hackman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα . Τον τελευταιο καιρο εχω μπει σε μια διαδικασια να σκεφτομαι τι ειναι δικαιο στην δημιουργια εσοδων απο εφαρμογες , σαν προγραμματιστης και τι σαν χρηστης. Εσεις ποιον τροπο θα επιλεγατε για να δημιουργησετε εσοδα απο την εφαρμογη σας σαν προγραμματιστες και ποιον θα προτιμουσατε σαν χρηστες ? Διαφημισεις για ξεκλειδωμα διαφορων δυνατοτητων της εφαρμογης καθε φορα. Συνδρομη. Εφαπαξ πληρωμη. Αξιοποιηση προσωπικων πληροφοριων . Πρεπει η εφαρμογη να κοστολογειται αναλογα με την δυσκολια αναπτυξης ή σε συγκριση με αλλες παρομοιες εφαρμογες?
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Η αγορα καθορίζει την τιμη μια εφαρμογης
Alithinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Α) Προσωπικά σαν χρήστης επειδή δεν μου αρέσει να χρωστάω πουθενά και οι λογαριασμοί μου προκαλούν άγχος, δε προτιμώ τη συνδρομή. Και επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διαφημίσεις είναι τελείως άσχετες με αυτά που μ' αρέσουν, μου τη σπαν και οι διαφημίσεις. Τέλος δεν μου αρέσει ούτε το φακέλωμα, και άρα προτιμώ το 3, εφάπαξ πληρωμή, ώστε να ξέρω ότι θα πληρώσω μια φορά το τάδε ποσό και μετά θα μπορώ να το χρησιμοποιώ χωρίς ενοχλήσεις, άγχη κτλπ. Τώρα σαν δημιουργός αντιλαμβάνομαι μεν ότι με το 1 η free έκδοση θα φτάσει σε περισσότερα χέρια, και ίσως αυτό λειτουργήσει σαν δωρεάν marketing για μια full έκδοση με εφάπαξ πληρωμή, αλλά θεωρώ το ότι ο χρήστης δεν πληρώνει κάτι σε αυτή τη περίπτωση, βλάπτει την λαϊκή δόξα που έχουν οι χρήστες για την αξία και το κόστος μιας εφαρμογής. Ακόμα περισσότερο αυτό ισχύει για το 4. Διότι εκεί δεν βλέπει καν διαφημίσεις ο χρήστης, και η όλη διαδικασία συλλογής πληροφοριών περνά απαρατήρητη από τη πλειοψηφία. Σε μερικούς κιόλας τους το λες ότι κάποια προγράμματα / site το κάνουν αυτό, και σε λένε... ψεκασμένο. Το ζήτημα είναι πως επειδή ο χρήστης δε πληρώνει κάτι και η πλειοψηφία των χρηστών νομίζει ότι απλά είναι 'τσάμπα πράμα', γίνεται μεγάλη ζημιά στο perceived value των εφαρμογών, το οποίο σε όσους αποφασίσουν τη περίπτωση 3. κάνει μεγάλο κακό. Το 2 έχει το πλεονέκτημα του ότι προσφέρει μια κάποια περιορισμένη σιγουριά, μιας και αν υπολογίσεις τον αριθμό συνδρομητών επί το ποσό συνδρομής, ξέρεις πάνω κάτω τι έσοδα θα έχεις, και αυτό δίνει ανακούφιση και ελευθερία. Β) Άμα υπάρχουν παρόμοιες εφαρμογές, τότε αναγκαστικά (όπως είπε και ο Νίκος Καλλιθέα) θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν το πόσο κοστίζουν και τι κάνουν οι παρόμοιες εφαρμογές. Σε αυτή τη περίπτωση κοιτάς να διαφοροποιηθεί η δική σου εφαρμογή, προσθέτοντας ίσως ένα feature που δεν έχουν οι άλλες, ώστε να μπορείς να ανεβάσεις λίγο τη τιμή... (Μέχρι να σε φτάσουν οι άλλοι)
M2000 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Υπάρχει και άλλος τρόπος να πληρωθεί μια εφαρμογή...Sponsor..Δηλαδή το αγοράζει κάποιος για να το προσφέρει δωρεάν. Τα λεφτά που δίνει πάνε για την ανάπτυξή του. Και μπορεί στην συμφωνία να παίζει ότι θα μιλήσουν πρώτοι για την επόμενη "αγορά". Δηλαδή θα έχουν ένα δικαίωμα παραπάνω.
ALLisCHAOS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Eνας άλλος 'έξυπνος' τρόπος νομίζω είναι να έχεις διαφημίσεις και αν κάνει κάποιο donate ο χρήστης να τις εξαφανίζει. Μισώ τις διαφημίσεις αλλά νομίζω πως δύσκολα μπορείς να βγάλεις αρκετά και να γίνεις γνωστός μόνο με επι πληρωμή (εκτός και αν είναι η τοπ ιδέα). Επίσης καλή ιδέα βρίσκω να έχεις μια free έκδοση και μια επι πληρωμή η οποία θα έχει περισσότερα features. ´Οσο για τη συνδρομή νομίζω εξαρτάται από το είδος της εφαρμογής δηλαδή αν έχεις κάτι σε φάση clooud music θα είχε νόημα μια συνδρομή διαφορετικά μπορεί η ιδέα να ήταν καλή αλλά να σε χαντακώσει η συνδρομή.Tip: αν θες να βγάλεις κάτι παραπάνω(ή πολλλά παραπάνω) κάνε app για το iOS. 1
hackman Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2016 Πιστεύω ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σχεδόν όλοι , περιμένουν το καλύτερο δυνατό προϊόν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν τίποτα γιατί απλά δεν ξέρουν ποσό δύσκολο είναι να αναπτυχθεί μια εφαρμογή και λογω του μοντελου free app με προσωπικες πληροφοριες .
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2016 Αξιοποιηση προσωπικων πληροφοριων . Αυτό είναι ανήθικο και σε ορισμένες περιπτώσεις και παράνομο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα