Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα-Απορία με σκληρό δίσκο!

bad_freddy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι κάπως νέος στον χώρο των υπολογιστών (σε στάδιο εξέλιξης ακόμα) και αγόρασα πρίν ενα μήνα ενα καινούριο υπολογιστή παρατήρησα όμως ενα φαινόμενο που με προβλημάτισε αρκετά και όσα άτομα κι αν ρώτησα κανείς δεν μπόρεσε να μου δώσει μια σαφής απάντηση σχετικά με το πρόβλημα μου.

Λοιπόν, ο υπολογιστής εχει ενα σκληρό WD 40GB τον οποίο τον έχουν χωρίσει με partition σε 2 20άρηδες (18,6 GB ο καθένας για την ακρίβεια). Στον ενα σκληρό (D:) εγκαθιστώ τα παιχνίδια κλπ. ενώ τον C: τον έχω μόνο για προγράμματα κλπ. Αυτό που μου κάνει ο σκληρός και το έχει κάνει άλλες 1-2 φορές είναι το εξής για παράδειγμα: Είχα ενα παιχνίδι εγκατεστημένο το οποίο καταλάμβανε 800 ΜΒ στο δίσκο και το οποίο μόλις το έβαλα δεν έτρεχε. Αφού δοκίμασα διάφορους τρόπους χωρίς αποτέλεσμα, αποφάσισα να το κάνω Uninstall και να το ξανα εγκαταστήσω μήπως και έφταιγε αυτό.

Πρίν το uninstall είχα 6,25 GB ελέυθερα, κάνω το uninstall, παραμένει 6,25 και όταν το εγκαθιστώ ξανά μου τρώει άλλα 800 ΜΒ με αποτέλεσμα να έχω τώρα 5,47 έχοντας βγάλει και ξαναβάλει το ίδιο πράγμα! Τι συμβαίνει??? Το ξανάκανε άλλη μια φορά αλλά ήταν λίγος ο χώρος που μού 'φαγε οπότε δεν με ένοιαξε ιδιαίτερα... Τώρα όμως? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή κάτι να με βοηθήσει να βρώ τα χαμένα ΜΒ? Γιατί αν συνεχίσει έτσι να μου τρώει τον χώρο τι θα κάνω σε λίγο καιρό?

Ελπίζω να καταλάβατε το πρόβλημα μου και να με βοηθήσετε γιατί κοντεύω να σκάσω! :evil:

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υ.Γ. Εχω δοκιμάσει όλα τα προγράμματα των Windows (Defraf, Clean disk, Scan disk κλπ.) δέν έκαναν τίποτα...

Δημοσ.
mipon anti gia "Recycle Bin" sou grafei "Norton Protected Recycle Bin" an nai pata deksi clik pano tou kai pata empty "Norton Protected Files" ....gia des an isxiiei afto...

Φίλε μου το έκανα και επανήλθε στα 6,22 GB! Σ' ευχαριστώ πολύ είχα κάπου στα 1300 files εκεί πέρα αλλά δεν φαινόταν πουθενά! :D

Να ρωτήσω και άλλη μια παρόμοια απορία που έχω: Στον C: που έχω μόνο τα Windows και προγράμματα (τον χρησιμοποιώ ελάχιστα) αν μπώ εκέι και τσεκάρω όλους τους φακέλους είναι σύνολο κάπου στα 3 GB. Πώς γίνεται να μου λέει οτι έχω free space 12.8 απο τα 18,6 GB? Δηλάδή σχεδόν το διπλάσιο (6 GB)... Μπορώ να κάνω κάτι και γι' αυτό?

Η ερώτηση βέβαια απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στον φίλο Dark_son20...

Δημοσ.

Αρκετό χώρο χρησιμοποιούν κάποιες λειτουργίες του λειτουργικού σου.

Virtual Memory / ο σκουπιδιάρης κτλ. σε 98/ΜΕ, + hibernation / system restore σε XP.

Από αυτά πείραξε ότι θες, την εικονική μνήμη ΜΗΝ την απενεργοποιήσεις, και μην της δώσεις πάνω από 3,4 x της φυσικής σου σε min ή max.

sc

Δημοσ.
Αρκετό χώρο χρησιμοποιούν κάποιες λειτουργίες του λειτουργικού σου.

Virtual Memory / ο σκουπιδιάρης κτλ. σε 98/ΜΕ' date=' + hibernation / system restore σε XP.

Από αυτά πείραξε ότι θες, την εικονική μνήμη ΜΗΝ την απενεργοποιήσεις, και μην της δώσεις πάνω από 3,4 x της φυσικής σου σε min ή max.

sc[/quote']

Καλά για να τα πειράξω αποκλείεται (ΧΡ έχω) γιατί δεν ξέρω απ΄αυτά απλά δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτά τα 3 GB που "λείπουν" είναι κάτι το φυσιολογικό ή συμβαίνει κάτι άλλο...? :?:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...