Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφερω το θεμα για μια δικη μου ερωτηση 

Σπιτι  , σαλονι ~14τμ , κρεβα/ρα ~12τμ , διαδρομος 5τμ , κουζινα ~10τμ , μπανιο ~8τμ

Εχουν σκαφτει ολοι οι τοιχοι και εχει μπει νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση , 

Ο μπογιατζης μου ζηταει 800ε για να γεμισει τους σκαμμενους τοιχους , να ξισει , να τριψει οτι χρειαζεται και να μου το παραδωσει βαμμενο με οικολογικα χρωματα της βιτεξ.

Για μονο βαψιμο θα καθομουν να το κανω μονος μου , αλλα εχουν αρκετη δουλεια τα υπολοιπα ..... πρωτου φτασεις να βαλεις μπογια . Ειναι γνωστος αλλα δε θελω να με πιασει και κοροιδο 

Επεξ/σία από WaxOnWaxOff
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Έχει να μου προτείνει κανεις ελαιοχρωματιστή στην Αθήνα?

εχω τον ιδιο μπογιατζη απο το 1998. Πρωτα τον αδερφο του για την ακριβεια, και μετα τον Αλεκο. Τον εχω στειλει σε απειρο κοσμος. Κανεις δεν μου εκανε το παραμικρο παραπονο. Αντιθετα. Ολοι υπερευχαριστημενοι.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προφανώς, όταν αναφερόμαστε στα τμ που καλύπτει το κάθε λίτρο χρώματος,μιλάμε για την καθαρή βαφόμενη επιφάνεια και όχι το εμβαδόν του δωματίου.

Εκτός από την απλή μέτρηση των τοίχων (ύψος χ πλάτος) υπάρχει κάποιος γενικός "τυφλοσούρτης" που να βγάζει ένα σχετικά ρεαλιστικό νούμερο επιφανειών με βάση τα τετραγωνικά του εμβαδού; (πχ εμβαδόν δωματίου χ "τόσο"); Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι απόλυτα ακριβές και θα δίνει απλά ένα μπούσουλα. Αφενός γιατί το ύψος δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σπίτια και αφετέρου δεν είναι ίδια και όλα τα ανοίγματα (πχ πόρτες, παράθυρα, τζάκι, κλπ). Σίγουρα όμως θα δίνει μία σχετική εικόνα (από πράγματα που έχω διαβάσει, τόσο στο παρόν νήμα όσο και αλλού, έκανα ένα συσχετισμό "εμβαδόν χ 3" αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβής ή το έχω "πιάσει σωστά")

Επειδή φαντάζομαι ότι σίγουρα οι εταιρίες των χρωμάτων (όπως και όλες οι εταιρίες γενικότερα) "υπεραισιοδοξούν" για την καλυπτικότητα των χρωμάτων τους (ή τουλάχιστον την υπολογίζουν με βάση το ιδανικό σενάριο του "επαγγελματία, που δουλεύει σε τοίχους που δεν θα χρειαστούν παραπάνω, κλπ) τι απόκλιση να υπολογίζουμε από αυτήν που αναγράφεται συνήθως στις συσκευασίες;

Δημοσ.

Εχω ενα τοιχιο τσιμεντενιο με παρτερι κατω απο το σπιτι. Εχει ξεφλουδισει το περισσοτερο απο το παλιο χρωμα.

Μιλησα με φιλο που καταπιανεται με τετοια μερεμετια, μου λεει τραβα παρα τσιμεντοχρωμα, πινελο, αντε και καμια συρματοβουρτσα, και κανε τη δουλεια, δεν θελει καμια καλλιτεχνια ή σουπερ δεξιοτητα. Και μου ειπε οτι ειναι και φτηνο και ευκολο στην εφαρμογη.

Εχετε να μου πειτε κατι να προσεξω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Επειδή φαντάζομαι ότι σίγουρα οι εταιρίες των χρωμάτων (όπως και όλες οι εταιρίες γενικότερα) "υπεραισιοδοξούν" για την καλυπτικότητα των χρωμάτων τους (ή τουλάχιστον την υπολογίζουν με βάση το ιδανικό σενάριο του "επαγγελματία, που δουλεύει σε τοίχους που δεν θα χρειαστούν παραπάνω, κλπ) τι απόκλιση να υπολογίζουμε από αυτήν που αναγράφεται συνήθως στις συσκευασίες;

Τα νουμερα που βλεπετε να αναγραφονται στα κουτια αφορουν καλυπτικοτητα σε πληρως σπατουλαρισμενη γυψοσανίδα περασμένη με 3 ασταρια και εχοντας το ιδιο χρωμα στο υποστρωμα.

Προτεινεται παντα μα παντα η χρήση ασταριου προσφυσης πριν το βαψιμο. Προσωπικα περναω 2 χερια.

Αφενως προφανως εχεις καλύτερη προσφυση στο χρώμα σου και αποφευγεις ξεφλουδισματα μελλοντικα, αφετέρου ξοδευεις πολυ λιγότερο χρώμα διοτι εχουν κλείσει οι πόροι του υποστρωματος με το ασταρι και το χρωμα δεν αποροφαται αλλα απλώνει.

Το ασταρι ειναι εξαιρετικά φθηνο και απλωνεται ευκολα και γργορορα και συμφερει σε σχεση με την καταναλωση επιπλεον χρωματος. Συνολικα κανεις καλυτερη, πιο γρηγορη και φθηνοτερη δουλεια.

7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Εκτός από την απλή μέτρηση των τοίχων (ύψος χ πλάτος) υπάρχει κάποιος γενικός "τυφλοσούρτης" που να βγάζει ένα σχετικά ρεαλιστικό νούμερο επιφανειών με βάση τα τετραγωνικά του εμβαδού; (πχ εμβαδόν δωματίου χ "τόσο"); Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι απόλυτα ακριβές και θα δίνει απλά ένα μπούσουλα. Αφενός γιατί το ύψος δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σπίτια και αφετέρου δεν είναι ίδια και όλα τα ανοίγματα (πχ πόρτες, παράθυρα, τζάκι, κλπ). Σίγουρα όμως θα δίνει μία σχετική εικόνα (από πράγματα που έχω διαβάσει, τόσο στο παρόν νήμα όσο και αλλού, έκανα ένα συσχετισμό "εμβαδόν χ 3" αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβής ή το έχω "πιάσει σωστά")

Δεν χρειαζεσαι τυφλοσουρτη για να υπολογισεις τα τετραγωνικα των τοιχων σου. Μια μεζουρα κανει.

Τα υπνοδωματια εχουν τυπικες διαστασεις περιπου 3,5x4=14m2. Περιμετρος 15μ. Eχουν υψος 2.80-3.00μ. H μια πλευρα ειναι ντουλαπα 2.5-3.0 μετρα μηκος x3,0 (7.0μ2) Εχουν μια πορτα 1,0x2,0 (2.0μ2) και μια μπαλκονοπορτα 1,7x2.10 (3.5μ2)

Χοντρικα ενα τυπικο υπνοδωματιο εχει εμβαδον τοιχων (15x3.0)-7-2.5-3.5= 32.5μ2 - Πες 33-35 μ2 για να εισαι ενεταξει και με τα χρωματα. Συν αλλα 14μ2 για το ταβανι.

Στην κουζινα αντι για ντουλαπα αφαιρεις το μηκος του παγκου. Αλλα οι κουζινες δεν ειναι τυποποιημενες. Αφαιρεις τις εσωτερικες και τις εξωτερικες πορτες.

7 ώρες πριν, mindreader είπε

Εχω ενα τοιχιο τσιμεντενιο με παρτερι κατω απο το σπιτι. Εχει ξεφλουδισει το περισσοτερο απο το παλιο χρωμα.

Μιλησα με φιλο που καταπιανεται με τετοια μερεμετια, μου λεει τραβα παρα τσιμεντοχρωμα, πινελο, αντε και καμια συρματοβουρτσα, και κανε τη δουλεια, δεν θελει καμια καλλιτεχνια ή σουπερ δεξιοτητα. Και μου ειπε οτι ειναι και φτηνο και ευκολο στην εφαρμογη.

Εχετε να μου πειτε κατι να προσεξω;

Θελει καλο τριψιμο. Αυτο ειναι ο μπελας. Τριψιμο και μετα στοκαρισμα να μην φαινονται τα μπαλωματα. 

Τριβεις, στοκαρεις, ασταρωνεις και περνας το τσιμεντοχρωμα. 

Στις 27/12/2023 στις 2:40 ΠΜ, WaxOnWaxOff είπε

Επαναφερω το θεμα για μια δικη μου ερωτηση 

Σπιτι  , σαλονι ~14τμ , κρεβα/ρα ~12τμ , διαδρομος 5τμ , κουζινα ~10τμ , μπανιο ~8τμ

Εχουν σκαφτει ολοι οι τοιχοι και εχει μπει νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση , 

Ο μπογιατζης μου ζηταει 800ε για να γεμισει τους σκαμμενους τοιχους , να ξισει , να τριψει οτι χρειαζεται και να μου το παραδωσει βαμμενο με οικολογικα χρωματα της βιτεξ.

Για μονο βαψιμο θα καθομουν να το κανω μονος μου , αλλα εχουν αρκετη δουλεια τα υπολοιπα ..... πρωτου φτασεις να βαλεις μπογια . Ειναι γνωστος αλλα δε θελω να με πιασει και κοροιδο 

Εαν ειναι να κανει την δουλεια οπως πρεπει τοτε οχι απλα δεν ειναι ακριβά αλλα είναι σουπερ τιμη.

Τι εννοω.

Εσκαψες του τοιχους. Εαν απλα τους γεμισεις και τους βαψεις τοτε σε λιγο καιρο θα δεις ρηγνατώσεις σε αυτα τα σημεια.

Κανονικα θελει:

1) Να χαλασεις τον σοβα μεχρι να βρεις το τουβλο 3-4 ποντους δεξια και αριστερά απο το σκαψιμο.

2) Τσιμενταρεις το σκαψιμο προσθετοντας στο μιγμα και ινες, μεχρι το επιπεδο των τουβλων.

3) Περνάς υαλοταιταινία αρμων πανω απο το σκαμένο ωστε να καλύπτει το σκαψιμο καθως και το τμημα του χαλασμενου σοβα που ανοιξες στο βημα (1)

4) Περιμενεις να στεγνωσει καλα το τσιμεντο με το οποιο εκλεισες τα σκαψιματα.

5) Σοβατίζεις το κενο που εμεινε. Ειτε κανονικα δυο στρωσεις σοβα (χοντρη και ψιλη) είτε μια τελικη ετοιμο σοβα. Πρεπει να στεγνωσει η μια στρωση πριν να βαλεις την δευτερη. Φροντιζεις να δημιουργηθει το ιδιο pattern του σοβα με το υπαρχον εαν δεν ειναι σπατουλαριστος ο τοιχος. Αρκετα δυσκολη εργασια να πετυχεις να μην φαινεται το μερεμετι. Θελει καλο χερι στο τριψιμο του σοβα και ιδια κοκομετρια της τελικης στρωσης του σοβα.

6) Στοκαρεις/Σπατουλαρεις το σημειο εαν ο τοιχος σου ειναι σπατουλαριστος ωστε να μην μεινει σημαδι απο το σημειο του σκαψίματος. Και εδω θελει να εχεις καλο χερι στο τριψιμο των σπατουλαριστων.

7) Ασταρωμα της επιφανειας που επισκευαστηκε (2 χερια ασταρι)

8.) Ασταρωμα ολου του τοιχου ενα χερι.

9) Βαψιμο 2 καλα χερια χρωμα.

Εαν δεν κανεις σωστά τα παραπανω μπορει οπως ειπα να εχεις ρωγμες αλλα και να φαινεται εξαιρετικα ασχημος ο τοιχος σου.

Οποτε το δικο ερωτημα θα ηταν το τι ακριβως θα σου κανει ο μαστορας, με ποιον τροπο και το ποσο καλός μαστορας ειναι. Το κοστος θα ηταν το τελευταιο που θα κοιτουσα.

Βαλε καμια φωτογραφια απο τους τοιχους να εχουμε μια αποψη της πραγματικοτητας σου.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, SeNNinhA said:

Εαν ειναι να κανει την δουλεια οπως πρεπει τοτε οχι απλα δεν ειναι ακριβά αλλα είναι σουπερ τιμη.

Τι εννοω.

Εσκαψες του τοιχους. Εαν απλα τους γεμισεις και τους βαψεις τοτε σε λιγο καιρο θα δεις ρηγνατώσεις σε αυτα τα σημεια.

Κανονικα θελει:

1) Να χαλασεις τον σοβα μεχρι να βρεις το τουβλο 3-4 ποντους δεξια και αριστερά απο το σκαψιμο.

2) Τσιμενταρεις το σκαψιμο προσθετοντας στο μιγμα και ινες, μεχρι το επιπεδο των τουβλων.

3) Περνάς υαλοταιταινία αρμων πανω απο το σκαμένο ωστε να καλύπτει το σκαψιμο καθως και το τμημα του χαλασμενου σοβα που ανοιξες στο βημα (1)

4) Περιμενεις να στεγνωσει καλα το τσιμεντο με το οποιο εκλεισες τα σκαψιματα.

5) Σοβατίζεις το κενο που εμεινε. Ειτε κανονικα δυο στρωσεις σοβα (χοντρη και ψιλη) είτε μια τελικη ετοιμο σοβα. Πρεπει να στεγνωσει η μια στρωση πριν να βαλεις την δευτερη. Φροντιζεις να δημιουργηθει το ιδιο pattern του σοβα με το υπαρχον εαν δεν ειναι σπατουλαριστος ο τοιχος. Αρκετα δυσκολη εργασια να πετυχεις να μην φαινεται το μερεμετι. Θελει καλο χερι στο τριψιμο του σοβα και ιδια κοκομετρια της τελικης στρωσης του σοβα.

6) Στοκαρεις/Σπατουλαρεις το σημειο εαν ο τοιχος σου ειναι σπατουλαριστος ωστε να μην μεινει σημαδι απο το σημειο του σκαψίματος. Και εδω θελει να εχεις καλο χερι στο τριψιμο των σπατουλαριστων.

7) Ασταρωμα της επιφανειας που επισκευαστηκε (2 χερια ασταρι)

8.) Ασταρωμα ολου του τοιχου ενα χερι.

9) Βαψιμο 2 καλα χερια χρωμα.

Εαν δεν κανεις σωστά τα παραπανω μπορει οπως ειπα να εχεις ρωγμες αλλα και να φαινεται εξαιρετικα ασχημος ο τοιχος σου.

Οποτε το δικο ερωτημα θα ηταν το τι ακριβως θα σου κανει ο μαστορας, με ποιον τροπο και το ποσο καλός μαστορας ειναι. Το κοστος θα ηταν το τελευταιο που θα κοιτουσα.

Βαλε καμια φωτογραφια απο τους τοιχους να εχουμε μια αποψη της πραγματικοτητας σου.

Καλησπέρα φιλε μου  , ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου 

Εχει περασει πολυ ο καιρος και εχω νεοτερα σχετικα με το θεμα ..... 

Αρχες Νοεμβρη του ειχα δωσει τα κλειδια για το σπιτι και 300ε για να παρει οτι ειναι να παρει και να ξεκινησει . Ειχα κανει διαφορες χαζομαρουλες αλλα συνεχεια μου ελεγε οτι δε μπορει λογο του καιρου επειδη εχει υγρασια ..... το καλυτερο ηταν πως το σαλονι το ειχε μετατρεψει σε αποθηκη με τα πραμα του . 

Αρχες Ιανουαριου μου ειπε οτι ειναι θεμα 1 βδομαδας και να παρουμε μπογιες και ασταρι ..... οποτε του εδωσα αλλα 300ε και τα υπολοιπα 200ε θα τα εδινα οταν μου το παρεδηδε . 

Μετα παλι επιασαν βροχες και υγρασια και δεν του κολλαγε καλα το σπατουλαρισμα ..... 

Μετα αρχισε τα "εχω ριξει πολυ δουλεια εδω"  και πως τα υλικα ειναι πανακριβα ..... (φαντασου μου ελεγε πως το ασταρι μεταλου, του κοστισε 100ε!!!! και τα 10λιτρα μπογια 60!!!! (γκρι παγου)

Με τα πολλα πολλα , πιαστηκαμε στα χερια πριν εναν μηνα και τον εδιωξα και να φανταστεις ειναι γειτονας ... 

Τα σκαψιματα και τα ηλεκτρολογικα τα εχω κανει εγω  , τα γεμισματα τα ειχα κανει οπως λες με τσιμεντο και μικροινες . 

Με ετουτα και εκεινα , ελεγα να μην πειραξω την κουζινα αλλα τελικα την πειραξα 🤣

Ξυλωσα τα πλακακια που εφταναν μεχρι το 1μιση μετρο και τωρα πρεπει να βρω σοβατζη να το γεμισει σωστα 

Βαζω ορισμενες φωτογραφιες να δεις πως εχει σημερα το πραμα , οπως βλεπεις εχει κανει σπατουλαρισμα αλλα θελει πολυ , πολυ δουλεια ακομα . 

Εν συντομια , εδωσα 600 , μου εμειναν οι μπογιες και εκεινος ειχε τζαμπα αποθηκη για κατι μηνες 

IMG_20240428_203504.jpg.3cba22e9eb12cea0c805d5602932d722.jpgIMG_20240428_203509.jpg.45fc7d172773864040c147c11b2998d0.jpgIMG_20240428_203515.jpg.3d8b4ebe98252f594c6ef97f7fd18f91.jpgIMG_20240428_203520.jpg.0ee4dcf36154f799e80b7758a97dbeeb.jpgIMG_20240428_203553.jpg.ef49edbca123a1c0b6b8d2d20408014b.jpgIMG_20240428_203548.jpg.1feecd097a604656464cf46bdf6c7a58.jpgIMG_20240428_203542.jpg.9eee4d051e6648f1c85f9accb3ee2742.jpgIMG_20240428_203527.jpg.e7bd9ce0ca40231ec3326d3464905bf9.jpg

Επεξ/σία από WaxOnWaxOff
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε σχετικά καινούργια κατασκευή έχω παρατηρήσει οι τοίχοι να είναι πολύ ευαίσθητοι στα χτυπήματα . Ακόμα και να χτυπήσω λίγο με το νύχι μου αφήνει σημάδι. Φταίει το χρώμα , κακής ποιότητας ή στη παρετίνα που πέρασε έβαλε πολύ νερό για οικονομία και έγινε πολύ μαλακό το μείγμα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makevius είπε

Σε σχετικά καινούργια κατασκευή έχω παρατηρήσει οι τοίχοι να είναι πολύ ευαίσθητοι στα χτυπήματα . Ακόμα και να χτυπήσω λίγο με το νύχι μου αφήνει σημάδι. Φταίει το χρώμα , κακής ποιότητας ή στη παρετίνα που πέρασε έβαλε πολύ νερό για οικονομία και έγινε πολύ μαλακό το μείγμα; 

Μπορεί να είναι αυτό που αναφέρεις κακής ποιότητας υλικά μαζί με κακής ποιότητας δουλειά και το αποτέλεσμα να είναι αυτό 

Μου θύμισες πριν μερικά χρονιά είχα δει ένα σπίτι δεκαετίας 90,ο σοβάς στον τοίχο φαινόταν λες και χτίστηκε με αμμο παραλίας,σου εδινε την εντύπωση πως αν βάλεις το χερι θα το κατεβάσεις ολο κάτω   

Δημοσ.
Στις 1/10/2024 στις 6:29 ΜΜ, makevius είπε

Ακουμπάς το χέρι και είναι λείος εντελώς αλλα δυστυχώς πολύ "μαλακός"

οι γωνιες φευγουν; ισως ειναι στοκος

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, georgiouu είπε

οι γωνιες φευγουν; ισως ειναι στοκος

Και οι γωνίες φεύγουν εύκολα αν λίγο  χτυπηθούν. Και αν ξύσω με το νύχι ελαφρά πέφτει άσπρη σκόνη 

Δημοσ.
Στις 1/10/2024 στις 4:22 ΜΜ, makevius είπε

Μιλούσα με ελαιοχρωματιστή πρόσφατα και μου είπε τι κάνουν για να τελειώνουν γρήγορα με στοκάρισμα/βάψιμο τοίχων.

Ανακατεύουν τον στόκο σπατουλαρίσματος με αφρόστοκο, παράγοντας ένα μείγμα που στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα, τρίβεται εύκολα και μπορεί να βαφτεί μετά από 2-3 ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι να τελειώνουν έναν χώρο σε ελάχιστο χρόνο αλλά παρουσιάζοντας την συμπεριφορά που περιγράφεις.

Φυσικά δεν ακολούθησα τη συμβουλή του όταν έβαψα 😋

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vdanasto είπε

Λές και με ρώτησε..

Θα κάνω υπομονή να μεγαλώσουν τα μικρά να γκεμίσουν οτι είναι και να το βαψω μετα 🙂

Δημοσ.
3 hours ago, vdanasto said:

Μιλούσα με ελαιοχρωματιστή πρόσφατα και μου είπε τι κάνουν για να τελειώνουν γρήγορα με στοκάρισμα/βάψιμο τοίχων.

Ανακατεύουν τον στόκο σπατουλαρίσματος με αφρόστοκο, παράγοντας ένα μείγμα που στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα, τρίβεται εύκολα και μπορεί να βαφτεί μετά από 2-3 ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι να τελειώνουν έναν χώρο σε ελάχιστο χρόνο αλλά παρουσιάζοντας την συμπεριφορά που περιγράφεις.

Γενικά το βρίσκω σωστό αυτο που κάνουν απλά διαφωνώ στο ότι δε το λένε στο πελάτη τι θα κάνουν. Πολλές φορες θα συμφωνούσε ο πελάτης γιατι πολλοί θελουν ταχύτητα και οχι ποιότητα. Εξάλλου κανουν καλο στο κλάδο τους καθως θα χρειαστείς ξανα πιο συντομα ελαιοχρωματιστή αρα θα κυλάει το χρήμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...