Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κουτι που εχεις επιλέξει δεν νομιζω να παιρνει dvd... οποτε ή πας σε εξωτερικο dvd ή αλλάζεις κουτί

περνει:  2x 5,25 ίντσες

απλα εχει πορτακι

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

OUPS !!!!!! sorry.

λοιπον, αν και μπορει να φαω ξυλο, εκανα αλλαγες και στην μητρικη και στο τροφοδοτικο που μαλλον αυτο ειναι πιο συμαντικο για μελλοντικη αναβαθμηση με καρτα.

εβαλα λοιπον την ASUS που ειχες αρχικα προτεινει αλλα και το τροφοδοτικο το super flower golden green.

η ερωτηση για το εαν οντως χρειαζεται και θα αξιοποιηθει με καποιο τροπο η καλυτερη μητρικη παραμενει. περισσοτερο για να μαθαινουμε και κατι περισσοτερο εμεις που δεν φτιαχνουμε καθε μερα PC.

στο κουτι, εχεις διαφωνια και ενα ναι, γιατι ??

εδω ειμαστε

e_shop.jpg

Για το κουτι προσωπικα δεν εχω αντιρρηση.

Ωστοσο εχω την εντυπωση οτι δεν εχεις καταλαβει πολυ καλα τον ρολο της μητρικης και προσωπικα θεωρω οτι η επιλογη μητρικης Η170 δεν εχει να σου προσφερει τιποτα παραπανω απο μια μητρικη Β150 (Για να μην σου πω και Η110 γιατι μπορει καποια στιγμη στο μελλον να θες να βαλεις 32GB μνημη που δεν το νομιζω βεβαια).

Για εμενα ακομα και τα 100 της ASrock B150M Pro4 πολλα ηταν. 

Θα ηθελα πραγματικα να ακουσω το σκεπτικο τοσο του ts οσο και του pnick οσον αφορα την επιλογη μιας μητρικης Η170 στα 120 ευρω και τι ακριβως θα δωσει παραπανω (που θα χρειαστει στον TS εστω και μελλοντικα) απο μια B150 η ακομα και μια Η110 (περα απο τις 4 θεσεις για μνημες).

Για εμενα καλυτερη μητρικη που να αξιζει τον κοπο και να εχει νοημα ειναι μονο μητρικη σε Ζ170 για την συγκεκριμενη χρηση.

Διαφορετικα πας σε φτηνη μητρικη που απλα να σε καλυπτει σε εισοδους/εξοδους και θυρες PCIe (η ακομα και PCI αν εχεις τιποτα παλιες καρτες σε PCI)

Επισης η Dell που σου προτεινε ο pnick ειναι καλυτερη απο την Samsung.

Δημοσ.

για την μητρικη εχω πληρη εικονα για το ποσο σημαντικό ειναι και δεν θελει και καμια μεγαλη φυλοσοφια οτι ειναι κατι που ολα τα υπολοιπα χτίζονται επανω σε αυτη. απλα επειδη δεν φτιαχνει καποιος καθε μερα ενα μηχανημα, δεν μπορει ανα πασα στιγμη να παρακολουθει ολα τα chipset που κυκλοφορουν κλπ.

κατα τα αλλα συμφωνο μαζι σου σε αυτα που λες για τις μητρικες. αυτο ειπα αλλωστε και εγω με το οτι, αφου OC δεν θα γινει και δεν νομιζω να χρειαστει παραπανω απο 16 gb RAM για επεξεργασια ηχου η και παιχνιδια, τι περισσοτερο μπορει να μου προσφερει μια σε H170 !!!

εαν η απαντηση μπορει να ειναι, οτι ειναι καλυτερη η ποιοτητα κατασκευεις, παω πασο, αλλα εαν δεν ειναι η ποιοτητα κατασκευης, ταπεινή μου αποψη ειναι οτι απλα δεν θα ωφελήσει σε τιποτε. αλλα για αυτο ρωαω, γιατι οπως ειπα παραπανω, να μαθουμε και κατι.

για την οθονη θα το κοιταξω. αν και ακομα και εαν ειναι καλυτερη, ειναι και πιο ακριβη. ο Κος pnick εχει μια ταση να με τραβαει προς τα επανω και εδω και πολυ καιρο παιζω με τα ορια του μπατζετ )))

Δημοσ.

To κουτί προ καιρού (το Zalman R1) μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Πολλά "καλά" χαρακτηριστικά για κάτω από 40€, σκέφτηκα. Είδα μερικά reviews. Αυτό που περίμενα πάνω-κάτω. Έχουν βγάλει από την μύγα ξύγκι για να το κάνουν φτηνό. Μόνο το (και καλά) ηχομονωτικό υλικό να δείς και τα μαγνητάκια/αυτοκόλλητα για το μπροστινό πορτόνι με έπεισαν... Το Agos το έχω πιάσει στα χέρια μου. Έχω φτιάξει σύστημα με αυτό. Θεωρώ ότι τα 60€ είναι ελάχιστα παραπάνω από ό,τι θα ήθελα, αλλά εξακολουθεί να είναι από τα καλύτερα κουτιά στην κατηγορία αυτή. 

Όσο για την μητρική δεν θα πώ πολλά. Ο καθένας έχει την λογική του. mATX (όπως η Asrock που προτάθηκε) για κανονικό κουτί δεν θα (ξανα)έπαιρνα ποτέ. Μόνο και μόνο τα λιγότερα που αναγκαστικά σου δίνει, είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Παλιότερα είχα mATX και έψαχνα να βρώ fan headers και δεν έβρισκα. Πού να χωρέσουν; 

Κατά τα άλλα, οι διαφορές είναι βασικότατες. Type-C, m.2, sata-Express, raid support, spdif και άλλα. 

Εννοείται, ότι πάντα σκέφτομαι και το θέμα της ισορροπίας. Με τον 6700 που είναι ο κορυφαίος του socket θα έβαζα και κορυφαίο chipset. Καλύτερα υλικά, καλύτεροι πυκνωτές, γενικά μεγαλύτερη προσοχή στην λεπτομέρεια. Σε αυτές τις κατηγορίες εξάλλου, οι διαφορά τιμής είναι περισσότερο συνδεδεμένη με την ποιότητα από ό,τι είναι σε άλλες κατηγορίες μητρικών. 

Δημοσ.

για την μητρικη εχω πληρη εικονα για το ποσο σημαντικό ειναι και δεν θελει και καμια μεγαλη φυλοσοφια οτι ειναι κατι που ολα τα υπολοιπα χτίζονται επανω σε αυτη. απλα επειδη δεν φτιαχνει καποιος καθε μερα ενα μηχανημα, δεν μπορει ανα πασα στιγμη να παρακολουθει ολα τα chipset που κυκλοφορουν κλπ.

κατα τα αλλα συμφωνο μαζι σου σε αυτα που λες για τις μητρικες. αυτο ειπα αλλωστε και εγω με το οτι, αφου OC δεν θα γινει και δεν νομιζω να χρειαστει παραπανω απο 16 gb RAM για επεξεργασια ηχου η και παιχνιδια, τι περισσοτερο μπορει να μου προσφερει μια σε H170 !!!

εαν η απαντηση μπορει να ειναι, οτι ειναι καλυτερη η ποιοτητα κατασκευεις, παω πασο, αλλα εαν δεν ειναι η ποιοτητα κατασκευης, ταπεινή μου αποψη ειναι οτι απλα δεν θα ωφελήσει σε τιποτε. αλλα για αυτο ρωαω, γιατι οπως ειπα παραπανω, να μαθουμε και κατι.

για την οθονη θα το κοιταξω. αν και ακομα και εαν ειναι καλυτερη, ειναι και πιο ακριβη. ο Κος pnick εχει μια ταση να με τραβαει προς τα επανω και εδω και πολυ καιρο παιζω με τα ορια του μπατζετ )))

Οταν παιζει θεμα ποιοτητας κατασκευης δεν το συζητω αλλα εδω απλα δεν παιζει.

Η ASrock B150M Pro4 ειναι η ακριβοτερη μητρικη που θα εβαζα και θα το εκανα μονο για τους αριστους πυκνωτες που χρησημοποιει και την καλυτερη ψυξη απο τις πιο απλες.

Fan headers? εκτος του οτι το κουτι εχει 4 ανεμιστηρες που περνουν ρευμα απο molex υπαρχουν και ανταπτορακια για fan headers με 2-3 ευρω.

Αν εχει σκοπο να βαλει στο μελλον M.2 η να κανει RAID με τον κοντρολλερ της μητρικης ας παει κατ ευθειαν σε Ζ170. 4 ευρω ειναι η διαφορα http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-z170-pretail-p-PER.524412

Δημοσ.

Εγώ μπορεί να λέω ό,τι θέλω. Εσείς βάλτε την Β150Μ. Κανένα πρόβλημα. 

εμενα πιο πολυ με παραξενεψε που για 4 ευρω δεν εβαλες την Ζ170.

Κι εγω στα δικα μου πραγματα παντα πηγαινω με το καλυτερο διαθεσιμο chipset αλλα εμενα ξερω απο πριν οτι μου χρειαζεται. Εδω ομως το Budget ειναι συμπιεσμενο στα ορια, αν ειναι να το ξεπερασει ας αξιζει τουλαχιστον τον κοπο, τι 120 τι 124.

Δημοσ.

βασικα βλεπω οτι τα λιγα χρηματα παραπάνω στις 24 δοσεις βγαινει 2 € παραπανω το μηνα οποτε τελικα, δεν ειναι αποτρεπτικο σε αυτο το τελικο τελικο σημειο που βρίσκομαι.

pnick εσυ που εχεις δει τα κουτια ειναι πολυ σηματικο. εμενα ο φιλος μου ειπε οτι "δεν με ενδιαφερει η εμφανηση κλπ, οτι θες βαλε"

οποτε ψαχνω απλα κατι λειτουργικο. εαν εσυ που τα εχεις δει και τα δυο, πιστευεις οτι πραγματικα αξιζει τα παραπανω χρηματα, θα σε εμπιστευτω. παντα αγοραζα κουτια πηγαινοντας να τα δω απο κοντα πρωτα, αλλα δυστυχως το συγκεκριμενο καταστημα δεν παρεχει αυτη την δυνατοτητα.

για την μητρικη τελος αυτο που νιωθω, καταλαβαινω, ειναι οτι ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, τοτε δεν υπαρχει λογος για H170, αλλα η H110 ειναι αρκετη. Απο την αλλη με την λογικη των 25€ παραπανω πραγματικα πας μια κατηγορία παραπανω και σε αυτην του Z170. Εδω ειναι που λεω 1 € το μηνα και τελος. (αν και δεν εχει απλο VGA που θα ηθελα να εχει, ετσι για καθε περιπτωση)

εαν ηταν δικο μου μηχανημα και με αυτον τον επεξεργαστη που εχει επιλεγει, θα ηθελα εστω και στο ποοοοοολυ χαλαρο να "παιξω" για πρωτη φορα με OC ετσι για την εμπειρια (αν και νομιζω οτι ο συγκεκριμενος ειναι κλειδωμενος), αλλα ο φιλος ουτε ξερει, ουτε εαν του το πρότεινα θα το ηθελε, οχι μονο επειδη μπορει να μειωνε την διαρκεια ζωης του επεξεργαστη, αλλα κυριως γιατι δεν του χρειαζεται 

Δημοσ.

βασικα βλεπω οτι τα λιγα χρηματα παραπάνω στις 24 δοσεις βγαινει 2 € παραπανω το μηνα οποτε τελικα, δεν ειναι αποτρεπτικο σε αυτο το τελικο τελικο σημειο που βρίσκομαι.

pnick εσυ που εχεις δει τα κουτια ειναι πολυ σηματικο. εμενα ο φιλος μου ειπε οτι "δεν με ενδιαφερει η εμφανηση κλπ, οτι θες βαλε"

οποτε ψαχνω απλα κατι λειτουργικο. εαν εσυ που τα εχεις δει και τα δυο, πιστευεις οτι πραγματικα αξιζει τα παραπανω χρηματα, θα σε εμπιστευτω. παντα αγοραζα κουτια πηγαινοντας να τα δω απο κοντα πρωτα, αλλα δυστυχως το συγκεκριμενο καταστημα δεν παρεχει αυτη την δυνατοτητα.

για την μητρικη τελος αυτο που νιωθω, καταλαβαινω, ειναι οτι ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, τοτε δεν υπαρχει λογος για H170, αλλα η H110 ειναι αρκετη. Απο την αλλη με την λογικη των 25€ παραπανω πραγματικα πας μια κατηγορία παραπανω και σε αυτην του Z170. Εδω ειναι που λεω 1 € το μηνα και τελος. (αν και δεν εχει απλο VGA που θα ηθελα να εχει, ετσι για καθε περιπτωση)

εαν ηταν δικο μου μηχανημα και με αυτον τον επεξεργαστη που εχει επιλεγει, θα ηθελα εστω και στο ποοοοοολυ χαλαρο να "παιξω" για πρωτη φορα με OC ετσι για την εμπειρια (αν και νομιζω οτι ο συγκεκριμενος ειναι κλειδωμενος), αλλα ο φιλος ουτε ξερει, ουτε εαν του το πρότεινα θα το ηθελε, οχι μονο επειδη μπορει να μειωνε την διαρκεια ζωης του επεξεργαστη, αλλα κυριως γιατι δεν του χρειαζεται 

To Agos έχω δεί και το έχω δουλέψει. Για το άλλο είδα μόνο reviews, αλλά δεν χρειάστηκε να το πιάσω και στα χέρια μου. Πείστηκα...

Φθηνότερες εναλλακτικές από πλευράς μητρικής υπάρχουν αρκετές. Το e-shop δεν έχει. Οπότε, δεν έχει να κάνει απλά με chipset κ.λπ. Σε περιορίζει το κατάστημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Οπως ειπα και πιο πανω με το Zalman σαν επιλογη δεν ειχα αντιρρηση γιατι ειναι ενα κουτι που δινει πολλα για αυτα που κοστιζει ωστοσο δεν παυει να ειναι ενα φτηνοκατασκευασμενο κουτι.
Εγω προσωπικα δεν θα το επελεγα. Μου αρεσουν τα ποιοτικα κουτια και το φτηνοτερο κουτι που θα επαιρνα σημερα θα ηταν το Phanteks Enthoo Pro M αλλα αυτο στο e-shop εχει σχεδον 100 ευρω (75 αλλου) οποτε δεν το συζητω.
Οταν δεν εχεις την δυνατοτητα να δεις ενα κουτι απο κοντα the next best thing ειναι να δεις ενα (η περισσοτερα) Video Reviews στο YouTube 

Δημοσ.

εκλεισε και το κουτι, για 1 € τον μηνα δεν θα το παιδεψω αλλο.

το λοιπον, για να παω ταμειο δηλαδη......

το θεμα της μητρικης θελω να σκεφτω λιγο και να τελειωσω.

η θα παω σε Z170 (χωρις VGA) και αστο να υπαρχει ειτε σε Η170-Η110 που ειμαι ουτως η αλλως μεσα στις αναγκες μου

Δημοσ.

Από e-shop, τα μόνο φθηνότερα κουτιά που θα κοιτούσα για την περίπτωση θα ήταν αυτά

http://www.e-shop.gr/case-coolermaster-nse-400-kkn1-n400-midi-tower-black-p-PER.811305

http://www.e-shop.gr/case-coolermaster-nse-200-kkn1-n200-black-p-PER.807699

Το δεύτερο το εκτιμώ ιδιαίτερα, αν και παίρνει μόνο mATX. Έχει πολλές αρετές σαν κουτί. Έχω δουλέψει με το αδερφάκι του το 352 Silencio (ίδια είναι σαν βάση, απλά διαφέρουν στο ηχομονωτικό). Κάποτε έκανε γύρω στα 40€ και ήταν ασυναγώνιστο vfm. 

Θα το ταίριαζα με αυτή την μητρική άνετα http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-h170m-plus-retail-p-PER.524420 

Δημοσ.

να σου πω, τελικα για 20€ δεν ξερω εαν υπαρχει λογος να μην παω σε μια Z170 και οπως ειπα, ας την να υπαρχει και να βγει 1€ παραπανω τον μηνα. ισως γιατι κουραστηκα ....

το κουτι που κατέληξα ειναι το πρωτο που ειχες προτεινει .... 

Δημοσ.

να σου πω, τελικα για 20€ δεν ξερω εαν υπαρχει λογος να μην παω σε μια Z170 και οπως ειπα, ας την να υπαρχει και να βγει 1€ παραπανω τον μηνα. ισως γιατι κουραστηκα ....

το κουτι που κατέληξα ειναι το πρωτο που ειχες προτεινει .... 

H Z170-P έχει (αν πρόσεξα καλά) 2 sata 3 λιγότερα και δύο usb 3.0 λιγότερα. Επίσης, δεν έχει sata express (μικρή σημασία έχει μάλλον). Δες μια τελευταία ματιά και αποφάσισε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...