Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω αυτό το mac με το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Το πήγα στο milaraki στην Θεσσαλονίκη και μου είπαν ότι είναι πρόβλημα σε logic board. Δεν μπορούν να το φτιάξουν. 

Γνωρίζει κανείς ειδικούς να επισκευάζουν logic board;

Παρακαλώ μόνο για απόλυτα έγκυρες συστάσεις. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω αυτό το mac με το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Το πήγα στο milaraki στην Θεσσαλονίκη και μου είπαν ότι είναι πρόβλημα σε logic board. Δεν μπορούν να το φτιάξουν. 

Γνωρίζει κανείς ειδικούς να επισκευάζουν logic board;

Παρακαλώ μόνο για απόλυτα έγκυρες συστάσεις. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

εδώ ρώτησες  ?

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά έφταιγε το υγρό το οποίο είχε πέσει, η μητρική είχει οξειδωθεί και μετά από καθαρισμό τρέχει μια χαρά. Ενημερωτικά, το πήγα στην i-red στην οποία έκαναν πολύ καλή δουλειά. 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. 

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Βιάστηκα να συγχαρώ παραπάνω την i-red αφού μετά από 3 ημέρες καλής λειτουργίας έκτοτε παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα. Επέστρεψα τον mac στην i-red αν και μου είπαν πως δεν έχει εγγύηση για τα όσα έκαναν, τον άφησα με δική μου πρωτοβουλία και πάλι. Το ζήτημα της εγγύησης είναι μια άλλη συζήτηση.

Μου τηλεφώνησαν και την επόμενη μέρα τον πήρα πίσω. Μου είπαν ότι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και τον πήρα πίσω. Προφανώς τον άνοιξαν 2-3 φορές, έτυχε να λειτουργήσει και θεώρησαν πως δεν έχει κάποιο θέμα.

--

Τα προβλήματα παραμένουν και είναι αυτά τα οποία περιγράφω εδώ. Ταλαιπωρώντας τον μια εβδομάδα μπόρεσα να κατανοήσω την συχνότητα των προβλημάτων. 

Το τυπικό είναι το εξής έχοντας τον ανοιχτό από πριν:

• Μόλις ανοίγω το καπάκι λειτουργεί για λίγο (περίπου μισό λεπτό) κανονικά και μετά σβήνει. 
  • Πατώ το power button ανοίγει και ξανασβήνει κατευθείαν χωρίς να ανοίξει η οθόνη. Αυτό πρέπει να γίνει 2-3 φορές.
  • Κατόπιν ακούγεται πιο δυνατά ο ήχος εκκίνησης και εμφανίζεται το prohibity sign. 
  • Τον κλείνω μέσω powerbutton και τον ανοίγω με ram-reset, εμφανίζεται το μήλο, εξαφανίζετε για 2 δεύτερα και ανοίγει κανονικά μετά.

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας εκ των προτέρων,

Βασίλης

Δημοσ.

Αρχικα το πρωτο καταστημα που το πηγες το θεωρω καλυτερο απο το 2ο. Οσο για το οτι στο επισκευασε η ired Και μετα σου ειπαν οτι δεν παρεχουν καμια εγγυηση για την επισκευη που εκαναν, ειναι για καταγγελια.

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικα το πρωτο καταστημα που το πηγες το θεωρω καλυτερο απο το 2ο. Οσο για το οτι στο επισκευασε η ired Και μετα σου ειπαν οτι δεν παρεχουν καμια εγγυηση για την επισκευη που εκαναν, ειναι για καταγγελια.

Αρχικά το πρώτο κατάστημα όπως το παρέλαβε, έτσι το έστειλε πίσω. «Δεν αγγίζουν μητρικές», επομένως όσο καλό και αν είναι, δεν κάνει την δουλειά που θέλω. Είναι σαν να πηγαίνεις στον οφθαλμίατρο και να σου λέει «Μπορώ απλά να σου πω ότι έχεις καταρράκτη, δεν μπορώ όμως να σε εγχειρήσω, να πας αλλού.»

Η αναφορά σχετικά με την i-red έχει και καταγγελτικό χαρακτήρα. Στο site τους πολύ έξυπνα αναγράφεται «3 μήνες εγγύηση» αλλά αν το ψάξεις καλά στο site αναφέρονται αποκλειστικά στα εξαρτήματα τα οποία αντικαθιστούν. 

Το πρόβλημα παραμένει. ..

Δημοσ.

Ρώτα και στο makeitwork.gr

Δεν έχω πάει ποτέ οπότε δε μπορώ να πω με σιγουριά, έχω ακούσει όμως οτι είναι πολύ εξειδικευμένοι.

Δημοσ.

μην ρωτας κανεναν(ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προκειτε να σου δωσει εγγυηση μηνων για το θεμα σου) 

θελει αντικατασταση η μητρικη-logic board...τσαμπα εσκασες 90ε(?).καμμια φωτο εχεις,σου εδωσαν?φαινετε καπου οξυδωση κτλ?

aliexpress,ebay κατι τετοιο..και ολα αυτα εφοσον ανοιξεις το λαπτοπ και δεις το s.n. κτλ.απο motherboard

Δημοσ.

Αρχικά το πρώτο κατάστημα όπως το παρέλαβε, έτσι το έστειλε πίσω. «Δεν αγγίζουν μητρικές», επομένως όσο καλό και αν είναι, δεν κάνει την δουλειά που θέλω. Είναι σαν να πηγαίνεις στον οφθαλμίατρο και να σου λέει «Μπορώ απλά να σου πω ότι έχεις καταρράκτη, δεν μπορώ όμως να σε εγχειρήσω, να πας αλλού.»

Η αναφορά σχετικά με την i-red έχει και καταγγελτικό χαρακτήρα. Στο site τους πολύ έξυπνα αναγράφεται «3 μήνες εγγύηση» αλλά αν το ψάξεις καλά στο site αναφέρονται αποκλειστικά στα εξαρτήματα τα οποία αντικαθιστούν. 

Το πρόβλημα παραμένει. ..

Απο οσο ξερω αναλαμβανουν μητρικες, απλα ισως το συγκεκριμενο θεμα δε το ανελαβαν γιατι αν γινεται μεσω rebailing, ξερανε οτι θα το ξαναπαρουσιασει. Τωρα για αυτο που λεει η iRed, δε μπορει να σου λεει οτι δεχομαι να το αναλαβω, αλλα αν χαλασει την επομενη ημερα δεν φερω ευθυνη. Οσο εξυπνα και να το εχουν γραψει, υπαρχει ευθυνη οταν παρεχεις μια υπηρεσια και ειτε πρεπει να στο  διορθωσουν, ειτε να σου επιστρεψουν το ποσο. Μην το αφησεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει καμια οπολυτως περιπτωση -δηλαδη το κ#λο τους κατω να χτυπανε!-
η αποδειξη (η τιμολογιο) εργασιων, να μην αποτελει [και την] εγγυηση εργασιων.
:shifty: 
Βεβαιως, για ορισμενο ορισμενο χρονικο διαστημα μεν, αλλα οχι αστειο = 3ημερο...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Τελικά τι έκανες?

Καλή μέρα,

Τελικά το άφησα ως έχει, λειτουργεί προς το παρών απλώς στη εκκίνηση αρκετές φορές κάνει τα παραπάνω περίεργα. 

Β

Δημοσ.

Θα σου συνιστούσα να αλλάξεις την καλώδιο ταινία του σκληρού.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την συνδρομή.

Η ταινία είναι κάτι που πέρασε από το μυαλό μου αλλά από ότι ξέρω το σύμπτωμα της χαλασμένης καλωδιοταινίας είναι η λευκή οθόνη με τον φάκελο και το ερωτηματικό. Έτσι δεν είναι; 

Στην δική μου την περίπτωση βγαίνει η λευκή οθόνη με το prohibitory sign σε συνδυασμό με όλα τα προαναφερθέντα θέματα. 

Αν το πρόβλημα έγκειται στην καλωδιοταινία του σκληρού, δεν θα έπρεπε (πέρα από το σχετικό σύμβολο) να κρασάρει εν ώρα καλής λειτουργίας; 

Αν όχι, υπάρχει κάποιος τρόπος να εκκινήσω το Mac με εξωτερικό σκληρό προκειμένου να απομονώσω αυτό το ενδεχόμενο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...