Προς το περιεχόμενο

HP Pavilion dv9690ev (KC216EA) Memory UpGrade from 4gb to 8gb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω μια δύσκολη ερώτηση να κάνω και θα ήθελα αν υπάρχει κανεις που το έχει δοκιμάσει ή κάποιος που έχει τη δυνατοτητα να το δοκιμάσει και να μου πεί τα αποτελέσματα....

Λοιπόν είμαι κάτοχος ενός HP Pavilion dv9690ev (KC216EA) και μετά από ζημιά που έπαθα στην μητρική είπα να προσπαθήσω να στήσω ξανά το LapTop. Για να μην το κουράζω φτάνω στο σημείο της μνήμης, HP αναφέρει ότι το συγκεκριμένο LapTop φοράει μέγιστη μνήμη 4GB (2 x 2GB) So-Dimm DDR2 PC-5300 667MHz ή So-Dimm DDR2 PC2-6400 800MHz την οποία μνήμη και του έχω χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Ψάχνωντας στο Internet για το αν μπορώ να αναβαθμίσω την μνημη σε μεγαλύτερα επίπεδα βρήκα καποιες (ελάχιστες μεν, υπαρκτές δε) αναφορες από ατομα που εχουν δοκιμάσει και βάλει 8GB (2 x 4GB).

Το στηρίζουν στο ότι φοράει το Chipset Intel Mobile 965 το οποίο υποστιρίξει μέχρι 8GB.

Το έχει δοκιμάσει κάποιος και να μας πεί αν έπαιξε; μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει και να μας postαρει το αποτέλεσμα;

Σας Ευχαριστώ Πολύ

Δημοσ.

Το κακό με αυτα τα μηχανήματα ειναι οτι δεν ειναι standar τι μνήμη θα βάλεις , ενοω οτι μπορεί ορισμένοι να εχουν βάλει παραπάνω αλλα μπορεί να παίρνει και πολύ συγκεκριμένες μνήμες εως και σε επίπεδο part number και οτι αλλο και να βάλεις να μην εχει συμβατότητα

• Like 1
Δημοσ.

Λόγο του ότι μεχρι τα 4GB που του εχω τώρα έχω δοκιμάσει διάφορες μνημες από 512mb έως 2gb ανα slot δεν είχα ποτε θεμα ασυμβατότητας. Βεβαια δεν θέλω να προβώ σε αγορα 8gb (2 x 4gb) αν δεν εχω κάτι σίγουρο πρώτα...

Δημοσ.

Δέν θα δείς τρελή διαφορά με συν 4gb+ ακόμα..με τα 4gb ram που είσαι τώρα πιστεύω είσαι εντάξει.

Είναι και λίγο ακριβές βλέπεις..

αν θέλεις να επενδύσεις και να δείς διαφορά,πάρε ssd(ίσως και να έχεις)

Το πλεονέκτημα σε αυτήν την σειρά,είναι οτι έχει 2 θέσεις για σκληρούς.

Πονάει στο σύστημα ψύξεις όμως.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω απάνω, SSD Samsung PRO 256GB ;) , μπορεί να πονάει αλλα είμαι από τους τυχερούς που δεν εχει πρόβλημα και ετσι όπως εχω μοντάρει τις ψύκτρες δύσκολο να βγάλει θέμα....

απλα με ενδιαφερει η μνήμη λόγο εφαρμογων που δουλευω....

Δημοσ.

Έχω απάνω, SSD Samsung PRO 256GB ;) , μπορεί να πονάει αλλα είμαι από τους τυχερούς που δεν εχει πρόβλημα και ετσι όπως εχω μοντάρει τις ψύκτρες δύσκολο να βγάλει θέμα....

απλα με ενδιαφερει η μνήμη λόγο εφαρμογων που δουλευω....

Έχουμε κοντινά μοντέλα(dv9542ev)

Είμαστε τυχεροί μάλλον..τι μόντα έχεις κάνει για καλύτερο αποτέλεσμα ψύξης;

Πάντως η hp αναφέρει μέχρι 4gb max support memory

• Like 1
Δημοσ.

σε Καρτα Γραφικών, Επεξεργαστή και NorthBrigge εχω βαλει κοματια Thermal Pads 33mm x 33m, 35mm x 35mm και 35mm x 35mm αντιστοιχα κομμενα στο κεντρο, στην ψύκτρα της καρτας Γραφικών έχω αφαιρεση το ασημοχαρτο που είχε και εχω βάλει Copper Pad, έχω χρησιμοποιήσει από πάστα Arctic Ceramique 2, στο NorthBridge και στις μνημες της κάρτας καθως και στα ολοκληρωμενα δεξια του επεξεργαστη εχω βαλει Thermal Pads οπως είχε.

Ναι επισημα φοράει maximum 4GB αλλα υπάρχουν αναφορές και για 8GB

Δημοσ.

Μια μνημη 4gb ddr2 εχει 80 με 100 ευρω(50 με 60 στο ebay)

Θες δυο τετοιες

Δεν βλεπω το λογο να ξοδεψει κανεις τοσα χρηματα ποσο μαλλον σε τοσο παλιο μηχανημα

Τι ακριβως εχεις κανει με τα pads;

Τα εχεις βαλει σε συνδυασμο με παστα; και copper pad?

Δημοσ.

Ναι θα συμφωνήσω ότι είναι αρκετών χρόνων αλλα με τις αναβαθμίσεις που έχουν γινει ειναι μια χαρά, το μόνο του θέμα ειναι η WebCamera η οποία δεν μπορεί να αναβαθμιστει, CPU αλλαγμένη με Τ9500, WiFi Card αλλαγμένη με a/b/g/n, DVD αλλαγμένο με Blu-Ray, ο ένας δίσκος έχει αλλαχτεί με Sumsung EVO PRO 256 GB και ο άλλος με 500 GB δίσκο, επίσεις έχει γινει εγκατασταση για εξωτερική WiFi κεραία.

Το θέμα μου δεν ειναι αν θα δώσω 80-100 ευρώ για τις μνήμες, αν ειναι να παίξουν να τα δώσω, θέλω όμως να ξέρω ότι θα παίξουν γιατι ναι μεν να τα δώσω αλλα από την άλλη δεν περισεύουν...

Για αυτο επανέρχομαι στην αρχική ερώτηση :

Καλησπέρα σε όλους,

έχω μια δύσκολη ερώτηση να κάνω και θα ήθελα αν υπάρχει κανεις που το έχει δοκιμάσει ή κάποιος που έχει τη δυνατοτητα να το δοκιμάσει και να μου πεί τα αποτελέσματα....

Λοιπόν είμαι κάτοχος ενός HP Pavilion dv9690ev (KC216EA) και μετά από ζημιά που έπαθα στην μητρική είπα να προσπαθήσω να στήσω ξανά το LapTop. Για να μην το κουράζω φτάνω στο σημείο της μνήμης, HP αναφέρει ότι το συγκεκριμένο LapTop φοράει μέγιστη μνήμη 4GB (2 x 2GB) So-Dimm DDR2 PC-5300 667MHz ή So-Dimm DDR2 PC2-6400 800MHz την οποία μνήμη και του έχω χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ψάχνωντας στο Internet για το αν μπορώ να αναβαθμίσω την μνημη σε μεγαλύτερα επίπεδα βρήκα καποιες (ελάχιστες μεν, υπαρκτές δε) αναφορες από ατομα που εχουν δοκιμάσει και βάλει 8GB (2 x 4GB).

Το στηρίζουν στο ότι φοράει το Chipset Intel Mobile 965 το οποίο υποστιρίξει μέχρι 8GB.

Το έχει δοκιμάσει κάποιος και να μας πεί αν έπαιξε; μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει και να μας postαρει το αποτέλεσμα;

Σας Ευχαριστώ Πολύ

Δημοσ.

το μόνο που μπορείς να κάνεις,είναι να βρείς-δοκιμάσει απο κάποιον που έχει 4x4= 8gb ίδιες με τις δικές σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι μιά από τις λίγες αναφορές που έχω βρει και εγώ και μιλάνε για 8GB, αυτή και αλλη μια στο HP Support forum ήταν που με εκαναν να το ψάξω το θέμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...