Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως είναι γνωστό, το Samsung Galaxy S7 –αλλά και το Galaxy S7 edge- κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις, με Qualcomm Snapdragon 820 SoC και με Samsung Exynos 8890 Octa SoC.

Τώρα, και χάρη στην βάση δεδομένων του γνωστού εργαλείου benchmarking, Geekbench, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά δύο ακόμη εκδόσεις του Galaxy S7, που θα βασίζονται στα κορυφαία chipsets της MediaTek, Helio X20 και Helio X25 (MT6797 και MT6797T).

Ένα smartphone, με την ονομασία SM-G930W8 έκανε την εμφάνιση του στην βάση δεδομένων του δημοφιλούς benchmarking tool, και μάλιστα σε δύο εκδόσεις, με τα δεκαπύρηνα system-on-chips της MediaTek, Helio X20 και Helio X25. Πρόκειται για το ίδιο SoC στην ουσία, αλλά στην περίπτωση του Helio X25, οι χρονισμοί είναι υψηλότεροι.

Βλέποντας τα αποτελέσματα στο Geekbench, το Helio X20 είναι πιο αργό από το Exynos 8890 SoC της Samsung, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδευόταν από 3GB RAM, και όχι από 4GB όπως τα άλλα μοντέλα. Η συσκευή ωστόσο με το Helio X25 είχε παραπλήσια απόδοση με αυτή του μοντέλου με το Exynos 8890 SoC, οπότε πρόκειται για μία αρκετά υποσχόμενη πρόταση.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: GSMArena

Δημοσ.

κανας κινεζικος κλωνος θα ειναι

πως φαίνεται ο άνθρωπος που διάβασε μόνο τον τίτλο της είδησης με τα στερεότυπα του να συμπληρώνουν το υπόλοιπο άρθρο.

• Like 2
Δημοσ.

Η ουσια ειναι στην τιμη γιατι αν η διαφορα ειναι 30-40 ευρω δεν πιστευω κανενας να προτιμησει τον MTK απο τον Exynos χωρις φυσικα να εχω προβλημα με τους MTK ετσι και αλλιως τα 9-10 κινητα που περνανε απο τα χερια μου Κινεζικα ειναι και το 90% εχουν MTK

Δημοσ.

Χμμ...μήπως αφορά το S7 Active; Αν και υποτίθεται ότι το S7 Active της ΑΤ&Τ θα είναι το SM-G891A. Anyway...θα δείξει!

Δημοσ.

Γιατι δε λανσαρε παγκοσμιως ενα SoC να τελειωνει? Παρα εχει τον snap 820, τον exynos και τωρα τους δυο της mediatek...

Δε καταλαβαινω το σκεπτικο..

Δημοσ.

Γιατι δε λανσαρε παγκοσμιως ενα SoC να τελειωνει? Παρα εχει τον snap 820, τον exynos και τωρα τους δυο της mediatek...

ειναι πολυ απλο δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι.για να εχει ο καταναλωτης να επιλεξει αναμεσα σε περισσοτερες επιλογες.και φυσικα γιατι η sammy ειναι τεραστια εταιρια και απλα γιατι μπορει να κανει κατι τετοιο. 

Δημοσ.

ειναι πολυ απλο δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι.για να εχει ο καταναλωτης να επιλεξει αναμεσα σε περισσοτερες επιλογες.και φυσικα γιατι η sammy ειναι τεραστια εταιρια και απλα γιατι μπορει να κανει κατι τετοιο. 

Ναι αυτο ειναι ενας λογος.. Βεβαια δε στεκει καπου αυτο που λες οτι γινεται επειδη ειναι μεγαλη εταιρεια..

Ενας αλλος λογος δε θα ηταν να βγαλει ενα ενιαιο SoC για να μη μπερδευεται ο οποιοσδηποτε αδαης στο τι αγοραζει?

Δηλαδη ετσι κ αλλιως εχει περασει στο κοσμο οτι το S7 ειναι ναυαρχιδα.

Γιατι να το κανει αυτο με τις διαφορετικες επιλογες και δε ριχνει στη αγορα μια καινουρια συσκευη..

Λεω εγω τωρα.

Πραγματικα ρωταω με ειλικρινια γτ με μπερδευει λιγο αυτη η πολιτικη.

Δηλαδη θα υπαρχουν στο τελος 4 ιδιες συσκευες με 4 διαφορετικα SoC?? Και ισως με διαφορετικη τιμη?

Δε θα κανει κακο στο brandname του S7?

• Like 2
Δημοσ.

Τεράστια εταιρεία σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει τους πολλούς κωδικούς με γρήγορες αναβαθμίσεις. Δεν νομίζω να ισχύει σε υπάρχοντα μοντέλα με μοντέλα με 2 διαφορετικούς επεξεργαστές (Snap + Exynos) πόσω δε μάλλον με 4...

Το S5 τώρα πήρε την Marshmallow όταν Μ8,G3 την έχουν πάρει εδώ και καιρό.

Για μένα είναι ανούσια η παρουσία και άλλου μοντέλου με διαφορετικό επεξεργαστή. Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό?

Δημοσ.

Η ουσια ειναι στην τιμη γιατι αν η διαφορα ειναι 30-40 ευρω δεν πιστευω κανενας να προτιμησει τον MTK απο τον Exynos χωρις φυσικα να εχω προβλημα με τους MTK ετσι και αλλιως τα 9-10 κινητα που περνανε απο τα χερια μου Κινεζικα ειναι και το 90% εχουν MTK

Η οποία διαφορά δεν δικαιολογείται από πουθενά να υπάρχει, ειδικά με το X25 που έχει παραπλήσιες επιδόσεις με τον Exynos. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνει φθηνότερα τους Helio απ' όσο της κοστίζει να κατασκευάσει τους Exynos.

Απλά, εταιρείες είναι και κάνουν συνεργασίες για το μέλλον. Δεν μπορείς να κλείνεις την πόρτα σε κανέναν έτσι όπως είναι η αγορά σήμερα. Μπορεί να έκλεισε κάποιο συμβόλαιο να κατασκευάσει η Samsung τα μελλοντικά SoC της Mediatek αντί της TMSC που τα κατασκευάζει τώρα. Ειδικά αν αληθεύουν οι φήμες που θέλουν την Apple να μεταφέρει όλη την παραγωγή της στην TSMC.

• Like 2
Δημοσ.

Η μονη σκέψη που κάνω εγώ ειναι ότι έχει τεράστια ζήτηση και δεν φτάνουν τα αποθέματα επεξεργαστών. Αν όχι πιστςυω οτι δεν θα ειναι τουλαχιστον s7 αν οχι απλως φήμη

• Like 2
Δημοσ.

Μήπως πρόκειται να βγάλει Update για κανένα?  Οχι,  οποτε βγαλε με όποιον επεξεργαστή υπάρχει.. 

• Like 1
Δημοσ.

Για να μη δινει αναβαθμισεις και για να κανει δυσκολη τη ζωη στους developers.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...