Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Ελλάδα όταν κάποιος είναι υποψήφιος διδάκτορας και κάνει μια δημοσίευση αναφέρει ως τίτλο μπροστά από το όνομά του την ιδιότητά του, συνήθως ως υπ. Διδάκτορας κοινωνιολογίας/πολιτικών επιστημών κτλ.

Σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια η κατάσταση είναι μπερδεμένη, πολλές φορές αναφέρεται ως Phd © ή Phd candidate και πολύ σπάνια Phd student. Mερικές φορές όμως κάποιοι καθηγητές δεν το δέχονται διότι το ότι είσαι υποψήφιος δεν σημαίνει ότι έχεις λάβει και το πτυχίο (ή θα το πάρεις κάποια στιγμή), οπότε δεν μπορείς να φέρεις ως τίτλο μια ιδιότητα που δεν έχεις ολοκληρώσει.

Σε συζητήσεις που έκανα με διάφορους υποψήφιους διδάκτορες κατάλαβα ότι εάν κάποιος είναι υπ. διδάκτορας το αναφέρει στον τίτλο, όταν όμως ολοκληρώσει το διδακτορικό κατακρίνει όσους το κάνουν.

Τι πιστεύετε ότι είναι το σωστότερο; Μπορείς να συμπεριλάβεις την ιδιότητα του υπ. διδάκτορα και σε μη επιστημονικές δημοσιεύσεις; (πχ. σε ένα κείμενο στην εργασία σου, ένα άρθρο σε εφημερίδα κτλ)

Δημοσ.

Το υποψήφιος διδάκτορας δεν το βάζεις πουθενά. Δεν είναι τίποτα.

Γενικά στις δημοσιεύσεις βάζεις μόνο το όνομα σου και affiliation. Σε κάποια επιςτημονικά περιοδικά, στο τέλος του άρθρου έχει ένα πολύ σύντομο βιογραφικό των συγγραφέων εκεί μπορεί να βάλεις ότι δουλεύεις προς την ολοκλήρωση του διδακτορικού σου.

Σε κάθε περίπτωση το περιοδικό αναφέρει πως μορφοποιείται το όνομα των συγγραφέων.

Σε όλα τα υπόλοιπα, εφημερίδες, ιστοσελίδες βάλε ότι σου καβλαντίσει, λες κι έχει σημασία.

• Like 5
Δημοσ.

Σε επίσημες επιστημονικές δημοσιεύσεις δεν έχω δει ποτέ να αναφέρεται ως τίτλος το υποψήφιος διδάκτορας. Αν μπαίνει κάτι, είναι τίτλος που ήδη έχεις (MD, MSc, RN, BSc κτλ.). Ενδεχομένως αυτό να διαφέρει σε άλλα επιστημονικά πεδία βέβαια (αναφέρομαι σε ιατροβιολογικά).

Αν θες να πουλήσεις λίγη μούρη σε κάποιο site ή εφημερίδα, βάλ'το, αλλά καλύτερα να βάζεις τίτλους που ήδη έχεις, όπως το μάστερ σου για παράδειγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε επίσημες επιστημονικές δημοσιεύσεις δεν έχω δει ποτέ να αναφέρεται ως τίτλος το υποψήφιος διδάκτορας. Αν μπαίνει κάτι, είναι τίτλος που ήδη έχεις (MD, MSc, RN, BSc κτλ.). Ενδεχομένως αυτό να διαφέρει σε άλλα επιστημονικά πεδία βέβαια (αναφέρομαι σε ιατροβιολογικά).

Σε δημοσιεύσεις στα ελληνικά το βλέπεις συχνά. Σε αγγλικές όχι και τόσο. Σε αμερικάνικα περιοδικά έχω δει και το Phd (ABD) που είναι κάτι ανάλογο με το υποψήφιος διδάκτορας (anything but desertion)

Το υποψήφιος διδάκτορας δεν το βάζεις πουθενά. Δεν είναι τίποτα.

Γενικά στις δημοσιεύσεις βάζεις μόνο το όνομα σου και affiliation. Σε κάποια επιςτημονικά περιοδικά, στο τέλος του άρθρου έχει ένα πολύ σύντομο βιογραφικό των συγγραφέων εκεί μπορεί να βάλεις ότι δουλεύεις προς την ολοκλήρωση του διδακτορικού σου.

Σε κάθε περίπτωση το περιοδικό αναφέρει πως μορφοποιείται το όνομα των συγγραφέων.

Μα το υποψήφιος διδάκτορας είναι το affiliation αφού γράφεις ότι είσαι στο τάδε πανεπιστήμιο.

Τα ρωτάω αυτά γιατί τώρα ξεκίνησα το διδακτορικό και δεν έχω κάνει ακόμα κάποια δημοσίευση ως υπ. διδακτορας, ενώ σε ένα μήνα έχω μια ανακοίνωση σε συνέδριο και δεν θέλω να γελάνε οι άλλοι εάν βάλω αυτόν τον τίτλο. Μέχρι τώρα έβαζα μόνο το μεταπτυχιακό σε όσες συμμετοχές είχα σε συνέδρια.

Δημοσ.

Αν το συνέδριο που θα κάνεις submit σου ζητάει να βάλεις αυτή την πληροφορία, τότε βάλε PhD candidate ή student ή ότι λένε οι οδηγίες.

Διαφορετικά το όνομα σου αρκεί. Affiliation ειναι το πανεπιστημιο και το τμημα στο οποιο είσαι μέλος.

Δημοσ.

Όνομα (χωρίς τίτλους) και ίδρυμα, οι πολλοί βάζουν και τμήμα ή εργαστήριο, εξαρτάται ποιο έχει καλύτερη φήμη και τι θες να «πουλήσεις» εσύ.

Ξέχασα : το affiliation δε συμπεριλαμβάνει τίτλο. Και το υποψήφιος διδάκτορας, δε θα το έβαζα σε καμιά περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται μόνο όνομα unless stated otherwise, όλα τα άλλα είναι για κλαρινογαμπρούς.

Κατσε, αμα ειναι επιστημονικη δημοσιευση θα βαλεις τον τιτλου σου, πχ M.Sc, M.Eng etc etc. 

Το υποψηφιος διδακτορ δεν ειναι τιτλος, μια περιγραφη βασικα ειναι για να καταλαβαινομαστε μεταξυ μας. 

Δημοσ.

Κατσε, αμα ειναι επιστημονικη δημοσιευση θα βαλεις τον τιτλου σου, πχ M.Sc, M.Eng etc etc. 

Το υποψηφιος διδακτορ δεν ειναι τιτλος, μια περιγραφη βασικα ειναι για να καταλαβαινομαστε μεταξυ μας. 

Έχεις κάποιο παράδειγμα; Γιατί σε όσες έχω δει είτε είναι όνομα με M.Sc είτε με Phd, μόνο τα ονόματα και την εταιρία/πανεπιστήμιο βλέπω να γράφουν.

Δημοσ.

Σε (σοβαρά) engineering journals και confs δεν αναφέρει κανείς τίτλους στο author section στην αρχή. Εξαίρεση είναι το short CV στο τέλος και το οποίο υπάρχει σε μερικά journals.

Δεν έχω τύχει να δω προσωπικά τέτοιο author section. Εάν κανείς έχει κάποιο παράδειγμα, ας γράψει τίτλο συνεδρίου/περιοδικού. Εάν είναι για περιοδικό, εάν θέλει ας γράψει IF. Αλλιώς το βρίσκουμε και μόνοι μας.

Στην Ελλάδα όταν κάποιος είναι υποψήφιος διδάκτορας και κάνει μια δημοσίευση αναφέρει ως τίτλο μπροστά από το όνομά του την ιδιότητά του, συνήθως ως υπ. Διδάκτορας κοινωνιολογίας/πολιτικών επιστημών κτλ.

Σε engineering πεδία κανείς δεν το κάνει αυτό. Ή, at least, κανείς στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Δεν ξέρω πως είναι όμως σε πεδία που παίζει ρόλο η "μούρη" και όχι τόσο το τι γράφει κανείς μέσα.

Τι πιστεύετε ότι είναι το σωστότερο; Μπορείς να συμπεριλάβεις την ιδιότητα του υπ. διδάκτορα και σε μη επιστημονικές δημοσιεύσεις; (πχ. σε ένα κείμενο στην εργασία σου, ένα άρθρο σε εφημερίδα κτλ)

Οι μη επιστημονικές δημοσιεύσεις είναι για laymen. Οπότε, εκεί μπορείς να πεις ό,τι θες. Καλή πρακτική είναι να δεις πως το χειρίστηκαν άλλοι στο πεδίο σου.

Σε κάθε περίπτωση, σε μία επιστημονική δημοσίευση (και σε engineering/sciences πεδία που γνωρίζω) δεν γράφεις τίτλους. Σκέτο ονοματάκι. Δεν πα να είσαι και ο πάπας. Η μέθοδος και τα αποτελέσματα έχουν σημασία (along with originality/novelty).

Δημοσ.

Yποψηφιος διδακτορας δεν υπαρχει πουθενα ως τιτλος.

Τωρα το αν καποιοι το χρησιμοποιουν και δηλωνουν τετοιοι "επισημως" μονο στο μεγαλοπιασμα σε συνδυασμο με την αφελεια που διακρινει μια μεριδα εξ'αυτων (και οχι μονο αυτων, πχ την οικογενεια που την πας...) μπορω να το αποδωσω.

Δημοσ.

Έχεις κάποιο παράδειγμα; Γιατί σε όσες έχω δει είτε είναι όνομα με M.Sc είτε με Phd, μόνο τα ονόματα και την εταιρία/πανεπιστήμιο βλέπω να γράφουν.

Εμείς, οι Γερμανοί, όταν παίρνουμε διδακτορικό (κι όταν γινόμαστε καθηγητές) αλλάζουμε και το όνομα μας στα επίσημα έγγραφα μας. Είναι κατάλοιπο του παρελθόντος. Προσωπικά, δεν άλλαξα ούτε ταυτότητα, ούτε διαβατήριο, αλλά η γραμματέας άλλαξε το ταμπελάκι στην πόρτα μου κι έπρεπε να έχω σφραγίδα με τον τίτλο (γελοιότητες)...

Από εκεί και πέρα, όταν καταθέτουμε proposals (οπουδήποτε στον κόσμο) ή στην επίσημη αλληλογραφία με διάφορους φορείς, βάζουμε όλο το όνομα μας συμπεριλαμβανομένων των τίτλων. Προσωπικά το βρίσκω γελοίο, όταν λαμβάνω emails απο συναδέλφους που βάζουν τα πάντα (απο bsc μέχρι οτιδήποτε έχουν κάνει κάνει), και πιστεύω πως αρκεί ο «υψηλότερος» τίτλος που κάποιος έχει αποκτήσει και αυτός που βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση, πχ κάνεις αίτηση για μάνατζερ και μετά το διδακτορικό, είχες την γκάβλα και πήρες και MBA, είσαι βλάκας αν δεν το βάλεις.

Και κάτι τελευταίο, οι τίτλοι καλοί είναι χρήσιμοι και βοηθούν για προαγωγές και οτιδήποτε άλλο θέλετε, αλλά πάντα το κεφάλι χαμηλά, πίστη στις γνώσεις σας και συνεχής προσπάθεια, ούτως ή άλλως μετά το διδακτορικό, αρχίζει το πραγματικό διάβασμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...