Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλείται αν έχει κάποιος τεχνικές γνώσεις /σέρβις/trouble shooting επάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο είτε r3/r4 να μου ρίξει ένα pm..

Τεσπά το ανεβάζω κι εδώ το θέμα ποτέ δε ξέρεις.

Ξεκίνησε το εν λόγω μαγειρικό σκεύος να μην ποστάρει με κάποια beep codes κλπ. η οθόνη έκανε τα δικά της, flashing κλπ. Μετά από general troubleshooting που προσπάθησα να κάνω δεν κατάφερα τίποτα κι επικοινώνησα με την Dell για να μου πουν keyboard shortcuts για αποφόρτιση κλπ. Δεν είχαν κάτι συγκεκριμένο να μου πουν, μόνο ότι είμαι εκτός εγγύησης και ότι είναι 500 ευρά η μητρική. Γενικά troubleshootings κάναμε λοιπόν με τα παιδιά από το τηλέφωνο, χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρόοδο, απλά περνούσαμε από error σε error. Δεν θυμάμαι κι εγώ από πόσα διαφορετικά beepcodes και  προβλήματα έχω περάσει αλλά τα τελευταία 2 βήματα μου πριν το κάνω το λάπτοπ upgrade pack για το acer μου είναι:

-5 beeps ->CMOS battery. Εδώ τα αλάνια της dell έχουν βάλει πλαστικό κάλυμμα πάνω από την μπαταρία για να μην μπορείς να την βγάλεις. ΔΕΝ ΞΕΡΩ γιατί. Το κουτί γενικά είναι καλοσχεδιασμένο σου εξηγεί σχεδόν τα πάντα και υποδεικνύει τρύπες, βίδες sockets κλπ. Τεσπά την κούνησα λίγο και μάλλον κατάφερα να την απομονώσω, εν τέλει την κούμπωσα κανονικά (εννοείται έχω βγάλει μπαταρίες, τροφοδοσίες κλπ)

-πατάω κουμπί τροφοδοσίας κι έχω 8 beeps. LCD Screen Issue λέει το manual οπότε φαντάστηκα ότι παρέδωσε πνεύμα η οθόνη. Διαβάζω όμως σε φόρουμ της dell ότι παίζει ένα τεράστιο λάθος στην εναλλαγή γραφικών και διορθώνεται με cmos reset (!) . Ε λοιπόν αποφάσισα να το αποσυναρμολογήσω όλο για να βγάλω το palmrest πληκτρολόγιο και να αφαιρέσω το πλαστικό κάλυμμα της μητρικής ώστε να είμαι ελευθερος να κάνω ότι θέλω στην μπαταρία. θα γίνει αύριο αυτό.

Από την κοινότητα μας απλά αναζητώ βοήθεια. Πχ αν το έχει συναντήσει κανείς αυτό, σε service ή στο δικό του μηχάνημα. Τι μπορώ να κάνω εαν παραμείνουμε στα 8 beeps μετά από το cmos reset κλπ.
Έχει κάποια σημασία να αλλάξω τα flex cables? είμαι σε θέση να το κάνω; δεν έχω κοιτάξει πως συνδέονται στην οθόνη, αν θέλουν κολλήσεις προφανώς δεν έχω μικροκολλητήρι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκάρω την οθόνη;

(το δεύτερο alienware που έχω και βγάζει σοβαρό πρόβλημα)

update 1: Έβγαλα την μπαταρία, πάτησα για 30 δευτερόλεπτα το power button, βραχυκύκλωσα τα άκρα, έβαλα τη μπαταρία πίσω και το ξεκίνησα. Πήρα 5 beep που είναι κανονικό, power off, power on και τώρα παίρνω πάλι 8 beep. (μόνο AC έχω πάνω, όχι μπαταρία)

update 2: τα 8 beep λέει η dell είναι lcd screen issue. Βγάζω hdmi και το συνδέω στην τηλεόραση, πάλι 8 Beep παίρνω, δεν ξέρω βεβαια αν προλαβαίνει να "δει" το hdmi. Παίζει τέτοιο ζήτημα; 

update 3: παρατηρώ ότι το fan της κάρτας γραφικών δεν λειτουργεί. μπορεί όμως να λειτουργεί με integrated και να είναι απενεργοποιημένη.. δεν έχω ιδέα.. 

κανείς καμιά ιδέα;

Επεξ/σία από underdogg
Δημοσ.

έκανες κάποια αναβάθμιση τελευταία,π.χ ραμ;;

Screenshot_514.png

στο ebay..μητρικές ξεκινούν απο τα μισά χρήματα που ζητάει η dell.

Δημοσ.

ευχαριστώ για το μήνυμά σου, όχι δεν άλλαξα τίποτα, ίσως όμως είχα κάνει χειροκίνητη εναλλαγή από discrete σε Integrated γραφικά.

λοιπόν το θέμα με το r5 είναι στο πλαστικό κάλυμμα της mobo. κοίτα δίπλα από το wlan την μπαταρία που είναι χωμένη.

θα στραφώ σε αγορά μητρικής μόνο αν ξέρω με σιγουριά ότι η Mobo πήγε περίπατο.

έκανες κάποια αναβάθμιση τελευταία,π.χ ραμ;;

στο ebay..μητρικές ξεκινούν απο τα μισά χρήματα που ζητάει η dell.

ευχαριστώ για το μήνυμά σου, όχι δεν άλλαξα τίποτα, ίσως όμως είχα κάνει χειροκίνητη εναλλαγή από discrete σε Integrated γραφικά.

θα στραφώ σε αγορά μητρικής μόνο αν ξέρω με σιγουριά ότι η Mobo πήγε περίπατο.

λοιπόν το θέμα με το r5 είναι στο πλαστικό κάλυμμα της mobo. κοίτα δίπλα από το wlan την μπαταρία που είναι χωμένη.

maxresdefault.jpg

Δημοσ.

πρέπει να αφαιρέσεις τα πλαστικά δυστυχώς,καλό είναι να γειωθεί-ς με κάποιο αντιστατικό βραχιολάκι..πρωτού ξεκινήσεις οτιδήποτε!

είναι ακριβό μηχάνημα πάντως και σε ανταλλακτικά..alienware βλέπεις! :-)

• Like 1
Δημοσ.

πρέπει να αφαιρέσεις τα πλαστικά δυστυχώς,καλό είναι να γειωθεί-ς με κάποιο αντιστατικό βραχιολάκι..πρωτού ξεκινήσεις οτιδήποτε!

είναι ακριβό μηχάνημα πάντως και σε ανταλλακτικά..alienware βλέπεις! :-)

ναι τώρα το παιδεύω...

θα το κόψω το πλαστικό εκεί πέρα να τελειώνουμε τώρα που το ανοιξα

edit, την εβγαλα με τα χίλια ζόρια. την μετράω και είναι 2.94Volt. Καλά είμαστε οεο; δεν έχω την παραμικρή ιδέα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

update 1: Έβγαλα την μπαταρία, πάτησα για 30 δευτερόλεπτα το power button, βραχυκύκλωσα τα άκρα, έβαλα τη μπαταρία πίσω και το ξεκίνησα. Πήρα 5 beep που είναι κανονικό, power off, power on και τώρα παίρνω πάλι 8 beep. (μόνο AC έχω πάνω, όχι μπαταρία)

update 2: τα 8 beep λέει η dell είναι lcd screen issue. Βγάζω hdmi και το συνδέω στην τηλεόραση, πάλι 8 Beep παίρνω, δεν ξέρω βεβαια αν προλαβαίνει να "δει" το hdmi. Παίζει τέτοιο ζήτημα;

update 3: παρατηρώ ότι το fan της κάρτας γραφικών δεν λειτουργεί. μπορεί όμως να λειτουργεί με integrated και να είναι απενεργοποιημένη.. δεν έχω ιδέα..

update 4: πήρα πάλι την dell, ο τεχνικός λέει μπορεί να είναι κάρτα γραφικών, μητρική ή οθόνη. για μητρική θέλουν 500 για vga 300 και για την οθόνη 200 +εργατικά. Επίσης δεν εγγυώνται για το σερβις πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πληρώσεις 500€ για μητρική αλλά να μην είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν το έχω συναντήσει αυτό ξανά σε σέρβις...

Τέλος πάντων, ούτε 500, ούτε 300, ούτε 200 θα δώσω στους κατσικανιάρηδες. θα συνεχίσω εδώ την οδύσσεια..

πάνω στην βιασύνη μου και τον εκνευρισμό μου με την μπαταρία (η dell λέει ότι δεν χρειάζεται να την βγάλεις κι ότι γίνεται η ίδια δουλειά με το power button, πράγμα που έχουν διαψεύσει πολλοί χρήστες σε ξένα φορα) δεν κοίταξα αν τα καλώδια της lcd είναι οκ... 
θα το κάνω αργότερα και θα τρέξω κι ένα BIST  για την lcd αν και θυμάμαι ότι δεν είχε οδηγήσει πουθενά. -Αν μπορώ βέβαια να το κάνω πλέον-

Επεξ/σία από underdogg
Δημοσ.

bios  battery οκ είναι.

δές εδώ

*το τροφοδοτικό δές τι τάση έχει στην έξοδο(pin) 

το παρακολούθησα αυτό το thread.. δεν είχαμε κάποια πρόοδο.

*19.43~46 οπότε είναι κομπλέ

οπότε μέχρι τώρα:

cmos reset    ✓

τροφοδοτικό  ✓                            

Δημοσ.

πολυ γρηγορα τα έφτυσε βαση του ειχες? λογικα θα εχει ξεκολλήσει καποιο τσιπακι στη vga η στην Motherboard και θα χρειαστει φουρνισμα     

Δημοσ.

πολυ γρηγορα τα έφτυσε βαση του ειχες? λογικα θα εχει ξεκολλήσει καποιο τσιπακι στη vga η στην Motherboard και θα χρειαστει φουρνισμα     

του είχα μια cm.  λες να βάλω φούρνο την vga έτσι κι αλλιώς; με τη μητρική δεν ξέρω πόσο απλό είναι έχει κανά 2 flex cables που είναι κολλημένα χωρίς slot. οι μητρικές των λάπτοπ φουρνίζονται ολόκληρες; τέλος πάντων θα το δω κι αυτό. 

απλά προσπαθώ να απομονώσω τα προβλήματα μπας και βγάλω άκρη ως προς την αιτία. προς το παρόν τύφλα. 

θα κάνω lcd test και θα δω τα fex μηπως το lvds κόβει βόλτες. δεν παρατήρησα κάτι περίεργο. ΜΟΝΟ 4 κολλήσεις νομίζω 2 διόδων ελάχιστα οξειδωμένες.

Ερώτηση, αν βγάλω την vga δεν θα το αναγκάσει να τρέξει με την integrated και να μην μπει στην διαδικασία να την τσεκάρει από το bios? έχει την  ΜΧΜ θύρα οπότε θα καταφέρω να την βγάλω.

Επίσης διάβασα ότι παίζει πρόβλημα με τον σένσορα θερμοκρασίας (πάντα για τα 8beep μιλάμε) και πολλοί σε ξένα φόρουμ το ξεπέρασαν λίγο ανορθόδοξα. Άλλος λέει το έβαλε πάνω σε aircondition, άλλος μετακόμισε σε περιοχή με 8C αντί για 30 και έφτιαξε μόνο του. Καμία γνώμη επ'αυτού; Ψάχνω τώρα τι σόι αισθητήρα έχει.. Βρήκα αυτό που δεν ξέρω κατά πόσο είναι 100% του λάπτοπ μου και με ένα Ctrl+F βρήκα εκεί που λέει για diode temp sensor. Δεν τον έχω δει πάνω στην μητρική και από την διάταξη που βλέπω αμφιβάλλω αν εγώ θα μπορώ να τον διορθώσω. Τεσπά βλέποντας και κάνοντας..

Δημοσ.

δοκιμασε με f12 αν μπείς bios αλλιώς με fn πατημενο αν μπαινει σε menu diagnostic

γενικα σου ανεβαζε θερμοκρασιες ; το είχες λιώσει σε παιχνιδια ;

μαλλον gpu προβλημα , μην την βαλεις σε φουρνο

• Like 1
Δημοσ.

δοκιμασε με f12 αν μπείς bios αλλιώς με fn πατημενο αν μπαινει σε menu diagnostic

γενικα σου ανεβαζε θερμοκρασιες ; το είχες λιώσει σε παιχνιδια ;

μαλλον gpu προβλημα , μην την βαλεις σε φουρνο

δεν μπαίνει σε τίποτα.. θερμοκρασίες είχε "κανονικές" για alienware. χτύπγαε 60άρια σε παιχνίδια. όχι δενν το έχω λιώσει.

οχι μην βαλεις στον φουρνο τιποτα ακομη ,η οθονη βγαζει γραμμες και τρεμοπαιζει? 

όχι δεν είχα flickering. πότε πότε αναβόσβηνε η οθόνη. 

Σόρρυ αυτό δεν το ανέφερα:

Υπήρξε περιόδος, αρχικά που πόσταρε στο BIOS αλλά ΔΕΝ έφτανε Windows loading (μαύρη οθόνη) και απο κει είχα τρέξει diagnostics. όλα κομπλέ είχαν βγει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...