Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την τωρινη Ευρωπαικη νομοθεσια τα προγραμματα δεν μπορουν να κατοχυρωθουν για διπλωμα ευρεσιτεχνιας εκτος και αν προκαλουν αλλαγες σε μηχανηματα .Θεωρειτε σωστο να κατοχυρωνονται προγραμματα  για προστασια κλοπης πρωτοποριακων εφαρμογων αλγοριθμων απο μεγαλες εταιρειες ?

  • Moderators
Δημοσ.

Η "εφαρμογή αλγορίθμων" είναι ο κώδικας, ο οποίος αποτελεί ήδη ιδιοκτησία της εταιρείας και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άδεια. Τι ακριβώς ρωτάς;

Δημοσ.

αυτό προλαμβάνεται με το να δίνεται μόνο το executable προς τα έξω. από την άλλη δεν βλέπω γιατί πρέπει να κατοχυρώνονται τα προγράμματα. Πχ θα κατοχυρωνόταν ένα παπούτσι; και μετά οι υπόλοιποι δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν παπούτσια; όχι κατοχυρώνονται οι τεχνολογίες για το κάθε παπούτσι από τον κάθε κατασκευαστή. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα παπούτσι.

Δημοσ.

Με την τωρινη Ευρωπαικη νομοθεσια τα προγραμματα δεν μπορουν να κατοχυρωθουν για διπλωμα ευρεσιτεχνιας εκτος και αν προκαλουν αλλαγες σε μηχανηματα . Θεωρειτε σωστο να κατοχυρωνονται προγραμματα  για προστασια κλοπης πρωτοποριακων εφαρμογων αλγοριθμων απο μεγαλες εταιρειες ?

 

ΟΧΙ

  • Like 1
Δημοσ.

Οι αλγόριθμοι στις USA γίνονται πατέντες. Γενικά κάθετί που μπορεί να περιέχεται σε βιομηχανικό προϊόν γίνεται πατέντα. Αν φτιάξεις ένα πρόγραμμα και δεν αποδείξεις ότι είναι απαραίτητο για βιομηχανικό προϊόν τότε δεν μπορεί να γίνει πατέντα.

Ένα πρόγραμμα ως σύνθεση π.χ. μια Multimedia εφαρμογή παίρνει πνευματικά διακαιώματα, αν πάει κάποιος και πάρει δυο αιτήσεις, μια ότι θα είναι εκδότης, και μια ότι θα εκδώσει σε CD την εφαρμογή. Του στέλνουν το ISBN και εκείνος στέλνει δυο αντίγραφα. Αυτό γίνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Το έχω κάνει για την Μ2000 (και γλώσσες μπορούν να πάρουν ISBN).

http://vopac.nlg.gr/Record/b.387373

  • Like 1
Δημοσ.

Κάθε πατέντα κοστίζει, και κάθε χρόνο κοστίζει περισσότερο. Δηλαδή δεν μπορείς να κρατάς μια πατέντα χωρίς να κερδίζεις από αυτήν. Αλλά μια πατέντα πρέπει να έχει επτά διαφορές από ότι άλλο πιο κοντινό. Αν τα καταφέρει..τότε οκ!

Δημοσ.

Παραδειγμα :

Η Εταιρεια Α αναπτυσει ενα προγραμμα που κανει μεγιστοποιηση κερδους επιχειρησεων. 

Η Εταιρεια Β που ειναι μεγαλυτερη, εχει παρομοιο προγραμμα αλλα δεν ειναι το ιδιο αποτελεσματικο, οποτε αντιγραφει την ιδεα (με reverse engineer).

Η Εταιρεια Α λογω οικονομικης δυνατοτητας δεν μπορει να εξελιξει το προγραμμα το ιδιο γρηγορα με την  Εταιρεια Β και κλεινει. 

 

Την μερα που θα γινει κυκλοφορια του προγραμματος τα πνευματικα δικαιωματα νομιζω ισχυουν αυτοματα στην Ευρωπη και στην Αμερικη.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άλλο πράγμα το πρόγραμμα ως προϊόν, π.χ. MS Office κι άλλο πράγμα να πατεντάρεις αλγόριθμους. Το δεύτερο είναι απαράδεκτο, θα δημιουργούσε φοβερά προβλήματα. Με αυτή τη λογική θα μπορούσε μετά κάποιος να πατεντάρει έναν μαθηματικό τύπο.

Δημοσ.

Και το Gif είχε πατενταριστεί από την δεκαετία του 80 και το 2004 η πατέντα έληξε.

Δημοσ.

Κάθε πατέντα κοστίζει, και κάθε χρόνο κοστίζει περισσότερο. Δηλαδή δεν μπορείς να κρατάς μια πατέντα χωρίς να κερδίζεις από αυτήν. Αλλά μια πατέντα πρέπει να έχει επτά διαφορές από ότι άλλο πιο κοντινό. Αν τα καταφέρει..τότε οκ!

Το "επτά διαφορές από ότι άλλο πιο κοντινό" το είδες πουθενά γραμμένο ή το φαντάστηκες πάλι; Γιατί στον ΟΒΙ (π.χ.) δεν λένε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Έχεις καταθέση πατέντα και το ξέρεις; Γιατί αν δεν το έχεις κάνει ρώτα πρώτα!

  • Like 1
Δημοσ.

Έχεις καταθέση πατέντα και το ξέρεις; Γιατί αν δεν το έχεις κάνει ρώτα πρώτα!

Τελικά το έχεις χούι να γράφεις ό,τι να 'ναι για οτιδήποτε, έτσι;

 

 

Για να δεις πόσο στούρνος είσαι, τσέκαρε στο site του ΟΒΙ (που στοίχημα ότι δεν ξέρεις καν τι είναι) και δες τις οδηγίες.

 

 

Και περιμένω να μου πεις πού το είδες ΕΣΥ γραμμένο.

 

 

Υ.Γ. Απλά για το info... επειδή από την συμμετοχή μου όπου ξεφυτρώνεις και πετάς τις κοτσάνες σου, μόνο εσύ κερδίζεις... όπως π.χ. τώρα που ενώ δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για πατέντες κτλ, έμαθες και τον ΟΒΙ, θα σταματήσω να σου μαθαίνω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχεις δείξει στοιχεία που άνετα σε κατατάσσουν σε κάκιστη ποιότητα ανθρώπου. Cheers!

Δημοσ.

Στην εργασία που έκανα για τη σχολή μου, κοινή με συμφοιτητή, βγήκε στο όνομα του συμφοιτητή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αφού η δική μου συνεισφορά ήταν στην μαθηματική διατύπωση, και επιπλέον δεν ήθελα να αναλάβω και τα όποια έξοδα, αφού για μέθοδο χημικής ανάλυσης...δεν μπορείς να έχεις οικονομικό όφελος. Η ευρεσιτεχνεία είναι για το COD (βιοχημικά απαιτούμενο οξυγόνο). Τα επτά σημεία τα έμαθα από το άτομο, τον έχω και κουμπάρο, που έκανε τα χαρτιά και την πήρε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...