Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Κατέβασα να δοκιμάσω το PyCharm και για κάποιο λόγο δε μου βρίσκει ένα module από ένα package που κάνω import. Στο Spyder IDE που χρησιμοποιώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα γκρινιάζει ότι: ImportError: No module named membership που το κάνω import στο estimators.py Το directory structure είναι το παρακάτω: Μέχρι στιγμή δοκίμασα στο PyCharm, στα Preferences->Project->Project Structure να θέσω το pkg folder ως sources και επίσης στα Preferences->Project->Project Interpreter ... (more) -> show paths for selected interpreter να προσθέσω το membership folder, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Any ideas?
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Πώς το κάνεις import; Έχει γίνει import (from membership import ....) στο __init__ του anfis; (π.χ.)
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Το anfis (και membership) είναι πακέτο 3ου. Εγώ στον κώδικα μου έχω: import anfis import membership (και χτυπάει σε αυτό το import στο PyCharm, στο Spyder το κάνει import μια χαρά.) στο __init__.py του anfis εχει: import anfis from membership import membershipfunctionfrom membership import mfDerivs και στο __init__.py του membership αντίστοιχα: import membershipfunction import mfDerivs
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Εάν οι membership και mfDervis είναι αυτά που θες, τότε δώσε: import anfis anfis.membershipfunction() anfis.mfDervis() χωρίς import για το memebership. Δουλεύει;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Εάν οι membership και mfDervis είναι αυτά που θες, τότε δώσε: import anfis anfis.membershipfunction() anfis.mfDervis() χωρίς import για το memebership. Δουλεύει; Έπαιξε, αλλά τώρα δε βρίσκει την ANFIS class (έχω import anfis): anf = anfis.ANFIS(X, Y, mfc) AttributeError: 'module' object has no attribute 'ANFIS' Το περίεργο είναι ότι στο Spyder μου δουλεύει μια χαρά!
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Στο spyder ίσως κάνει indexing του φακέλους και δεν μένει στο χειρισμό των packages που κάνει ο user. Δήλωσε την κλάση σου στο __init__ του anfis: from anfis import κτλ.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Στο spyder ίσως κάνει indexing του φακέλους και δεν μένει στο χειρισμό των packages που κάνει ο user. Δήλωσε την κλάση σου στο __init__ του anfis: from anfis import κτλ. Όχι κάτι άλλο παίζει...και υποψιάζομαι τι είναι...Το anfis και scikit-fuzzy τα έχω install στο σύστημα με pip install <package>. Αν πάω στο PyCharm στα Preferences->Project Interpreter ειναι listed στα installed packages. Οπότε μήπως παίζει circular dependency επειδή τα έχω μέσα στο directory structure μου; Αν επέμβω στο __init__ του anfis λογικά θα παίξει, αλλά κανονικά δε θα έπρεπε να το κάνω αυτό.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Maybe! Try it out! Τα ίδια δυστυχώς...δε βγάζω άκρη!
pmav99 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 To anfis γιατί δεν το εγκαθιστάς με pip; Κάνεις αλλαγές στο source του; Αν ναι, τότε κάνε git clone κάπου στο δίσκο σου, κατά προτίμηση σε άλλο directory, και μετά pip install -e ./path/to/anfis/repo
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Το anfis και scikit-fuzzy τα έχω install στο σύστημα με pip install <package>.
groot Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Και το membership πώς κολλάει στην φάση; Μπήκε manually ή ήταν μέσα στο anfis;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Ειναι μέσα στο directory structure του anfis pkg! Ετσι το έφτιαξε ο τύπος!
groot Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δηλαδή, κάνοντας install το anfis παίρνεις και το membership;
pmav99 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2016 Το anfis και scikit-fuzzy τα έχω install στο σύστημα με pip install <package>. Αφού κάνεις pip install, το anfis θα πρέπει να πάει στο site-packages (ή όπως το λένε στο λειτουργικό σου). Το directory «pkg» τι ρόλο βαράει; Γιατί το έχεις στο directory που δουλεύεις; Δοκίμασε να το μετακινήσεις/μετονομάσεις για να μην παίζει κανένα ρόλο και μετά ξαναδοκίμασε. Επίσης είσαι με python 2 ή 3; Υπάρχουν διαφορές στο πως δουλεύουν τα imports μεταξύ των δύο εκδόσεων (αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο...) Αν εξακολουθείς να μη βγάζεις άκρη, τότε φτιάξε ένα clean virtual env, και ξανακάνε install εκεί τα πάντα. Αν εξακολουθείς να μη βγάζεις άκρη, παράθεσε το requirements.txt να του ρίξουμε ένα μάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα