Tribal21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, πήρα μεταχειρισμένο ένα Acer Aspire 5742G,του έκανα φορμάτ έβαλα τα 7 home premium (αυθεντικά) και είχα πρόβλημα με το windows update,δεν έκανε update με τίποτα και επίσης ο cpu και η ram ήταν κολλημένα σχεδόν στο 90-100% λόγο του windows update και ενός αρχείου svchost.exe. Αφού δεν βρήκα άκρη με αυτά έκανα αναβάθμιση σε win10 και όλα οκ με τα windows. Παρατήρησα όμως 2 προβληματάκια: 1)o cpu δουλεύει συνέχεια με σε τurbo mode ακόμα και όταν το λάπτοπ είναι σε αδράνεια,με τα πάντα κλειστά!! κ 2) έχω υψηλές θερμοκρασίες που είναι φυσιολογικό μάλλον αφού ο cpu δεν πέφτει σε idle! Το παράξενο όμως είναι το πόσο γρήγορα ανεβαίνει η θερμοκρασία και το πόσο γρήγορα πέφτει. Μπορεί δηλαδή να είναι στους 50 βαθμούς και αμέσως να πάει 60,καπάκια 55 και μετά αμέσως 65!! Με ένα cpu stress έφτασε μέχρι 95 Σκέφτομαι 2 λύσεις και θέλω την γνώμη σας, 1)bios update αλλά φοβάμαι να το κάνω μην τυχών και πάρω την μητρική στα χέρια κ 2) να το πάω για καθαρισμό και αλλαγή πάστας. Συγνώμη για το κατεβατό και ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την όποια απάντησή σας
meletis_m Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Επείδη τυχαίνει να πήρα και εγω μετ/σμενο Laptop(Lenovo) το πρώτο πράγμα ήταν ο καθαρισμός &αλλαγή πάστας.Εγω πήρα την http://www.e-shop.gr/arctic-silver-5-thermal-paste-p-PER.650417 Όσο για το Bios Update καλύτερα να σε βοηθήσει κάποιος γνώστης.Έχεις δεί οτι όντως έχει βγεί νέα έκδοση Bios? 1
Euclides Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Το ότι πρέπει να ανοιχθεί και να καθαριστεί το laptop είναι σίγουρο γιατί δεν ξέρεις τι χρήση έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και σε τι κατάσταση είναι, εκτός και αν το αγόρασες σαν refurbished από κάποια εταιρεία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς γιατί συνήθως καλύπτεσαι από 6μηνη εγγύηση. Αλλά το ότι η CPU δουλεύει μόνιμα στο 90-100% και σε Turbo Mode, είναι εντελώς διαφορετικό πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Αν δεν είχες κάνει καινούρια εγκατάσταση θα σου έλεγα ότι θα έχεις αρπάξει κάποιο ιό, γιατί το svchost.exe που ανέφερες είναι στόχος πολλών ιών. Αν έχεις κάποια εμπειρία τρέξε το autoruns και τσέκαρε να δεις αν ξεκινά τίποτα περίεργο με το ξεκίνημα του υπολογιστή. Αν βρεις κάτι, διέγραψέ το και δες αν λύθηκε το πρόβλημα. Αν όχι, τρέξε καλού/κακού το ESET online scanner με τις ρυθμίσεις όπως στην παρακάτω φωτογραφία. 1
Tribal21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 @meletis_m Ναι,υπάρχει νεότερο Bios από αυτό που έχει το λάπτοπ @Euclides Δεν είναι ιός γιατί εκτός απότι το έψαξα με malwarebytes και avast,τα windows είναι αυθεντικά και μόλις τα έβαλα! Επίσης όπως είπα με το που πέρασα τα 10 το πρόβλημα του 90% usage cpu&ram σταμάτησε,όμως ο cpu παρότι μπορεί να παίζει στο 1-5% η συχνότητα του παραμένει σε αυτήν του turbo mode. Θερμοκρασία βλέπω με το hwmonitor Επίσης μπήκα στο bios και δεν είδα πουθενά επιλογή για turbo mode,ούτε μου έδιχνε κάπου την θερμοκρασια του cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα