Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ

Απέναντι απο το σπιτι μ γυρω στα 50-100 μετρα εχω wifi του δημου πιάνω σχεδων 1 γραμμή με μια καιραιουλα tp link που εχω η ερώτηση μου ειναι με κατι τέτοιο.http://www.ebw.gr/el/Product/1305848/Ubiquiti-AIR-GRID-m2-HP-20dBi-30km-AG-HP-2G20. Θα ειμαι καλλυμενος η μιπως ειναι overkill επισης ηθελα να ρωτισω η συγκεκριμένη συνδέεται σε access point με αποσπομενη κεραία η οχι αν έχετε να μου προτείνετε κατι καντε το!!

Δημοσ.

Πέρα από τον τίτλο του νήματος, ναι η κεραία που παραθέτεις κάνει. Βέβαια είναι ελλειπες το site, δεν λέει όλα τα specs του προϊόντος. Το θέμα είναι ότι είναι παραβολική-κατευθυντική και πιάνει την μπάντα των 2.4Ghz που μας ενδιαφέρει. Δεν λέει κάτι περί καλωδίου και κοννέκτορα. Στο skroutz μπορείς να βρεις φθηνότερες εξωτερικές κεραίες. Το θέμα είναι ο κοννέκτορας. Αν είναι Ν και το ΑΡ έχει αποσπώμενη κεραία με SMA πρέπει να βάλεις αντάπτορα που μειώνει το κέρδος κατά 1db. Επίσης δεν πρέπει να είναι μεγάλο σε μήκος το καλώδιο από την κεραία στο access point γιατί θα έχεις πτώση τάσης πάνω στο καλώδιο και θα εξασθενεί πολύ το σήμα. Αν δεν καθίσταται δυνατό να είναι μικρό το μήκος του καλωδίου, τότε αν δημιουργούνται θέματα βάζουμε ενισχυτές. Απλά δες αυτό με τους κοννέκτορες N ή SMA. Επίσης, το ασύρματο που το πιάνεις απέξω και το φέρνεις μέσα δεν μπορείς να το επανεκπέμψεις μέσα με μία δεύτερη εργοσταστιακή κεραία του ίδιου ΑΡ (ίδια ασύρματη κάρτα δικτύου) διότι θα δημιουργούνται προβλήματα που έχουν να κάνουν με το λογισμικό του ΑΡ και τις διαφορετικές σύνθετες αντιστάσεις των κεραιών. Οπότε βάζεις το ΑΡ να παίξει wireless client και να σου φέρει το σήμα μέσα ενσύρματα πλέον από την θύρα ethernet που διαθέτει. Δηλαδή θες ΑΡ με με μία βιδωτή κεραία μόνο στην οποία αντί να βάλεις την εργοστασιακή βάζεις την εξωτερική και το κάνεις client mode. Τώρα το τί θα το κάνεις από εκεί και πέρα το ενσύρματο είναι άλλο θέμα, πέραν του thread. Το πρόβλημα είναι ναι φέρεις μέσα στο σπίτι το δημόσιο δίκτυο με καλή απόδοση. Τα υπόλοιπα άπτονται των δικών σου αναγκών. Επίσης, επειδή πρόσφατα είχε ανοιχτεί ένα παρόμοιο νήμα, δες και την δυνατότηα για κεραία με εσωτερικές κάρτες δικτύου που δίνει το σήμα που πιάνει από ethernet θύρα που διαθέτει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...