SpirosZ68 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Tις Trident δεν τις δινει ως συμβατες ουτε η Asus ουτε η G.Skill, αν τις παρεις να μας πεις κι εμας αν δουλεψαν.
LEFKIMMI Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Επειδη μου βγηκαν τα ματια απο την αποτομη αλλαγη απο τις αναγκες σου στο build που θελεις, καταλαβαινεις και επιθυμεις να παρεις τοσο high end pc? Η εχεις σχηματισει την εντυπωση πως σου χρειαζεται για να καλυψεις τις αναγκες σου? Γιατι να το παρεις και να κανεις μονο οσα εγραψες στο πρωτο ποστ μαζι του ειναι λιγο αμαρτια, σαν να παιρνεις φερραρι για να πηγαινεις στη δουλεια Και τωρα τα ξαναειδα και πραγματικα θα μου πεσουν τα μαλια, το 90% εδω μεσα περναμε ποσες ωρες στο pc λογω δουλειας(η ελλειψης αυτης) σχολης χομπυ κλπ και εχουμε "χειροτερα" pc γιατι δεν μας χρειαζονται αυτα, τα οποια εσυ τα θες για να κανεις μια δυο δουλειες για το σχολειο και να μπαινεις στο ιντερνετ?? Για αλλη μια φορα απορω με συμφορουμιτες που δεν λενε απολυτως τιποτε ενω παρατηρειται τεραστια διαφορα αναγκων-budget. Δηλαδη επειδη σας λεει ο ανθρωπος max 1300 1400 για 80% εφαρμογες γραφειου και 20% photoshop σωνει και καλα να τα δωσει?? Έχεις απόλυτο δίκιο με αυτό που γράφεις... Ωστόσο όμως θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου, ότι εγώ θα κρατήσω το pc τουλάχιστον μια δεκαετία (έτσι έκανα με αυτό από το οποίο σου γράφω) ενώ οι περισσότεροι το ανανεώνουν γρηγορότερα (2-3 χρόνια ίσως και νωρίτερα). Γι' αυτό προτιμώ να κάνω με τη μία την μετάβαση, παρά να έχω κατά νου κάθε τόσο την αναβάθμιση του μηχανήματος... Tις Trident δεν τις δινει ως συμβατες ουτε η Asus ουτε η G.Skill, αν τις παρεις να μας πεις κι εμας αν δουλεψαν. Σπύρο, λέω τότε να μην το ρισκάρω και να γυρίσω στην αρχική επιλογή... Εάν ρωτήσω στη vision, λες να μου πουν αν ταιριάζουν; Να τους εμπιστευτώ;
SpirosZ68 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Εάν ρωτήσω στη vision, λες να μου πουν αν ταιριάζουν; Να τους εμπιστευτώ; Ποτε δεν ξερεις που θα συναντησεις αυτον που ξερει καλυτερα απο τον κατασκευαστη. Ρωτα τους και πες μας τι σου ειπαν. Το καλυτερο βεβαια ειναι να τις παρεις και να μας πεις κι εμας. Εγω παντως μια απορια, το χω. Η G.Skill βεβαια δινει ως συμβατη την MSI Ζ170 που ειχες στο αρχικο ποστ (η οποια γενικα απο ο'τι παρατηρησα τα παει καλυτερα απο αλλες μητρικες με τις υψηλα χρονισμενες μνημες)
LEFKIMMI Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Ποτε δεν ξερεις που θα συναντησεις αυτον που ξερει καλυτερα απο τον κατασκευαστη. Ρωτα τους και πες μας τι σου ειπαν. Το καλυτερο βεβαια ειναι να τις παρεις και να μας πεις κι εμας. Εγω παντως μια απορια, το χω. Η G.Skill βεβαια δινει ως συμβατη την MSI Ζ170 που ειχες στο αρχικο ποστ (η οποια γενικα απο ο'τι παρατηρησα τα παει καλυτερα απο αλλες μητρικες με τις υψηλα χρονισμενες μνημες) Ευχαριστώ Σπύρο...
CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Ωραια για 10 χρονια βαθος θα εκανα καποιοες αλλαγες Κουτι δεν θα επαιρνα με παραθυρο ειδικα αυτης της εταιριας που τα παραθυρα σκρατσαρονται ευκολα, μετα απο 3 χρονια θα ειναι ασχημο με μικρογρατζουνιες και λεκεδες. Θα κοιτουσα να απορροφα τον θορυβο ωστε μετα απο καποια χρονια που αναμφιβολα οι ανεμιστηρες θα αρχισουν να ακουγονται πιο πολυ να μην με ενοχλει. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=43985&cat=1&sub=152&pmanuf=15&sort=undefined&step=undefined Ψυκτρα δεν θα εμπιστευομουν rajintek, θα σου προτεινα αυτην για τα 3+3 με το register χρονια εγγυησης(αν και δεν ξερω ποτε εχουν παραλαβη γιατι πηρα την τελευταια τις προαλλες εγω φενεται) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=47461&cat=7&sub=211&pmanuf=96&sort=undefined&step=undefined Δισκο θα επαιρνα red, εχουν καλυτερη φημη μεγαλυτερη εγγυηση κλπ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30844&cat=6&sub=12&pmanuf=8&sort=undefined&step=undefined Οθονη θα προτεινα να ανεβεις ενα σκαλι ειτε ιδανικα στην u2715h αν υπαρχει ο χωρος ειτε στην u2515h. Overclock σε πρωταρη που θελει τον υπολογιστη 10 χρονια δεν θα προτεινα να κανει, αλλωστε αν λογω δουλειας δεν μπορεις να αφιερωσεις ωρες επι ωρων διαβασματος ενασχολησης και δοκιμων θα το παρατησεις και μονος σου. Οποτε κοιτα h170 μητρικες. Μνημες δεν ειναι θεμα αν αξιζει,ΔΕΝ θα καταλαβεις διαφορα αμα παρεις γρηγορες η αργες, γιατι μιλαμε για σχετικα μεγεθη και οι πιο αργες ddr4 σε καλυπτουν 100%. Καλυτερα καψτα τα λεφτα αυτα παρα να τα δωσεις για 3200 μνημες. Τελος θα ελεγα να ΜΗΝ παρεις αρχικα καρτα γραφικων αλλα να μεινεις με την ενσωματωμενη του επεξεργαστη. Δεν θα κανεις απολυτως τιποτα που να επωφελειται απο ξεχωριστη καρτα γραφικων και πλεον τα ενσωματωμενα γραφικα ειναι παρα πολυ καλα. Αλλωστε η καρτα μπαινει μεταγενεστερα πανευκολα, πραγματικα σε 5 λεπτα. Τα επιπλεον λεφτα θα τα εδινα για τροφοδοτικο με 10 χρονια εγγυηση
LEFKIMMI Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Ωραια για 10 χρονια βαθος θα εκανα καποιοες αλλαγες Κουτι δεν θα επαιρνα με παραθυρο ειδικα αυτης της εταιριας που τα παραθυρα σκρατσαρονται ευκολα, μετα απο 3 χρονια θα ειναι ασχημο με μικρογρατζουνιες και λεκεδες. Θα κοιτουσα να απορροφα τον θορυβο ωστε μετα απο καποια χρονια που αναμφιβολα οι ανεμιστηρες θα αρχισουν να ακουγονται πιο πολυ να μην με ενοχλει. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=43985&cat=1&sub=152&pmanuf=15&sort=undefined&step=undefined Ψυκτρα δεν θα εμπιστευομουν rajintek, θα σου προτεινα αυτην για τα 3+3 με το register χρονια εγγυησης(αν και δεν ξερω ποτε εχουν παραλαβη γιατι πηρα την τελευταια τις προαλλες εγω φενεται) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=47461&cat=7&sub=211&pmanuf=96&sort=undefined&step=undefined Δισκο θα επαιρνα red, εχουν καλυτερη φημη μεγαλυτερη εγγυηση κλπ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30844&cat=6&sub=12&pmanuf=8&sort=undefined&step=undefined Οθονη θα προτεινα να ανεβεις ενα σκαλι ειτε ιδανικα στην u2715h αν υπαρχει ο χωρος ειτε στην u2515h. Overclock σε πρωταρη που θελει τον υπολογιστη 10 χρονια δεν θα προτεινα να κανει, αλλωστε αν λογω δουλειας δεν μπορεις να αφιερωσεις ωρες επι ωρων διαβασματος ενασχολησης και δοκιμων θα το παρατησεις και μονος σου. Οποτε κοιτα h170 μητρικες. Μνημες δεν ειναι θεμα αν αξιζει,ΔΕΝ θα καταλαβεις διαφορα αμα παρεις γρηγορες η αργες, γιατι μιλαμε για σχετικα μεγεθη και οι πιο αργες ddr4 σε καλυπτουν 100%. Καλυτερα καψτα τα λεφτα αυτα παρα να τα δωσεις για 3200 μνημες. Τελος θα ελεγα να ΜΗΝ παρεις αρχικα καρτα γραφικων αλλα να μεινεις με την ενσωματωμενη του επεξεργαστη. Δεν θα κανεις απολυτως τιποτα που να επωφελειται απο ξεχωριστη καρτα γραφικων και πλεον τα ενσωματωμενα γραφικα ειναι παρα πολυ καλα. Αλλωστε η καρτα μπαινει μεταγενεστερα πανευκολα, πραγματικα σε 5 λεπτα Σχετικά με τη Ram θα μείνω σε αυτές στο πρώτο ποστ. Σχετικά με τις άλλες σου προτάσεις, θα το σκεφτώ. Σε ευχαριστώ πολύ... 1
pnick Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Δημοσ. 9 Απριλίου 2016 Εγώ έκρινα ότι αξίζει. Ζύγισα και αυτά που είπε ο TS στο πρώτο μήνυμα για το πώς σκέφτηκε και για το τί σημαίνει για αυτόν αυτή η αναβάθμιση (και όχι για μένα) και του πρότεινα ό,τι του πρότεινα. Για χρήση photo και video editing έστω και ερασιτεχνικά και πειραματισμό με το oc σαν hobby, δεν θεωρώ προσωπικά υπερβολή τα 1300-1400€ μαζί με οθόνη για την περίπτωση του, λοιπόν, εφόσον θα τον βοηθήσει το σύστημα και στην δουλειά του, αλλά και θα τον ψυχαγωγήσει σε μια περίοδο που εγώ καταλαβαίνω ότι το έχει ανάγκη. Εδώ άλλοι (πιτσιρικάδες κιόλας, με τα λεφτά του μπαμπά) ανοίγουν θέματα για gaming και ποσά πάνω από 2000€ και είναι δικαίωμά τους να τα δώσουν, παρότι για μένα είναι πέταμα και δεν μπαίνω μέσα στο θέμα να κάνω κριτική για το πού θα τα δώσουν. Πόσο μάλλον δεν θα κρίνω το αν είναι υπερβολή να δώσει o TS από τα χρήματά του, που τα έχει δουλέψει κιόλας, για το σύστημα που ονειρεύεται και θα τον βγάλει πολλά χρόνια μπροστά. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω. Απαντώ σε ό,τι αντιλαμβάνομαι ότι με αφορά.
LEFKIMMI Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εγώ έκρινα ότι αξίζει. Ζύγισα και αυτά που είπε ο TS στο πρώτο μήνυμα για το πώς σκέφτηκε και για το τί σημαίνει για αυτόν αυτή η αναβάθμιση (και όχι για μένα) και του πρότεινα ό,τι του πρότεινα. Για χρήση photo και video editing έστω και ερασιτεχνικά και πειραματισμό με το oc σαν hobby, δεν θεωρώ προσωπικά υπερβολή τα 1300-1400€ μαζί με οθόνη για την περίπτωση του, λοιπόν, εφόσον θα τον βοηθήσει το σύστημα και στην δουλειά του, αλλά και θα τον ψυχαγωγήσει σε μια περίοδο που εγώ καταλαβαίνω ότι το έχει ανάγκη. Εδώ άλλοι (πιτσιρικάδες κιόλας, με τα λεφτά του μπαμπά) ανοίγουν θέματα για gaming και ποσά πάνω από 2000€ και είναι δικαίωμά τους να τα δώσουν, παρότι για μένα είναι πέταμα και δεν μπαίνω μέσα στο θέμα να κάνω κριτική για το πού θα τα δώσουν. Πόσο μάλλον δεν θα κρίνω το αν είναι υπερβολή να δώσει o TS από τα χρήματά του, που τα έχει δουλέψει κιόλας, για το σύστημα που ονειρεύεται και θα τον βγάλει πολλά χρόνια μπροστά. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω. Απαντώ σε ό,τι αντιλαμβάνομαι ότι με αφορά. καλησπέρα και πάλι... Πριν βγάλω το ποστ ζητώντας βοήθεια για το νέο μου pc, διάβαζα και μελετούσα σχεδόν όλα τα νέα ποστ που ανέβαιναν. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ανάμεσα στα παιδιά που πάντα έδιναν και δίνουν τα φώτα τους είναι ο SpirosZ68, ο pnick, ο millenium και πάρα πολύ άλλοι. Πιθανόν θα μπορούσαν να αδιαφορήσουν και να μη δώσουν σημασία στο κάλεσμα του κάθε noob (έκφραση που μου την έμαθε μαθητής μου και εννοείται αναφέρομαι σε όλους εμάς που δεν γνωρίζουμε και πρώτο και καλύτερο εμένα, πώς στήνεται ένας υπολογιστής) και να συνεχίσουν τη ζωή τους, ίσως και γελώντας με αυτά που γράφονται εδώ στο φόρουμ. Αντίθετα καταθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες και προπάντων τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν. Κι εδώ μπαίνει το: Όποιος θέλει ακούει, τα ζυγίζει και μετά αποφασίζει. Άλλος τα διαβάζει και τα προσπερνάει. Και, αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και να συνδράμει ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ, γράφει και συμπληρώνει. Τόσο ο SpirosZ68, όσο και -κυρίως- ο pnick με το τελευταίο του ποστ αφουγκράστηκαν και κατάλαβαν την ανάγκη μου για ανανέωση, άσχετα με το μεγάλο κόστος του pc, τα δυνατά χαρακτηριστικά που δεν πρόκειται ποτέ να εξαντλήσω. Είμαι 45 και ο πρώτος μου υπολογιστής ως φοιτητής στη Γερμανία ήταν ένας 386 (αμφιβάλλω αν έχει δουλέψει με ένα τέτοιο) και παλιότερα ως μαθητή γυμνασίου ή λυκείου δε θυμάμαι πια ένας amstrad. Από τότε και πάντα με είχε συνεπάρει η τεχνολογία και, όποτε μπορώ, προσπαθώ να την ακολουθώ. Ελπίζω να μη κούρασα με τις φιλοσοφίες μου, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να υποστηρίξω και να ευχαριστήσω καταρχήν τον @pnick, αλλά και όσους ανταποκρίθηκαν στο ποστ μου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα