RODIFIRE Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Γεια σας μια φίλη μου είχε κάνει αναβάθμιση (στο laptop της) από τα γνήσια windows 8 που είχε όταν το αγόρασε σε 10 και τώρα θέλει να μου το φέρει για φορματ. ήθελα να ρωτήσω (από όσο ξέρω εκτός αν κάνω λάθος) ότι στην αναβάθμιση δεν βάζεις το κλειδί από τα 8 (αν δεν κάνω λάθος) όποτε πως θα κάνουμε μετά από το format και την εγκατάσταση να ειναι ξανά γνήσια?? (Αφού τα έχει όντως γνήσια) ?ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
Grim Ripper Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Τα 10 κάνουν αυτόματα την ενεργοποίηση online, δεν θα χρειαστείς το κλειδί. Υπάρχουν προγράμματα που βρίσκουν το product key όμως αν το θες για σιγουριά. 1
Demon Lord Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Νομίζω πως κάνεις κανονικά format και clean install και μετά αναγνωρίζονται αυτόματα 1
micos000 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Θα του βάλεις πάλι 10 ή θα πας πίσω στα 8; Αν δεν πέρασε μήνας και θέλεις να το επιστρέψεις στα 8 το κάνεις μέσα από τις ρυθμίσεις και μετά ενημέρωση και αποκατάσταση. Αν πέρασε μήνας τότε τα 10 έχουν εγκατασταθεί πλήρως και έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα επιστροφής στα 8. Επίσης, τα λάπτοπ έχουν συνήθως έτοιμο σύστημα ανάκτησης σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, οπότε επιστρέφουν το λάπτοπ στο σημείο που ήταν όταν αγοράστηκε. Πρέπει όμως να το ψάξεις στο ιντερνετ πως μπαίνεις στο recovery mode για το συγκεκριμένο λάπτοπ. Το καλό με αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάχνεις drivers, ενώ το κακό είναι ότι αν είχε τα 8 θα πρέπει να ξαναπάρει τα 8.1 (γιατί τα 8 είναι για τα μπάζα). Τέλος, αν θέλεις να πα σε καθαρά 10άρια, θα προχωρήσεις κανονικά στην εγκατάσταση και δεν θα βάλεις κλειδί όταν σου ζητήσουν. Λογικά θα ενεργοποιηθούν όταν συνδεθείς στο Internet. Πάρε όμως ένα backup την άδεια χρήσης (για να μην τα ξαναγράφω δες τι πόσταρα εδώ).
RODIFIRE Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 από ότι μου είπε "σέρνεται πολύ το laptop της και λογικά θα είναι ΚΑΙ γεμάτο ιούς", μου είπε να της κάνω φορματ, όποτε εγώ κατάλαβα ότι θέλει windows 10 (είπε και ότι τα 8 δεν της άρεσαν καθόλου ) θα την ξανά ρωτήσω φυσικά άλλα για τώρα θέλω για windows 10 να κάνω φορματ και να βάλω το κλειδί της να τα ενεργοποιήσω με το "Advanced Tokens Manager" βρίσκω το κλειδί της που έχει πλέον για windows 10? (λογικά το έχει πάνω από 1 μηνά που έγινε η αναβάθμιση) και το κρατάει κάπου για τα μελλοντικά της φορματ αν τυχόν και χρειαστεί σωστά? άλλα δεν κατάλαβα με το "Belarc" τι κάνω... αντί να βάλω το κλειδί που πήρα μεσώ της microsoft θα το βάλω με αυτό? και το "Magical Jelly Bean" κάνει και αυτό την ίδια δουλειά με το "Belarc"? αν προσπαθήσω πρώτα μεσώ microsoft και μετά με το πρόγραμμα θα έχω κανένα πρόβλημα? ο τρόπος που πρέπει να κάνω είναι: κατεβάζω το iso windows 10 που έχει η φίλη μου κάνω φορματ και εγκατάσταση μεσώ του δίσκου βάζω τον κωδικό που πήρα με το πρόγραμμα μεσώ windows ή τα προγράμματα και θα είμαι οκ? ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας
Grim Ripper Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Κράτα το κλειδί κάπου αλλά το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί. Θα γίνουν μόνα τους activate.
micos000 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Το belarc και το jelly σου εμφανίζουν (μεταξύ των άλλων) και το κλειδί των win.
RODIFIRE Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 ωραία όποτε αν χρειαστεί το κλειδί θα τον βάλω με τον κανονικό τρόπο μεσώ windows?ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια να ρωτήσω και 2 τελευταία πράγματα 1) γίνεται να βάλουμε windows 7 και 10 μαζί? αν έχουμε πρώτα τα 10? ή υπάρχει πρόβλημα? (στο σταθερό μου pc πάντως δεν είχα καταφέρει) 2) σε έναν υπολογιστή που έχω με windows και linux μπορώ να κάνω φορματ τα windows και να τα ξανά εγκαταστήσω και θα είναι όλα οκ όπως πριν η θα έχω πρόβλημα με το dual boot για linux? ( μήπως πατήσει πάνω στο δικό τους)
Grim Ripper Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Θα βάζεις το παλιότερο από τα windows πρώτα και αν θες και linux τότε τα βάζεις τελευταία. π.χ win 7 -> win 10 -> linux
RODIFIRE Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 μάλλον δεν το ρώτησα σωστά σε pc που έχω windows 10 μπορώ να βάλω και τα 7? χωρίς να ξανά βάλω τα 10 η να τα σβήσωεπίσης σε pc που έχω linux με windows αν θελήσω να κάνω φορματ τα windows θα μπορέσω να το έχω το boot όπως τώρα?είναι και οι 2 σκέψεις που θέλω να κάνω σε 2 υπολογιστές μου :Ρ
Grim Ripper Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Γίνεται απ' όσο ξέρω αλλά πρέπει να "επισκευαστεί" ο grub πάλι ώστε να έχει τις σωστές επιλογές.
RODIFIRE Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 κατάλαβα και ξέρεις με ποιον τρόπο γίνεται αυτό?θέλω να πω με live cd του λειτουργικού? ή υπάρχει άλλο πρόγραμμα/τρόπος?επίσης γνωρίζεις αν μπορώ απο τα windows 10 να βάλω και 7? αν γίνεται κάτι τέτοιο?
Grim Ripper Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δυστυχώς δεν το έχω κάνει ποτέ μου όποτε δεν ξέρω κάποιο σίγουρο τρόπο. Υπάρχει το easyBCD αν δεν κάνω λάθος που είναι για τέτοια πράγματα (και editing του grub/bootloader νομίζω). Ναι, μπορείς να βάλεις τα win 7 μαζί με τα win 10, φτιάξε δεύτερο partition.
RODIFIRE Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 οκ όταν πάω στο παλιό μου σπίτι θα ξανά ρωτήσω για την διαδικασία γιατί εγώ δεν τα κατάφερα να έχω windows 7 δεν μου αφήνει καν να κάνω εγκατάσταση θα δω τι μου λέει και θα ξανά γράψω δεν ήξερα ότι το easyBCD και και για linux δεν το είχα προσέξει πολύ ωραία τότε ευχαριστώ πολύ και κάτι τελευταίο :Pστο laptop μου είχε γνήσια windows 7 64bit αν θελήσω τα ίδια να τα βάλω σε 32bit όμως γίνεται να τα κάνω γνήσια? η δεν θα πιάσει το κλειδί?
Grim Ripper Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ναι, γίνεται με το ίδιο κλειδί. Αλλά γτ να το κάνεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα