά έχεις το νου σου αναλόγως τη χρήση που φάει για αλλαγή μπαταριών. Επίσης μην περιμένεις να αποκτήσει πρόβλημα η περιοχή σου με τάση ρεύματος ή συχνές διακοπές ρεύματος γιατί τότε μπορεί να κλαις και ένα υπολογιστή αλλά και το γεγονός ότι δεν έδωσες κάποτε ένα Χ ποσό για ένα UPS. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα