Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή golf 5

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Μάλλον εκεί καταλήγω εγώ.. Στο να το κρατήσω , αλλα δεν το πειράζω άλλο αρκεί να συγκρατηθω.

ΦΠΕ και 215 ειναι αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Big turbo και δωρο το lag και οι εξτρα βενζινες :D

Βασικα δεν εχω καταλαβει τι θελει ο ts.

Απλα ενα πιο καινουργιο μοντελο;

Καλυτερες επιδοσεις;

Το συγκεκριμενο golf που σκεφτεται να παρει επειδη το εχει ερωτευτει πχ;

Στα 10.000χλμ το δικο μου το βλεπω να μην πιανει ουτε 7. Παντα για χρηση μεσα στη πολη και παντα μ ο,τι δειχνει η οθονη.

Ιστορικο χαμηλο σημειωθηκε στην Βουλιαγμενης προς Γλυφαδα σε μερα χωρις κινηση, νορμαλ δηλαδη, που το πηγαινα συντηρητικα γιατι θα φτανα νωρις στον προορισμου μου. 5.5 εδειξε.

Διαβαζω δηλαδη τα 8+ των φορντ και λεω πως κι ετσι...

Επειδη εχω και 1.4 του vag (συγκεκριμενα αυτο το προ 12ετιας με τα 101 αλογα) κι εχω και 1000ρι ford , σε καμια περιπτωση το ford δεν καιει παραπανω. Επισης τα 1000ρια ford που αναφερεις ειναι τουρμπατα και συμπεριφερονται ως 1600ρια-1800ρια στις επιδοσεις, αρα ειναι λογικο η καταναλωση να αντιστοιχει λιγοτερο σε ατμοσφαιρικου 1000ριου με 55-60 αλογα και περισσοτερο σε 1400ριου.

Τα οργανα οπως ειπωθηκε δεν λενε την αληθεια κι επιπλεον η Βουλιαγμενης χωρις κινηση δεν λογιζεται ως "εντος πολης" αλλα ως μικτος κυκλος αν οχι εκτος πολης.

Εντος πολης ειναι το σταματα-ξεκινα και οι συχνες αλλαγες ταχυτητων (και ταχυτητας). Βουλιαγμενης χωρις κινηση κρατας ανετα σταθερη ταχυτητα με χαμηλες στροφες και αντε το πολυ πολυ να σε πιασει και κανενα κοκκινο. Προφανως θα δεις χαμηλη καταναλωση.

Τη περιπτωση της Βουλιαγμενης την ανεφερα ως ιστορικο χαμηλο :P προφανως και δεν εχω τοσο συνεχεια, τις εγραψα τις συνθηκες αλλωστε!

Προ 12τιας δε ξερω τι γινοταν στο group και νομιζω δεν εχει και λογο αναφορας..αν το συγκρινεις δηλαδη με τωρινο 1000ρι , δεν ειναι λιγο ατοπο? εκτος αν εννοεις και παλιο 1.0

Παντως το δικο μου αυτοκινητο 8 παιζει να μην ειχε και ποτε, αντε να χε στις αρχες αρχες. Εντος πολης, με κινηση, ειναι γυρω στο 7. Σε μετρια κινηση ειναι κατω απο 7 πλεον , μετα τα 1000χλμ. Εθνικη δεν εχω βγει , το πιο μακρινο που χει παει ειναι Σουνιο με 6.2 περιπου.

• Like 1

Τα νουμερα που αναφερεις (πλην του πηγαινε-ελα Σουνιο) δεν βγαινουν ειδικα ΑΘηνα και χειμωνα για golf. Σε σημειο να ανησυχουσα για προβλημα στους αισθητηρες αν μου βγαζαν τετοιες ενδειξεις. Καλα ειναι να κατσεις να τα υπολογισεις με γεμισματα.

Συγκριση μπορω να κανω με οποιο vag θες που να βγαζει γυρω στα 125 αλογα -οσο δηλαδη το 1000ρακι μου που ξερω απο πρωτο χερι τι τρωει-, απλα σου μιλησα για χειροπιαστο παραδειγμα. Πιθανως αδικο αλλα δεν διαφερει και τοσο απο τις σημερινες καταναλωσεις.

• Like 1

Μια χαρα ειναι το αμαξι δεν εχει προβλημα :) Οταν δε το σκίζεις και το στρώνεις , τα νουμερα που δειχνει ειναι μια χαρα. Θα ανησυχούσα αν μου εδειχνε μες τη κινηση το 5.5 ή αν μου εδειχνε λιγοτερα απ αυτα που λεει η εταιρεια.

Τους υπολογισμούς τους βαριεμαι, αλλωστε για μενα ενα λιτρο πανω ενα λιτρο κατω, δεν εχει σημασια. Δεν ειμαι απ αυτους δηλαδη που τους γινεται εμμονη η καταναλωση, τα πηραμε για να τα χαιρομαστε.

Παντως επειδη κι εγω το χω υποψη οτι οι ενδειξεις των οθονών κλέβουν λιγο , ισως καποια στιγμη να το μετρήσω για να ξερω την απόκλιση

Όσοι έχετε δοκιμάσει και τους δύο τρόπους μέτρησης κατανάλωσης πόση απόκλιση βρίσκετε μεταξύ του trip computer και της μεθόδου γέμισμα / χιλιόμετρα;

• Like 1

Όσοι έχετε δοκιμάσει και τους δύο τρόπους μέτρησης κατανάλωσης πόση απόκλιση βρίσκετε μεταξύ του trip computer και της μεθόδου γέμισμα / χιλιόμετρα;

10-15%

• Like 2

10-15%

Άρα εντάξει, νορμάλ απόκλιση έχει ο υπολογιστής ταξιδίου. Αν υπολογίσεις ότι δεν θα έμεναν και ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα κάθε φορά που φουλάρεις είναι ακόμα μικρότερη.

Σαν να λέμε ταχύτητα από το κοντέρ ή από το gps :)

• Like 1

Επισκέπτης

Μια χαρά μετράει ιδίως μετά τα τελευταία updates της ecu.

Σύγκριση με 2 app στο android.

1. Λιτρα ανα γέμισμα και χλμ διανυθεντα.

2. Obd2 -> canbus -> λίτρα στο ρεζερβουάρ και υπολογισμός χλμ μεσω gps.

Η απόκλιση δεν είναι ουτε 5%

Μια χαρά μετράει ιδίως μετά τα τελευταία updates της ecu.

Σύγκριση με 2 app στο android.

1. Λιτρα ανα γέμισμα και χλμ διανυθεντα.

2. Obd2 -> canbus -> λίτρα στο ρεζερβουάρ και υπολογισμός χλμ μεσω gps.

Η απόκλιση δεν είναι ουτε 5%

Εγώ μόνο ό,τι γράφει το trip computer βλέπω...και όπως έγραψε και η margarita αν χάνει και μισό λίτρο οκ, δεν έγινε και τίποτα.

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι πόσα χιλιόμετρα μένουν όταν ο δείκτης είναι εντελώς κάτω, ακίνητος :)

• Like 1

Επισκέπτης

Μην το δοκιμάσεις εκτός αμα θες να αλλάζεις πίσω αντλία.

Στα μισά του κόκκινου εχω δει μια φορα 40χλμ υπόλοιπο και θεωρητικά μετα απο αυτά έχεις αλλα 30.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...