Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι πληρωνουμε για πιο ωραια πλαστικα. Δεν ειναι οπως αας πουμε τα παλια sony vaio σε σχεση με τα αντιστοιχα turbo-x η διαφορα.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ακριβως αυτο... καμια φορα εχει λιγο καλυτερο touch πχ... η λιγο καλυτερη καμερα η φαινεται πιο στιβαρο...

καλυτερη ψυξη ισως... αντε να εχει κανα usb παραπανω... αυτα...

Δημοσ.

πρακτικα ακομα και οι πανακριβες σειρες απο λαπτοπ σχεδον τις ιδιες πιθανοτητες να χαλασουν εχουν... αν η φτηνη εχει 25% πιθανοτητα βλαβης στην 3ετια τοτε η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ εχει 20%.. ουαο...

αυτο που πληρωνουμε ειναι το "feeling" των υλικων

Αυτό που λές είναι εντελώς άτοπο και ανυπόστατο!

Τα επαγγελματικά λάπτοπ (πανάκριβες σειρές κατ'εσέ), έχουν εντελώς διαφορετικό Reasearch & Design, περνούν από military grade testing και έχουν εντελώς διαφορετικής κατασκευής mainboard που κάνει σημαντική διαφορά σε ένα σύστημα ώς προς την αξιοπιστία, τα thermals, τα ρεύματα και όχι μόνο.

Προσέχουμε μή λέμε ανακρίβειες και παίρνουμε στο λαιμό μας κόσμο.

Επί του θέματος τώρα, σαφώς και δεν αποτελεί προσφορά το λάπτοπ για τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Είναι ένα απλό λάπτοπ, με αδύναμο επεξεργαστή και σε κανονική τιμή.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει καμία επαφή ή 920m με τις 820m/Intel 520.

Η πρώτη έχει 384shaders και είναι αντίστοιχη της 825m, η 820m έχει 96shaders και η 520, έχει 24...

Δεν ξέρω πόσα shaders έχει (αυτό είναι θεωρία) στην πράξη πρόκειται (μαζί με την AMD Radeon R5 M) για εντελώς entry level κάρτες γραφικών ίδιων δυνατοτήτων...
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λές είναι εντελώς άτοπο και ανυπόστατο!

Τα επαγγελματικά λάπτοπ (πανάκριβες σειρές κατ'εσέ), έχουν εντελώς διαφορετικό Reasearch & Design, περνούν από military grade testing και έχουν εντελώς διαφορετικής κατασκευής mainboard που κάνει σημαντική διαφορά σε ένα σύστημα ώς προς την αξιοπιστία, τα thermals, τα ρεύματα και όχι μόνο.

Προσέχουμε μή λέμε ανακρίβειες και παίρνουμε στο λαιμό μας κόσμο.

κανεναν δεν παιρνω στο λαιμο μου... οι στατιστικες μιλανε, κανε μια ερευνα

αρθρο του 2009 (ναι ειναι παλιο αλλα και τοτε αμα το συζηταγαμε τα ιδια θα μου ελεγες φυσικα αφου και τοτε υπηρχαν πανακριβες σειρες) δειχνει πως οι διαφορες ειναι πολυ μικρες αναμεσα σε entry level και premium laptops

https://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

κατσε εσυ "σκαστα" για 2% λιγοτερο fail rate... και 5% να ηταν παλι δεν αξιζει την διαφορα στην τιμη, μην πω και 10% να ηταν αφου πολλες φορες κοστιζουν τα διπλα σχεδον.

Δημοσ.

κανεναν δεν παιρνω στο λαιμο μου... οι στατιστικες μιλανε, κανε μια ερευνα

αρθρο του 2009 (ναι ειναι παλιο αλλα και τοτε αμα το συζηταγαμε τα ιδια θα μου ελεγες φυσικα αφου και τοτε υπηρχαν πανακριβες σειρες) δειχνει πως οι διαφορες ειναι πολυ μικρες αναμεσα σε entry level και premium laptops

https://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

1) Το άρθρο αναφέρεται σε consumer laptops.

2) Eιδικά εκείνη την εποχη που αναφέρεται το άρθρο που πόσταρες, σε Business Grade laptops υπήρχαν φοβερές λύσεις από Lenovo, HP και DELL.

Λόγω της φύσης της δουλειάς μου και του consulting σε SMEs κι ως εργαζόμενος σε gold partner μιας εκ των μεγάλων εταιριών στο εξωτερικό, επέτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη από τη δική σου, την οποία δε περιμένω καμία squaretrade να μου την επιβεβαιώσει.

Για τα consumer θα συμφωνήσω και ναι η ASUS για παράδειγμα βγάζει πολύ ωραία μηχανάκια σε consumer. Άλλο όμως το ένα, άλλο όμως το άλλο. Δε τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, είναι και λάθος και παρακινδυνευμένο.

Συγγνώμη σε όλους για το offtopic.

• Like 1
Δημοσ.

1) πως φαινεται οτ ιδεν διαβασες ολο το αρθρο... βαζει και τα premium μεσα προς το τελος...

2) δεν αμφιβαλω... αλλα αμα καταλληγει να κοστιζει διπλα η τριπλα καλυτερα να σου χαλασει καθε 2-3 χρονια να παιρνεις καινουριο... στο τελος πιο κερδισμενος θα εισαι!

• Like 1
Δημοσ.

1) πως φαινεται οτ ιδεν διαβασες ολο το αρθρο... βαζει και τα premium μεσα προς το τελος...

2) δεν αμφιβαλω... αλλα αμα καταλληγει να κοστιζει διπλα η τριπλα καλυτερα να σου χαλασει καθε 2-3 χρονια να παιρνεις καινουριο... στο τελος πιο κερδισμενος θα εισαι!

1) Το άρθρο δεν είναι αξιόπιστο! Σου εξήγησα και το γιατί.

2) Υπόψιν σοβαρά λάπτοπ business κατασκευής του 2009 ακόμα ζούν και βασιλεύουν σε μεγάλο ποσοστό τους και το μόνο που ζητάνε είναι μπαταρία ή δίσκος (ανάλογα το πόσο είχαν καταπονηθεί). Έχουμε 2016 7 χρόνια μετά λοιπόν, όχι 2 και 3.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πόσα Lenovo ThinkPad Χ200 ή W500 έχεις δεί χαλασμένα γενικά? Ένα? Κανένα?

Άλλο παράδειγμα, πόσα DELL Precision M6400 Και M4400 έχεις δεί χαλασμένα?

Άλλο παράδειγμα, πόσα HP EliteBook 8730p και 6930p έχεις δεί χαλασμένα?

Οπότε ξέρεις καλά πού αρμόζει η θέση του άρθρου της squaretrade...

Επίσης να σου τονίσω ότι η squaretrade είναι ένας aftermarket post warranty provider με αμφιλεγόμενες αξιολογήσεις ώς προς την αξιοπιστία και την τήρηση των υπηρεσιών που προσφέρει. Επίσης άλλες αναφορές και claims κατά της SquareTrade για την τελευταία 3ετία εδώ. Κοινώς πουλάνε εγγυήσεις σε μεταχειρισμένα λάπτοπ από ebay κλπ που κανείς δε γνωρίζει το ιστορικό τους και το τί έχουν περάσει. Οπότε λυπάμαι αλλά δε θα μπώ στον κόπο να το διαβάσω καν.

Μην επιμένεις σε κάτι αν δε το γνωρίζεις στην πράξη...

• Like 1
Δημοσ.

ας πουμε οτι εχεις δικιο σε ολα... μιας και εχεις ασχοληθει περισσοτερο απο μενα σε αυτα.

εχεις ομως δωσει διπλασια η τριπλασια χρηματα για ενα λαπτοπ που μετα απο 6-7 χρονια ειναι για πεταμα επειδη ειναι πλεων πολυ αργο...

γιαυτο ξαναλεω οτι συμφερει να δεινεις ΠΟΛΥ λιγοτερα καθε 3 χρονια (ΑΝ χαλασει στην 3ετια, γιατι και πολλα απο αυτα αντεχουν 5 χρονια) για να εχεις καινουριο πιο δυνατο λαπτοπ (που τα 2 απο τα 3 μαλιστα θα εχει και εγγυηση) που θα κανεις την δουλεια σου πιο ανετα...

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα πάλι

Έχω στα χέρια μου ένα Lenovo ThinkPad X61s που μου έδωσε ένας φίλος για πείραγμα μέσα στο ΣαββατοΚύριακο αυτό.

Designed και released το 2007, αγοράστηκε Δεκέμβρη του 2008.

Σύνθεση Core 2 Duo L7500, 4GB RAM DDR2 Κλπ κλπ.

Στο συγκεκριμένο το πείραγμα που έγινε ήταν να μπεί Middleton ΒIOS τώρα το 2016 για τους εξής λόγους:

1) Να παίζει SATA2 σε full speed.

2) DUAL IDA unlock

3) SLIC 2.1

4) White List στις mPCIe κάρτες.

Πλέον το μηχανάκι φοράει SSD Samsung 840 Pro, WWAN 4G και Wireless AC και είναι ταχύτατο, παραμένοντας πιο αξιόπιστο από το Toshiba της εν λόγω προσφοράς (ή από καινούρια Lenovo, DELL, HP κλπ).

Δε χρειάστηκε ποτέ service, παρά μόνο τώρα που το έπιασα στα χέρια μου για τις αναβαθμίσεις του καθάρισα και το ανεμιστηράκι από σκόνες κλπ.

Δε προκάλεσε ποτέ πρόβλημα δυσλειτουργίας και παίζει πάντα μέχρι και σήμερα σκύλος ακούραστος όποτε το χρειαστείς.

Θεωρείς ότι δεν αξίζει τα ~1000 ευρώ που έδωσε το 2008 ο φίλος για να το αγοράσει?

• Like 1
Δημοσ.

δεν μπορω να σου απαντησω αν τα αξιζει γιατι δεν γνωριζω ποσο εκαναν αλλα λαπτοπ με αυτον (η παρομιο, μιας και ειναι low power αυτος..) τον επεξεργαστη τοτε (η ραμ δεν μας πειραζει αν ηταν λιγοτερη γιατι οπως παντα διπλασιαζεται οικονομικα).

Δημοσ.

δεν μπορω να σου απαντησω αν τα αξιζει γιατι δεν γνωριζω ποσο εκαναν αλλα λαπτοπ με αυτον (η παρομιο, μιας και ειναι low power αυτος..) τον επεξεργαστη τοτε (η ραμ δεν μας πειραζει αν ηταν λιγοτερη γιατι οπως παντα διπλασιαζεται οικονομικα).

Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, ίδιας εποχής consumer laptops (Fujitsu Esprimo και άλλη μια σειρά που δε θυμάμαι Amilo, ACER Aspire or Travelmate, HP Pavilion or Compaq CQ, Toshiba Satellite), κόστιζαν μισή τιμή περίπου (εντελώς χονδρικά).

Ζήτημα να επιζούσε το 10% μετά την 3ετία από τα συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Ζήτημα να επιζούσε το 10% μετά την 3ετία από τα συγκεκριμένα.

ε καλα τωρα το παρακανες και προφανως δεν μπορω να κανω σοβαρη συζητηση μαζι σου... δεν γινεται να ψοφησαν 9 στα 10 στην 3ετια... να ελεγες στην 8ετια οκ να το καταλαβω...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

να μπω στην κουβεντα σας λιγο να καταθεσω την εμπειρια μου.

Εχω ένα λαπτοπ της σειρας Αmilo,αγορασμενο από eshop το 2009, http://www.e-shop.gr/fujitsu-amilo-pi3560-f4-p-PER.906345,

και δεν εχει παθει τιποτα,του περασα και ένα ssd και πεταει κυριολεκτικα.

Χρηση τα πρωτα χρονια ,αρκετα σκληρη συνδεδεμενο συνεχεια με tv για παιχνίδια,ταινιες κ.λ.π

Τωρα μενει ανοιχτο καθημερινα πανω από 6 ωρες.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

να μπω στην κουβεντα σας λιγο να καταθεσω την εμπειρια μου.

Εχω ένα λαπτοπ της σειρας Αmilo,αγορασμενο από eshop το 2009, http://www.e-shop.gr/fujitsu-amilo-pi3560-f4-p-PER.906345,

και δεν εχει παθει τιποτα,του περασα και ένα ssd και πεταει κυριολεκτικα.

Χρηση τα πρωτα χρονια ,αρκετα σκληρη συνδεδεμενο συνεχεια με tv για παιχνίδια,ταινιες κ.λ.π

Τωρα μενει ανοιχτο καθημερινα πανω από 6 ωρες.

ποσο εκανε απο περιέργεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...