Προς το περιεχόμενο

Overclocking amd 8350

Nickvasilias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα προσπαθώ να κανω OC τον επεξεργαστή μου αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις θερμοκρασιες και έχω υποψίες για την μητρική μου .. Ειμαι σχετικα αρχαριος οπότε μπορεί να έχω κανει και κάποιο σοβαρό λαθος στα settings ή το συστημα ψυξης μου να ειναι πολυ κακο..Οι θερμοκρασιες με αυτες τι ρυθμίσεις απλα δεν σταματανε να αυξάνονται !!

Ξεκιναω με τα Specs:

CPU: AMD 8350

PSU: TX 750

MoBo: Gigabyter 990XA-UD3

RAM: 1x Kingston Hyperx 1866Mhz , 1x Kingston Hyperx 1600mhz (Τις εχω βαλει και τις δυο 1600Mhz)

Cpu Coller : Zalman Reserator 3 Max 120mm

Thermal Compound: Arctic MX 4

CnQ κτλπ τα εχω κλειστα, HPC ON , LLC HIGH . Εχω αυξησει κατα 0.050 το vcore voltage.

post-269885-0-84773700-1459449653_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι κοντά στα όρια της μητρικής στα 4.7

Βάλε ανεμιστήρα στα VRM. Και πες μας θερμοκρασίες.

Πως να το κανω αυτο;;; Επισης ο ανεμιστηρας της ψυκτρας ριχνει αρκετο αερα προς τα vrm της μητρικης ... Πιο πιθανο σου φαίνεται να φταίει η μητρικη για τις θερμοκρασίες;; 

Πίσω από το σόκετ θα κάνει την καλύτερη δουλειά, αλλά και στα vrm χρειάζεται. Καλό air flow να έχει και να είναι ήσυχο ένα φανάκι δεν θέλει κάτι τρελό, κάτι 120αρια arctic με 5 ευρώ το καθένα, είναι άριστα για τέτοια δουλειά, ήσυχα και αποτελεσματικά ;).

Πίσω από το σόκετ θα κάνει την καλύτερη δουλειά, αλλά και στα vrm χρειάζεται. Καλό air flow να έχει και να είναι ήσυχο ένα φανάκι δεν θέλει κάτι τρελό, κάτι 120αρια arctic με 5 ευρώ το καθένα, είναι άριστα για τέτοια δουλειά, ήσυχα και αποτελεσματικά ;).

Εχω open case λες να φταιει αυτο;;

Μπα δεν έχει σημασία αυτό στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις :).

Εβαλα fanaki πισω στο socket χωρις να δω καποια ιδιαίτερη διαφορά... Μετα εβαλα το LLC στο Normal και το HPC off και ειδα μειωση στις θερμοκρασιες δηλαδη 65 σε full load.. Το οποιο δεν ειναι και ιδιαιτερα χαμηλο..

Για αυτή την ψύξη μέχρι 4.5 πιστεύω είσαι οκ, δοκίμασε 4.5 με 1.38v για παράδειγμα, θα τα έχεις σταθερά πιστεύω. Επίσης έλεγξε καθώς στρεσάρεις αν έχεις throttling. Το όριο των fx είναι 62 βαθμοί κελσίου στους πυρήνες και 70 στο socket, αυτά τα όρια να μην περνάς μόνο και οκ.

• Like 1

Εβαλα fanaki πισω στο socket χωρις να δω καποια ιδιαίτερη διαφορά...

Να το αφήσεις το fanάκι, την (ιδιαίτερη) διαφορά την εκτιμάει ήδη το mobo σου.

Μετα εβαλα το LLC στο Normal και το HPC off και ειδα μειωση στις θερμοκρασιες δηλαδη 65 σε full load.. Το οποιο δεν ειναι και ιδιαιτερα χαμηλο..

Στο motherboard σου νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι το auto.

Μπορεί να χάσεις λίγο από τη μέγιστη συχνότητα (μπορεί και όχι), γνώμη μου

είναι να το βάλεις στο auto.

Καλό είναι να μην υπερβαίνεις τους 62 στο cpu core και 72 στο socket.

Φυσικά για 24/7 χρήση όσο απέχεις από αυτές τις τιμές, τόσο καλύτερα.

Επίσης έλεγξε καθώς στρεσάρεις αν έχεις throttling. 

Πολύ σωστός.

• Like 1

Εβαλα fanaki πισω στο socket χωρις να δω καποια ιδιαίτερη διαφορά... Μετα εβαλα το LLC στο Normal και το HPC off και ειδα μειωση στις θερμοκρασιες δηλαδη 65 σε full load.. Το οποιο δεν ειναι και ιδιαιτερα χαμηλο..

Εάν έβαλες μάπα φανακι η χαμηλής απόδοσης λογικό, εγώ ειχα βάλει 12 αρι που βάζουμε στα ψυγεία η στο cpu δηλ μεγάλη static pressure και όχι αυτά που βαζουμε στο κουτι air flow και είχα αρκετή διαφορά

• Like 1

Εάν έβαλες μάπα φανακι η χαμηλής απόδοσης λογικό, εγώ ειχα βάλει 12 αρι που βάζουμε στα ψυγεία η στο cpu δηλ μεγάλη static pressure και όχι αυτά που βαζουμε στο κουτι air flow και είχα αρκετή διαφορά

Εβαλα ενα φθηνο silent 12αρι της CoolerMaster Που ειχα....

Για αυτή την ψύξη μέχρι 4.5 πιστεύω είσαι οκ, δοκίμασε 4.5 με 1.38v για παράδειγμα, θα τα έχεις σταθερά πιστεύω. Επίσης έλεγξε καθώς στρεσάρεις αν έχεις throttling. Το όριο των fx είναι 62 βαθμοί κελσίου στους πυρήνες και 70 στο socket, αυτά τα όρια να μην περνάς μόνο και οκ.

Στα 4.5 δεν περνάω 57 βαθμους ... Σε μεγαλύτερες συχνότητες χάνω την μπάλα ... Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...