Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα σωστο δεν μπορει να ειναι.. και οταν λεμε παραπανω χρονο...σιγα ποσο να θελει το αλλο να στεγνωσει? 1 ημερα παραπανω? Ο μονος κερδισμενος ειναι ο ελαιοχρωματιστης... 

Επεξ/σία από ma3stros
  • Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Γενικά το βρίσκω σωστό αυτο που κάνουν απλά διαφωνώ στο ότι δε το λένε στο πελάτη τι θα κάνουν. Πολλές φορες θα συμφωνούσε ο πελάτης γιατι πολλοί θελουν ταχύτητα και οχι ποιότητα. Εξάλλου κανουν καλο στο κλάδο τους καθως θα χρειαστείς ξανα πιο συντομα ελαιοχρωματιστή αρα θα κυλάει το χρήμα.

Καθόλου σωστό δεν το βρίσκω, ο αφρόστοκος είναι για τοπικές-μικρές επισκευές. Γίνεται καθαρά για να τελειώσουν γρήγορα και να προχωρήσουν στην επόμενη δουλειά.

Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να στοκάρεις - σπατουλάρεις και να βάψεις, θέλεις να έχει διάρκεια. Δεν είναι κάτι που θα κάνεις συχνά (ειδικά το σπατουλάρισμα). 

Τώρα αν βιάζεσαι, ενημερωθείς για τη διαδικασία και την αντοχή της και την αποδεχτείς, έχεις όλη την ευθύνη πάνω σου.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μαστορια 😂 

Θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας.... 

Έχω πάρει ένα λευκό χρώμα ειδικό για πλακάκια μπάνιου... Θα βάψω με ρολό... 

Η συσκευασία είναι 750ml

Γραφει πως πρέπει να βάλω μέσα διαλυτικό νίτρου 1-5%....

Ποια είναι η καταραμένη αναλογία που όποιον και να ρωτήσω μου απαντάει κάτι διαφορετικό?!!!!!! 

Ευχαριστώ 🙏 

Επεξ/σία από nerazzurri1986
Δημοσ.
Στις 21/10/2024 στις 1:58 ΜΜ, nerazzurri1986 είπε

Καλησπέρα μαστορια 😂 

Θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας.... 

Έχω πάρει ένα λευκό χρώμα ειδικό για πλακάκια μπάνιου... Θα βάψω με ρολό... 

Η συσκευασία είναι 750ml

Γραφει πως πρέπει να βάλω μέσα διαλυτικό νίτρου 1-5%....

Ποια είναι η καταραμένη αναλογία που όποιον και να ρωτήσω μου απαντάει κάτι διαφορετικό?!!!!!! 

Ευχαριστώ 🙏 

εαν θέλεις 5% διαλυτικό, τότε έχεις 750/0.95=789.4. άρα βάλε περίπου 40ml διαλύτη και είσαι οκ.

Για 1% διαλυτικό έχεις 750/0.99=757.5 άρα θες 8ml διαλύτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, bapel είπε

εαν θέλεις 5% διαλυτικό, τότε έχεις 750/0.95=789.4. άρα βάλε περίπου 40ml διαλύτη και είσαι οκ.

Για 1% διαλυτικό έχεις 750/0.99=757.5 άρα θες 8ml διαλύτη.

Γιατι δυσκολευεις την ζωη σου και φτανεις και σε λαθος αποτελεσμα ;

Απλη μεθοδος των τριων.

1 στα 100 = 7.5ml στα 750

θέλεις 5% ? 7.5*5 = 37,5ml

Στις 21/10/2024 στις 1:58 ΜΜ, nerazzurri1986 είπε

Αυτο που απαντησα παραπανω. Σαν τι σου απαντησαν δηλαδη ?

Επεξ/σία από Vstromrider
Δημοσ.
2 hours ago, Vstromrider said:

Γιατι δυσκολευεις την ζωη σου και φτανεις και σε λαθος αποτελεσμα ;

Νομίζω έτσι όπως το κάνεις εσύ πρέπει να αφαιρέσεις από το χρώμα όσο διαλύτη βάλεις και θα μείνεις με 750ml συνολικό μίγμα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να βάψω ένα διαμέρισμα εσωτερικά πριν το κατοικίσω, Πρόκειται για ιδιοκατοίκηση και με την ευκαιρία που είναι άδειο και έχω μια σχετική ευκαιρία χρόνου πριν μετακομίσω θέλω να κάνω καλή δουλεία με ποιοτικά υλικά.
Οι βαμμένοι τοίχοι του είναι σε σχετικά καλή κατάσταση καθαροί με ελάχιστες φθορές και χρήση, έχει βαφτεί πριν 6-8 χρόνια και δεν ήταν μόνιμη κατοικία. Κυρίως θα γίνει για  φρεσκάρισμα πάρα για επισκευή και ανακαίνιση.
Ποια εταιρία θα προτείνατε σαν ποιοτική με αντοχή στον χρόνο και αντοχή στο πλύσιμο καθώς υπάρχουν παιδιά?

Με μια πρώτη εκτίμηση που έκανα θα χρειαστώ περίπου 45 με 55 κιλά / λίτρα  χρώμα ανάλογα ποσά χέρια θα χρειαστούν κάποιοι από τους τοίχους που είναι ήδη βαμμένοι με έντονα μπλε και ροζ κοκκινωπά χρώματα στα δωμάτια. 
ΟΙ μονές εταιρίες που αποκλείω είναι η benjamin moore που αν και από τις ποιο ποιοτικές είναι έκτος budget για βάψιμο ολοκλήρου διαμερίσματος, ίσως μόνο σε μικρότερες ποσότητες αν αποφασίσουμε να βάψουμε κάποιον τοίχο για διχρωμία με τις ιδιαίτερες αποχρώσεις τής.
Επίσης αποκλείω τη Vitex καθώς πριν 4 χρόνια έβαψα το παιδικό δωμάτιο εδώ που κατοικώ και δε με έχει αφήσει ευχαριστημένο η αντοχή τής απόχρωσης στον χρόνο αλλά και η αντοχή του στο νωπό καθάρισμα - πλύσιμο οπότε αυτό έχει χρειαστεί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού το έχεις δει τόσο σοβαρά πάνε σε ένα τοπικό κατάστημα και πάρε την πιο μικρή συσκευασία από 2-3 μάρκες. Δοκίμασε σε ένα σημείο σε κάθε δωμάτιο και δες πως βγαίνει ποιοτικά. Το σε κάθε δωμάτιο το λέω για να δεις και την μυρωδιά. 

Γνώμη μου είναι όμως να μην πάρεις το πιο φθηνό αλλά ούτε και το πιο ακριβό. Ντουβαρια είναι. 

Τέλος να σε ρωτήσω, έχεις ξαναβαψει; Κάθε φορά που το κάνω λέω ποτέ ξανά.

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/12162472/Kraft-Master-Plastiko-CHroma-gia-Esoteriki-CHrisi-10lt.html#reviews

https://kraftpaints.com/en/products/master

Ερασιτέχνης, πρώτη φορά έπιασα ρολό και πινέλο πέρυσι για να φρεσκάρω δωμάτια, σαλόνι και μπαλκόνι. Με το συγκεκριμένο της kraft, είδα μεγάλη διαφορά στη ποιότητα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Αφού το έχεις δει τόσο σοβαρά πάνε σε ένα τοπικό κατάστημα και πάρε την πιο μικρή συσκευασία από 2-3 μάρκες. Δοκίμασε σε ένα σημείο σε κάθε δωμάτιο και δες πως βγαίνει ποιοτικά. Το σε κάθε δωμάτιο το λέω για να δεις και την μυρωδιά. 

Γνώμη μου είναι όμως να μην πάρεις το πιο φθηνό αλλά ούτε και το πιο ακριβό. Ντουβαρια είναι. 

Τέλος να σε ρωτήσω, έχεις ξαναβαψει; Κάθε φορά που το κάνω λέω ποτέ ξανά.

Καλησπέρα έχω ξανανάψει, όταν ήμουν φοιτητής για μια τριετία δούλευα κσε συνεργείο με επαγγελματίες έχω μάθει κάποια πράγματα tips and tricks. Γνώσεις και εμπειρία επαγγελματία σίγουρα δεν έχω αλλά δε θα με έλεγα και άσχετο. 
Από τότε βέβαια δεν έχω κάνει κάποια τόσο μεγάλη εργασία παρά μόνο δωμάτια, κουφώματα ξύλινα εσωτερικά και εξωτερικά στο πατρικό μου αλλά και εδώ που μένω. Τα περισσότερα εργαλεία υπάρχουν κυρίως μόνο τα αναλώσιμα θα χρειαστώ.

Σίγουρα δε θα είμαι μονός μου προσφέρθηκαν και άλλοι από τις οικογένειες, και μάλλον αρχίζουμε να μαζευόμαστε πολλοί...  Όλοι έχουμε κάποια γνώση και μικρή εμπειρία.

Με Vitex ή Vivechrom οικολογικό (πρέπει να βρω τον κουβά στην αποθήκη για να είμαι σίγουρος ποίας εταιρίας)  όπως ανέφερα και παραπάνω έβαψα το παιδικό δωμάτιο, 4 χρονιά μετά η απόχρωση άνοιξέ κατά 3-4 τόνους σίγουρα. Από κάτι σαν τερακότα - σομον μοιάζει πλέον με ξεθωριασμένο πορτοκάλι… .
Οταν δε χρειάζεται να καθαρίσουμε τίποτα στον τοίχο με υγρό πανί - σφουγγάρι ξεβάφει απίστευτα εύκολα σαν να καθαρίζω μαυροπίνακα. Ευτυχώς είχα περάσει 3-4 χέρια και δεν ξερνάει το προηγούμενο από κάτω, τουλάχιστον όχι ακόμα....

Είμαι ανάμεσα σε  Kraft Master Easy Clean
https://kraftpaints.com/products/master-easy-clean
και κάποιο από αυτά τα 2 Pratt & Lambert που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από τη Kraft
https://prattandlambert.kraftpaints.com/product/universe-ultra-mat/
https://prattandlambert.kraftpaints.com/product/universe-interior/

Δε βρίσκω πολλές πληροφορίες και γνώμες ξέρω ότι είναι μια από τις κορυφαίες στο εξωτερικό, ρώτησα σε ένα χρωματοπωλείο κοντά που είναι επίσημος πωλητής, κοστίζει κάπου +10 ευρώ το δεκάκιλο σε σχέση με τα Α κατηγόριας των γνωστών εταιριών . Αν κατάλαβα σωστά χρησιμοποιούνται βάσεις τής
Kraft κατάλληλες για τις χρωστικές και οι χρωστικές είναι P&L. Ετυχε σήμερα να έχει παραλαβή χρωστικές για τη μηχανή και τις είχε εκεί μπροστά.
Το πρώτο ultra matt δεν το βρίσκω καν σε καταστήματα...

Δημοσ.

Προσωπικά τα τελευταία χρόνια βάφω μόνο με Vechro μέσα-έξω.
Έχει ειδικά χρώματα για παιδικά δωμάτια, κουζίνες, μπάνια κτλ.

Προσοχή όμως, σε όλες τις εταιρείες υπάρχουν ποιότητες. Εδώ θα κοιτάξεις το smaltoplast.

https://www.vechro.gr/proioda/smaltoplast-silk

https://www.vechro.gr/proioda/smaltoplast-kitchen-and-bath

https://www.vechro.gr/proioda/smaltoplast-extra

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ababa641 είπε

Φοβερή ποιότητα εχω 3,5 χρονιά που εχω βάψει το μπάνιο και είναι λες και το έβαψα εχθές

Δεν εχει επηρεαστεί καθόλου από του υδρατμούς ούτε για πλακά 

Επίσης χρησιμοποίησα απο isomat την premium σειρά εξαιρετικό και αυτό σε όλα   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...