Προς το περιεχόμενο

Tablet 10" - 2GB Ram - 200 Ευρώ - Android ή Windows?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Ψάχνω αυτή την περίοδο να πάρω ένα tablet στη μάνα μου γιατί μ' έχει πρήξει και μου καβατζώνει το desktop αλλά επειδή δεν ασχολούμαι γενικά με tablets και είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω θέλω μια γνώμη όσον αφορά τι αξίζει περισσότερο σε λειτουργικό, Android ή Windows; Επίσης βλέπω tablets με Windows 8/8.1...αυτά αναβαθμίζονται κανονικά στα 10 ή ό,τι πληρώσεις παίρνεις;

Απαιτήσεις

α) 200 ευρώ (ελάχιστα παραπάνω αν αξίζει)

β) Οθόνη 10 ιντσών περίπου

γ) Ram 2gb τουλάχιστον

Και τα γνωστά, καλή αυτονομία, καλή κεραία Wi-Fi, σχετικά ελαφρύ λόγω φορητότητας. Αυτά.. :)

Έχω ψάξει λίγο και σαν πρώτη επιλογή είναι αυτό το Lenovo

https://www.skroutz.gr/s/7289256/Lenovo-Tab-2-A10-70F-10-1-WiFi-16GB.html

και σαν πιο φθηνή επιλογή αυτό το Samsung αλλά δε ξέρω αν αξίζει

https://www.skroutz.gr/s/7390278/Samsung-Galaxy-Tab-E-9-6-WiFi-8GB.html

..και μόλις τώρα το μάτι μου έπεσε και σ' αυτό το Dell αλλά είναι λίγο παλιό

https://www.skroutz.gr/s/4627173/Dell-Venue-11-Pro-Z3770-2GB-64GB.html

Επεξ/σία από Physiciant
Δημοσ.

Καλημέρα ,για να βοηθηθείς,όσο καλύτερα γίνετε,από ανθρώπους που θα σου απαντήσουν,γνώμη μου είναι.να πεις και για τι και τι είδος χρήσης το θέλετε.

Ετσι θα έχεις και καλύτερες προτάσεις.

επίσης αν θες να είναι και  4G / 3G / wi-fi μόνο.....

Σου εύχομαι να διαλέξεις το καλύτερο με βάση τη τιμή που όρισες και να μείνειτε ευχαριστημένοι !

δε θα σου προτείνω εγώ κάτι,δε θέλω να έχω την ευθύνη και μετά να μην σου κάνει για χ λόγο και έχω "τύψεις" Αυτά,γειά αααααααα

Δημοσ.

Έστω και εξωτερικό δεν έχω θέμα αλλά αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι τι λειτουργικό να προτιμήσω...Windows ή Android και γιατί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστω και εξωτερικό δεν έχω θέμα αλλά αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι τι λειτουργικό να προτιμήσω...Windows ή Android και γιατί;

Τα πλεονεκτήματα  των windows tablets,δεν εχουν καποια σχεση με τη χρηση που προοριζεις το tablet.

Αυτο που μετρα στην περιπτωση σου ειναι η δικη σου προτιμηση και οχι σε τι ειναι καλυτερο το ενα απο το αλλο.

Παρε android να συγχρονιζεται και με το κινητο σου και να εχεις και τα ιδια προγραμματα(οσα ειναι tablet compatible).

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

Δε θα το χρησιμοποιώ εγώ οπότε θέμα συγχρονισμού με το κινητό δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση. Έστω μπορεί κάποιος να μου αναφέρει τα προτερήματα του ενός λειτουργικού έναντι του άλλου για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θα το χρησιμοποιώ εγώ οπότε θέμα συγχρονισμού με το κινητό δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση. Έστω μπορεί κάποιος να μου αναφέρει τα προτερήματα του ενός λειτουργικού έναντι του άλλου για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις;

Το android:

ειναι πιο touchscreen friendly os απο τα windows και με περισσοτερα mobile apps,ιδιως παιχνιδια.

καλυτερη διαχειριση της μπαταριας οταν ειναι σε sleepmode.

Μπορεις να τα συνδεσεις με το pc/laptop σου μεσο usb(τα windows tablets,μονο μεσο ethernet ή usb type C gen.2= thunderbolt 3)

Τα windows:

περνουν επισημες αναβαθμισεις(free ή paid) μεχρι να "πεθανουν"  οι συσκευες σου,

δε χρειαζεται να ρουταρεις ουτε να ξεκληδωσεις την συσκευη γιατι οπως ολα τα pc/laptop εχεις by default ολα αυτα και δε χανεις ουτε την εγγυηση του hardware ακομη και αν αλλαξεις λογισμικο,

εκτος απο mobile apps τρεχουν και τα exe των windows pc,

εχουν μεγαλυτερη συνδεσιμοτητα λογο υποστηριξης και εγκαταστασης των drivers που προσφερονται απο τους κατασκευαστες των περιφεριακων που αγοραζεις(παραδειγμα δεν εχει 4G το tablet,του βαζεις μεσο usb,δεν εχει micro hdmi-υπαρχουν usb adapters που κανουν αυτη την δουλεια κ.α.).

official και αναβαθμησμενο flash player(αν σου χρειαζεται)

Αυτα ειναι τα πανω πανω.Μετα πρεπει να ξεκινησεις να βλεπεις την χρηση και τι εφαρμογες θες να τρεξεις,αν θες να συμπεριφερεται περισσοτερο οπως το κινητο ή οπως το PC.

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

Δηλαδή τα tablets με windows 8/8.1 αναβαθμίζονται αυτόματα σε windows 10, σωστά; Πάντως παρατήρησα ότι tablets παρόμοιων δυνατοτήτων είναι ελάχιστα πιο ακριβά όταν "φοράν" windows.

Δημοσ.

http://m.geekbuying.com/item/Teclast-X98-Plus-Dual-OS-Windows10---Android-5-1-4GB-64GB-9-7-inch-Tablet-PC-Intel-Cherry-Trail-Z8300-Quad-Core-1-84GHz-IPS-2048-1536-HDMI---White-361998.html

Πάρε ένα dual και ανάλογα τι θες να κάνεις γυρίζεις win-android το συγκεκριμένο είναι κορυφαίο.

http://m.geekbuying.com/item/Removable-Bluetooth-Keyboard-Leather-Case-for-9-7--Teclast-X98-Pro-X98-Air-3G-X98-Air-II-P98-3G-P98-4G-Tablets-PC---Khaki-355217.html

Πάρε και ένα τέτοιο και έχεις ένα ωραίο λάπτοπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοιγω καινουριο thread.. Θελω ταμπλετ απο ελλαδα για γονεις. Χρηση: ιντερνετ,ταινιες ε και κανα απλο παιχνιδακι λογικα.

Γυρω στα 200ευρω. 8 με 10 ιντσες.

Αυτο εχω βρει http://www.skroutz.gr/s/7289256/Lenovo-Tab-2-A10-70F-10-1-WiFi-16GB.html

Αξιζει? Εχετε κατι αλλο να προτεινετε??

Επεξ/σία από dimo69
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα θα ψαχνεις κατι καινουριο ή σκεφτεσαι και κατι μεταχειρισμενο; Αν πας για new ενα καλο μοντελακι lenovo miix 3 με windows. Εχω διαβασει και ακουσει καλα λογια σε συνδυασμο με το γεγονος οτι ειναι lenovo. Τωρα εγω δεν θα εμπλεκα με android για ταμπλετ γιατι ,αν και πιο touch friendly οπως ειπε και ενας συναδελφος παραπανω, πιστευω οτι αν θελει μετα να κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που κανει στο desktop σου δεν θα μπορει να το κανει ,αν καταλαβαινεις τι θελω να πω ... Αν σκεφτεις για μεταχειρισμενο θα σου προτεινα να κυνηγησεις καποιο surface.. Αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα την κατασταση...

Για εσενα dimo69 θα σου ελεγα οτι και να παρεις σε αυτη την τιμη θα σου κανει την δουλεια σου...

Επεξ/σία από Ko_pro_skilo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...