Sadako Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ετοιμάζω ενδεχόμενο νέο σύστημα και ψάχνω κουτί και ψύκτρα. Κουτί θα ήθελα κάτι ευρύχωρο είναι η αλήθεια, είμαι τόσα χρόνια με το Coolermaster Sileo 500 και είναι όλα τόσο στριμωγμένα, για να βάλω/βγάλω τα sata καλώδια στην μητρική μου βγαίνει η Παναγία, έχω μπουχτήσει. Θέλω από αυτά τα ωραία τα μεγάλα τα κουτιά, που βάζεις τα καλώδια από το πίσω μέρος, και από μπροστά είναι τακτοποιημένα και "καθαρά". Από ό,τι κατάλαβα θα παίξει ρόλο και η ψύκτρα, οπότε είπα να ρωτήσω μαζί και για τα 2. Κατ'αρχάς να αναφέρω πως μητρική εξετάζω να βάλω την Asus X99-DELUXE με τον i7 5960X. Παρόλο που έχω μηδενική εμπειρία σε overclocking, παντού βλέπω να το παρουσιάζουν σαν ευκολάκι, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το επιχειρήσω. Αυτό για την ψύκτρα. Συγκεκριμένα τώρα, είχα δει κάτι reviews από τα Fractal Design και μου άρεσαν σαν κουτιά, ειδα λοιπόν το R5 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=46171&cat=1&sub=0&pmanuf=31&sort=undefined&step=undefined ενώ μου πρότειναν κι ένα της Phanteks, το Enthoo Evolv http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42045&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=13 (χωρίς να έχω καταλάβει και πολύ για να είμαι ειλικρινής ποια η μεγάλη διαφορά από αυτό: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=50832&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=13 , που έχει ένα 50ρικο παραπάνω, πέρα από το χρώμα ) Για την ψύξη, και έχοντας ως δεδομένο αυτό που είπα περί αρκετά πιθανού overclocking, είμαι ανάμεσα σε αερόψυξη με Noctua NH-D15 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39654&cat=7&sub=0&pmanuf=72&sort=undefined&step=undefined και υδρόψυξη με NZXT Kraken X61 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42063&cat=7&sub=0&pmanuf=99&sort=undefined&step=undefined Ομολογώ πως δεν έχω καμία εμπειρία ως τώρα με υδρόψυξη και το άγνωστο όσο να πεις έχει τα θέματά του, από ό,τι έχω καταλάβει και οι 2 θεωρούνται αρκετά καλές ψύκτρες... Δεν με πολυαπασχολεί η εμφάνιση του κουυιού να είναι μουράτο κλπ, λειτουργικό με ενδιαφέρει να είναι, ευρύχωρο όπως είπα, ίσως και εύκολο/βολικό στο καθάρισμα, ενώ για την ψύξη έχω την εντύπωση πως έχει πάρει το αυτί μου ότι η υδρόψυξη έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις συντήρησης.. Οποιαδήποτε γενικά σχόλια ή και άλλες προτάσεις για να δω reviews κλπ καλοδεχούμενα.. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Η διαφορά των δύο Phanteks είναι ότι το ένα είναι μικρό και το άλλο μεγάλο. Δεν είναι τα δίδια κουτιά. Το Visionstudio στο μικρό έχει λάθος τις διαστάσεις. Το Fractal είναι εξαιρετικό κουτί αλλά δεν είναι Full Tower αν επιθυμείς κάτι τέτοιο. Τώρα αν θα σε βολέψει ο χώρος του δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα. Εξαρτάται και τι θα έχεις γενικά μέσα. Αν δεν σε ενδιαφέρει να μην έχει παάθυρο δες το antec http://www.skroutz.gr/s/426737/Antec-Performance-One-P280.html Για την ψύξη είναι πολύ καλές επιλογές αλλά αν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος τότε καλύτερα σε αερόψυξη. Από τις πιο αθόρυβες στς χαμηλές στροφές πάντα είναι αυτή http://www.skroutz.gr/s/7881378/Arctic-Liquid-Freezer-120.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ετοιμάζω ενδεχόμενο νέο σύστημα και ψάχνω κουτί και ψύκτρα. Τυχαίνει να έχω παρόμοιο σύστημα (5960Χ, Deluxe, X61 Kraken), οπότε ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να βγάλουμε άκρη (είδα λίγο μπερδεμένη σκέψη και θα πέσει πολύ χρήμα και είναι κρίμα). Κατ' αρχήν, αν μιλάμε για oc στον 5960Χ ξέχνα την αερόψυκτρα. Μόνο με καλή ΑΙΟ θα κάνεις δουλειά. Η Χ61 είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν και μπορώ να σου πώ και πώς την έχω βάλει στο σύστημά μου για μέγιστη απόδοση. Δεύτερον, για να επιλέξεις κουτί για αυτή την δουλειά, πρέπει να ξεκαθαρίσεις δύο πράγματα α) αν θέλεις να έχει 5.25" θύρα για να παίρνει dvd, και β) πόσους δίσκους θέλεις να τακτοποιήσεις μέσα συνολικά. Τα δύο Phanteks που βλέπεις είναι αδερφάκια, αλλά αυτό που έβαλες πρώτο παίρνει μόνο μικρές μητρικές (m-ITX και mATX) οπότε δεν κάνει για Χ99, ενώ το δεύτερο παίρνει κανονικές ΑΤΧ και είναι πιό κατάλληλο. Την Deluxe την χωράει. Αν με ρωτούσες σήμερα ποιό κουτί θα έπαιρνα, το Evolv ΑΤΧ θα έπαιρνα με κλειστά τα μάτια, απλά πες πόσους δίσκους θέλεις να βολέψεις μέσα συνολικά να σου πώ αν αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadako Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ε μιας και η κάρτα γραφικών είναι συνήθως το θέμα ως το πιο ογκώδες εξάρτημα (ίσως μαζί με την ψύκτρα κατά περίπτωση), να πω ότι έχω σκοπό να βάλω μια GTX Titan X... Και τα 2 κουτιά (3 μαζί με το Antec που προτείνεις) κάνουν και για τις 2 ψύκτρες; Περισσότερο για την υδρόψυξη λέω, που έχει αυτό το μεγάλο πάνελ με τους διπλούς ανεμιστήρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ε μιας και η κάρτα γραφικών είναι συνήθως το θέμα ως το πιο ογκώδες εξάρτημα (ίσως μαζί με την ψύκτρα κατά περίπτωση), να πω ότι έχω σκοπό να βάλω μια GTX Titan X... Και τα 2 κουτιά (3 μαζί με το Antec που προτείνεις) κάνουν και για τις 2 ψύκτρες; Περισσότερο για την υδρόψυξη λέω, που έχει αυτό το μεγάλο πάνελ με τους διπλούς ανεμιστήρες... H κάρτα χωράει άνετα. Πόσους δίσκους hdd και ssd έχεις και θέλεις να βάλεις στο νέο σύστημα; Dvd θα βάλεις μπροστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadako Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Αν δεν αλλάξει κάτι στην σύνθεση που ετοιμάζω, πάω για έναν SSD, που όμως μπορεί να είναι και m.2 και κανά 2 HDD. Για DVD λογικά θα βάλω, οκ, ξέρω ότι θα είναι λίγες οι φορές που θα το χρειαστώ, αλλά δεν θέλω να γίνω ρεζίλι να μου φέρουν ένα δισκάκι και να μην έχω που να το διαβάσω, ενώ δεν νομίζω να αξίζει το εξτρά κόστος για αγορά εξωτερικού player... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ε μιας και η κάρτα γραφικών είναι συνήθως το θέμα ως το πιο ογκώδες εξάρτημα (ίσως μαζί με την ψύκτρα κατά περίπτωση), να πω ότι έχω σκοπό να βάλω μια GTX Titan X... Και τα 2 κουτιά (3 μαζί με το Antec που προτείνεις) κάνουν και για τις 2 ψύκτρες; Περισσότερο για την υδρόψυξη λέω, που έχει αυτό το μεγάλο πάνελ με τους διπλούς ανεμιστήρες... Ναι το Antec κάνει και για τις δύο. Το μέγιστο ύψος που δέχεται είναι τα 17cm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 To Antec δεν χωράει την X61 Kraken. Γενικώς είναι ακατάλληλο για ΑΙΟ υδρόψυξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Για 2 μηχανικούς δίσκους το ξεχνάς το Full tower (πέρασε η εποχή που το μέγεθος μετρούσε). Αφού θες και θέση για dvd κοιτάς για το Fractal Design Define R5 ή το Corsair Carbide Air 540 https://www.skroutz.gr/s/3748047/Corsair-Carbide-Air-540.html?keyphrase=corsair+540 Θα σου έλεγα να κοιτάξει και το καινούργιο το Corsair 600C που βάζεις το hardware ανάποδα αλλά προσωπικά δεν είναι του γούστου μου http://www.skroutz.gr/s/8027549/Corsair-Carbide-Series-Clear-600C.html?from=catspan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 To Antec δεν χωράει την X61 Kraken. Γενικώς είναι ακατάλληλο για ΑΙΟ υδρόψυξη. Ναι έχει δίκιος δεν τη χωράει. Είναι με 14άρια. Ακατάλληλο για ΑΙΟ γιατί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ναι έχει δίκιος δεν τη χωράει. Είναι με 14άρια. Ακατάλληλο για ΑΙΟ γιατί? Είναι κουτί που δεν ανασαίνει σωστά, κατά την γνώμη μου, εφόσον υπάρχει αυτό το σταθερό cage δίσκων στο μπροστινό μέρος και το άνοιγμα για εισροή αέρα είναι περιορισμένο. Θεωρητικά, χωράει 240mm επάνω, αλλά στριμωχτά, κάτι που θα δυσκολεύει και το cable management κ.λπ. Δεν θα το αγόραζα για ΑΙΟ προσωπικά. Εγώ για την περίπτωση θα πρότεινα με κλειστά τα μάτια το Evolv ATX, παρότι δεν έχει 5.25" θύρα. Είναι εξαιρετικής ποιότητας κουτί, μεταλλικό, έχει ιδανικό χώρο μπροστά για ΑΙΟ μέχρι 280mm σε push-pull, κάτι που θα πρότεινα στον TS αν θέλει να κάνει σωστό oc στον 5960Χ, και έχει κάτω από την καλύπτρα χώρο για δύο hdd που θέλει ο TS. Επίσης, δεν έχει ανοίγματα στο επάνω μέρος, κάτι πολύ καλό για το θέμα της σκόνης, σωστά και ποιοτικά φίλτρα παντού και πολλά άλλα. Αν αγόραζα κουτί σήμερα αυτό θα έπαιρνα με κλειστά τα μάτια. Όσο για το dvd, και εγώ εξωτερικό πήρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μεταφέρεται και όπου θέλεις (άλλο pc, laptop κ.λπ.). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα