tzagaritos Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Καλησπερα σας ,εχω μια πολυκλαδη συναρτηση ,για την ακριβεια σημα του οποιου θελω να κανω την γραφικη παρασταση σε καρτεσιανο συστημα.x(t)=-2*t-5 ,-3<=t<0x(t)=5 ,0<=t<2 κλππροσπαθησα με matlab αλλα η αληθεια ειναι οτι το εχασα λιγο επειδη δεν εχω ασχοληθει πολυ,και ρωταω εδω επειδη νομιζω οτι ειναι αρκετα ευκολο.Φυσικα αν καποιος προτεινει excel ή οποιοδιποτε αλλο προγραμα που θα βοηθουσε δεκτο.Το θεμα ειναι οτι θα φτιαξω πολλες γραφικες παραστασεις για μετατοπιση του σηματος,ανακλαση,διαστολη,συστολη κλπ και θα προτιμουσα να το κανω σε υπολογιστηΕυχαριστω εκ των πρωτερων
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις πολλές γραφικές παραστάσεις σε ένα plot; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη hold on και να ζωγραφίζεις στο ίδιο figure. Σχετικό
tzagaritos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις πολλές γραφικές παραστάσεις σε ένα plot; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη hold on και να ζωγραφίζεις στο ίδιο figure. Σχετικό Οχι ακριβως η συναρτηση ειναι μια,απλα αλλαζει τυπο αναλογο με τον χρονο t,αλλα σε ευχαριστω για την αμεση σου απαντηση
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Ναι, η συνάρτηση είναι μεν μία, αλλά έχει "πολλές" γραφικές παραστάσεις (με την έννοια ότι η συνάρτησή σου δεν είναι συνεχής).
tzagaritos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Ναι, η συνάρτηση είναι μεν μία, αλλά έχει "πολλές" γραφικές παραστάσεις (με την έννοια ότι η συνάρτησή σου δεν είναι συνεχής). ολες αυτες οι γραφικες παραστασεις ειναι στην ουσια ενομενες σε μια.Αλλα πιστευω θα γινεται με τον τροπο που ανεφερες ολες αυτες οι γραφικες παραστασεις ειναι στην ουσια ενομενες σε μια.Αλλα πιστευω θα γινεται με τον τροπο που ανεφερες ομως αν το κανω οπως λες δεν θα εχω θεμα με τον χρονο?Γιατι εστω οτι εχω την f1,f2,f3.Εγω θα θελω παραδειγμα η f1 να λειτουργει για t ανηκει [0,1) η f2 για t [1,2) και η 3 για t [2,3) τοτε θα πρεπει να εχω και τρια διαφορετικα t?
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Τι εννοείς θα έχεις θέμα με το χρόνο; Εννοείς ότι η γραφική σου παράσταση θα φαίνεται ενιαία; Αν εννοείς αυτό, τότε υπάρχει τρόπος να χρωματίσεις τις διαφορετικές γραφικές παραστάσεις.
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Κάνεις plot την πρώτη για t ε [t1, t2]. Βάζεις xlim([t1, t6]). plot τις τιμές της συνάντησης για το 2ο πεδίο ορισμού: [t3, t4] με t1 < t2 < t3 < t4. plot την συνάρτηση για το 3ο πεδίο ορισμού: [t5, t6]. Χρησιμοποιείς hold on για να μην σβήνει το προηγούμενο plot. Άπαξ και δώσεις hold on ισχύει μέχρι να δώσεις hold off.
tzagaritos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Κάνεις plot την πρώτη για t ε [t1, t2]. Βάζεις xlim([t1, t6]). plot τις τιμές της συνάντησης για το 2ο πεδίο ορισμού: [t3, t4] με t1 < t2 < t3 < t4. plot την συνάρτηση για το 3ο πεδίο ορισμού: [t5, t6]. Χρησιμοποιείς hold on για να μην σβήνει το προηγούμενο plot. Άπαξ και δώσεις hold on ισχύει μέχρι να δώσεις hold off. Επειδη δεν το εχω δουλεψει πολυ με τον κωδικα αν σου ητανε ευκολο θα μπορουσες να γραψεις 2 σειρες..ισα ισα παραδειγμα: y=2*t-5 ,tε[1,2] ,y=-5t + 8 tε [2,3] εντελως τυχαια νουμερα εβαλα απλα για να δω(συγνωμη αν γινομαι κουραστικος)
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 2 σειρές είναι η λύση. Όχι, δεν στο γράφω. Να διαβάσεις να το κάνεις μόνος σου.
flik Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Ή θα ζωγραφίσεις με hold on 2 συναρτήσεις με διαφορετικά όρια, ή θα ορίσεις μια συνάρτηση x=f(t) που θα παίρνει άλλες τιμές ανάλογα το t, και θα την ζωγραφίσεις σε όλο το t. Αν δεν χρειάζεσαι την συνάρτηση για κάτι άλλο, τότε προφανώς πιο εύκολο είναι με hold on. Θα έχεις δύο arrays για t, πχ t1, t2. Για το καθένα θα φτιάξεις x1 και x2. Θα κάνεις plot τα ζεύγη t1,x1 kai t2,x2.
tzagaritos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Σας ευχαριστω πολυ ολους εκανα δουλεια κατι τελευταιο.Πως μπορω να κανω τους αξονες οπως στην φωτογραφια που εστειλα πριν αντι να ειναι ετσι?εννοω ο y να χωριζει τον χ στο 0 ωστε να χωριζονται ανρητικοι απο θετικους?edit : και να ρυθμισω το βημα στον χ απο 2 σε 1
flik Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Για τα ticks στον άξονα (αυτό εννοείς και όχι το βήμα, ανοιξε τον property editor του plot). Παίζεις εκεί με διάφορα που αφορούν την εμφάνιση. Για το πού θα μπει ο άξονας, δοκίμασε, αφού κάνεις το plot να τρέξεις: ax = gca;ax.XAxisLocation = 'origin';ax.YAxisLocation = 'origin'; Νομίζω δουλεύει μόνο σε καινούργιες εκδόσεις. Επίσης να προτείνω οτι αν θες απλές γραφικές παραστάσεις, το matlab δεν θα σε διευκολύνει. Δοκίμασε geogebra που βάζεις και ευθύγραμμα τμήματα και ευθείες χωρίς εξισώσεις. Και φυσικά έχει και αρκετή άλγεβρα σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Ή μάθε καλύτερα το excel.
groot Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Τράβα μια γραμμή. xextra = zeros(1, length(x)) plot(0:length(x), extra) Όπου X είναι ο συνολικός πίνακας που κάνεις plot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα