kavouras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Σε ενα καινούριο γραφείο θέλω να βάλω 6 υπολογιστές. Αυτά που θέλω είναι τα εξής: 1. Ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ρεύματος γιατι θα είναι ανοιχτοί πολλές ώρες. Οπότε ξεχνάμε μεγάλα desktop με μεγάλα τροφοδοτικά. 2. Άδεια χρήσης windows για να είμαστε νόμιμοι. Συμφέρει να αγοράσω PC με περασμένα νόμιμα windows ή να πάρω χωρίς λειτουργικό και μετά να αγοράσω άδειες? Υπάρχουν και άδειες για πολλά PC που είναι πιο φθηνές απο το να τις αγοράσεις μια-μια? 3. Απαιτήσεις μηδαμινές. Ενα προγραμματάκι του γραφείου με πραγματικά μηδαμινές απαιτήσεις, άντε και λίγο internet για να βρούμε καμια πληροφορία. Ευχαριστώ πολύ!
Dr_73 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Τα τροφοδοτικά , μπορεί να μην τα θελεις μεγάλης ισχύος, κοίτα να είναι επώνυμα πάντως. Με τα φθηνά , ετοιμάσου για ... φωτιές κάποια στιγμή.
nikos1982 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 γιατι δεν κοιτας σε λαπτοπ ;;;;;πιανουν λιγο χωρο εχουν μικρη καταναλωση και θα βρεις οικονομικα με 4ρα γιγα ραμ 2πυρινο και με windows πανω.
SpirosZ68 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Τα μεγαλα τροφοδοτικα δεν καινε παραπανω ρευμα. Βασικα τα τροφοδοτικα αναλαμβανουν την παροχη ενεργειας στα εξαρτηματα του υπολογιστη που καινε ρευμα. Τα τροφοδοτικα "καινε" ενα ποσοστο απο το ρευμα που διαχειριζονται και αυτο το ρευμα που καινε οριζει τον συντελεστη αποδοσης τους. Τα καλα τροφοδοτικα εχουν συντελεστη αποδοσης απο 80%και πανω και οσο πιο καλο ειναι το τροφοδοτικο τοσο καλυτερο συντελεστη εχει.Για να στο κανω λιανα, ενα τροφοδοτικο 1000W Platinum (οπου το Platinum ειναι κατηγορια πιστοποιησης συντελεστη αποδοσης) θα καιει πολυ λιγοτερο απο ενα 500W 80 Plus το οποιο με τη σειρα του θα καιει επισης πολυ λιγοτερο απο ενα no name τροφοδοτικο 350W χωρις καν πιστοποιηση 80 Plus. Περα απο αυτο ομως για την περιπτωση σου ισως να μην χρειαζεται καν να μπεις σε τετοια διαδικασια. Μια επιλογη θα μπορουσε να ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/7070623/Intel-NUC-Kit-NUC5CPYH.htmlΗ αυτο https://www.skroutz.gr/s/7835223/Gigabyte-Brix-BACE-3150-N3150.html Mε 4GB RAM https://www.skroutz.gr/s/4026860/Kingston-ValueRAM-4GB-DDR3-1600MHz-KVR16LS11-4.htmlΚαι εναν SSD 120GB, https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/342913/101-%CE%AD%CF%89%CF%82-150GB.html?keyphrase=ssd+
pnick Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δεν είναι ακριβώς έτσι με τα τροφοδοτικά, αν και συμφωνώ με το γενικότερο σκεπτικό. Τα τροφοδοτικά καίνε το λιγότερο δυνατό εκεί που έχουν την μεγαλύτερη efficiency, κάπου στο 50% του wattage τους, δηλαδή. Και η efficiency δεν είναι οριζόντια γραμμή σε σχέση με τα Watts. Ένα 1000άρι golden ή platinum σε σύστημα που θέλει 40-50W το πολύ θα έχει efficiency κάπου στο 80% μπορεί και λιγότερο. Ένα 300άρι bronze ομως με αυτό το φορτίο θα δίνει αρκετά πάνω από 80%. Οπότε θα υπάρχουν λιγότερες θερμικές απώλειες σε αυτή την περίπτωση. Όσο για τα συστήματα του θέματος, αν δωθεί ένα μέγιστο budget μπορούμε να δούμε τί μπορεί να γίνει. Υποθέτω μιλάμε και για 6 οθόνες στο budget.
kavouras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Ευχαριςτώ για τις απαντήσεις παιδιά! Πολύ μου αρέσουν και εμένα οι mini λύσεις... Με τα windows τί πρέπει να κάνω; Ποια η φθηνότερη λύση για 6 άδειες;
SpirosZ68 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δεν είναι ακριβώς έτσι με τα τροφοδοτικά, αν και συμφωνώ με το γενικότερο σκεπτικό. Τα τροφοδοτικά καίνε το λιγότερο δυνατό εκεί που έχουν την μεγαλύτερη efficiency, κάπου στο 50% του wattage τους, δηλαδή. Και η efficiency δεν είναι οριζόντια γραμμή σε σχέση με τα Watts. Ένα 1000άρι golden ή platinum σε σύστημα που θέλει 40-50W το πολύ θα έχει efficiency κάπου στο 80% μπορεί και λιγότερο. Ένα 300άρι bronze ομως με αυτό το φορτίο θα δίνει αρκετά πάνω από 80%. Οπότε θα υπάρχουν λιγότερες θερμικές απώλειες σε αυτή την περίπτωση. Όσο για τα συστήματα του θέματος, αν δωθεί ένα μέγιστο budget μπορούμε να δούμε τί μπορεί να γίνει. Υποθέτω μιλάμε και για 6 οθόνες στο budget. Εχεις δικο σε αυτο που λες αλλα και εσυ και εγω γενικολογουμε ετσι κι αλλιως. Ουσιαστικα το ποσο καιει το καθε ενα τροφοδοτικο εξαρταται απο την αποδοση της συγκεκριμενης υλοποιησης και οχι απο τα γενικολογα χαρακτηριστικα της οπως τα Βατ η η πιστοποιηση. Χονδρικα τα ειπα γιατι προφανως νομιζε οτι το 1000αρι τροφοδοτικο καιει 1000 βατ και το 300αρι 300. 1
pnick Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Εχεις δικο σε αυτο που λες αλλα και εσυ και εγω γενικολογουμε ετσι κι αλλιως. Ουσιαστικα το ποσο καιει το καθε ενα τροφοδοτικο εξαρταται απο την αποδοση της συγκεκριμενης υλοποιησης και οχι απο τα γενικολογα χαρακτηριστικα της οπως τα Βατ η η πιστοποιηση. Χονδρικα τα ειπα γιατι προφανως νομιζε οτι το 1000αρι τροφοδοτικο καιει 1000 βατ και το 300αρι 300. Κατάλαβα το σκεπτικό σου. Δεν διαφωνούμε.
SpirosZ68 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Ευχαριςτώ για τις απαντήσεις παιδιά! Πολύ μου αρέσουν και εμένα οι mini λύσεις... Με τα windows τί πρέπει να κάνω; Ποια η φθηνότερη λύση για 6 άδειες; Για τα Windows δεν ξερω να σου πω ποια ειναι η πιο φτηνη λυση αλλα μια που σου αρεσουν οι μινι λυσεις θα εντρυφησω λιγο παραπανω στο θεμα για να κανεις τις σωστες επιλογες. Κατ αρχην αυτα που σου εστειλα ειναι τα μινι PC που εχει λανσαρει τον τελευταιο καιρο η intel, η Gigabyte και εχουν ακολουθησει και 2-3 εταιριες ακομα. Μπορεις να δεις ολα τα μοντελα απο τις δυο πρωτες εταιριες εδω https://www.skroutz.gr/c/329/barebones.html?from=catspan&keyphrase=intel+nuc Και εδω https://www.skroutz.gr/c/329/barebones.html?from=autocomplete&keyphrase=gigabyte+brix Αυτα που βλεπεις ειναι σχεδον ετοιμα PC. Συμπληρωνεις με σκληρο δισκο και μνημη, εγκαθιστας λειτουργικο και εισαι ετοιμος. Αυτο που θα σου προτεινα εγω ειναι να φροντισεις τουλαχιστον ενα απο αυτα να ειναι πιο δυνατο ετσι ωστε αν καποια στιγμη καποια εφαρμογη εχει μεγαλυτερες απαιτησεις να υπαρχει εστω και ενας υπολογιστης που να μπορει να την διαχειριστει. Θα μπορουσε πχ ολοι οι υπολογιστες να ειναι οπως τον πρωτο που σου προτεινα αλλα ο ενας να ειναι πχ αυτο https://www.skroutz.gr/s/6252983/Intel-NUC-Kit-i5-5250U-BOXNUC5I5RYH.html με 8GB μνημη και ισως και μεγαλυτερο δισκο. Επισης αν στην επιχειριση θα διαχειριζεστε αρχεια τα οποια θα πρεπει να ειναι ασφαλη και να εχουν προσβαση σε αυτα ολοι οι υπολογιστες τοτε ισως να χρειαζεστε και εναν file server οπως αυτον https://www.skroutz.gr/s/7939561/HP-ProLiant-MicroServer-Gen8-712317-421.html η αν δεν σας χρειαζεται πολυς χωρος μπορει αυτον τον ρολο να τον αναλαβει ο πιο δυνατος απο τους 6 μινι υπολογιστες με την προσθηκη δυο ακομα δισκων
kavouras Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μεγάλο όγκο δεδομένων δεν θα έχουμε, οπότε άνετα μας καλύπτει ο εσωτερικός δίσκος, με backup φυσικά. Ξέρει κανένας που θα βρώ νόμιμα windows? Μου είναι δύσκολα να δεχτώ οτι το PC θα κοστίζει 150 ευρώ και η άδεια για windows άλλα 100!
yiannis71 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 http://www.specialprice.gr/el/windows-7-pro-kleidi-energopoiisis-english-64bit
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μεγάλο όγκο δεδομένων δεν θα έχουμε, οπότε άνετα μας καλύπτει ο εσωτερικός δίσκος, με backup φυσικά. Ξέρει κανένας που θα βρώ νόμιμα windows? Μου είναι δύσκολα να δεχτώ οτι το PC θα κοστίζει 150 ευρώ και η άδεια για windows άλλα 100! Κάνε ένα τηλ. στην Microsoft Hellas και ρώτα για multi key. Είναι κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερους του ενός υπολογιστές. Ακόμα όμως δεν έγραψες συνολικό budget ή ανά σύστημα και απαιτούνται και 6 οθόνες και υπόλοιπα περιφερειακά
kavouras Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Κάνε ένα τηλ. στην Microsoft Hellas και ρώτα για multi key. Είναι κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερους του ενός υπολογιστές. Ακόμα όμως δεν έγραψες συνολικό budget ή ανά σύστημα και απαιτούνται και 6 οθόνες και υπόλοιπα περιφερειακά Θα τους πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω, σε ευχαριστώ πολύ! Γενικά ψάχνω το κατα δύναμιν οικονομικό ανα σύστημα, οπότε δεν έχω στάνταρ μπάτζετ. Επειδή όμως έχω φτιάξει πολλά desktop μόνος μου, προτιμώ ενα έτοιμο εργοστασιακό σύστημα επειδή τα θεωρώ πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Τα mini που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω μου άρεσαν πολύ, γιατι ξέρω οτι δεν έχω απαιτήσεις και καίνε πολύ λίγο(πολύ βασικό). Για οθόνη, οι λιγότερες ίντσες μου κάνουν. Βλέπω οι μικρότερες που κυκλοφορούν είναι 19-20 ίντσες. Οι φθηνές dell είναι γύρω στα 100-120 ευρώ. Προτιμώ να είναι σχεδόν 4:3 και όχι πλατύτερες. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις εννοείται πως ακούω.
BlueBlood7 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Πολλές εταιρείες στρέφονται σε έτοιμες επώνυμες λύσεις π.χ. Dell καθότι προσφέρουν 5ετή εγγύηση. Βέβαια το κόστος εδώ είναι μεγαλύτερο αλλά όσο και να το κάνουμε για μια εταιρία (και όχι μόνο) τα 5 χρόνια είναι σημαντικά.
SpirosZ68 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Θα τους πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω, σε ευχαριστώ πολύ! Γενικά ψάχνω το κατα δύναμιν οικονομικό ανα σύστημα, οπότε δεν έχω στάνταρ μπάτζετ. Επειδή όμως έχω φτιάξει πολλά desktop μόνος μου, προτιμώ ενα έτοιμο εργοστασιακό σύστημα επειδή τα θεωρώ πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Τα mini που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω μου άρεσαν πολύ, γιατι ξέρω οτι δεν έχω απαιτήσεις και καίνε πολύ λίγο(πολύ βασικό). Για οθόνη, οι λιγότερες ίντσες μου κάνουν. Βλέπω οι μικρότερες που κυκλοφορούν είναι 19-20 ίντσες. Οι φθηνές dell είναι γύρω στα 100-120 ευρώ. Προτιμώ να είναι σχεδόν 4:3 και όχι πλατύτερες. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις εννοείται πως ακούω. Αφου θες μικρες οθονες και μαλιστα σε βολευουν οι 4:3 δες και για Refurbished 19" που τις βρισκεις τσαμπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα