sancroth Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Φιλοι και φιλες καλησπερα. Οντας τελειοφοιτος σπουδαστης πληροφορικης εφτασε το σημειο που αναλαμβανω την εκπονηση της πτυχιακης μου εργασιας.Σαν θεμα επελεξα το motion capture.Που θελω να καταλειξω και γιατι ποσταρω θα μου πουν καποιοι Stay with me... Λοιπον.Βασικη μου ιδεα ειναι να χρησιμοποιησω καποιο ειδους αισθητηριου που θα μου επιτρεπει τη συλλογη δεδομενων και εγω με τη σειρα μου να τα μεταφερω σε ενα δικο μου λογισμικο που θα rendaro ενα μοντελο και θα το κινω αναλογα με τα δεδομενα που περνω. Τα θεματα που ζηταω τη γνωμη σας ειναι τα εξης: 1)Ποια γλωσσα θα μπορουσε να προσφερει αναλογα tools για κατι τετοιο?Δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα παω για real time η οχι..Η ιδεα οπως τη σκεφτομαι ειναι ενα παραθυρο με διαφορα buttons Κλπ και καπου μεσα ενα εσωτερικο παραθυρο που γινεται το render του μοντελου. 2)Τι αισθητηρια θα ηταν καλυτερα να χρησιμοποιησω? Η πρωτη μου σκεψη ηταν επιταχυνσιομετρα απο τα οποια θα μετετρεπα την επιταχυνση σε σχετικες γωνιες κινησεις και ταχυτητα. Με λιγη ερευνα βρηκα οτι υπαρχουν και Position Sensors/Displacement Sensors.Αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει/δει κατι τετοιο απο κοντα ποτε οποτε δεν ξερω και τι ακριβως να περιμενω. Και βεβαια τελικη ερωτηση.Πιστευεται οτι σαν θεμα γινεται να βγει κατι καλο?Η ονειροπολω? Να συμπληρωσω οτι και στο προγραμματισμο και στα μαθηματικα ειμαι πολυ καλος.Καθως και εχω γνωσεις ρομποτικης(υποθετω θα χρειαστουν οι βασικοι κανονες περι αξονων κινησεως κλπ). Ευχαριστω πολυ για το χρονο ολων σας!
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Εγώ θα ήθελα να δω μια παρουσίαση του τελικού αποτελέσματος να γουστάρω! Δεν έχω να σου προτείνω κάτι, απλά δες το spare parts και προχώρα ακάθεκτος. Άντε να φορέσουμε κι εμείς γυαλιά στο MIT.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα