Petros Electron Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Εγω εβαψα το ταβάνι του μπάνιου μου με ριπολίνη νεφτιού, μετα απο 7 χρόνια ειναι σαν την 1η ήμερα. Εχετο και αυτο στο μυαλό σου σαν τιπ. Το υπολοιπο σπιτι με vivechrom
NonStopLegend Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πως ξεχωρίζω άμα το ταβάνι είναι βαμμένο με υδρόχρωμα ή με πλαστικό; Διάβασα από την μία ότι άμα περάσεις το χέρι σου από ταβάνι βαμμένο με υδρόχρωμα αφήνει άσπρα σημάδια και κάπου αλλού ότι αφήνει σημάδια μόνο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.Τα δοκίμασα όλα αυτά σε 2 ταβάνια που ξέρω ότι βάφτηκαν με υδρόχρωμα και δεν άφησε τίποτα.Μέχρι και με μαύρο ύφασμα το πέρασα. Επίσης διάβασα ότι άμα το περάσεις με το νύχι φεύγουν κομματάκια σαν αυτά της κιμωλίας στο υδρόχρωμα,το οποίο δουλεύει όταν το δοκιμάζω στο δικό μου ταβάνι αλλά δεν ξέρω πόσο να εμπιστευτώ αυτήν την μέθοδο. Η απορία μου είναι η εξής,υπάρχει σίγουρος τρόπος να μάθω πως είναι βαμμένο ένα ταβάνι και άμα κάνω λάθος και βάλω το λάθος υλικό πόσο γρήγορα θα αντικρίσω τα συμπτώματα αυτής της ενέργειας; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από NonStopLegend
eidikos33 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 68 τμ σπίτι χωρίς να βάψει πόρτες εκτός από μια ντουλάπα ξύλινη και χωρίς χρώματα δικά του 800 ευρώ είναι καλή τιμή θεωρείτε? 1 2
Vstromrider Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε 68 τμ σπίτι χωρίς να βάψει πόρτες εκτός από μια ντουλάπα ξύλινη και χωρίς χρώματα δικά του 800 ευρώ είναι καλή τιμή θεωρείτε? Εχεις ξυριστει ? Εισαι πλυμμενος? Αν ειναι δυνατον!!! Εισαι αθηνα ?
Vstromrider Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, eidikos33 είπε Ναι Αθηνα Αν θελεις μπογιατζη, στειλε μου μηνυμα να σου δωσω στοιχεια να παρεις μια προσφορα.
yilarakos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 On 12/12/2024 at 21:32, NonStopLegend said: Πως ξεχωρίζω άμα το ταβάνι είναι βαμμένο με υδρόχρωμα ή με πλαστικό; Αν είναι υδρόχρωμα τότε αν το αγγίξεις θα λερωθείς με σκόνη και αν το βρέξεις θα μουσκέψει και θα αλλάξει χρώμα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι βαμμένο με πλαστικό το τελικό χέρι, μήπως ήταν με υδρόχρωμα παλιά και το γυρίσατε σε πλαστικό?
NonStopLegend Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, yilarakos είπε Αν είναι υδρόχρωμα τότε αν το αγγίξεις θα λερωθείς με σκόνη και αν το βρέξεις θα μουσκέψει και θα αλλάξει χρώμα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι βαμμένο με πλαστικό το τελικό χέρι, μήπως ήταν με υδρόχρωμα παλιά και το γυρίσατε σε πλαστικό? Το δοκίμασα σε σπίτια που είναι βαμμένα σίγουρα με υδρόχρωμα και δεν άλλαξε κάτι,μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο πλέον.
bill999r Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το υδροχρωμα θα ξεφλουδίσει στα 2 χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει. Απλά στο λέω. Επίσης το υδροχρωμα εφαρμόζεται ΜΟΝΟ σε αβαφη επιφάνεια ή σε παλιό υδροχρωμα αλλιώς δεν πιάνει. Κ αν βάψεις μια φορά με υδροχρωμα στο μέλλον θα πρέπει να βάφεις πάντα με υδροχρωμα. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από bill999r
Ultimategr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Το ιδανικο είναι να τριφτει το υδροχρωμα με καμήλα(ηλεκτρικό τριβειο),να ασταρωθει και να βαφτεί με πλαστικό. Εναλλακτικά επειδή θα γίνει χαμός από σκόνη κατά το τρίψιμο το ασταρι σιλοξανης είναι μονόδρομος(το διάβασα στο φόρουμ των μηχανικών όπου το πρότειναν) Προσωπικά επειδή έχω 'καει' στο παρελθόν από το υδροχρωμα προτείνω αυτό το ασταρι https://www.vechro.gr/proioda/smaltoplast-universal-primer και μετά βάφεις με πλαστικο Αν βάλεις το απλό ασταρι σε μερικά χρόνια θα αρχίσει να ξεφλουδίζει και επίσης στα 2-3 χρόνια αν θελήσεις να ξαναβάψεις με πλαστικό θα ξεφλουδίσει καθώς δεν θα αντέξει πάνω από 2-3 βαψιματα. Προσωπικά πιστεύω οτι το υδροχρωμα είναι ότι χειρότερο υπάρχει,το βαζαν με την δικαιολογία ότι δήθεν το ταβάνι αναπνέει καλύτερα(στην ουσία γεμίζεις το ταβάνι με κόλα γλουτολινη και στόκο),ενώ ο πραγματικός λόγος είναι το χαμηλό του κόστος,μουχλιάζει πολύ εύκολα και δεν καθαρίζεται καθόλου. Τα ταβάνια του σπιτιού μου ήταν βαμμένα με υδροχρωμα και κάθε δύο χρόνια μουχλιάζε η κουζίνα και το μπάνιο,πήρα μια καμήλα και μια σκουπα αναρρόφησης σκόνης και το ξηλωσα απ' όλο το σπίτι,έβαλα αντιμουχλικο χρώμα και εδώ και οκτώ χρόνια έχω ησυχάσει,δεν υπάρχει ίχνος μούχλας και αισθητικά είναι πολύ ποιο όμορφο. Στον παρακάτω σύνδεσμο αναφέρονται χρήσιμες πληροφορίες για το υδροχρωμα. https://www.paints-mihopoulos.gr/Χρώματα-Μύθοι-και-Πραγματικότητα 1
gpapadakis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Το υδροχρωμα στα ταβάνια δεν το αλλάζεις, πάλι υδροχρωμα βάζεις. Το πλαστικό οσο καλό και να είναι δεν αναπνεει και μετά από μερικά χρόνια θα σκάσει και θα φεύγουν κομμάτια. Αν δεν ξέρεις τι έχει, φώναξε ένα μάστορα που βάφει για προσφορά και θα σου πει τι έχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα