Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα
Έχω ενα λαπτοπ toshiba satellite L50-B-11K και δεν μπορώ να το κάνω  format  γιατι δεν κάνει  boot  πουθενά,δοκίμασα  και CD και USB,προσπαθώντας  να βρω λύση κούμπωσα το σκληρό σε ενα αλλα υπολογιστή και τον έκανα διαμόρφωση και ύστερα τον έβαλα στο λαπτοπ ξανα μπας και κανει αλλα  δεν έγινε.
Μπορείτε να με βοηθήσετε???
μήπως εχει κάποιο κλείδωμα απο το  bios?

Δημοσ.

Δεν ξέρω το μοντέλο που έχεις αλλά εγώ που ήθελα να μπουτάρω από USB stick σε dell 5558 μπήκα στο BIOS (με F2) έκανα disable το secure boot και επέλεξα αντί για UEFI --> legacy στο μενού boot sequence/boot list option.

Δημοσ.

το εκανα φιλε  και τα πηρε κανονικα....ευχαριστο πολυ
αλλα τι κανουν αυτες οι επιλογες και έκοβαν το  boot?

Δημοσ.

Δεν το ξέρω αυτό. Αν όμως εγκαταστήσεις το λειτουργικό στον δίσκο μετά πιστεύω μπορείς να επαναφέρεις τις παλιές ρυθμίσεις στο bios.

Δημοσ.

το εκανα φιλε  και τα πηρε κανονικα....ευχαριστο πολυ

αλλα τι κανουν αυτες οι επιλογες και έκοβαν το  boot?

Legacy Mode βάζουμε μόνο για τα Windows 7, που δεν υποστηρίζει boot με EFI/UEFI.

Αν φόρτωσες Windows 8 ή Windows 10, τότε πρέπει να κάνεις boot σε EFI/UEFI.

Είναι χαζό να κάνεις boot με legacy (BIOS), γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι όλες τις δυνατότητες συνεργασίας του hardware με το λειτουργικό που προσφέρουν τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα.

To Secure Boot σε προφυλάσσει από το να μπουτάρεις από άλλη συσκευή εκτός από το  EFI boot partition για να μην γίνει καμιά μαλακία χωρίς να το θέλεις.

Δημοσ.

Thanks Euclides δεν το ήξερα, όταν πάω σπίτι θα το αλλάξω σε UEFI -αφού έχω win 10.

Απ ότι κατάλαβα το secure boot το θέλω disabled για να μπουτάρω όποτε χρειαστεί από USB stick.

Αλλιώς θα το έχω ξεχάσει όταν το ξαναχρειαστώ και θα ψάχνομαι  :-) .

Δημοσ.

Thanks Euclides δεν το ήξερα, όταν πάω σπίτι θα το αλλάξω σε UEFI -αφού έχω win 10.

Αν το κάνεις αυτό δεν θα σου μπουτάρει, γιατί η εγκατάσταση του λειτουργικού έγινε σε legacy.

Πρέπει είτε να γίνει εγκατάσταση από την αρχή σε EFI/UEFI, είτε να κάνεις ότι λέει αυτός:

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3s7ieq/convert_windows_10_from_old_mbr_bios_to_uefi/

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή σε EFI/UEFI.

Απ ότι κατάλαβα το secure boot το θέλω disabled για να μπουτάρω όποτε χρειαστεί από USB stick.

Σωστά.

Δημοσ.

Αν το κάνεις αυτό δεν θα σου μπουτάρει

Κάπου το διάβασα και το έκανα legacy πριν την εγκατάσταση.

Δεν πειράζει θα το ξαναφτιάξω...

Αλλά όταν είχε γίνει η εγκατάσταση έφτιαξα save image από το πρόγραμμα των windows.

Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό;

είσοδο στο BIOS > change to UEFI > boot από recovery disk (usb stick) > restore image

Θα το δοκιμάσω και αν δεν δουλέψει θα πάω για clean install.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα, 
στο δικό μου toshiba satellite c50-a-1jm με bios version 1.10,  δεν μπορώ να κάνω boot ούτε από cd ούτε από  usb ούτε από σκληρό. (φόρμαρα τον σκληρό σε desktop).
Στην καρτέλα Advanced, άλλαξα το change boot order  στη σειρά που ήθελα. Στη καρτέλα Security, έβαλα disabled to secure boot αλλά δεν βρήκα πουθενά το Boot mode ώστε να το βάλω CSM όπως διάβασα σε άλλο σημείο του φόρουμ. θεωρώντας ότι φταίνε τα bios, δεν μπόρεσα με κάποιο τρόπο να κάνω ένα στικάκι bootable έστω freedos ώστε να τρέξω από κει το update των bios που κατέβασα.

θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άμεση βοήθεια!

ευχαριστώ

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα...εκανα format σε ενα toshiba satellite L50Στη καρτέλα Security, έβαλα disabled to secure boot αλλά δεν βρήκα πουθενά το Boot mode ώστε να το βάλω CSM να κανω boot απο usb εβαλα τον δισκο σε ενα αλλο laptop τον φορμαρα εκανα install windows 10 αλλα τωρα μου βγαζει αυτο

https://imgur.com/sTAofui

Επεξ/σία από Podilatis13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...