Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συνάδελφοι τη διατριβή στις ανισώσεις  ...>...>... τη βασίζουμε σε δημοσιευμένα στοιχεία

ή απλά είναι αναμετάδοση μια γενικότερης αίσθηση που κυκλοφορεί?

Δεν απορρίπτω καμία πληροφορία, αλλά αν δεν ξέρουμε τα fault rates πως μπορούμε

να ξέρουμε ότι οι τάδε κάρτες χαλάνε ποιο συχνά από τις δείνα κάρτες?

Εγώ επειδή έχω και τον fanboyισμό με τα Asus, είχα ρωτήσει τον τεχνικό στο msystems

και μου είχε απαντήσει ότι το fault rate δεν έχει καμιά διαφορά ανάμεσα στις 970 Gigabyte

και 970 Asus (1-2 επιστροφές για κάθε 100 κομμάτια). Φυσικά οι πωλήσεις του msystems

μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου (ή μπορεί και να είναι).

Το παρουσιάζω σαν μια ένδειξη μόνο.

Τώρα όσο για το ποια πάει πιο ψηλά, τα 1550 πυρήνα και 8400 μνήμες που πιάνει η Asus μου,

με στοκ τάση δεν τα αλλάζω με καμιά Gigabyte:)

Το γράφω αυτό για να τονίσω ότι άμα σε θέλει η λοταρία του τσιπ, η υλοποιήση δεν

παίζει και τόσο ρόλο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν χωράει το κουτί σου προχωρά με gigabyte κατ'εμέ..εάν όχι, msi η επιλογή μου..

Εάν τώρα υπάρχει λιγο κασερι παραπάνω και αναλόγως βεβαιως πολλων παραμετρων ακόμα (σύστηματος κλπ) προτείνω 980ti ανεπιφύλακτα..fulgore μη βγούμε offtopic,έτοιμος εισαι :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε συνάδελφοι τη διατριβή στις ανισώσεις  ...>...>... τη βασίζουμε σε δημοσιευμένα στοιχεία

ή απλά είναι αναμετάδοση μια γενικότερης αίσθηση που κυκλοφορεί?

Δεν απορρίπτω καμία πληροφορία, αλλά αν δεν ξέρουμε τα fault rates πως μπορούμε

να ξέρουμε ότι οι τάδε κάρτες χαλάνε ποιο συχνά από τις δείνα κάρτες?

Εγώ επειδή έχω και τον fanboyισμό με τα Asus, είχα ρωτήσει τον τεχνικό στο msystems

και μου είχε απαντήσει ότι το fault rate δεν έχει καμιά διαφορά ανάμεσα στις 970 Gigabyte

και 970 Asus (1-2 επιστροφές για κάθε 100 κομμάτια). Φυσικά οι πωλήσεις του msystems

μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου (ή μπορεί και να είναι).

Το παρουσιάζω σαν μια ένδειξη μόνο.

Τώρα όσο για το ποια πάει πιο ψηλά, τα 1550 πυρήνα και 8400 μνήμες που πιάνει η Asus μου,

με στοκ τάση δεν τα αλλάζω με καμιά Gigabyte:)

Το γράφω αυτό για να τονίσω ότι άμα σε θέλει η λοταρία του τσιπ, η υλοποιήση δεν

παίζει και τόσο ρόλο.

Φιλε εαν ισχύουν τα παραπάνω σε πραγματικές συνθήκες δηλαδή gaming και οχι απλα σε bech για σκορ καλύτερα πήγαινε παίξε κανένα Λόττο γιατί την τύχη που έχεις, ειδικά με μνημη 8400 .
Δημοσ.

Φιλε εαν ισχύουν τα παραπάνω σε πραγματικές συνθήκες δηλαδή gaming και οχι απλα σε bech για σκορ καλύτερα πήγαινε παίξε κανένα Λόττο γιατί την τύχη που έχεις, ειδικά με μνημη 8400 .

μα τα bench  ειναι πιο απαιτητικα απο τα παιχνιδια, γι αυτο τα λεμε bench και τα χρησιμοποιουμε για να τεσταρουμε σταθεροτητα??

Δημοσ.

Η Asus 970 έχει Samsung μνήμες. Νομίζω οι περισσότερες 970 με Samsung μνήμες περνάνε τα 8000.

Οι υλοποιήσεις με Hynix μνήμες συνήθως κολλάνε κάτω από τα 7500.

Ένα Heaven με μνήμες στα 8500 και πυρήνα στα 1550.

post-262702-0-03181600-1460674070_thumb.png

24/7 έχω 1525 7400

Δημοσ.

μα τα bench  ειναι πιο απαιτητικα απο τα παιχνιδια, γι αυτο τα λεμε bench και τα χρησιμοποιουμε για να τεσταρουμε σταθεροτητα??

ποιος σου είπε φιλε ότι τα bench ειναι ποιο απαιτητικά απο παιχνίδια ? εκεί σου δείχνει πραγματικά το πόσο σταθερό είναι το overclocking σου ειδικά μερικά απαιτητικά game, και εσύ απ ότι κατάλαβα σίγουρα εννοείς την ψηστρα FurMark

Η Asus 970 έχει Samsung μνήμες. Νομίζω οι περισσότερες 970 με Samsung μνήμες περνάνε τα 8000.

Οι υλοποιήσεις με Hynix μνήμες συνήθως κολλάνε κάτω από τα 7500.

Ένα Heaven με μνήμες στα 8500 και πυρήνα στα 1550.

attachicon.gifheaven crop.png

24/7 έχω 1525 7400

Όταν εννοούμε overclocking πάντα εννοούμε σε 24/7 τουλάχιστον εγώ. Τα 1525 7400 τα θεωρώ νορμάλ εμένα η δικιά μου G1 σε 24/7 πάντα έφτανε 7900 μνημες και 1550 πυρινα χωρις ρεύμα .

Δημοσ.

Γενικότερα όσα λέτε συμφωνώ και εγώ παρόλο που έχω ASUS. Στη δικιά μου κάρτα Όταν το έψαχνα είναι η αλήθεια πως με μικρές διαφορές μεταξύ τους σε λεπτομέρειες δηλαδή η σειρά πήγαινε ως εξής: Gigabyte>MSI>ASUS αλλά οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Εγώ προτίμησα ASUS λόγω του κολλήματος μου και μόνο. Από θέματα ψύξης πάντως αυτό κατά γενική ομολογία οι G1 είναι πρώτες.

Για την ακρίβεια:

1. MSI στο κλοκάρισμα έβγαινε ψηλά εξίσου με την ASUS απλά υστερούσε στο θέμα ψύξης για αυτό ουσιαστικά και κάπου έπρεπε να σταματήσεις για να είσαι οκ με θερμοκρασίες.
  2. Gigabyte ήταν νούμερο 1 στη ψύξη της και μπορούσες να κλοκάρεις αλλά στις δοκιμές έδειξε ότι η ψύξη της ενώ θα μπορούσε να σηκώσει και άλλο δε τράβαγε όσο η MSI. (Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τις συγκεκριμένες κάρτες που δοκιμάζανε στα reviews που είχα διαβάσει εγώ)
  3. Η ASUS στο κλοκάρισμα πήγαινε πιο ψηλά από όλες αλλά δε τη βοηθούσε η ψύξη της καθόλου και οι θερμοκρασίες ήταν απαγορευτικές

Γενικότερα η Gigabyte πάει πιο μπροστά γιατί μπορεί να μη πάει πολύ ψηλά στο OC αλλά είναι πιο ολοκληρωμένη υλοποίηση από τις άλλες 2. Καλύπτει όλο το φάσμα των δυνατοτήτων της σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν εννοούμε overclocking πάντα εννοούμε σε 24/7 τουλάχιστον εγώ. Τα 1525 7400 τα θεωρώ νορμάλ εμένα η δικιά μου G1 σε 24/7 πάντα έφτανε 7900 μνημες και 1550 πυρινα χωρις ρεύμα .

Όσο την είχα με το μαμά cooler την έπαιζα 1550, 8400 24/7. Για αυτό και το έγραψα άλλωστε.

Από τότε που έβαλα το υβριδικό waterblock της alphacool και στο κουτί έχω ανοιχτούς

έναν 12άρη και δύο 14άρηδες στις 700 στροφές, δηλαδή δεν έχω (σχεδόν) καθόλου ροή αέρα μέσα στο κουτί,

τις έχω κατεβάσει για να μην ψηθούν. Όποτε μου τη βαράει και ανοίγω όλα τα φουρφούρια,

αν το θυμηθώ τις ανεβάζω, απλά δεν θα ένιωθα ειλικρινής αν έγραφα ότι ακόμα τις έχω στα 8400 24/7.

Επεξ/σία από Whitefanged

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...