Harisgsxr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Καλησπερα σας,αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα: Εχω σαν Main OS τα Windows 10 Nt,καθως λοιπον χρειαζομουν αμεσα τα windows xp για την χρηση συγκεκριμενων εφαρμογων εσπευσα και δημιουργησα ενα partition στον βασικο μου δισκο και περασα σε αυτον σε συστημα αρχειων NTFS τα windows xp.Το προβλημα τωρα ειναι πως δεν μου εμφανιζει κανενα startup dialog για να επιλεξω εαν θελω να Bootaρω με win 10 η xp και ως αποτελεσμα μπαινει απευθειας στα xp.Πριν ανοιξουν τα Xp υπαρχει μονο ενα dialog Που μου λεει για checking disks με επιλογη ESC στα 10sec(εαν δεν πατησω καποιο πληκτρο κανει ελεγχο σε stage 1 stage 2 stage 3) και στη συνεχεια Bootαρουν τα xp.Τι μπορω να κανω ετσι ωστε να μπορω να επιλεγω το λειτουργικο που θα μπαινω? Ευχαριστω εκ των προτερων!
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Τρέξε την ελεύθερη έκδοση του easybcd,πάνε add new entry ασε την επιλογή που έχει σε win10 και στο drive βάλε το γράμμα μονάδας που έχει το διαμέρισμα με τα 10 όπως σου εμφανίζεται μέσα από τα xp. Στην καρτέλα boot menu μπορείς να ορίσεις και σε ποιο να μπαίνει αν δεν κάνεις επιλογή και πόσο να περιμένει. Και άλλη φορά κάνε την δουλειά σου με virtual αν γίνεται. 1
Harisgsxr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Τρέξε την ελεύθερη έκδοση του easybcd,πάνε add new entry ασε την επιλογή που έχει σε win10 και στο drive βάλε το γράμμα μονάδας που έχει το διαμέρισμα με τα 10 όπως σου εμφανίζεται μέσα από τα xp. Στην καρτέλα boot menu μπορείς να ορίσεις και σε ποιο να μπαίνει αν δεν κάνεις επιλογή και πόσο να περιμένει. Και άλλη φορά κάνε την δουλειά σου με virtual αν γίνετε. Θα το δοκιμασω αμεσως και ελπιζω να λυθει το θεμα.Σχετικα με virtual και τα λοιπα,προσπαθησα αρχικα με το oracle,αλλα λογο του οτι χρησιμοποιω επαγγελματικο προγραμμα που χρειαζεται HASP δεν μου το αναγνωριζε.
Grim Ripper Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Λόγο του ότι έβαλες παλιότερο λειτουργικό μετά από καινούργιο χάλασε ο bootloader. Πάντα πάμε από παλιότερο->καινούργιο->Unix όταν κάνουμε εγκατάσταση παραπάνω από ένα λειτουργικά αλλιώς επιδιορθώνουμε το bootloader.
Harisgsxr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Λόγο του ότι έβαλες παλιότερο λειτουργικό μετά από καινούργιο χάλασε ο bootloader. Πάντα πάμε από παλιότερο->καινούργιο->Unix όταν κάνουμε εγκατάσταση παραπάνω από ένα λειτουργικά αλλιώς επιδιορθώνουμε το bootloader. Αυτο διορθωνεται απο Console με εντολη \bootrec fixmbr?
Grim Ripper Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δοκίμασε το, το πιθανότερο είναι ναι. Αλλιώς το easyBCD που σου πρότειναν. http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/ https://neosmart.net/wiki/recovering-windows-bootloader/
Harisgsxr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Με το Console δεν εφτιαξε,το BCD μου πεταει error opening BCD registry.Δεν μπορω να καταλαβω πως λυνετε αυτο.
Grim Ripper Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Το console/cmd πως το έτρεξες; Ελπίζω από dvd/usb των win10. Δες και αυτό. https://www.boyans.net/dual-boot-repair-windows-10.html
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Αυτο διορθωνεται απο Console με εντολη \bootrec fixmbr?Το mbr είναι μόνο για να δώσει εκκίνηση ο δίσκος,αφού μπαίνει σε λειτουργικό δεν έχει σχέση. Διαμέρισμα πως έκανες; Τώρα αν μπεις στην διαχείριση δίσκων σου εμφανίζει το διαμέρισμα τον 10; Το easybcd έχει και μια καρτέλα bcd deployment όπου μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό bcd ,πρέπει να το δημιουργήσεις στο διαμέρισμα από το οποίο γίνεται η εκκίνηση του Η/Υ. (και μετά να το επεξεργαστείς) Μπαίνεις όμως τώρα σε λημέρια όπου αρχίζει και γίνεται πολύπλοκο οπότε και επικίνδυνο το όλο θέμα.
Harisgsxr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Παιδια επειτα απο αλλεπαλληλες εγκαταστασεις,τα διεγραψα ολα και περασα πρωτα τα xp επειτα ανοιξα αλλο part και περασα τα 7 και επιτελους εστρωσε.Υπηρχε θεμα με την σειρα των os λογω windows boot loader.Και μιας και δεν ειχα κρατησει restore τα 10 περασα τα 7 που ειχα ευκαιρα.Παντως σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.
Harisgsxr Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2016 Ρε παιδια Παλι εχω προβλημα,Ενω ολα κυλουσαν καλα,ξαφνικα παω να μπω στα xp και μου κολλαει στο σημειο μετα την φορτωση τους.Τι μπορει να συμβαινει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα