Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έκανα μια μικρή αλλά μοιραία ζημιά από ότι φαίνεται στον mSata ssd μου σε αυτό το σημείο που δείχνω στην εικόνα.

Με κόκκινο το χτυπημενο και με μπλε το κανονικό.

Υπάρχει περίπτωση επιδιόρθωσεις?

Αν δεν γίνετε να φτιαχτεί μπορώ κάπως να τον κάνω backup έστω?

post-170515-0-50227500-1459528597_thumb.jpg

post-170515-0-87246200-1459530087_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσπάθησες να το επιδιορθώσεις?

Γιατι ο πυκνωτής στον κόκκινο κύκλο φαίνεται σαν να είναι βραχυκυκλωμένος με καλάι στο ενδιάμεσο του.

Δημοσ.

Τι εννοείς macro φωτογραφία?

Μου έφυγε το κατσαβίδι προς τα εκεί και νομίζω πως το έχω σπάσει λίγο (δεν ξέρω πως ήταν πριν)

Όχι δεν έχω προσπαθήσει να φτιάξω κάτι μόνος μου...

Δημοσ.

Κατάλαβα αλλά δεν μπορώ να βγάλω τόσο καθαρή και κοντινή ούτε με το κινητό ούτε με την ψηφιακή μου :-/

Δημοσ.

Οι καλύτερες που βρήκα να βγάλω.

Έχω κάνει μια γρατσουνια στην πλακετα όπως φαίνεται στην μια και έχω σπάσει λίγο τον πυκνωτη(?)...

post-170515-0-26785500-1459600723_thumb.jpg

post-170515-0-40157700-1459600750_thumb.jpg

Δημοσ.

εαν δεν εχει τραυματιστει η πλακετα απο την γρατζουνια (καπια διαδρομη πχ, να μην βραχυκυκλώνετε) αν και απο οτι βλεπω δεν περναει κατι απο κει, ναι με αλλαγη του πυκνωτή πολυ πυθανο να παιξει.

τωρα, που θα βρεις εναν τετοιο; δεν εχω ιδεα. και αν το βρεις ειναι δυσκολο να το βαλεις μονο σου, οποτε πρεπει να βρεις καποιο μαγαζι που επισκευαζει υπολογιστες και για τετοιες περιπτώσεις.

αποψη μου, στειλτο σε καποιον ειδικό, ειναι πολυ λεπτοδουλειά αυτη.

επισης συγχαρητήρια, αυτες ηταν πολυ καλες macro φωτογραφίες :-D

• Like 1
Δημοσ.

Ότι είπε ο hackerW32 απο πάνω.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ο πυκνωτής και όχι η γρατσουνιά στην πλακέτα.

Οι πυκνωτές αυτοί αποτελούνται απο πολλές στρωσεις αγώγιμου υλικού, μονωμένες μεταξύ τους. Απ ότι φαίνεται το κατσαβίδι τον τρύπησε σε βάθος και πρέπει να έχουν βραχυκυκλώσει οι στρώσεις μεταξύ τους.

img_electronics_primer_vol2_3.gif

Δημοσ.

Πηγαινε τον σε εναν ηλεκτρονικο που φτιαχνει πλακετες και λογικα θα σου αλλαξει πυκνωτη με κανενα 10ευρω.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...